McLaren Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Първо искам да изкажа най-големите ми благодарности на тези хора,които ми възвърнаха правата по форума,че до скоро можех само да го разглеждам. Та молбата ми е ако е възможно да ми помогнете по една задача,която ми се явява курсова задача. Първо ще помоля да се съобразите условието,което е : При създаването на програмата да се изпълнят следните изисквания: · Да се моделира дадения в задачата "реален" обект с неговите свойства, като се използват класове; · Да се състави клас с член-променливи (характеристики) и член-функции (методи), указани в задачата; · Декларацията и реализацията на класовете да бъдат отделени в различни файлове, свързани в проект; · Да се състави конструктор и деструктор; · Да се състави метод Set() за установяване на характеристиките на обектите; · Да се състави метод Print() за разпечатване характеристиките на обектите; · Да се съставят методи за връщане стойностите на всяка характеристика. Например: ако са декларирани характеристики name, age, number, да се дефинират методите GetName(), GetAge(), GetNumber(); · Създаване и унищожаване на обекти от класа чрез вход на данните от клавиатура и/или файл и проверка за коректност на входните данни; · Да се изведе на екрана подходящо съобщение, ако не е открит търсения обект; А самата задача гаси: За световното първенство по футбол са предвидени стадиони със следните характеристики:име,брой места за стоящи,брой места за правостоящи,разстояние до столицата на държавата в км.Да се състави метод за намиране на стадиона,лпйто е най-близо до столицата и има най-голям брой стоящи места. Моля ако има по будни от мен в сферата на C++ , че аз съм Link to comment Share on other sites More sharing options...
abortivus Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 Та молбата ми е ако е възможно да ми помогнете по една задача,която ми се явява курсова задача.... Моля ако има по будни от мен в сферата на C++ , че аз съм ако ти със С++ си то тогава ние вички сме какво правиш в тоя курс, в който курсовите задачи са за C++?!? ето за това внасяме индийски програмисти и изнасяме работата си от тук за Индия. защото за разлика от нашите техните не са ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 ето за това внасяме индийски програмисти и изнасяме работата си от тук за Индия. защото за разлика от нашите техните не са ... Индийците са едни от най-хал хабер програмистите. Причината е да се изнася работа за там са парите и от това страда качеството. Иначе такова каквото иска човека, го има поне 5 пъти из форума в почти идентични варианти... Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLaren Posted November 5, 2008 Author Share Posted November 5, 2008 ако ти със С++ си то тогава ние вички сме какво правиш в тоя курс, в който курсовите задачи са за C++?!? ето за това внасяме индийски програмисти и изнасяме работата си от тук за Индия. защото за разлика от нашите техните не са ... Ами специалноста по която е имам тази задача е комуникационна техника и компютърно мрежи а това ми е един вид мечта да го завърша,защото съм завършил кажи речи същото средно образование.Аз само да не се бях блъскал преди почти три години щях да съм завършил вече ама на съдба Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 И искаш да го завършиш, като си получиш курсовата работа от форум... А после ще искаш сигурно и да го работиш... Мале, мале... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted November 7, 2008 Share Posted November 7, 2008 Аз уча КСТ, а не вдявам много от C++. И какво? Аз смятам да се занимавам с микроконтролери... Изяжте мен, че предпочитам асемблер пред тия раоти... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 8, 2008 Share Posted November 8, 2008 Аз уча КСТ, а не вдявам много от C++. И какво? Аз смятам да се занимавам с микроконтролери... Изяжте мен, че предпочитам асемблер пред тия раоти... На асемблер едва ли ще успееш да направиш нещо по-сериозно от няколко мигащи светодиода. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted November 8, 2008 Share Posted November 8, 2008 Aсемблер е обобщително казано, но ОК Босс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 8, 2008 Share Posted November 8, 2008 Aсемблер е обобщително казано, но ОК Босс. Ми прав е сега JDFU въпреки че ако толкова се запънеш можеш МНОГО неща да направиш на асемблер - имам 2ма приятели написаха цял емулатор на Apple ][ (на асемблер за i386) - мегабайти код просто за да е уникално оптимизиран. Само че това стана когато 386DX беше върха на сладоледа а на 286 вървеше но едвам насмогваше докато сега процесорите на PDA-тата са с подобни параметри (почти). Така че на асемблер няма смисъл да пишеш още повече че на С ще докараш нещо доста по-четливо и много близко като производителност... да няма да е същото и евентуално ако ти трябва хипер скоростна обработка на нещо тук-там при по-бавен процесор на контролера може и да ти се наложи да пипнеш нещо на асемблер, но това ще са изл. редки случаи. Докато програмата написана на С ще е значително по-четлива и лесна за поддържане а повярвай ми няма сериозна програма, която да е написана на 1 дъх и после да е тръгнала и нищо да не се бара никога. Има го само ако никой не я ползва ....А самата задача гаси: За световното първенство по футбол са предвидени стадиони със следните характеристики:име,брой места за стоящи,брой места за правостоящи,разстояние до столицата на държавата в км.Да се състави метод за намиране на стадиона,лпйто е най-близо до столицата и има най-голям брой стоящи места. .... E стига де елементарен вход на данни, създаване на няколко елементарни обекта съдържащи данни и още по-елементарен цикъл с търсене на най-голямата стойност (бр. места) и където са еднакви да се подбере по-близкия до столицата (демек най-малката стойност за това property). Написано е и какво да се използва в обектите, то направо цялата задача е описана как да се направи още в условието. Нищо сложно не виждам за някой който е прекарал в учене на С++ около 1 ден не повече. Единственото условие е да си що-годе наясно за какво става дума в програмирането и какво е това обект, какво е цикъл и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 8, 2008 Share Posted November 8, 2008 Индийците са едни от най-хал хабер програмистите. Причината е да се изнася работа за там са парите и от това страда качеството. Абе има много сериозни индийски програмисти но много рядко може да намериш такъв измежду хилядите идиоти които са горе-долу на нивото на нашенските студенти 2ри курс... Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLaren Posted November 11, 2008 Author Share Posted November 11, 2008 имам кода на програмата само,че е на C а на мен ми трябва на C++/Dev C++/с изискванията,които съм споменал. #include<stdio.h> struct _STADION { char name[20]; int mestastoiashti; int mestapravostoiashti; int kmotstolicata; }; typedef struct _STADION STADION; void datainput(STADION *p, int n) { int i; for(i=0; i < n; i++) { printf("Vuvedete ime na stadion %i > ", i+1); scanf("%s",&(*(p+i)).name); printf("Vuvedete broj mesta stoiashti > "); scanf("%i",&(*(p+i)).mestastoiashti); printf("Vuvedete broj mesta pravostoiashti > "); scanf("%i",&(*(p+i)).mestapravostoiashti); printf("Vuvedete otstoqnie ot stolicata v km > "); scanf("%i",&(*(p+i)).kmotstolicata); printf("n"); } } int check(STADION *p, int n) { int i, result, mesta, km; mesta = (*(p+0)).mestastoiashti; km = (*(p+0)).kmotstolicata; for(i=0, result = 0; i<n; i++) { if((*(p+i)).mestastoiashti >= mesta && (*(p+i)).kmotstolicata <= km) { mesta = (*(p+i)).mestastoiashti; km = (*(p+i)).kmotstolicata; result = i; } } return result; } int main () { int n, res; printf("Vuvedete broq na stadionite > "); scanf("%i",&n); printf("n"); STADION st[n]; datainput((STADION*) st, n); res = check((STADION*) st, n); printf("Naj-blizkiq do stolicata stadion e %sn", st[res].name); printf("Namira se na %i km ot stolicatan", st[res].kmotstolicata); printf("Ima %i stoqshti mestan", st[res].mestastoiashti); system("PAUSE"); return 0; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 Ахахахаха ей това ме изкърти: mestastoiashti, mestapravostoiashti, kmotstolicata баре по една чертичка или някоя и друга главна буква да бяха сложили, но не - трябва да е кретенско написано защото кой всъщност му пука. Поне не са ms, mp, km Колкото до въпроса не разбрах аз поне какво се иска - че то какво да е написано на С се компилира и на С++ просто стандартното С не поддръжа обекти. На какво го искаш да се компилира и какво трябва да се демонстрира като знания че да е С++ според даскалите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Там темата за гаража и как се стигна до колко е некадърна охраната. Той човека го е описал в първия пост - обекти, методи, конструктор, деструктор. Като гледам трябва да преправи малко тия структури към обекти, едно две методчета да разпише и готово. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.