Jump to content
BulForum.com

Изгорял SubWoofer, съвет ?

Recommended Posts

Дълго време се колебах дали да пусна темата в подфорум автомобили или тук , но мисля че тук е по-подходяща темата.

Става въпрос за subwoofer или бас каса в колата ...

Незнам какво точно стана , но май съм усилил повече от необходимото и сега касата просто бръжди и не работи както би трябвало , че на всичкото отгоре даже и усилвателя се изключва сам , защото има някаква защита.

Снимки не можах да намеря , но намерих клипче ... Ето така изглежда

Този проблем може ли да се оправи или трябва да купувам нова глава и да я слагам на мястото на старата ?

Не мирише на изгоряло огледах я всичко изглежда добре , но просто не работи ...

Чувал съм за някакви пренавивания на незнам си кое има ли нещо общо ?

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСИЧКИ :(

Карай я в обертона . Там ще ти направят диагностика и ще ти я поправят най-добре . ;)

Между другото аз имам още гаранция ;) :) Гаранцията важи ли при такива проблеми и ако не колко горе долу ще ми вземат за ремонта ?

Ми ти смяташ че е от претоварване .. за мен това не е причината , следователно носи я на сервиз , а ако се окаже че това е причината ... ако мине номера :)

Ми ти смяташ че е от претоварване .. за мен това не е причината , следователно носи я на сервиз , а ако се окаже че това е причината ... ако мине номера :)

Да ама човек за тебе звучи много лесно занеси я на сервиз :) Аз живея в Косово и другия четвъртак ще патувам до Пловдив за няколко дена .... и да я разнасям само за да ми кажат , че е изгоряла :) За това теп итам гаранцията ще покрие баската ако е при претоварване или от какъвто и да е проблем или при само определени случеи важи ?

Но това ти викам тя изобщо не свири чуват се некви слаби звукове , но всичко останало е едно супер силно бръждене и като усиля се включва протектора на усилвателя ;( Колко пари хвърлих за тия работи и сия да се прецакат :(

Ако си го използвал правилно, значи ще ти приемат гаранцията.

Какво имаш предвид "правилно" ? Ето това е усилвателя , който използвам http://www.thunder.bg/product_info.php?cPa...products_id=214 при мостов режим Мощност при 4 Ohm мостов режим:2x300W , а пък бас касата се води , че е 600Вата по книжка и документи .... затова мисля , че и на макс да го усиля не трябва да има проблеми , но аз дори и това не съм правил ... Незнам защо се получи това .... Ако е имало някъде късо или нещо то веднага щеше да изгори бушона до акумулатора , който е голям 3 пръста или ако не той другите 2 вградени в усилвателя .... Затова не мисля , че е и от това .... а касата е на почти половин готина ....

Биха ли ми одобрили гаранцията ако отида ? От технополис е закупена

Какво имаш предвид "правилно" ? Ето това е усилвателя , който използвам http://www.thunder.bg/product_info.php?cPa...products_id=214 при мостов режим Мощност при 4 Ohm мостов режим:2x300W , а пък бас касата се води , че е 600Вата по книжка и документи .... затова мисля , че и на макс да го усиля не трябва да има проблеми , но аз дори и това не съм правил ... Незнам защо се получи това .... Ако е имало някъде късо или нещо то веднага щеше да изгори бушона до акумулатора , който е голям 3 пръста или ако не той другите 2 вградени в усилвателя .... Затова не мисля , че е и от това .... а касата е на почти половин готина ....

Биха ли ми одобрили гаранцията ако отида ? От технополис е закупена

Най - вероятно ще те завъртят на бавен огън преди да ти признаят гаранцията (ако изобщо ти я признаят)

Освен това ти сигурен ли си, че проблема е в касата а не в канала на усилвателя или в филтъра ако ползваш такъв ?

Според мен по-скоро имаш ядове с усилвателя. Пробвай с друг говорител да видиш дали тези брумове няма да ги имаш и с него ! (не е задължително говорителят да е за ниски)

Ами брейййй ... това с каналите не съм го пробрал ама едва ли човек ... не вярвам да е от това :( Защото махнах моста и сложих касата на 1 канал само и пак същия ефект си ще слезна да пробвам на 3 и 4 ти канал , но едва ли ще се оправи .... Мисля , че си е точно от касата .... филтри незнам то май в усилвателя си има вградени , защото пък ми вади чист басс ... само предполагам , но не съм сигурен ....

Ами да смених каналите резултат никакъв ..... даже накрая след 5 мин касата напълно се изключи и вече даже и бръждене няма .... пипах всякакви настройки на усилвателя там децибели раоти , но не свири с тва бръждене и то даже без ниаккъв бас , защото си спомням преди какво беше (главата ти ставаше на 180) сия просто бръждеше и накрая напълно се изключи .... Усилвателя всички диоди си му работят и дава нормални показатели , но касата ... ужас незнам ще я взема в четвъртък с мене да видя в БГ дали ще могат да я поправят ....

Едит:Опа ... извинявам се за новия пост .... Трябваше да си едитна стария , но по енерция пуснах нов :(

Без да се обиждаш , но тази каса е един от най-големите боклуци,предлагани на пазара. Не мога да си обясня защо толкова хора налитат на нея - заради ниската цена ли,не знам :blink: А твоя усилвател идва доста по-силен за тази каса ;) Особено ,ако си го усилил повечко и си вдигнал bass EQ над 6-7 db ,нищо чудно да се е гътнала. Не вярвам да ти признаят гаранцията...

Без да се обиждаш , но тази каса е един от най-големите боклуци,предлагани на пазара. Не мога да си обясня защо толкова хора налитат на нея - заради ниската цена ли,не знам :blink: А твоя усилвател идва доста по-силен за тази каса ;) Особено ,ако си го усилил повечко и си вдигнал bass EQ над 6-7 db ,нищо чудно да се е гътнала. Не вярвам да ти признаят гаранцията...

Еми човек нали касата се води Блаупункт .... демек качествена какво ? тази е една от водещета марки на пазара ?!? А пък и касата се води по книжка 600 вата и усилвателя на Бридж тоест на мост се води 2х300 тоест 600 вата , което означава , че колкото и да усилвам не трябва да е проблем ;( Незнам може и от това да е проблема ама олеее незнам вече полудявам .... :(

Еми човек нали касата се води Блаупункт .... демек качествена какво ? тази е една от водещета марки на пазара ?!? А пък и касата се води по книжка 600 вата и усилвателя на Бридж тоест на мост се води 2х300 тоест 600 вата , което означава , че колкото и да усилвам не трябва да е проблем ;( Незнам може и от това да е проблема ама олеее незнам вече полудявам .... :(

В голямо информационно затъмнение си ,приятелю ;) Нито усилвателят ти е 2х300=600 , нито касата -600. Усилвателят ти е 4х100 , 2х250 (на бридж). А ти как всъщност си ги вързал , защото от начина ,по който си го описал малко се обърквам. Как ги докара тези 600 вт ? Да не би да пускаш на бридж вече бриджнатите 2 канала :blink:

Пускам + на касата на + на канал 1 и - на касата на - на канал 2 това се води бирдж и по книжка на усилвателя се води 2х300 демек 600 и касата се води по книжка 600 вата демек не би трябвало да има никакъв проблем и защо да не е водеща марка ? Блаупункт е добра марка споредмен за музика .... като сд , високоговорители и басс каси

Пускам + на касата на + на канал 1 и - на касата на - на канал 2 това се води бирдж и по книжка на усилвателя се води 2х300 демек 600 и касата се води по книжка 600 вата демек не би трябвало да има никакъв проблем и защо да не е водеща марка ? Блаупункт е добра марка споредмен за музика .... като сд , високоговорители и басс каси

Да,правилно го правиш,но... Така се получава 2х100 = 250 на бридж;) Все пак усилвателя е 4-канален и на всеки канал се подават по 100 вата , не по 300. Така всеки от двата бриджнати канала получава по 250 вата. Но в случая ти използваш само едната двойка , нали така ? За тази каса би бил подходящ някой от най-малките модели на Тъндър - 2060 или 2080. А марката Блаупункт е била реномирана едно време - сега нещата са коренно различни ( малко над Тъндър :ph34r: ) , само усилвателите ги бива що-годе. Ако не е тайна , колко парички се изръси за тази каса - 120-130 ?

.... знам , че това не звучи реално , но ти казвам по документация как седят нещата :)

Затова ти ги казвам всички тия работи , за да не се лъжеш завбъдеще от тия хиляди ватове ... поне не и в този ценови диапазон :P

Да,правилно го правиш,но... Така се получава 2х100 = 250 на бридж;) Все пак усилвателя е 4-канален и на всеки канал се подават по 100 вата , не по 300. Така всеки от двата бриджнати канала получава по 250 вата. Но в случая ти използваш само едната двойка , нали така ? За тази каса би бил подходящ някой от най-малките модели на Тъндър - 2060 или 2080. А марката Блаупункт е била реномирана едно време - сега нещата са коренно различни ( малко над Тъндър :ph34r: ) , само усилвателите ги бива що-годе. Ако не е тайна , колко парички се изръси за тази каса - 120-130 ?

Усилвателя е http://www.thunder.bg/product_info.php?cPa...products_id=214

За касата колко парички е ... незнам наистина подарък ми е за рд то от 20 тина приятеля + усилвателя комплект , защото точно когато имах рожедн ден получих и книжка и те решиха да ме изненадат и да ми купят озвучение за новата ми кола (която баща ми ми я подари)

Затова човек незнам .... може да си прав във всичко .... аз не разбирам толкова много от тези неща и ти казвам какво се води по книжка и упътване всичко .... знам , че това не звучи реално , но ти казвам по документация как седят нещата :)

Edit:Sorry za capanicata. : Choveko ne iskam nikoi da luja , zahtoto izobshto kakva polza imam .... Az vi molq da mi dadete suvet kak bih mogul da procediram.Sega i az znam , che 600W sa super mnogo i e nevuzmojno i 4e po priccip po koitiiite pisha nekvi izvunzemni raboti (na pazara radio - kasetofon 5000 w) , no ti kazvam po princip kolko pishe na kutiqta na bass kasata i na kutiqta na usilvatelq .... Vij linka dori i tam sa napisali usilvatelq che e 1800 w , koeto znam 4e e nevuzmojno , no ti kazvma vischko kak e po kutiii ....

Nqmam pouka i izgoda da te luja znam che si prav , no puk i az nikoga ne sum tvardql che w po dokumentaciq sa realni ako ne si zabelqzal ;) :) Takache chovek nikoi ne iskam da luja prosto suvet i vi obqsnqvam vsichko po nai oprosteniq i razbiraem anchin zashtoto ne sum navutre v tezi raboti ....

Мерси За Всички Съвети ... Може Да Затворите Темата .... (ще занеса касата в някой сервиз за да ме консултират според състоянието й )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...