ggone Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 Като се пусне компютърът се чува писукане и картина не излиза. От какво може да е...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted November 19, 2008 Share Posted November 19, 2008 Като се пусне компютърът се чува писукане и картина не излиза. От какво може да е...? От скоро и аз имам тоя проблем. Рестартирам компютъра 1-2 пъти и се оправя. С Vista съм. Забелязъл съм, че видео картат работи по-зле напоследък. Също така звукът от саундкартата е доста зле откакто съществува този проблем Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted November 20, 2008 Share Posted November 20, 2008 Като се пусне компютърът се чува писукане и картина не излиза. От какво може да е...? и на мен ми се появи същия проблем преди няколко дни, оказа се че вентилаторчето на видео картата се е спекло, изключих го, но пак не ще да зацепи, което май означава че и картата е починала Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 А дали наистина проблема е от видеокартата? Пробвай да извадиш и пак да сложиш паметта (паметите), за RAM-а говоря. Ако е много мърляво - удари му една прахосмукачка на компа (отвътре, разбира се), извади видеото, "осмучи" слота, извади паметите - изчисти dimm-овете и тогава си сложи всичко по местата. Виж наистина дали всички вентилатори работят. Ако дъното ти има вградено видео - пробвай да махнеш външното видео и пробвай да подкараш системата с вграденото. Ако така тръгне - наистина е видеото. И принципно, зотаците, поне доколкото знам са дръвца... Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 Ако ся си я сложил сигурно не си сложил накрайника, аз имах този проблем Има един накрайник в кутията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 Като се пусне компютърът се чува писукане и картина не излиза От скоро и аз имам тоя проблем. Рестартирам компютъра 1-2 пъти и се оправя. С Vista съм. ggone - картата може да е умряла или да е пред умиране. Също както ти казаха може и да е в рама проблема (зависи от писуканията) или просто лош контакт. Чистене с прахосмукачка на комп НЕ СЕ ПРАВИ, заради опасното статично електричество, което се получава. INCINERATOR - с ако проблема ти е същия с Vista ли си или със MS-DOS няма значение - това е много преди операционната система Link to comment Share on other sites More sharing options...
rado__ Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Чистене с прахосмукачка на комп НЕ СЕ ПРАВИ, заради опасното статично електричество, което се получава. Това са пълни глупости - имам 10г. стаж в почистването на компи и компоненти с прахосмукачка и нито един случай на повреда. ggone: Така зададен въпроса ти изглежда като да се обадиш на доктора и да му кажеш "Имам проблем-боли ме крака. Какво да правя?", а най-вероятният отговор е - "не стъпвай на него". Най важната информация в момента е: Колко и какви (къси,дълги) са писуканията? Всички останали съвети са като гадаене на боб Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Така съм чувал/чел, не че съм прецакал дъно от статично електричество Аз използвам четка обикновено за целта... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Така съм чувал/чел, не че съм прецакал дъно от статично електричество Аз използвам четка обикновено за целта... Ако ти се ходи до близката гумаджийница може с въздух под налягане да го издухаш. Имал съм подобен проблем след разместване на процесора. Пробвай и с друга памет. Да не си ритнал неволно компа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.