AGENT_ORANGE Posted March 19, 2004 Share Posted March 19, 2004 a we hora iskam da si ovurklokna procesora samo 4e ne znam do kolko moje da se klokva i ne znam kak da go klokna ne sam se zanimaval do sega s overclock i 6te se naloji li da smenqm ohladitelq. 10xz in advance Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 19, 2004 Share Posted March 19, 2004 За сериозния овърклок най-важно е какво е дъното Ако не си наясно с нещата по-добре прочети предварително не само тук (имаше вече няколко теми) но най-вече в hardwarebg. Иначе ако разчиташ само на две-три "умни" мнения от юзъри на форума, просто не се захващай - риска е прекалено голям за резултата, който може да постигнеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGENT_ORANGE Posted March 19, 2004 Author Share Posted March 19, 2004 Godfather tfa e dunoto GigaByte 7VAX s 256DDR 333 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 19, 2004 Share Posted March 19, 2004 Значи дъното ти по принцип е добро и позволява овърклок до известни граници. Лощото е, че множителя за процесора се задава с ключета, а не от БИОС-а и освен това възможностите за настройване на напреженията са в доста малки граници. Друг проблем за оверклока е, че честотата на PCI шината се задава като делител на FSB, което също е проблем за овърклока. Извода е, че с тази конфигурация можеш да направиш известен овърклок, но само с "учебна цел", а не толкова за върхови постижения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGENT_ORANGE Posted March 20, 2004 Author Share Posted March 20, 2004 Значи дъното ти по принцип е добро и позволява овърклок до известни граници. Лощото е, че множителя за процесора се задава с ключета, а не от БИОС-а и освен това възможностите за настройване на напреженията са в доста малки граници. Друг проблем за оверклока е, че честотата на PCI шината се задава като делител на FSB, което също е проблем за овърклока.Извода е, че с тази конфигурация можеш да направиш известен овърклок, но само с "учебна цел", а не толкова за върхови постижения. mi celta mi e da go overclivkna do 2Ghz 6tot raboti na 1.67 no mai nema da e hi4 lesno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 20, 2004 Share Posted March 20, 2004 mi celta mi e da go overclivkna do 2Ghz 6tot raboti na 1.67 no mai nema da e hi4 lesno Ами не и с това дъно, защото ще трябва да вдигнеш напреженията, както и да държиш непроменен клока на AGP/PCI шината Все пак можеш да пробваш в известни граници. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 23, 2004 Share Posted March 23, 2004 С това дъно няма проблем да стане работата. От БИОС-а се задава честотата на AGP/PCI 66/33MHz, Нагласяш от джъмпера на дъното FSB да е на AUTO. След това от БИОС-а задаваш честота 166, а от дип ключетата на дъното множител 12х и няма да имаш грижи да ти бачка на 2 гигахерца. Няма нужда дори да го пипаш волтажа. Тествано е ! Момчиле бира в събота за поправката Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 23, 2004 Share Posted March 23, 2004 Тествано е ! Момчиле бира в събота за поправката За бирата нямаш проблеми бре. Малко ме съмнясва обаче, че ще работи стабилно без вдигане на волтажа, особено при тормоз с 3Д маркове и други подобни. Освен това не забравяй, че с една памет може да е стабилен, ама с друга въобще да не отлепи при тези условия. В крайна сметка въпроса беше, че това дънце не е подходящо за овърклок Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 23, 2004 Share Posted March 23, 2004 За това че паметта трябва да е добра спор няма, но на мойто дъно което е същото със A-Data 256MB DDR333 памет това упражнение го правя със 1800+ и не вдигам волтаж Затова казах че е тествано щото дънцето ми е същото и на него съм пробвал тея работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.