more Posted October 14, 2008 Share Posted October 14, 2008 Препоръчайте програма за чистене на регистри , временни файлове и тн. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 14, 2008 Share Posted October 14, 2008 format Сериозно говоря! Всички такива програми малко или много омазват нещата колкото и да са умни или просто не чистят всичко (то и не може). А щом си стигнал до чистене работата е забатачена. Отдели си няколко часа и инсталирай всичко наново щом си го омазал дотам - по-добре е (и ако се замислиш ще загубиш по-малко време в безсмислени/половинчати опити за "оправяне"). Link to comment Share on other sites More sharing options...
more Posted October 15, 2008 Author Share Posted October 15, 2008 Ти ме закопа. Не не съм омазъл нещата просто исках нещо профилактично, така да поддържа системата просто не съм от хората които преинсталират всеки месец. Но имаш право, до някъде .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Не поправяй неща които не са счупени! Отдавна са го казали хората. А така профилактично просто си търсиш белята искам да ти кажа. Следващото което може да направиш е да пуснеш XP Lite или друга подобна боза която ти ускорява системата като спира "излишните" services. Казвам го защото съм бил свидетел на хора които не са ме послушали и после са кефили се на подобни програми и колко по-добре работи всичко... но за тяхно съжаление радостта им продължаваше доста кратко време. С подобна програма ако добре знаеш какво вършиш и не изчистиш всичко а само някои от предложенията може и да помогнеш, но ей тъй профилактично по-добре не пипай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Ами де да знам, ама мен "Registry Repair Wizard" ме спасява вече доста време. Но наистина човек трябва малко от малко да знае какво прави. (не, че и аз не съм си пре....ал програми и приложения ) но се научава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
more Posted October 15, 2008 Author Share Posted October 15, 2008 Ами аз преди ползвах една стара програма и я пусках от дъжд на вятър, като по някога се е стигало да изчисти до към 1 гбайт от стари файлове на харда, и главно за това ме интерисува. Да прецака някоя програма поне не ми се е случнало. Сега преинсталирах линдоуса, а това рядко ми се случна и търсех някакъв подобен по-нов аналог. Сега видях в калдата това CCleaner, прегледах коментарите и за по-старите версии на програмата и мисля да го пробвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum6671 Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 От дълго време ползвам Yamicsoft Vista Manager и не е създавала никакви проблеми.Не ми се е налагало и да преинсталирам Глистата.Имат и Yamicsoft ХР Manager, предполагам е също толкова добър.Освен почистване на файлове и регистри има много други полезни приложения, мисля, че трябва да я пробваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouLReAVeR Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 Виждам че си решил да опиташ с CCleaner - няма да сгрешиш. Мн добра програмка е. От доста време я ползвам и мога да кажа, че е точно това което търсиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 В интерес на истината има няколко програми които вършат работа. Само че те трябва да са първото нещо което инсталирате и чак след това да инсталирате програми а не пост-фактум. Всичко останало "гадае" какво е излишно. И колкото и да се старае някой път не познава (или това или не чисти достатъчно добре). Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekodinov Posted October 18, 2008 Share Posted October 18, 2008 format Сериозно говоря! Всички такива програми малко или много омазват нещата колкото и да са умни или просто не чистят всичко (то и не може). А щом си стигнал до чистене работата е забатачена. Отдели си няколко часа и инсталирай всичко наново щом си го омазал дотам - по-добре е (и ако се замислиш ще загубиш по-малко време в безсмислени/половинчати опити за "оправяне"). Хехе ! Сега е сетуп.екзе ! Иначе за останалото си напълно прав. Алтернативата е да си сложиш свястна ОС дето позволява инсталиране на приложения в усерските директории. Тогава чистенето е лесно : deluser :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.