Jump to content
BulForum.com

USB Bluetooth

Recommended Posts

И така, купих си това устройство:

SNC00007.jpg

Кажете някоя програма, с която да оползотворя пълната му скорост (Bluetooth v.2.0, ~2.1 Mbit/s)

Без инсталиране на нищо, т.е. при просто включване на устройството към PC с Win XP SP2 не ми намира драйвери след автоматичното търсене (вкл. и online в Windows Update)

В компплекта е включен CD с Bluesoleil 1.6 (2004г.), скоростта е 40-60 KB/s

Пробвах с Bluesoleil 6 i Widcomm 5 - същата работа.

P.S. Свързвам го със Samsung Omnia, който е с bluetooth v. 2.0

Tоя Bluesoleil е ужасен. Моя Bluetooth dongle беше някакъв ноунейм, дето едва му намерих модела. Дори и след намиране на модела обаче, не намерих драйвери. Махнах всичко. Блу солейл и всякакви други програмки. Oставих го уиндоуса да си го разпознае, което той не успя да направи, но видя, че има прикачено устройство. Oтворих Windows Update и се появи драйвер за устройството. Сега си работи като пич, без никакъв проблем и ядове.

А за моето устройство няма драйвери в Windows Update и утре мисля да си купя Trust USB Bluetooth BT-2100p или BT-2250p oт Stemo. Колебая се между двете, защото първото е с бета версия на драйверите в сайта на Trust, а второто не ми харесва много, защото е с прозрачен корпус. Кое бихте ме посъветвали да избера?

Много си е добре донгълчето и блусолея също, но не очаквайте чудеса със скоростите! Сравни скоростта на трансфер с марков лаптоп и ще видиш, че разлика няма

Ми горе долу пак са същите, ама поне ми го детектва Windows-a и няма нужда да инсталирам допълнителните шитове от диска :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...