xcept Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 Вчера си закупих нова клавиатура на Genius,моделът е Ergomedia 700.. И оттук ми започнаха проблемите .. клавиатурата е на USB с преходник към PS/2 в комплекта,с много мултимедийни бутони (около 36),Scroll бутон,изходи за слушалки и микрофон (има диск със софтуер за мултимедийните бутони).. Включих я към компютъра си първо чрез преходника,т.е в PS/2-то .. достигна ток до нея,диодите на NUM PAD светнаха,но останаха да светят и трите (което по моя скромна преценка значи,че или е блокирала или нещо не е наред) .. рестартирах компютъра доста пъти без ефект .. Windows-а (XP SP3) дори не я разпозна като обикновена клавиатура – т.е без допълнителните мултимедийни бутони .. След това е включих към ВСИЧКИ USB портове на компютъра ми,а те дори не успяха да я захранят, дори след пореден път (може би 10-ина) рестарти .. Реших да сменя преходника към PS/2,при което при следващиятия рестарт светна само копчето на NUM LOCK .. успях да направя едно движение нагоре със стрелката (Start Windows Normally) и беше до там (дори не успях да дам ENTER) – клавиатурата пак отказа .. Отново рестартирах и този път останах изумен – компютърът ми стигаше до “Chek System Health” и минаваше в стандбай режим (черен екран,но PC-то работи).. и всичко това от клавиатурата,защото като сложих старата и всичко си тръгна без прблем.Моля за някакъв съвет,помощ,защото направо се видях в чудо с една клавиатура .. един познат ми каза да си отключа USB портовете (да работят и за клавиатури) през BIOS .. ще го пробвам (въпреки,че незнам как става) после пак,но все пак моля и за няколко съвета .. Не мога да повярвам,че една клавиатура може да ми създаде такива грижи .. P.S .. Kлавиатурата е с 1 общ кабел,който обединява 3 други (USB за клавиатурата,3.5 мм жак за микрофона и слушалките) .. Windows XP Service Pack 3 Final съм .. Благодаря предварително,чакам съвети. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xcept Posted November 6, 2008 Author Share Posted November 6, 2008 Сега пробвах клавиатурата на един лаптоп и всичко беше наред .. включих я в USB и я разпозна и тръгна .. вече знам,че проблема не е от нея .. Снощи отключих USB портовете си за клавиатури и мишки през БИОС,но резултата беше същият .. Днес ще пробвам както на лаптопа - едва след като зареди Windows тогава да я включа в USB .. И в нас я разпозна както на лаптопа .. "your new device is installed and ready for use" (но това беше - отново не тръгна вкъщи,а на лаптопа без проблем) .. Да не би да трябва да преинсталирам Windows? .. PLS HELP Link to comment Share on other sites More sharing options...
xcept Posted November 9, 2008 Author Share Posted November 9, 2008 За последен път пиша тук с надеждата някой да помогне .. преинсталирах Уиндоуса,но отново без ефект .. клавиатурата не тръгна .. Сега се изправих пред проблема USB DEVICE NOT RECOGNIZED .. Давайте идеи моля .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 9, 2008 Share Posted November 9, 2008 Старата клавиатура на PS/2 ли е била? Влизаш в BIOS, и търсиш опция USB Legacy support или нещо такова и му даваш Enabled. И сейваш BIOS с F10 най-вероятно, там пише, и после гасиш, слагаш новия клав, и палиш да видим. Ако не стане, явно тази клавиатура с твоя комп има някакво неразбирателство, и макар и рядко, е възможно нещо да не е наред клав-а. Просто с една клавиатура не може да имаш такива проблеми, няма кой знае какво да се настройва и да се прави за да потегли дефолтно. Просто накрая я сменяш/продаваш след проба и си взимаш друга. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.