break Posted February 20, 2009 Share Posted February 20, 2009 Знаеш ли кога ще има повишение на заплатите ? Ако не работиш държавна работа, значи когато каже шефа ти, или когато си я издействаш сам, основателно. И как гореописаната ситуация се класифицира като нещо хубаво? Ами например последното увеличение на алкохола по заведенията беше около есента. Жилищата ще падат още, а колите по улиците няма да се увеличават толкова бързо, защото няма кой да отпусне кредит. Какво по-хубаво от това. А за тия номера със заплатите, ако се отнася за България, значи не съм чул, което значи че е частен случай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted February 21, 2009 Share Posted February 21, 2009 Клипове : Истината за световната икономика Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 21, 2009 Share Posted February 21, 2009 Клипове : Истината за световната икономика Пълни тъпотии. Стигнах до токсичността на кърмата (преведено майчино мляко) и просто спрях да слушам. По-голяма тъпотия от това здраве му кажи. Абсолютно тенденциозно комунистическо обяснение колко лоши са корпорациите и как се тровим сами и прочее. Сега ми стана интересно до какви ли небивали изводи ще стигнат та ще прегледам и края... Оооо трябваше да предположа че има "много важни хора" които работят за общото благо и че всички трябва да се обединим... мда изобщо не ни е познато това и няма нищо общо с едни други колосални глупости от началото на миналия век... мдаааа.. старо мислене, ново мислене... абе що не вземат да се гръмнат че да си спестят мъките, само да не е в главата щото нищо няма да им се случи ами ще уцелят само празно пространство! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 26, 2009 Author Share Posted February 26, 2009 Някой държеше много на тезата, че цените на недвижимостите в България е невъзможно да се сринат: Български собственици търсят изход от инвестициите си и се възползват от портал на "Файненшъл таймс" за продажба на своя бизнес.Това показва справка на интернет страницата на бизнес изданието в секцията Businesses for Sale. В момента над 58 обекта са обявени за продан, като сред тях са основно хотели, текстилни, бутилиращи и транспортни компании, както и дружества от леката и преработвателна промишленост. Сред продаваните обекти са няколко по-големи хотела в София, Златни пясъци, Банско и Южното Черноморие, като цените варират между няколко до 25 млн. долара. Имотите са преобладаващи сред офертите продава. За продан са предложени и две по-големи бутилиращи компании за минерална вода - едната около Пловдив, а другата в Североизточна България. Причините за продан са различни - ликвидация на активи с цел финансиране на други по-стратегически за собствениците бизнеси до лични и семейни причини. Това горното е статия от в. Дневник. В задачата се пита колко време още масата продавачи ще могат да карат на мускули и да продължават да държат на цените си "продава" при положение, че потенциални купувачи се очертават толкова, колкото мераклии за екскурзия до ивицата Газа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 Тотална липса на купувачи има в момета. Само в София има за продан над 115 000хил апартамента. В морските комплекси имад десетки да не кажа стотици хотели и апартаменти за продан. Цените се държат, поради това, че доста хора нямат за цел бърза продажба т.е. си държат цената. Според моите прогнози до края на лятото цените на имотите ще паднат с около 50%. т.е. близко до себестойност... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 Със сигурност цените ще претърпят сериозна корекция. Ситуцаията е явно по-зле отколкото съм си я представял, но пък няма логика да не е така. Анализаторите напоследък тръбят за голяма опасност в източна европа. Малко странично инфо: Някъде мернах, че Европейската банкова система има близо 18 трлн. $ токсично активи. Ако това е вярно това означава, че никакъв спасителен план не може да ги спаси освен национализация, а дори и тогава, това е 150% БВП-то на съюза и близо 1/4 от световните активи. Ако икономиката все пак изплува, въпросните активи може и да възстановят част от стойността си, но като се има предвид кредитния score на отсрещната страна какъв е... Отделен въпрос е дали тези 18 трлн. са реални и колко "токсични" са тези активи. Щото ако европейските банки са акумилирали толкова, не ми се мисли за американските. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 Не е ясно много , но знае ли човек. Лошото е че според мен, нашите, "български" банки, май май пренасочиха българските пари към своите майки А напоследък чувам, че в възможно най оптимистичния вариант, ще започнем да излизаме от т.н. криза към началото на 2010. До тогава............................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ve$$i Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 Американския модел с падането на цените на имотите не върви при нас при простата причина че там за ипотечен кредит се изисва доста по малко от тук или ако мога да се перефразирам там беше надут балон които рано или късно трябваше да се спука................Затова казвам че нас тая световна криза която вкара света в рецесия няма или почти няма да ни удари заради тва че първо сме едно супер микроскопично икономическо джудже и второ че тук законите на пазарната икономика не работят с пълна сила .Може да има едно замиране така да го кажа от 6-12 месеца през който период Баи Ганъо няма да иска да продава по-евтино /освен тоя които е на зор/ и след тоя период цените ще се нормализират и ще тръгнат пак нагоре.6-12 месеца периода го давам поради тва че след толкова се очаква кризата да почне да отшумянва и развитите икономики да са стигнали дъното и са се отблъснали нагоре вече............ Да очакваме коментари от лада-та точно 2 месеца по-късно... Интересно ми е дали все още е толкова уверен че корекция в цените на недвижимите имоти няма да има? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Да очакваме коментари от лада-та точно 2 месеца по-късно... Интересно ми е дали все още е толкова уверен че корекция в цените на недвижимите имоти няма да има? Рядко чета форума поради слабото му ниво ....и затова не съм писал Първо не ми преиначаваи ти както и другите думите и второ кажи си и ти твоето мнение като едно икономическо светило ..нали знаеш лесно е да се критикува Катастрофален и тотален колапс на недвижимите имоти не съм видял до сега както предричаше тук един дървен философ и разбирач по всякакви теми, напротив виж статистиките които на мен ми показват : ноевмри 08 средни цени,продажби,всички райони за Пловдив -730 евро февруари 09 ->720 евро Пред фактите и боговете мълчат !!!! а че на някои болни мозъци им се привиждат някои по различни работи тва е друг въпрос Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 27, 2009 Author Share Posted February 27, 2009 Пред фактите и боговете мълчат !!!! а че на някои болни мозъци им се привиждат някои по различни работи тва е друг въпрос А пред изопачените факти боговете сигурно се търкалят по земята от смях. Защо не опиташ със същия ентусиазъм, с който пльоскаш разни "статистики" за цените да намериш и точна информация за броя на реално осъществените сделки? Или този парамерър не се побира в разбиранията ти за "пазарна икономика". Очевидно за теб е много трудно да проумееш елементарната истина, че при липсата на купувачи пазара е умрял и тези цени на продавачите, дето толкова те ентусиазират не означават абсолютно нищо. Ако все още можеш да четеш, евентуално е възможно да видиш, че тези продавачи, които не могат да карат на мускули в очакване на заблудения купувач вече почнаха да сгъват сергиите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Преди време не споменах ли че според мен до Април месец ще станат по-сериозни промени. Все още всички карат на зимнина но тя ще свърши в един момент. Тия лафове "аз мога и 5 години да чакам" съм ги слушал и съм виждал как човека програва на няма и половин цена мерцедеса дето го е взел малко преди да вземе да се прави на голям... любопитно ми е дали ще излезна прав. То ще се разбере... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Лада, тези статистики откъде ги извличаш ? На пазара няма никаква ликвидност и е прекалено едностранен за да искаш 750 евро на каквото и да е. И най-лошото е, че нямаш елементарно виждане за ситуацията. Има опасност цялата банкова система в източна европа да се срине, а той ще ми говори за 750 евро при това с експресна продажба. Ти трябва наистина да не си с всичкия си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 ... Или да е от тези, които ги искат тия пари ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Няма лошо да искаш, но отбележи и факта, че масово хората очакват спад. Никой не бърза да купува, а изчаква цените да ударят дъното. Няма много балами дето купуват без да мислят. Това донякъде е пазарна закономерност и спомага балоните. Всеки който иска да продава чака тавана. Всеки който иска да купува изчаква дъното и често виждаме ситуация, в която едната страна доминира другата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Лада, тези статистики откъде ги извличаш ? На пазара няма никаква ликвидност и е прекалено едностранен за да искаш 750 евро на каквото и да е. И най-лошото е, че нямаш елементарно виждане за ситуацията. Има опасност цялата банкова система в източна европа да се срине, а той ще ми говори за 750 евро при това с експресна продажба. Ти трябва наистина да не си с всичкия си. И разбира се,това няма да окаже влияние у нас Тъйкато нашата икономика е стабилна и правителството предприема навременни мерки Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 И разбира се,това няма да окаже влияние у нас Тъйкато нашата икономика е стабилна и правителството предприема навременни мерки Ахахахаха от всичките 1300+ години България ако правителството/царете/хановете/който-там да е предприело навременни мерки ако изобщо се е случвало сигурно се броят на пръсти пътите когато са взимани мерки, колко от тях правилни пък е друга тема... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Как мислите,че ще свърши всичко това ? Майче не само "световната финансовата криза" ами като цяло всичко върви надолу.Всички са луднали. Наскоро ме спамиха от Токио /или поне така каза женицата/. Накратко разговора... Звани ми и почва да ми обеснява за някакяа компания Арчър даниел смит...или нещо такова която е със 100 годишна история в транспорт ,отглеждане, пласметн и др неща свързани с подправки. - Мистар Бавлин /както ми викаше тя/ сигурна съм че,сте забелязали спадането на акциийте на много компаний на световната фондова борса.А и като цяло световната икономическа крзиа която е обхванала света. /парафразирам по спомен/ Съответно аз: -Ъ..ми да. ....... Следваха 40мин спам с цел аз да купя 2000 акций за по 27$ едната на въпросната компания.Уверяваше ме,че тя не си губела времето да ме надъхва да купувам каквото и да било.Увери ме,че акцийте на тази компания ще скочат едиси колко процента следващите месеци което си е чиста печалба.Кълнешесе в вярност и обеща да ми държи ръката по-целият път към богатството.Обесняваше всякакви такива глупости и накрая ми писна и и затворих. ---- Малко е попретупах историята, но се надявам схванахте картинката. Премислях е няколко пъти цялата ситуация и стигнах до извода,че ако найстина тази жена беше от чуждестранна компания ако и да не е базирана в токоио то като цяло доста мащабно спамене говори за доста отчаяани мерски да набавят някакви пари...от кадето и да е . Нй-вероятно са ми взели номера от някой издания подобни на Информатор - навъртя ли са на всички телефони и чакат някой балама да клъвне.Жалка история. Случвало ли се е на някой друг тва между другото да го спамят от уж чужбина с далавери на борсата на мобилен или стационарен телефон ? Всеки се е наплашил назлобил и накатал...всеки говори за няква криза и се депресира все повече и повече щем или нещем всичко колкото и сиво да звучи. Светът пропада лека полека...как мислите питам аз ще свърши всичко това ? А кога ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Не толкова, че са я закъсали, търсят балами да ги изработят. А ако щеш вярвай в момента гледам boiler room където някакъв го зарибяваха по тел-а да "инвестира". Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 .... Наскоро ме спамиха от Токио /или поне така каза женицата/........ Ееее така ли му викат вече на Шекера Явно нова телефонна измама са съчинили, не знаех за това до момента - изобретателни хора, ей! Сериозно, как си ги изтраял цели 40 минути не ми е ясно. Чиста проба спам си е и понеже са call center разговора им струва почти нищо - главно заплатата на въпросната телефонистка, която ако е във филипините, индия или другаде е много смешна. Ако изобщо е била някаква такава а не нашенка от шекера... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Долу-горе сте прави. Но си мисля и друго. Тази криза ще раздели хората в две групи: 1)такива които ще загубят пари в нея; 2)такива които ще спечелят пари в нея (имам предвид повече отколкото, ако не съществуваше кризата). Кой от кои би искал да е ? Аз знам от кои искам да съм. И не ми казвайте, че всички ще са губещи, защото вече започнаха да се очертават печелившите в най-различни посоки. Едит: Сега се сещам, че от вторите например е Дядо Мраз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 Едит: Сега се сещам, че от вторите например е Дядо Мраз. Аз за момента имам повече работа, да. Въпреки че половината от нея няма нищо общо с кризата и са стари договори а другата половина не знам дали пак нямаше да си я имам. Но имам приятел в щатите който си купи нов апартамент на 1/3та от цената която би платил преди година - така че той определено намаза. Аз за сметка на това загубих няколко хиляди които ужким бяха договорени но точно заради кризата пропуснаха да ми ги дадат... само че не мисля че е имало смисъл да се оплаквам. Въпроса е да се гледа цялата картинка и да се мисли какво да направи човек за да спечели, а че ще спечелят разни хора това е ясно. Аз чакам по-големите фирми да позакъсат още малко и да мога да си намеря някой и друг по-кадърен програмист да ми помага че напоследък положението беше повече от отчайващо - хора с 3 години опит вече се мислеха за шефове и че знаят всичко... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 А пред изопачените факти боговете сигурно се търкалят по земята от смях. Защо не опиташ със същия ентусиазъм, с който пльоскаш разни "статистики" за цените да намериш и точна информация за броя на реално осъществените сделки? Или този парамерър не се побира в разбиранията ти за "пазарна икономика". Очевидно за теб е много трудно да проумееш елементарната истина, че при липсата на купувачи пазара е умрял и тези цени на продавачите, дето толкова те ентусиазират не означават абсолютно нищо. Ако все още можеш да четеш, евентуално е възможно да видиш, че тези продавачи, които не могат да карат на мускули в очакване на заблудения купувач вече почнаха да сгъват сергиите. TЪПО ....напъни се и измисли нещо по оригинално..никои не ти е виновен че цените не се срутиха до едва ли не 100 евро както предричаше. Поне преглътни и си замълчи ,всеки греши особедно хората не рабиращи материята ! И най-лошото е, че нямаш елементарно виждане за ситуацията. Има опасност цялата банкова система в източна европа да се срине, а той ще ми говори за 750 евро при това с експресна продажба. Ти трябва наистина да не си с всичкия си. Тея са ми любимите Чел не до чел някъде и без да мисли защото сивото вещество му е в дефицит по рождение се изказва и се ръга и тои балабар Петко с мъжете Тая тема за Източна Европа се изчерпа и вместо само да четеш вземи си и напрягаи малко мозъка /колкото ти позволява капацитета естесвено / по теми КОИТО НЕ ГИ ПИШЕ по вестниците и интернет ???!!!! Ше ти дам една такава тема за размисъл ЗАСТРАШЕН ЛИ Е ВАЛУТНИЯ БОРД у нас ? и ако тои падне КОЛКО ЩЕ ДЕВАЛВИРА този колос на валутите БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 28, 2009 Author Share Posted February 28, 2009 Едно си баба знае, едно си бае. Я по-добре яхни ладичката и отивай колкото се може по-бързо на доктор, щото очевидно пазарната икономика ти се отразява доста зле. Ако не друго, поне ще се посмеем на воля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 Ако няма валутен борд в момента , лева ще се срине до рекордни нива. Както стана реално в Румъния и Украйна Дано да се задържи , към момента мисля че е полезен за България. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 Тея са ми любимите Чел не до чел някъде и без да мисли защото сивото вещество му е в дефицит по рождение се изказва и се ръга и тои балабар Петко с мъжете Тая тема за Източна Европа се изчерпа и вместо само да четеш вземи си и напрягаи малко мозъка /колкото ти позволява капацитета естесвено / по теми КОИТО НЕ ГИ ПИШЕ по вестниците и интернет ???!!!! Ше ти дам една такава тема за размисъл ЗАСТРАШЕН ЛИ Е ВАЛУТНИЯ БОРД у нас ? и ако тои падне КОЛКО ЩЕ ДЕВАЛВИРА този колос на валутите БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ Един съвет. Ако мислиш да правиш кариера в недв. сектор по-добре се откажи. Не ставаш. Може би имаш потенциал за брокер щото наглост не ти липсва, но все пак от брокера се очаква да може да раздели слама на 2 магарета, а при теб това ще е проблем. Също така извинявай, че забравих, че гениичето лада е експерт щото то не пише само в тук, но и разпалено коментира кризата по "специализираните" форуми. Смешник. Скрии се някъде, че само се излагаш. Със сигурност темата за лева си е таковал майката от коментиране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.