Grimjaur Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Понеже из форума се навъдиха хора, които се занимават с екстремни спортове, хайде всеки да поства по нещо от хобито си - няма значение дали са бойни изкуства, байкинг, каякинг, даалдисване, скайджъмпинг и прочие - просто покажете с какво се занимавате. Пещера "Темната дупка".Минаване на камина с осигурителен парапет.Отдолу са 15м дупка, в която висят хора по въжетата.Виждат се опорните точки на системите. Руми Момата я е страх от камини, а й се наложи да прекара два часа и половина в камина, прескачайки системи и давайки указания на хората по въжетата Мира - учи се да минава прехвърляне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gecaaa Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 трудно ли е да се катериш по тия каманяци и скали Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 10, 2008 Author Share Posted November 10, 2008 Не е Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Но се иска поне малко екипировка и да поназнайваш кое как се прави... и най-вече да не го правиш сам! Едно време на млади години и дядо ви се е врял по дупките Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 10, 2008 Author Share Posted November 10, 2008 Едно време на млади години и дядо ви се е врял по дупките Дедо бе, ти дърт пещераст ли си? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Дедо бе, ти дърт пещераст ли си? Отдавна не съм, но на много млади години се катерихме като кози и съм се спускал в някоя и друга дупка... само че тогава още нямаше цифрови фотоапаратчета а тези с лентите бяхя пълна скръб, или тежаха по 15кг и струваха колкото половин москвич Ахахахахахах пещераст... хахаха сега видях какво точно си написал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 ^ ^ ^ ^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 16, 2008 Author Share Posted November 16, 2008 Малко снимки от днес.Всъщност две, повече не заслужавате, а и ме мързи да качвам. В Темната дупка, зад мен е проходът към водопада. Лакатник, Алпийска поляна, на 17м над земята. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 20, 2008 Share Posted November 20, 2008 Мамооо к'во дупе си изпраскал. Муци, к'во правиш тази вечер? И за да не съм тотално извънтемен - ето една снимка СЛЕД екстремно каране Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morskia Posted November 20, 2008 Share Posted November 20, 2008 Лакатник, Алпийска поляна, на 17м над земята. Как ги измери, че са точно 17 метра? Antares: падал си странично? Раменната става ли замина? Ребра пожертва ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stapos Posted November 20, 2008 Share Posted November 20, 2008 Моите предложения Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morskia Posted November 20, 2008 Share Posted November 20, 2008 Хубу де... ето малко снимки с мое присъствие... Айде на горе... (снимано от Гримьора) Айде сега пък надолу. По-нагоре няма... (снимано от милата ми кифла) И на мокро виреем... И на вълни сме устойчиви... И на студ държим... Ама най-държа на топло в чувала... И кво ли не сме видели... (Украйна, пещера "Млинки") И къде ли не сме спали... (Украйна, пещера "Кристалная", подземен базов лагер, 8км от входа) Изфук... до скоро! Ба, незнам що не излизат. И аз виждам само тая с чувалите. Пуснах на ново линковете (които са същите) и сега ги виждам всичките... идея си нямам що се получава така, при положение че всичките са от един сайт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 Morski, като ми върнаха рамото в нормално положение(процедурата е интересна , установих, че съм си натъртил здраво ребрата, че лявата ми подмишница е със смъкната кожа, малко декорация (сини и лилави тонове)по бедрата и хълбока и лакътната става - леко скърцаща Това с наколенки, налакътници и каска. Просто не съм се научил още да падам като хората и мятам ръце като вятърна мелница... П.П. Без последната - нита една снимка не ми излиза. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 П.П. Без последната - нита една снимка не ми излиза. на мен само снимката с чувала излезе. Затова подходих по друг начин. Дадох да му цитирам мнението и вътре излязоха всички линкове. Отворих си ги един по един.И тамън се чудих, що уж е морски, пък на снимките само планини, пещери и ледници, и то излязоха и снимки с вода Link to comment Share on other sites More sharing options...
stapos Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 Morskia... брутални кадри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 На мен не ми излизат линкове... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 22, 2008 Author Share Posted November 22, 2008 Кой знае къде ги е качвал тия снимки...Пак не излизат, а снощи бяха наред... Ей тука са част от снимките, другите явно ги е качвал на други места. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 19, 2008 Author Share Posted December 19, 2008 Това ме чака в неделя.И е само началото. Ямата на Лакатник. -45м отвеси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 23, 2009 Author Share Posted January 23, 2009 Ето същността на пещернячеството - кал.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 21, 2009 Author Share Posted February 21, 2009 Явката в "Духла" Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 21, 2009 Share Posted February 21, 2009 Това ме чака в неделя.И е само началото. Ямата на Лакатник. -45м отвеси. Изглежда уникално, обаче не смятам да се спускам. Като ходиш на там изкарай някакви снимки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 21, 2009 Share Posted February 21, 2009 http://iskar-speleo.org/copper/albums/user...9jan-16CFsd.jpgЯвката в "Духла" Същия този Явката, в ролята на фотограф :] Снимка на седмицата в mtb-bg.com Този индивид какви карания ми е организирал... Два пъти съм си трошал ребра по неговите маршрути :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 25, 2009 Author Share Posted April 25, 2009 Пещерен водопад Link to comment Share on other sites More sharing options...
AxuHopa Posted May 22, 2009 Share Posted May 22, 2009 Това ме чака в неделя.И е само началото. Ямата на Лакатник. -45м отвеси. МАЛЕ, ТВА Е СУПЕР ЯКО КЪДЕ СЕ НАМИРА Я ДАЙ МАЛКО ИНФО. ИМЕ НА ТУРА, КАТЕГОРИЯ, КОЛКО ВЪЖЕТА КАКВИ ДЖАДЖИ . Опс сори за гравните букви. По невнимание са! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 П Р О П А С Т с. Лакатник, обл. Софийска Техническо описание: ----------------------------------------------------------------------------------- Отвеси Въже Разст. Екипировка и оборудване на пропастта ----------------------------------------------------------------------------------- P29 40 м. Подвеждащ парапет от ниско дърво на 4 м от входа Осн. закр. с примка на чатал на голямо дърво до входа на 1,5 м У-закр. с две примки от двете големи дървета над отвеса ----------------------------------------------------------------------------------- Р18 26 м. Подв. парапет на планка и СПИТ на дясната стена над сляп отвес Основно У-закр. над отвора на отвеса на 2 СПИТ-а (отляво) ----------------------------------------------------------------------------------- Необходим инвентар за проникване: --------------------------------- Въже: 1 бр. Х 40 м + 1 бр. Х 26 м или едно цяло 75 м Карабинери: 6 бр. Планки: 2 бр. Удължители: 1 бр. Примки платнени: 3 дълги, 2 къси Катерач си, ако се съди по начина на задаване на въпроса.... Пещерата си е пропастна, освен гореизброеното, ти трябва стандартна пещерна екипировка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.