Jump to content
BulForum.com

Желязо в кръвта....

relaxprom

Recommended Posts

На 11.10.08 бях клиент на пловдивско заведение (ресторант) по повод заминаване на мои приятели за Англия. Не мога да кажа че всичко беше ок соблужването (но това е друга тема),докато не ни сервираха десерта. Бях потресен от факта ,че вапросното заведеие може да предостави такова нещо на клиент http://picbg.net/pic.php?u=29864PJP5S&i=213866 . Съгласих се с предложението на готвача,че ми липсва желязо в кръвта,но да си намериш ПИРОН в десерта е малко прекалено . Управителя ни увери (чрез сервитьорка-посредник) ,че това повече няма да се повтори и ще ни го приспаднат от сметката. Незнам да се смея или да плача ! Питам се какво ли можеше да стане ако не го бяхме забелязали ???? Не изкам и да се сещам ....

...Питам се какво ли можеше да стане ако не го бяхме забелязали ???? Не иСкам и да се сещам ....

Е какво толкова щеше да стане ако не го бяхте забелязали...щеше да го глътнеш и да го изкензаш след това. ;)

Иначе ти какво мислиш...че ако го нямаше това болтче в десерта ти той щеше да е по-малко гнусен ли?След като незнаеш от какво е приготвено едно нещо и си нямал доверие(не познаваш) човека, който го е приготвил, защо въобще го ядеш?Ти откъде знаеш, че този готвач не е отишъл до тоалетната преди това по голяма нужда преди да сготви десерта?

Аз винаги когато ходя на заведение/кръчма/кафе си взимам нещо бутилирано за пиене(я бира, фанта кола или нещо др), да ми го донесат с бутилката, за да знам какво пия(не някоя чашка дето УЖ има ракия вътре), а ако трябва да ям нещо тва е било най-много пържени картофи, поне знам, че ги правят от полуфабрикат и няма какви гадории да има вътре...а и да има минават през солидна термична обработка ;)

Е какво толкова щеше да стане ако не го бяхте забелязали...щеше да го глътнеш и да го изкензаш след това. ;)

може да си счупи някой зъб човека и после да даде 200+ лева да си го оправя :angry:

А защо не осъдихте заведението? Имаш снимков материал, имаш всякакви основания да го направиш, или поне можеше да се обадите в ХЕИ, аз поне така бих постъпил.

Tова си е подигравка. Щели да го приспаднат от сметката. Кое? Десерта? Tо оставаше и да го таксуват!

И A55A551N80R ти имаш ли акъл в главата? Щял да го изсере после. Ми нали може да му надере вътрешностите тоя болт! Tо да не гумен маркуч това черво?

В Хепи от салата ми изскочи червей... верно не особено голям но си пълзеше. Вдигнах им скандал и идва управителя и почва да ми се извинява и да ми обяснява че тази салата щял да я изтрие от сметката при което аз още повече се вбесих че са такива евтини парчета. След още една идея повишаване на тона цялата ни сметкамина за сметка на заведението + нова салата този път добре измита... старата салата освен червея беше и от крайните увехнали листа на марулята дори непочистени от по-жълто-кафявата част, което ме беше вкиснало първоначално та малко ми трябваше да почна да се разправям.

Не за първи път салатата с маруля в Хепи е такава иначе съм общо взето доволен от тях. Та тогава трябваше да сплаша управителя че имам снимки на въпросната салата (нося си едно малко фотоапаратче повечето време с мен) и ако не желае тази а и още няколко други подобни снимки да стигнат до някой вестник по-добре да си коригират отношението и да се вземат мерки този който мие салатата да си върши работата както трябва а не през пръсти. И да се замислят колко трябва да струва салатата за да махнат най-външните листа от марулята - все пак като плащаш 3-4 лв чак толкова няма да се охарчат ако слагат 3 марули вместо 2 в 4 порции салата... Тъй де една маруля от по-големите е около 1лв на четвъртък пазара а има и по-евтини.

Пич, подкрепям те, но сигурен ли си, че това на снимката (онова около пирона) първоначално не е било в друга чиния...

Десерта като десерт е уникален -Кайзершпамн секазва и кадето ида идете в готините ресторанти го предлагат . Да съгласен съм че след омешване на продуктите няма много хубав вид (даже мяса на почвръщано) но пък е с уникален вкус препоръчвам да го опитате но не и в ШАРМАНТ.Колкото до ХЕИ до никаде нямаше да се стигне .....

Десерта като десерт е уникален -Кайзершпамн секазва и кадето ида идете в готините ресторанти го предлагат . Да съгласен съм че след омешване на продуктите няма много хубав вид (даже мяса на почвръщано) но пък е с уникален вкус препоръчвам да го опитате но не и в ШАРМАНТ.Колкото до ХЕИ до никаде нямаше да се стигне .....

Покрай тоя болт ако не друго поне можеше да минете с безплатно ядене...вие даже и това не сте направили :bgrin:

Покрай тоя болт ако не друго поне можеше да минете с безплатно ядене...вие даже и това не сте направили :bgrin:

Това може само в Щатите да стане или тука но с толкова разправия че обикновено не си струва да си тровиш нервите толкова. Аз съм го правил 2 пъти но и 2та просто бях нервиран отпреди и това както и отношението на сервитьорките и управителя им просто преля чашата. Та може да ти минат цялата сметка ако работата отива едва ли не на бой иначе ако си любезен няма да стане друго освен да ти сменят порцията или да ти го махнат въпросното ястие от сметката.

Да ви кажа честно ,изобщо не ми се разправяше с някъв нещасник,койото даже и не си направи труда да дойде да се извини (управителя имам в предвид) а праща сервитьорката тя да го обира. Обслужването беше пълен ташак-3ма сервитьори на целия ресторант :confused как няма да е ташак !

Иначе ти какво мислиш...че ако го нямаше това болтче в десерта ти той щеше да е по-малко гнусен ли?След като незнаеш от какво е приготвено едно нещо и си нямал доверие(не познаваш) човека, който го е приготвил, защо въобще го ядеш?Ти откъде знаеш, че този готвач не е отишъл до тоалетната преди това по голяма нужда преди да сготви десерта?

Аз винаги когато ходя на заведение/кръчма/кафе си взимам нещо бутилирано за пиене(я бира, фанта кола или нещо др), да ми го донесат с бутилката, за да знам какво пия(не някоя чашка дето УЖ има ракия вътре), а ако трябва да ям нещо тва е било най-много пържени картофи, поне знам, че ги правят от полуфабрикат и няма какви гадории да има вътре...а и да има минават през солидна термична обработка ;)

u4udva6to e kak kogato nqkoi nqma kakvo da kaje si izsmukva ot prastite nai golemite tapotii koito moje da napi6e samo i samo da se izkajem po temata ?

ti kakvo iska6 da mi kaje6 4e te e gnus v restorant da si pora4a6 qdene li ?

zna4i nai-veroqtno si kraen vegetarianec ekstremist koito si gleda domati i krastavici v hola i qde samo ot tqh 6toto sa super 4isti..... aide ne stiga gluposti ........

Въпросния десерт съм го ял в Гражданския клуб - представлява тесто за палачинки, но объркано с карамелизирана захар и отгоре май сладолед слагат. една порция 4 човека не успяхме да я изядем. Много е сладко и се предадохме всичките.

u4udva6to e kak kogato nqkoi nqma kakvo da kaje si izsmukva ot prastite nai golemite tapotii koito moje da napi6e samo i samo da se izkajem po temata ?

Абе хем си прав донякъде хем по темата освен "ах, ох, как може такова нещо" и други подобни няма какво да се каже. Или да споделим всеки кога и къде са му донесли нещо такова и как ги е псувал след това и евентуално дали е имало резултат или не... та по темата освен да направим едно фотоалбумче и всеки да поства снимки от подобни "манджи" друго няма какво да се направи. Последното обаче ми се струва добра идея :)

ti kakvo iska6 da mi kaje6 4e te e gnus v restorant da si pora4a6 qdene li ?

zna4i nai-veroqtno si kraen vegetarianec ekstremist koito si gleda domati i krastavici v hola i qde samo ot tqh 6toto sa super 4isti..... aide ne stiga gluposti ........

Не ме е гнус, поръчвам си, но рядко и избягвам.И никак не ми е приятно да ям в ресторант, колкото и изискан да изглежда той, имам си представа какво е в кухните им на тези ресторанти(бил съм по работа в кухните на няколко такива).А колкото до спамерските, идиотски мнения, произведени, когато нямаш какво да кажеш....ти си царя тука.:) И всичко става още по яко, когато го надраскаш на шльокавица, че да не може да се прочете даже.

Един приятел си намери болт в пицата.. е , верно , не беше във Верди или Златната круша , а квартална лафка , ама все пак...

Не ме е гнус, поръчвам си, но рядко и избягвам.И никак не ми е приятно да ям в ресторант, колкото и изискан да изглежда той, имам си представа какво е в кухните им на тези ресторанти(бил съм по работа в кухните на няколко такива).

Е хайде хайде. По подобна логика дайте да ходим по улиците с каски защото какви ли не хора са строители и като ги знаем как строят като нищо ще ни тресне я някоя тухла я някоя керемида я нещо друго.

Леко съм разочаровам последния път от кухнята на Хемингуей но не мога да кажа че не ми беше приятно, просто очаквах по-добро или съм бил по-гладен предни пъти но факт - ял съм там неща за които после съм си спомнял цяла седмица.

Аз съм намирал в ориза със зеленчуци на Хепи ластик за коса...и то когато вече бях привъшил с ориза... :D Явно не съм единсвен, а като се има предивд, че е едно от най-скъпите заведения в Пловдив...

Е , браво на вас , аз успявам да намеря само косми и кучешка козина , нямам късмет като някои хора от предишните постове тук .

п.п. Имам в предвид когато ям домашно готвено (просто кучето живее в къщата и през някои сезони си пуска козинката из цялата къща) ... по ресторанти съм нямал такива приятни изненади .

:)

Не ме е гнус, поръчвам си, но рядко и избягвам.И никак не ми е приятно да ям в ресторант, колкото и изискан да изглежда той, имам си представа какво е в кухните им на тези ресторанти(бил съм по работа в кухните на няколко такива).А колкото до спамерските, идиотски мнения, произведени, когато нямаш какво да кажеш....ти си царя тука.:) И всичко става още по яко, когато го надраскаш на шльокавица, че да не може да се прочете даже.

4e sam carq na bezmislenite postova da taka e oba4e si spamq v tq i toi ne se opitvam da iskaja mnenie v "nqkvi drugi temi" po tvoqta logika trqbva da sprem da qdem vsi4ko , za informaciq bil sum v 3-4 zavoda za kolbasi mesa mle4ni raboti i taka natatyk vidqx absurdni raboti ama tova ne moje da me otkaje da qm nai-malkoto 6toto nqma kak da jiveq bez da qm , q sega sled kato te e gnus da qde6 v restorant da ni svetne6 vsi4kite kakvo to4no qde6 i ot kakvo ne te e gnus 6toto az ne6to ne moga da se setq .....

otdelno moje i da ne povqrva6 ama osnovnata cel v jivota mi dale4 ne e da se opitvam da si napravq postovete maksimalno udobni za da ne se zatormozqva6 da gi 4ete6....... :lol:

Е , браво на вас , аз успявам да намеря само косми и кучешка козина , нямам късмет като някои хора от предишните постове тук .

п.п. Имам в предвид когато ям домашно готвено (просто кучето живее в къщата и през някои сезони си пуска козинката из цялата къща) ... по ресторанти съм нямал такива приятни изненади .

za poreden pat sum izumen ................. jalko 4e nqma poklanq6to se 4ove4e :wacko:

Да тва беше малко в стил Алф:

Брайън: Имам косми в маслото!

Алф: А аз защо нямам?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...