bate_pesho Posted October 18, 2008 Share Posted October 18, 2008 Дълго време се колебах дали да пусна темата в подфорум автомобили или тук , но мисля че тук е по-подходяща темата. Става въпрос за subwoofer или бас каса в колата ... Незнам какво точно стана , но май съм усилил повече от необходимото и сега касата просто бръжди и не работи както би трябвало , че на всичкото отгоре даже и усилвателя се изключва сам , защото има някаква защита. Снимки не можах да намеря , но намерих клипче ... Ето така изглежда Този проблем може ли да се оправи или трябва да купувам нова глава и да я слагам на мястото на старата ? Не мирише на изгоряло огледах я всичко изглежда добре , но просто не работи ... Чувал съм за някакви пренавивания на незнам си кое има ли нещо общо ? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСИЧКИ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted October 18, 2008 Share Posted October 18, 2008 Карай я в обертона . Там ще ти направят диагностика и ще ти я поправят най-добре . адрес : Цар Симеон 32 (Околовръсното на ж.к. Тракия) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted October 18, 2008 Author Share Posted October 18, 2008 Карай я в обертона . Там ще ти направят диагностика и ще ти я поправят най-добре . адрес : Цар Симеон 32 (Околовръсното на ж.к. Тракия) Между другото аз имам още гаранция Гаранцията важи ли при такива проблеми и ако не колко горе долу ще ми вземат за ремонта ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted October 18, 2008 Share Posted October 18, 2008 Ми ти смяташ че е от претоварване .. за мен това не е причината , следователно носи я на сервиз , а ако се окаже че това е причината ... ако мине номера Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted October 19, 2008 Author Share Posted October 19, 2008 Ми ти смяташ че е от претоварване .. за мен това не е причината , следователно носи я на сервиз , а ако се окаже че това е причината ... ако мине номера Да ама човек за тебе звучи много лесно занеси я на сервиз Аз живея в Косово и другия четвъртак ще патувам до Пловдив за няколко дена .... и да я разнасям само за да ми кажат , че е изгоряла За това теп итам гаранцията ще покрие баската ако е при претоварване или от какъвто и да е проблем или при само определени случеи важи ? Но това ти викам тя изобщо не свири чуват се некви слаби звукове , но всичко останало е едно супер силно бръждене и като усиля се включва протектора на усилвателя ;( Колко пари хвърлих за тия работи и сия да се прецакат Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Ако си го използвал правилно, значи ще ти приемат гаранцията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted October 20, 2008 Author Share Posted October 20, 2008 Ако си го използвал правилно, значи ще ти приемат гаранцията. Какво имаш предвид "правилно" ? Ето това е усилвателя , който използвам http://www.thunder.bg/product_info.php?cPa...products_id=214 при мостов режим Мощност при 4 Ohm мостов режим:2x300W , а пък бас касата се води , че е 600Вата по книжка и документи .... затова мисля , че и на макс да го усиля не трябва да има проблеми , но аз дори и това не съм правил ... Незнам защо се получи това .... Ако е имало някъде късо или нещо то веднага щеше да изгори бушона до акумулатора , който е голям 3 пръста или ако не той другите 2 вградени в усилвателя .... Затова не мисля , че е и от това .... а касата е на почти половин готина .... Биха ли ми одобрили гаранцията ако отида ? От технополис е закупена Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Какво имаш предвид "правилно" ? Ето това е усилвателя , който използвам http://www.thunder.bg/product_info.php?cPa...products_id=214 при мостов режим Мощност при 4 Ohm мостов режим:2x300W , а пък бас касата се води , че е 600Вата по книжка и документи .... затова мисля , че и на макс да го усиля не трябва да има проблеми , но аз дори и това не съм правил ... Незнам защо се получи това .... Ако е имало някъде късо или нещо то веднага щеше да изгори бушона до акумулатора , който е голям 3 пръста или ако не той другите 2 вградени в усилвателя .... Затова не мисля , че е и от това .... а касата е на почти половин готина .... Биха ли ми одобрили гаранцията ако отида ? От технополис е закупена Най - вероятно ще те завъртят на бавен огън преди да ти признаят гаранцията (ако изобщо ти я признаят) Освен това ти сигурен ли си, че проблема е в касата а не в канала на усилвателя или в филтъра ако ползваш такъв ? Според мен по-скоро имаш ядове с усилвателя. Пробвай с друг говорител да видиш дали тези брумове няма да ги имаш и с него ! (не е задължително говорителят да е за ниски) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted October 20, 2008 Author Share Posted October 20, 2008 Ами брейййй ... това с каналите не съм го пробрал ама едва ли човек ... не вярвам да е от това Защото махнах моста и сложих касата на 1 канал само и пак същия ефект си ще слезна да пробвам на 3 и 4 ти канал , но едва ли ще се оправи .... Мисля , че си е точно от касата .... филтри незнам то май в усилвателя си има вградени , защото пък ми вади чист басс ... само предполагам , но не съм сигурен .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted October 21, 2008 Author Share Posted October 21, 2008 Ами да смених каналите резултат никакъв ..... даже накрая след 5 мин касата напълно се изключи и вече даже и бръждене няма .... пипах всякакви настройки на усилвателя там децибели раоти , но не свири с тва бръждене и то даже без ниаккъв бас , защото си спомням преди какво беше (главата ти ставаше на 180) сия просто бръждеше и накрая напълно се изключи .... Усилвателя всички диоди си му работят и дава нормални показатели , но касата ... ужас незнам ще я взема в четвъртък с мене да видя в БГ дали ще могат да я поправят .... Едит:Опа ... извинявам се за новия пост .... Трябваше да си едитна стария , но по енерция пуснах нов Link to comment Share on other sites More sharing options...
transporterpld Posted October 21, 2008 Share Posted October 21, 2008 Без да се обиждаш , но тази каса е един от най-големите боклуци,предлагани на пазара. Не мога да си обясня защо толкова хора налитат на нея - заради ниската цена ли,не знам А твоя усилвател идва доста по-силен за тази каса Особено ,ако си го усилил повечко и си вдигнал bass EQ над 6-7 db ,нищо чудно да се е гътнала. Не вярвам да ти признаят гаранцията... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted October 21, 2008 Author Share Posted October 21, 2008 Без да се обиждаш , но тази каса е един от най-големите боклуци,предлагани на пазара. Не мога да си обясня защо толкова хора налитат на нея - заради ниската цена ли,не знам А твоя усилвател идва доста по-силен за тази каса Особено ,ако си го усилил повечко и си вдигнал bass EQ над 6-7 db ,нищо чудно да се е гътнала. Не вярвам да ти признаят гаранцията... Еми човек нали касата се води Блаупункт .... демек качествена какво ? тази е една от водещета марки на пазара ?!? А пък и касата се води по книжка 600 вата и усилвателя на Бридж тоест на мост се води 2х300 тоест 600 вата , което означава , че колкото и да усилвам не трябва да е проблем ;( Незнам може и от това да е проблема ама олеее незнам вече полудявам .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
transporterpld Posted October 21, 2008 Share Posted October 21, 2008 Еми човек нали касата се води Блаупункт .... демек качествена какво ? тази е една от водещета марки на пазара ?!? А пък и касата се води по книжка 600 вата и усилвателя на Бридж тоест на мост се води 2х300 тоест 600 вата , което означава , че колкото и да усилвам не трябва да е проблем ;( Незнам може и от това да е проблема ама олеее незнам вече полудявам .... В голямо информационно затъмнение си ,приятелю Нито усилвателят ти е 2х300=600 , нито касата -600. Усилвателят ти е 4х100 , 2х250 (на бридж). А ти как всъщност си ги вързал , защото от начина ,по който си го описал малко се обърквам. Как ги докара тези 600 вт ? Да не би да пускаш на бридж вече бриджнатите 2 канала Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted October 21, 2008 Author Share Posted October 21, 2008 Пускам + на касата на + на канал 1 и - на касата на - на канал 2 това се води бирдж и по книжка на усилвателя се води 2х300 демек 600 и касата се води по книжка 600 вата демек не би трябвало да има никакъв проблем и защо да не е водеща марка ? Блаупункт е добра марка споредмен за музика .... като сд , високоговорители и басс каси Link to comment Share on other sites More sharing options...
transporterpld Posted October 21, 2008 Share Posted October 21, 2008 Пускам + на касата на + на канал 1 и - на касата на - на канал 2 това се води бирдж и по книжка на усилвателя се води 2х300 демек 600 и касата се води по книжка 600 вата демек не би трябвало да има никакъв проблем и защо да не е водеща марка ? Блаупункт е добра марка споредмен за музика .... като сд , високоговорители и басс каси Да,правилно го правиш,но... Така се получава 2х100 = 250 на бридж Все пак усилвателя е 4-канален и на всеки канал се подават по 100 вата , не по 300. Така всеки от двата бриджнати канала получава по 250 вата. Но в случая ти използваш само едната двойка , нали така ? За тази каса би бил подходящ някой от най-малките модели на Тъндър - 2060 или 2080. А марката Блаупункт е била реномирана едно време - сега нещата са коренно различни ( малко над Тъндър :ph34r: ) , само усилвателите ги бива що-годе. Ако не е тайна , колко парички се изръси за тази каса - 120-130 ? .... знам , че това не звучи реално , но ти казвам по документация как седят нещата Затова ти ги казвам всички тия работи , за да не се лъжеш завбъдеще от тия хиляди ватове ... поне не и в този ценови диапазон Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted October 21, 2008 Author Share Posted October 21, 2008 Да,правилно го правиш,но... Така се получава 2х100 = 250 на бридж Все пак усилвателя е 4-канален и на всеки канал се подават по 100 вата , не по 300. Така всеки от двата бриджнати канала получава по 250 вата. Но в случая ти използваш само едната двойка , нали така ? За тази каса би бил подходящ някой от най-малките модели на Тъндър - 2060 или 2080. А марката Блаупункт е била реномирана едно време - сега нещата са коренно различни ( малко над Тъндър :ph34r: ) , само усилвателите ги бива що-годе. Ако не е тайна , колко парички се изръси за тази каса - 120-130 ? Усилвателя е http://www.thunder.bg/product_info.php?cPa...products_id=214 За касата колко парички е ... незнам наистина подарък ми е за рд то от 20 тина приятеля + усилвателя комплект , защото точно когато имах рожедн ден получих и книжка и те решиха да ме изненадат и да ми купят озвучение за новата ми кола (която баща ми ми я подари) Затова човек незнам .... може да си прав във всичко .... аз не разбирам толкова много от тези неща и ти казвам какво се води по книжка и упътване всичко .... знам , че това не звучи реално , но ти казвам по документация как седят нещата Edit:Sorry za capanicata. : Choveko ne iskam nikoi da luja , zahtoto izobshto kakva polza imam .... Az vi molq da mi dadete suvet kak bih mogul da procediram.Sega i az znam , che 600W sa super mnogo i e nevuzmojno i 4e po priccip po koitiiite pisha nekvi izvunzemni raboti (na pazara radio - kasetofon 5000 w) , no ti kazvam po princip kolko pishe na kutiqta na bass kasata i na kutiqta na usilvatelq .... Vij linka dori i tam sa napisali usilvatelq che e 1800 w , koeto znam 4e e nevuzmojno , no ti kazvma vischko kak e po kutiii .... Nqmam pouka i izgoda da te luja znam che si prav , no puk i az nikoga ne sum tvardql che w po dokumentaciq sa realni ako ne si zabelqzal Takache chovek nikoi ne iskam da luja prosto suvet i vi obqsnqvam vsichko po nai oprosteniq i razbiraem anchin zashtoto ne sum navutre v tezi raboti .... Мерси За Всички Съвети ... Може Да Затворите Темата .... (ще занеса касата в някой сервиз за да ме консултират според състоянието й ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.