Jump to content
BulForum.com

Keyboard проблем ..

Recommended Posts

Вчера си закупих нова клавиатура на Genius,моделът е Ergomedia 700..

И оттук ми започнаха проблемите .. клавиатурата е на USB с преходник към PS/2 в комплекта,с много мултимедийни бутони (около 36),Scroll бутон,изходи за слушалки и микрофон (има диск със софтуер за мултимедийните бутони)..

Включих я към компютъра си първо чрез преходника,т.е в PS/2-то .. достигна ток до нея,диодите на NUM PAD светнаха,но останаха да светят и трите (което по моя скромна преценка значи,че или е блокирала или нещо не е наред) .. рестартирах компютъра доста пъти без ефект .. Windows-а (XP SP3) дори не я разпозна като обикновена клавиатура – т.е без допълнителните мултимедийни бутони .. След това е включих към ВСИЧКИ USB портове на компютъра ми,а те дори не успяха да я захранят, дори след пореден път (може би 10-ина) рестарти .. Реших да сменя преходника към PS/2,при което при следващиятия рестарт светна само копчето на NUM LOCK .. успях да направя едно движение нагоре със стрелката (Start Windows Normally) и беше до там (дори не успях да дам ENTER) – клавиатурата пак отказа .. Отново рестартирах и този път останах изумен – компютърът ми стигаше до “Chek System Health” и минаваше в стандбай режим (черен екран,но PC-то работи).. и всичко това от клавиатурата,защото като сложих старата и всичко си тръгна без прблем.Моля за някакъв съвет,помощ,защото направо се видях в чудо с една клавиатура .. един познат ми каза да си отключа USB портовете (да работят и за клавиатури) през BIOS .. ще го пробвам (въпреки,че незнам как става) после пак,но все пак моля и за няколко съвета .. Не мога да повярвам,че една клавиатура може да ми създаде такива грижи ..

P.S .. Kлавиатурата е с 1 общ кабел,който обединява 3 други (USB за клавиатурата,3.5 мм жак за микрофона и слушалките) .. Windows XP Service Pack 3 Final съм .. Благодаря предварително,чакам съвети.

Сега пробвах клавиатурата на един лаптоп и всичко беше наред .. включих я в USB и я разпозна и тръгна .. вече знам,че проблема не е от нея .. Снощи отключих USB портовете си за клавиатури и мишки през БИОС,но резултата беше същият .. Днес ще пробвам както на лаптопа - едва след като зареди Windows тогава да я включа в USB .. И в нас я разпозна както на лаптопа .. "your new device is installed and ready for use" (но това беше - отново не тръгна вкъщи,а на лаптопа без проблем) .. Да не би да трябва да преинсталирам Windows? .. PLS HELP :(

За последен път пиша тук с надеждата някой да помогне .. преинсталирах Уиндоуса,но отново без ефект .. клавиатурата не тръгна .. Сега се изправих пред проблема USB DEVICE NOT RECOGNIZED .. :( Давайте идеи моля .. :(

Старата клавиатура на PS/2 ли е била?

Влизаш в BIOS, и търсиш опция USB Legacy support или нещо такова и му даваш Enabled. И сейваш BIOS с F10 най-вероятно, там пише, и после гасиш, слагаш новия клав, и палиш да видим.

Ако не стане, явно тази клавиатура с твоя комп има някакво неразбирателство, и макар и рядко, е възможно нещо да не е наред клав-а. Просто с една клавиатура не може да имаш такива проблеми, няма кой знае какво да се настройва и да се прави за да потегли дефолтно. Просто накрая я сменяш/продаваш след проба и си взимаш друга.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...