Tedo1912 Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Нека гласуваме за Пловдив в класацията за най-добър град за живеене в България: http://dariknews.bg/city2008.php?city=7&comments=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Колкото и да ми се иска, не мога да кажа, че Пловдив в момента е най-хубавия град за живеене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Колкото и да ми се иска, не мога да кажа, че Пловдив в момента е най-хубавия град за живеене. абсолютно! ... и какви изобщо са критериите за това дали е един град е "хубав за живеене"? кой ги определя? как се подреждат по значимост? нескопосан PR и нищо повече ... PR на една медия и кои гласуват - хората ... а като се знаем какви сме - "нашо" ли е, не може да не е най-хубавото! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tedo1912 Posted October 11, 2008 Author Share Posted October 11, 2008 а,то е ясно,че не е най-добрия,ама от пристрастност да гласуваме мислите ли,че някой гласува обективно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakker Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 И защо да е "ясно", че не е най-добрия. Кой е тогава.. мизерната София ли? Две години ми се налага да живея за по 4 дена в седмицата там и мога да кажа, че София е една шибана дупка с комплексирани хора които си мислят, че когато са най-големи на село са най-големи и в града и се лъжат много... Има и такива които не попадат в това число, но са малко. Друго.. Нима да пътуваш 1-2 часа от точка А до точка Б в задръстване когато това разстояние без задръстване се изминава за 15 - макс 20 мин е много удобно... Претъпкани с боклуци казани.... бездомни кучета.. претъпкан градски транспорт... какво ли още не.. Ако това е удобно и хубаво за живеене, значи нещо си разминаваме представите. По-хубаво от Пловдив в Бг няма.. може би след Пловдив са Бургас и Варна и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 И защо да е "ясно", че не е най-добрия. Кой е тогава.. мизерната София ли? Две години ми се налага да живея за по 4 дена в седмицата там и мога да кажа, че София е една шибана дупка с комплексирани хора които си мислят, че когато са най-големи на село са най-големи и в града и се лъжат много... Има и такива които не попадат в това число, но са малко. Друго.. Нима да пътуваш 1-2 часа от точка А до точка Б в задръстване когато това разстояние без задръстване се изминава за 15 - макс 20 мин е много удобно... Претъпкани с боклуци казани.... бездомни кучета.. претъпкан градски транспорт... какво ли още не.. Ако това е удобно и хубаво за живеене, значи нещо си разминаваме представите. По-хубаво от Пловдив в Бг няма.. може би след Пловдив са Бургас и Варна и т.н. Е защо пък всички започвате веднага да сравнявате със София? За мен Пловдив не е нито най-подредения, нито най-чистия, нито най-развития. Нищо, че цял живот съм живял тук, че съм си майничка, но гледам и по-реално на нещата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Е защо пък всички започвате веднага да сравнявате със София?За мен Пловдив не е нито най-подредения, нито най-чистия, нито най-развития. Нищо, че цял живот съм живял тук, че съм си майничка, но гледам и по-реално на нещата. Хубаво де, два пъти каза, че Пловдив не е най-хубавия град за живеене. А сега сподели, аджеба, къде се живее добре? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaTRi0Ta Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Според мен измежду София ,Пловдив и Варна , Пловдив е на първо място , за останалите градове немога да говоря,защото не съм живял там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Според мен измежду София ,Пловдив и Варна , Пловдив е на първо място , за останалите градове немога да говоря,защото не съм живял там. Варна определено е най-добре измежду горните, а и не само. Не е само въпрос на вкус, въпрос и на определени критерии е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tedo1912 Posted October 11, 2008 Author Share Posted October 11, 2008 И защо да е "ясно", че не е най-добрия. Кой е тогава.. мизерната София ли? софия не съм я слагал в сметките,там ми е ясна картината. за съжаление варна са по-напред от нас Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Според мен измежду София ,Пловдив и Варна , Пловдив е на първо място , за останалите градове немога да говоря,защото не съм живял там. Колко време си живял във Варна, за да правиш подобни генерални изводи? Гледам за 2007 г. именно Варна е победител в класацията,а ние сме втори...вярно е че е доста субективно,но все пак критериите за еднаквоприложими за всички градове Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaTRi0Ta Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Това което аз си спомням от Варна е ...скапаните улици пълни с дупи , кръстовища (доста големички) без сфетофари , оставени на произвола!Неориентирани таксиметрови шофьори , които викат , а ми това къде е , ще ме ориентираш!На мен Пловдив много повече ми харесва , освен че съм си от тук , ако не се наложи да се махам бих си останал тук да живея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Тва преди колко време е било?Кога си бил за последно там?Защото аз съм тук от 3 седмици близо,както и няколко пъти тази година ,и мога да ти кажа ,че няма почти нищо вярно в думите ти.Какви дупки кви 5 лв?Малко са, но навсякъде в България се срещат нали?!За таксиметровите шоьори не знам, но дори и да е така, това критерий ли е за това на кое място да бъде един град Моите впечатления от Варна са, че това е един модерен европейски град , развиващ се с бързи темпове(демографски и икономически).Неслучайно Варна и София са градовете които се развиват така, тъй като при тях непрестанно се заселват нови и нови хора.Няма селски изпълнения като каруци по улиците или едвам кретащи цигански къщурки ,както в преградията на София примерно.Да не говорим че градът кандидаства за европейска столица на културата.Ние кога ще превърнем Стария град в нещо от сорта на Златна Прага да кажем?!И ако не 20 млн,то поне 2 млн туристи да привличаме годишно За мое огромно съжаление Пловдив е град със затихващи икономически функции,съответно и реализицията и перспективите са по-малки и ще стават такива с времето ако не се вземат адекватни мерки от компетентните органи.И на мен Пловдив ми е на сърцето естествено - роден съм тук и прекарал близо 20 години от живота си...но реалностите са други. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerry^^ Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Хм... аз пък, не че съм живяла задълго другоде, но, много си харесвам града. Всичко си имаме и все пак не е такава лудница като София. С чиста съвест ще гласувам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 13, 2008 Share Posted October 13, 2008 И защо да е "ясно", че не е най-добрия. Кой е тогава.. мизерната София ли?Точно мизерна не е София. Много други неща е, но за мизерна не бих се съгласил. Мога много плюсове и много минуси да дам за милата ни столица, но защо трябва винаги Пловдив да се сравнява със София? Според мен София не е място за "живеене" - София е място за правене на пари. За градене на кариера. За следване на висше. Но не и за живеене. Щото то не е лайф, ами е жизнь...Ако ми се занимаваше - бих гласувал за Варна. Живял съм там достатъчно и през лятото и през зимата, за да я сложа по-горе в класацията. И Саше, не съм съгласен,че Пловдив замира. Напротив. За времето, в което съм извън града мога да отбележа,че града е дръпнал доста напред. Когато заминах за София, не си мислех, че някога ще се върна да живея в Пловдив. Сега вече обмислям завръщането си, след като приключа с висшето... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted October 13, 2008 Share Posted October 13, 2008 А като осъзнаеш, че в София заплатите са тройни, дали пак ще ти се иска да си в Пловдив, а? Не мога да гласувам за Пловдив! Това просто не е вярно... Ако някой град трябва да получи гласа ми, то това би била Варна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodi Posted October 14, 2008 Share Posted October 14, 2008 На сайта в ляво има помощник в който са изброени КРИТЕРИИ * Брой първокласници на глава от населението * Хармонична архитектура * Брой указателни табели по улиците и спирките * Зелени площи (% от общата площ на града) * Качество на въздуха * Удобна администрация (бюрокрация, време за облсужване, любезни служители, достъпност до службите) * Работно време на магазини * Алеи за велосипедисти (в км) * Възможност за спорт в града * Пейки на обществени места * Детски площадки и градини * Хубава главна (пешеходна) улица * Брой улични часовници * Брой места за паркиране * Престой в задръствания * Дневна тарифа на такси за км. * Летище * Брой ресторанти с различна национална кухня * Място да пиеш хубаво кафе в центъра * Достъпна среда за хора с увреждания * Раждаемост * Брой банкомати (магазини, в които се плаща с карти) * Улични тоалетни * Интернет ползватели * Интернет на обществени места * Брой зъболекарски кабинети * Брой денонощни аптеки * Наличие на апаратура за лечение на инфаркт * Сексуална ориентация * Етническа и религиозна принадлежност * Брой университети / елитни гимназии / частни учебни заведения * Местен печат / радио / ТВ / сайтове * Действаща опера / театър / кино * Организиране на концерти, фестивали и др. събития * Убийства * Самоубийства * Обири * Кражби на автомобили С тия критерии май не бих одобрил нито един град в България.Като всеки завислив българин си мисля че в чужденеция по мога да си харесам град.Относно темата избирам Варна,имам роснини там и ходя отвреме на време и нали чуждото винаги е похубаво от нашето...Между другото за да стане града ни малко по-хубав можем като за начало да не си изхвърляме боклуците където ни падне. Лично мнение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.