Barurumm Posted October 24, 2008 Share Posted October 24, 2008 Купих си от тия дълбоките тигани, които принципно се ползвали за китайски манджи Та, препоръчайте някакви изпробвани рецепти за вкусотийки приготвени по този начин. Мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted October 24, 2008 Share Posted October 24, 2008 Всичко, което съм готвил с уок, е било в ресторант, та рецептите отнемат много време и предварителна подготовка и едва ли ще са ти от полза. Но иначе можеш винаги да си пържиш зеленчуци и да им ливнеш някакъв сос - аз лично съм фен на гъсти сосове от типа портокалов или лимонов, но и стандартно терияки винаги върши работа. Общо взето идеята е, хвърляш каквото си искаш вътре, и бъркаш...бъди изобретателен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted October 25, 2008 Share Posted October 25, 2008 с 2 думи пробваш се да правиш нещо китайско ама като нямаш всичко необходимо леееко го побългаряваш с бира всичко се преглъща.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
echo Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Ето ти изпитана рецепта: Необходими продукти: 1кг пилешки гърдички. 2 малки тиквички. 7-8 средно големи моркова. 7-8 червени и (или) зелени чушки. 2-3 средно големи краставици. 100 мл зехтин. 100 мл соев сос 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар 1 с.л. млян! (не на зърна) кориандър 1 ч.л. черен пипер 1 ч.л. къри Приготвяне: Пилешките гърдички се нарязват на кубчета около 3-4 см. Всички зеленчуци се нарязват на лентички!!! (не на кръгчета, кубчета, или други форми) - като тези на снимката Всичко това се изсипва в предварително загрятия в тигана зехтин, поръсва се с подправките и се пържи около 10 мин. Много е важно да не се препържват зеленчуците, а да останат леко хрупкави. Уверявам ви, че става уникална манджичка, която много, ама много върви с биричка. Забравих да кажа, че само морковите се белят преди нарязване. Тиквичките и краставиците само се измиват хубаво- не се белят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.