Jump to content
BulForum.com

Invision board

TuNiSs

Recommended Posts

ами аз лично отделих десетина минути да го преведа ръчно (чрез средствата на самия форум копирах английския език в нов вариант) и той си има средства да го преведеш на Бг. Обаче след дестина минути се отказах, немах нерви :) , пък и не ми триябва особено на български да е.

Влез в опциите и там се разрови, има за езика, и за превод :)

• 2 weeks later...

Vijte trqa da se regne nqkav key iska za full registration

Unregistered Invision Power Board

This copy of Invision Power Board is unregistered.

Why register? click here to find out!

Go on, register today! you know it makes sense!

• 1 year later...

Връщам толкова стара тема, за да задам доста тъпичък въпрос но .. такъв е живота.

Инсталирам си invision power board, версията вярвам няма значение, на моя компютър. Сложил съм си както трябва appserv, създадох си дори database с име 'forum', но при опит да инсталирам форума ми изписва:

Connection error:

Access denied for user: 'root@localhost' (Using password: YES)

Помня, че един приятел ми беше дал един ред mysql код, с който минавах през този проблем и кода беше подобен на следното:

GRANT ALL PRIVILEGIES to 'veseo' on 'forum@localhost' IDENTIFIED BY 'pass'

Но не мога да си го спомня, а и изобщо не съм наясно с mysql :( Благодаря предварително за помощта

Връщам толкова стара тема, за да задам доста тъпичък въпрос но .. такъв е живота.

Инсталирам си invision power board, версията вярвам няма значение, на моя компютър. Сложил съм си както трябва appserv, създадох си дори database с име 'forum', но при опит да инсталирам форума ми изписва:

Connection error:

Помня, че един приятел ми беше дал един ред mysql код, с който минавах през този проблем и кода беше подобен на следното:

Но не мога да си го спомня, а и изобщо не съм наясно с mysql :( Благодаря предварително за помощта

Ако ползваш някой пакет (като XAMPP например) трябва да имаш phpmyadmin, с него ще се справиш по-лесно ...

Connection error:

Ако не си на ясно с mySQL си качи mySQL administrator от сайта на mySQL. С него се конектваш към mySQL базата като root (предполагам, че само тоя юзер имаш) и без парола (освен ако не си сложил). Правиш си база (ти си имаш вече), правиш си юзер с парола, даваш му всички права (то не са нужни всички). Всичко това го описваш в php.conf (или том квото беше) и пускаш install.php от браузъра и си 6!

Благодаря и на двамата, сега ще сваля mySQL administrator от сайта им и ще видя :)

@exo - точно през phpmyadmin правя database и опитвам оттам да си дам права, но не успях :|

Edit: Благодаря много, стана с тоя администратор :)

@exo - точно през phpmyadmin правя database и опитвам оттам да си дам права, но не успях :|

За да не можеш през phpmyadmin значи най-вероятно потребитея който ползва phpmyadmin (а именно pma) е с лошо зададени права ... Аз също скоро имах подобна случка и се оказа че без да искам съм променил (намалил) правата на pma, при което не можех да си ползвам правилно phpmyadmin. Затова провери си правата на потребителя pma или който там ползва твоя phpmyadmin, той трябва да има всички права.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...