aveniks Posted October 18, 2008 Share Posted October 18, 2008 Здравейте Имам проблем с Хардиска на Компютъра CPU: AMD Athlon 64 3200+ s.939 MB: ASUS A8V Deluxe HD AUDIO RLT, GIGABIT LAN RAM: 2 x 512 DDR 400 (Dual Channel) HDD: Seagate Barracuda 200 GB 8 MB 7200 RPM-Model Number ST3200822A-S При стартиране на компютъра се чува Звук и ми Изписва следното Съобщение: Overclocking Failed! Please enter Setup to re-configure your system No Hard Disk Drive Detected! Pres F1 to Run Setup Pres F2 to load deflaut values and continue При изключване на Компютъра и стартиране отново Зарежда Нормално обикновенно от 3 или 4 път. Направих Формат и на двата диска "C" и "D" и Чиста инсталация на Windows - проблема се оправя за около една Седмица и пак започва от начало. Също при Зареждане ми пише: No IDE Drivers Detected!--Но си стартира нормално А при работа с компютър взе да се появява много често и син екран с Дъмпинг Мемори и прочие като Грешката Завършва на 0000F4 или 0000009[/b] Това което съм правил до сега и НЕ Реши проблема е : 1. Проверка за Повреда на Logical Sector на диска с DFT на Seagate - това е Recovery Utility за харддискове.-- Няма повреда на Logical Sector 2. Проверка на Диска за Грешки и BAD сектори -- Няма никакви Грешки 3. Проверка на Кабела на Хардиска--Няма проблем Къде е Проблема според вас: Драйверите на Хардиска, Други Драйвери като SATA-Raid и прочие или някакви настроики на BIOS. Възможно ли е Предишния собственик на Компютъра да му е правил Overclocking и да го е прецакал нещо ? Очаквам вашите Мниния и Помощ Предварително Благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 Overclocking Failed! Please enter Setup to re-configure your systemNo Hard Disk Drive Detected! Pres F1 to Run Setup Pres F2 to load deflaut values and continue Като ти го изкара това съобщение , ти натисна ли F2 ? Ако не помогне добре ще е да влезеш в биос и да дадеш default settings , щото като те гледам не си много в материята и може да омажеш нещата = ново пс в най-критичният случай . Освен това за да избегнеш дъмпинг мемърито ... една хубава преинсталация на уин би ти свършила работа . Влез в замундата , потърси уин и свали този с най-много download/seed Link to comment Share on other sites More sharing options...
aveniks Posted October 19, 2008 Author Share Posted October 19, 2008 Ти четеш ли какво Пиша или само си Чешеш езика Имам Хубав Windows и съм правил не веднъж Чиста Инсталация след Формат. Проблема се оправя за около 1 седмица и после пак започва отново. Смисъл от Нова инсалация НЯМА Проблема е другаде Натиснах F2 Полза никаква Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 Ако дъното няма заключване на PCI шината (на която е контролера за харда) и компа е бил наклокан, много е вероятно да се издъни или някой контролер, свързан към PCI, независимо вграден в дъното или на слот или устройство, закачено към него (например хард). Имаш ли друг комп да пробваш харда или друг хард да пробваш контролера?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aveniks Posted October 19, 2008 Author Share Posted October 19, 2008 Не Нямам нито друг Компютър, нито друг Хардиск Няма ли друг начин да се Диагностицира какъв е Проблема Хардуерен или Софтуерен, или Настроики на BIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 Пусни си S.M.A.R.T. - a и виж дали харда не ти отказва. Това твойто си е хардуерен проблем, който може да се реши единствено с подмяната на прецаканият компонент. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aveniks Posted October 19, 2008 Author Share Posted October 19, 2008 Това показва S.M.A.R.T. Има ли Проблем или Не "Фитнес"-ът ти е отишъл някъде, не виждаш ли? Чукни върху горния бутон "Perform an in-depth online analysis of this hard disk" и разгледай по-подробно какви са проблемите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Error Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 Ти кажи дали има проблем или не Пробвай с ресет на BIOS-а и си смени батерията Link to comment Share on other sites More sharing options...
aveniks Posted October 20, 2008 Author Share Posted October 20, 2008 Здравей Все пак Виждаш ли някакъв Проблем и какъв е той Как се прави ресет на BIOS-а и Какво общо има Батерията на тази Щайга с проблема Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Изключи всичко ненужно от биоса(COM,LPT.....) ,включително и RAID контролера.Може да пробваш като го пуснеш и на друг канал.Примерно ЦД/ДВД да ти е мастер а харда слейв.Батерията не е за смяна,защото си писка battery low още на буут поста ,а ти такова нещо не си описал .И така като гледам може бая време да се прави диагностика или докато въпросния компонент не здаде багажа тотално .Когато проблема е налице пробвай да буутнеш с някое лайв дистро ХП/Линукс без значение и виж какво става !Виж си версията на биоса нещо с нея да не би да има проблем като едно флашче не пречи никога.Варианти колкото щеш само мерак и нерви да имаш ! П.С. Преди да бараш каквото и да е по БИОСА го ресетни да е начисто в случай ,че си пипал нещо преди това.Ресет се прави като махнеш батерията за няколко минути от дънната платка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSezZza Posted October 21, 2008 Share Posted October 21, 2008 И моят е Ultra-ATA, веднъж си правих опити и ми излезна същата история като твоята! Мисля, че сам си оправих проблема като смених джъмпера на Мастер, щот предишния собственик го беше оставил на Слейв и "ЧЕРНОТО" на Ultra-ATA кабела го свързах със самия хард, а сивото - със DVD-то Дали и в твоя случай нещата стоят така... Това може да се установи чрез бърникане и опити - ама гледай да не прекалиш с опитите P.S. Колеги, признавам че е възможно и да греша, моля да простите грешката ми ако е така, не съм толкова навътре в тази техника Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted October 26, 2008 Share Posted October 26, 2008 Значи, както може би вече ти е ясно - проблема не ти е с Windows, каквато и операционна система да си сложиш - не можеш да избягаш от съобщенията за грешки в BIOS Аз съм съгласен със @Overdrive - явно дънната ти платка няма опция (или си я изключил) да заключва честотата на PCI и IDE шините, при което се получава че при един overclock, ти не само overclock-ваш процесора, но и всичко останало по компютъра. Което от своя страна, ще рече че просто се опитваш да си изгориш системата. Моя съвет е: махаш си overclock-а или сваляш с поне 10MHz FSB-то. За да направиш хубав clock се иска на първо място добра дънна платка, процесор, подходящ за overclock, и хубаво охлаждане за процесора. _________________________________________ Подозирам, че изобщо няма никакъв овърклок - дъната на ASUS и биосите им, често дават такива фалшиви съобщения, а и той вече се е справил с овърклока, след като е натиснал F2. П.П. Извинения към dX, че по инерция писах в поста му. (Midex) Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 29, 2008 Share Posted October 29, 2008 Апък аз подозирам, че захранването може да се дъни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted November 8, 2008 Share Posted November 8, 2008 Имам подобен проблем! Преди два дни една голяма папка в Д-партишъна отказа да се отвори и се появи следното:Диска не е форматиран,желаете ли да го форматирате сега?После Win-a тотално се омаза и при няколкото опита за преинсталация харда взе да се губи,биоса не го детектва...или ако го детектне и започне преинсталация,то същата прекъсва със следното съобщение:не е намерен харддиск...проверете..и така. ако някой има предложения... Благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aveniks Posted November 9, 2008 Author Share Posted November 9, 2008 Ето това показва когато натисна: Perform an in-depth online analysis of this hard disk И какво трябва да сменям Харда? Глупости нищо му няма според мен Проблема е в Кабелите Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Глупости нищо му няма проблема според мен Проблема е в Кабелите А ти прочете ли АЗ какво написах? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aveniks Posted November 12, 2008 Author Share Posted November 12, 2008 Прочетох пич Но кажи ми как да проверя дали проблема е в захранването Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Закачи харда на друг компютър или ако ти е втори го разкачи. Ако не ти е втори, пробвай да изключиш всичко ненужно. CD, Oтделни звукови карти, всичко без което компютъра може да работи нормално. Допълнителни вентилатори по кутията. Ако не стига достатъчно захранване до диска, може да прави мизерии. На мен не ми се е пускал изобщо и след рестарт се пуска и по време на работа спира и системата зависва, заради малко захранване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 И аз имах подобен проблем.Компа забиваше,даваше грешки при стартиране,липсващи и развалени файлове т.н.Опитах с друго дъно,хард и тъкмо вече щях да сменям моя хард,когато ми щукна да откача клемата му (SATA захранване),хванах един от другите конектори,сложих му преходник и го вкл.в харда.Не съм мерил колко идва по sata клемата,но вече 5-ти ден всичко работи безупречно. Вероятно е проблем със захранването ми.Опитай може да помогне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 Имам подобен проблем!Преди два дни една голяма папка в Д-партишъна отказа да се отвори и се появи следното:Диска не е форматиран,желаете ли да го форматирате сега?После Win-a тотално се омаза и при няколкото опита за преинсталация харда взе да се губи,биоса не го детектва...или ако го детектне и започне преинсталация,то същата прекъсва със следното съобщение:не е намерен харддиск...проверете..и така. ако някой има предложения... Благодаря! ...в допълнение..Подмениха ми харда с нов такъв,днес почнах инсталация на Уиндоус и при форматирането на харда излезна следното съобщение. При втория опит... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 1. Смени сата интерфейсния кабел и захранващия за диска. 2. От нета виждам, че диска има и допълнителен молекс, включи и него. 3. Смени мястото на куплунга на дъното - сата0, сата1 .. - премести го на друг куплунг. 4. Тествай рамта - Голд мемори е добра програмка (Hiren's boot cd). 5. Пробвай с друго захранване. 6. Има ли как да провериш фърмуера на диска (на новия и стария)? Щом са ти сменили диска, вероятно нямаш. Виж в сайта на производителя дали няма нов фърмуер. 7. Със драйвери от дискета ли инсталираш сатата, или дъното позволява превключване от сата на ahci/ide, за да може бозата да ти разпознае коректно диска. 8. Ако имаш подръка друг твърд диск, инсталирай на него за пробата. 9. Биоса на дъното предполагам си ъпдейтнал до дупка. Не виждам как звуковата карта влияе на диска, но нейсе. Ако си направил горните точки и няма подобрение, значи наистина имаш проблем с дъното.. Досега поне при мен, след смяна или обръщане на сата кабела, доста дискове се оправят, ако не са се разпознавали, при евентуален проблем при инсталация на ос, ... А личния ми челен опит с Асус и Сийгейт на настолната ми машина е трагичен - за 3 4 месеца всичко се скапва, така и не можаха да се спогодят тия 2 неща в кутията ми.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 Тея realocated sectors изглеждат притеснително... 2. От нета виждам, че диска има и допълнителен молекс, включи и него. По принцип производителите препоръчват да НЕ се включват и двете наведнъж - или поне на някой хардове е написано това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.