lada_1500 Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 Теб ли да ползва за ориентир ? A теб ли да ползва? форумния палячо един дол дренки сте и двамата "специалисти" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 13, 2009 Author Share Posted March 13, 2009 Специално за ладичката (както и за всички останали разбира се) една чудесна презентация за това какво точно причини настоящата криза (за съжаление обаче на руското возило, презентацията е на английски). Иначе обобщено казано това не е нито първата нито ще бъде последната подобна криза. Човешката история и особено икономиката се развива на цикли от време оно и ще продължава да следва този модел още много години. Това е отражение на психологията на човешката тълпа, която не се е променила още от времето, когато човеците са слезли от дърветата. Между другото гордостта на съветската автомобилна индустрия така и не можа да обясни как ще се получи тази магия, щото цените на имотите в България да не мръднат и даже да продължат да се покачват при положение, че в цял свят всичко се срива и разпада, следвайки ефекта на доминото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Доколко може да се вярва на това? И ако е така, може ли това да се приеме за наближаващия край на пустата му криза? Godfather, м? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Специално за ладичката (както и за всички останали разбира се) една чудесна презентация за това какво точно причини настоящата криза (за съжаление обаче на руското возило, презентацията е на английски). Иначе обобщено казано това не е нито първата нито ще бъде последната подобна криза. Човешката история и особено икономиката се развива на цикли от време оно и ще продължава да следва този модел още много години. Това е отражение на психологията на човешката тълпа, която не се е променила още от времето, когато човеците са слезли от дърветата. Между другото гордостта на съветската автомобилна индустрия така и не можа да обясни как ще се получи тази магия, щото цените на имотите в България да не мръднат и даже да продължат да се покачват при положение, че в цял свят всичко се срива и разпада, следвайки ефекта на доминото. бла-бла ......Хиляда реда глупости и нищо конкретно,говориш напълно като политик а като гледам и в умствения багаж имаме съвпадение Даи нещо конкретно ...ти как ги виждаш нещата,защо така са станали ,какво следва и т.н. и т.н. не само да ми даваш някви линкове и цитираш тоя или оня и квото прочетеш някъде го казваш като твоя идея някво мнение за вчерашната намеса/интервенция на Швейцарската централна банка на валутния пазар ? или още не си го прочел тва ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Тоя не спря да повтаря за умствени багажи, дефицити и т.н. За разлика от малоумните ти и напълно еднакви изказвания хората тук постват линкове в подкрепа на дадена теза. Засега разбрахме, че имотите щели да вървят само нагоре. Обаче се оказва елементарната статистика явно е прекално трудна за схващане. И питаш "Даи нещо конкретно ...ти как ги виждаш нещата" ? Ти или не четеш или си с IQ на маймуна. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- В интерес на истината посл. 3 дни имаше голямо оживление на уол стриит в следствие на новините за състояните на американската икономика. Оказа се, че и при някой банки (като банк ъф америка, която се очакваше да се национализира) нещата засега се по-малко лоши от колкото се очакваше. В следващите няколко дни нищо чудно да имаме 3-4% дневен гейн на 3те основни индекса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 В интерес на истината посл. 3 дни имаше голямо оживление на уол стриит в следствие на новините за състояните на американската икономика. Оказа се, че и при някой банки (като банк ъф америка, която се очакваше да се национализира) нещата засега се по-малко лоши от колкото се очакваше. В следващите няколко дни нищо чудно да имаме 3-4% дневен гейн на 3те основни индекса. какво оживление те гони за американската икономика......знаеш ли колко им е БВП ? и знаеш ли изобщо кво е тва за последното тримесечие БВП им е -6.2% и по прогнози /не от мен/ следващото тримесечие ще е около -7% ,но явно на теб ти се привиждат други работи ,както и на другия пишман "финансист" или пак си чел някъде и не си разбрал наи вероятно Силни корпоративни данни основно от банковия сектор наляха така да се каже бензин и видяхме близо 10% в 3 дена ръст на американските индекси ..................................... според теб сега е момента да се купува така ли щом очакваш 3-4% ъп дневно явно играеш на демо ако изобщо търгуваш понеже с тея съвети да си 1000 пъти фалирал .......................................................... сетих за другия пишман "финансист" Godfather ....нали беше нещо по компютрите,подръжка ли ,програмист ли? как така изведъж програмисти почнаха да разбират и дават съвети по финанси е тва ми е много чудно но тва е Булгаристан всеки разбира от всичко ,добре че има такива риби като вас да "търгуват" да има откъде да ми идват печалбите и накрая.... бих ви препоръчал да си разменяте така любимите ви линкове на лични и да се обучавате взаимно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 ладичке, интересен стил на постване. Казах оживление на уол стриит, което май за теб е еквивалент на икономика. Хвърляш по 2-3 термина, които предполагам си прочел в някой вестник и по-най инфантилния начин се опитваш да разсъждаваш. Ако беше по-наясно щеше да знаеш, че данните за потребителското търсене например бяха по-малко лоши отколкото се очакваше. И не само това. Фючърсите също подсказват за оптимизъм на борсата. Както и да е. Първия ти пост в темата за растежа на бг недв. сектор беше най-голямата глупост, която съм чувал. Сега каквото и да пишеш ще изглежда смешно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Thief,кво показват фючърсите и колко ще затвори борсата довечера са две различни неща.Ще ги разбереш като почнеш да търгуваш реално ясен си ми като ....така че не се напъваи да впечатляваш Една препоръка ако позволиш.....купи си по-качествени очила и виж кво къде съм писал защото явно не довиждаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Така като те гледам, дори "търговията" на бг борсата ти е много Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 13, 2009 Author Share Posted March 13, 2009 сетих за другия пишман "финансист" Godfather ....нали беше нещо по компютрите,подръжка ли ,програмист ли? как така изведъж програмисти почнаха да разбират и дават съвети по финанси е тва ми е много чудно но тва е Булгаристан всеки разбира от всичко ,добре че има такива риби като вас да "търгуват" да има откъде да ми идват печалбите Мухахахаха, съветското возило го удари на мерене на професии. Първо, никога на съм бил програмист, още по-малко пък поддръжка. Второ, на борсовите пазари не им пука изобщо каква диплома от АОНСУ си закачил на задното стъкло на ладичката. От значение са само размера на капитала, какво носиш между ушите и какво излиза като удариш чертата в края на всеки месец. Трето, съвети не съм давал на никой, а само си изказвам мнението по определени въпроси, както и се забавлявам с някои специфични изпълнения. Всеки сам си прецения дали може да има доверие на някой, който разполага с реални борсови акаунти при едни от най-сериозните брокери или пък ще слуша майтапите на ентусиазиран възпитаник на прословутата партийна школа, чието познаване на пазара се свежда само до посещенията на специализираните места за продажба на плодове и зеленчуци. Едит: Въпреки, че бях заклеймен от гордостта на съветското автомобилостроене, все пак да си дам мнението за интересната седмица. Тя ще остане в историята с едно наистина уникално рали на акциите, причинено от редица положителни новини като излизането на печалба от началото на годината на доскоро обречени банкови групировки като Ситигруп и Банк ъф Америка, отбелязване на доста по-добри от предварително прогнозираните стойности на продажбите на дребно за февруари, намалянето само с един пункт кредитния рейтинг на GE, както и изненадващия отказ на GM от планираната правителствена помощ от $3 милиарда за март. Основните борсови индекси качиха средно 10% за тази седмица (тук може всички здраво да се посмеем на "далновидността" на ладичката), което само по себе си е изключителен факт. Освен всичко това обаче седмицата отбеляза и една още по-оптимистична новина, свързана със забележимо покачване цените на основните материали като злато, енергийни източници (вкл. петрол), зърнени култури и т.н. Все още е рано да се твърди, че икономиката се отблъсква от дъното, но въпреки всичко тези данни от последната седмица идват да покажат, че по всяка вероятност мъждукащата светлина в края на тунела не е от прожектора на идващия насреща влак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 OPEC в доклада си предвиждат спад от 1% в потреблението на петрол...мисля, че е оптимистично това( въпреки, че по моето скромно мнение за тази година специално няма да сме свидетели на нещо принципно ново, но около 2012-13 - имайки предвид плановете на Швеция, техн. за биогориво от водорасли( само чрез фотосинтеза) и още много неща може сериозно да се раздвижи фона ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Едит: Въпреки, че бях заклеймен от гордостта на съветското автомобилостроене, все пак да си дам мнението за интересната седмица.Тя ще остане в историята с едно наистина уникално рали на акциите, причинено от редица положителни новини като излизането на печалба от началото на годината на доскоро обречени банкови групировки като Ситигруп и Банк ъф Америка, отбелязване на доста по-добри от предварително прогнозираните стойности на продажбите на дребно за февруари, намалянето само с един пункт кредитния рейтинг на GE, както и изненадващия отказ на GM от планираната правителствена помощ от $3 милиарда за март. Основните борсови индекси качиха средно 10% за тази седмица (тук може всички здраво да се посмеем на "далновидността" на ладичката), което само по себе си е изключителен факт. Освен всичко това обаче седмицата отбеляза и една още по-оптимистична новина, свързана със забележимо покачване цените на основните материали като злато, енергийни източници (вкл. петрол), зърнени култури и т.н. Все още е рано да се твърди, че икономиката се отблъсква от дъното, но въпреки всичко тези данни от последната седмица идват да покажат, че по всяка вероятност мъждукащата светлина в края на тунела не е от прожектора на идващия насреща влак. Който и фанансов саит да отворя ще го прочета тва без последното глупаво изречение.Така че казах ти вкараи някои личен анализ...другите работи всеки може да си ги чете и тва в червено не го разбрах би ли го разяснил Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted March 14, 2009 Share Posted March 14, 2009 Наред със наболялата тема ще си позволя да вмъкна един ъпдейт към харесващите филми от сорта на Zeitgeist Addendum: Fiat Empire - Why the Federal Reserve Violates the U.S. Constitution (2007) Този път малко повече хора са бачкали над филма, и е подкрепен със доста солидна информация от интервюта. В този ред на мисли за тези който незнаят, 3 част, тип слайд шоу на "Zeitgeist" e на лице The Zeitgeist Movement. Няма да пиша нищо за филма, който иска да го гледа, има доста интересни неща, прекрипени със статистически факти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 15, 2009 Author Share Posted March 15, 2009 Който и фанансов саит да отворя ще го прочета тва без последното глупаво изречение.Така че казах ти вкараи някои личен анализ...другите работи всеки може да си ги чете и тва в червено не го разбрах би ли го разяснил Това в червеното означава, че тази седмица дори и най-задръстения инвеститор имаше възможност да си докара поне 10% ROI без левъридж, докато ти защитаваше смешните си теории. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Какви смешни теории Поредно НЕАДЕКВАТНО обаждане от твоя страна .За да ти припомня ....понеже имаш проблем с памета явно от начална фаза на старческа деменция и за другия ти колега които няма пари за по качествени очила в началото на темата казах че НЕ ОЧАКВАМ цените на недвижимите имоти в бг да се срутят както в белия свят..а да има едно замръзване на пазара ,инвеститори и собстеница да отказват да продават....и вече 4-5 месеца по късно виждаме като че ли съм бил пророк цените на недвижимите имоти /усреднени/са почти същите а на някои видове имоти имаме минимален спад с около 3-5% до 10 % макс !!! а знаеш ли колко е спада по белия свят? явно не За да приключа вече тук понеже нямам време да си губя времето с някви палячовци чули недочули отнякъде нещо а и понеже темата е за световната криза ще кажа че очаквам US /ще ти го напиша Съединени американски щати да не се объркаш с твоя лош англииски ще ударят дъното през тая година и първи ще излезнат от кризата.За това задължително условие е цените на имотите да се стабилизират и да тръгнат нагоре.В Европа рецесията ще е по продължителна заради наи вече забавените реакции от ЕЦБ/Европеиската централна банка/, различията в степента на развитие на отделните икономики, разногласията със ЦИЕ, данните за закупени деривати от банките, липсата на единно МФ, разногласия между страните членки, проктеционизъм и т.н и т.н. Така че очаквам Европа и Япония да стигнат дъното през другата година и те да тръгнат нагоре последваики US.В впредвид тва че борсите изпреварват реално икономиката с 6 месеца мисля че след около месец,два ще ударим дъното в Американските индекси /ако не сме го ударили вече/ и ще е подходящ момент за откриването на средосрочни дълги позиции Друг жокер за началото на излизане от кризата ще е поскъпването на петрола ,видиш ли по саитовете където четеш че пише фючърси петрол бренд и отдясно примигва цифра по голяма от 60-70$ знаи че момента е почнал Разбира се тва е оптимистично-реалистичния вариант за излизане от кризата ако банките не се стабилизират за дългосрочен период от време и цените на имотите не ударят дъното кризата ще се проточи още малко във времето датата е 15 март ,прочети ми поста след 5-6 месеца пак и ще видиш прав ли съм бил или само си чеша езика като теб и копирам някви измислени линкове . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 И разбира се, поредната глупост показваща тоталното ти неразбиране към ситуацията. "За това задължително условие е цените на имотите да се стабилизират и да тръгнат нагоре" Как ще тръгнат имотите нагоре ако не е тайна ? Недвижимия сектор предполагам се сещаш, че винаги върви ръка за ръка с банковия. Какво разбрахме от глупавия ти пост ? Че цените паднали 3-5 макс 10%. Както винаги, точни данни, които само ти си знаеш откъде са излезли. С 3-5% паднаха преди тази тема да се отвори. И ти дадох не малко линкове с доста по-реално цифри макар истината да е още по-трагична. А какво стана с бг абсурдизма ? Гениално икономически издържано обяснение за ситуацията на бг пазара... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 а да има едно замръзване на пазара ,инвеститори и собстеница да отказват да продават.... Я пак? И поради каква причина биха отказвали именно те след като цените не са се срутили наполовина? Май по-скоро никой не иска да купува а не че няма кой да продава... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 И разбира се, поредната глупост показваща тоталното ти неразбиране към ситуацията."За това задължително условие е цените на имотите да се стабилизират и да тръгнат нагоре" Как ще тръгнат имотите нагоре ако не е тайна ? Недвижимия сектор предполагам се сещаш, че винаги върви ръка за ръка с банковия. Какво разбрахме от глупавия ти пост ? Че цените паднали 3-5 макс 10%. Както винаги, точни данни, които само ти си знаеш откъде са излезли. С 3-5% паднаха преди тази тема да се отвори. И ти дадох не малко линкове с доста по-реално цифри макар истината да е още по-трагична. А какво стана с бг абсурдизма ? Гениално икономически издържано обяснение за ситуацията на бг пазара... Thief ,къв си не те знам но си пълен палячо Световната финансова криза а и оттам банкова а и от там и икономическа тръгна заради спада в цените на имотите в САЩ !!! и именно когато тея цени тръгнат нагоре ще почне да се стабилизира всичко Защо са спаднали и т.н. те оставям да поразровиш из любимете ти саитове или искаи от другия "финансист" някои линк да се образоваш Като не си наясно с материята къде се ръгаш тва не мога да разбера? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Никой не отрича откъде е тръгнала кризата. Но гениалното ти мнение за изхода просто изби рибата. "и именно когато тея цени тръгнат нагоре ще почне да се стабилизира всичко" Скрии се някъде, че почна да става забавно. Информацията от вестниците колкото и опростена така, че да е разбираема дори и за тебе - не си я стоплил. Цените ще тръгнат нагоре, когато се реши основния проблем. Затова те питах да разясниш как ще стане този фокус с тръгването нагоре. Сега ако обичаш не ми преразказвай какво си прочел по специализираните форуми. Виждам, че за теб кризата с свързва само с цените на компотите, опа, имотите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 ..."и именно когато тея цени тръгнат нагоре ще почне да се стабилизира всичко"... По-скоро е обратното, когато се стабилизира всичко, цените ще тръгнат нагоре. Самата цена на имотите е израз на очакванията и е следствие, а не причина. И не виждам защо ползвате такъв остър език, специално лада1500, все едно сме някакви борчета тук. Едит: Най-тъпото в цялата тази криза е огромната вероятност да е организиран сценарий, не съм някакъв финансов гуру като Бъфет (най-големия за мен) или пък дори и като вас тук, нито твърде много прекалявам със Zeitgeist, но пък не съм и сляп и така и не ми е напълно ясно защо една голяма банка бива спасена, а друга не - примерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 По-скоро е обратното, когато се стабилизира всичко, цените ще тръгнат нагоре. Самата цена на имотите е израз на очакванията и е следствие, а не причина. И не виждам защо ползвате такъв остър език, специално лада1500, все едно сме някакви борчета тук. Едит: Най-тъпото в цялата тази криза е огромната вероятност да е организиран сценарий, не съм някакъв финансов гуру като Бъфет (най-големия за мен) или пък дори и като вас тук, нито твърде много прекалявам със Zeitgeist, но пък не съм и сляп и така и не ми е напълно ясно защо една голяма банка бива спасена, а друга не - примерно. Ами официално защото едната има потенциал, а другата е загубена кауза Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Ами официално защото едната има потенциал, а другата е загубена кауза Хубаво - официално - то обикновено е на 180 градуса от истината. Не знам дали дори и зор да си дам, ще мога да измисля по-субективен критерий за каквото и да било. И друго се сещам, за разни хора, които лично аз не познавам, но са познати на мои познати, все пак втора ръка, от еврейски произход, които започнаха да продават техни активи още края на 2006 -а, само че тихомълком и под разни предлози, които чак сега става ясно, че са били измислени. Иначе мога и аз да дам една прогноза, кога най-общо нещата ще тръгнат нагоре - 2012 г. Поживьом увидем ! Едит: И нещо за мен интересно =>> И за който не му се отваря линка с цялата книжка, малък но показателен откъс: Натан Ротшилд най-напред съобщава на английското правителство, че Наполеон е претърпял поражение, а след това отива в борсата. Всеки обикновен банкер, притежавайки такава информация, навярно ще вложи всичките си пари в английските държавни облигации. Но не и Натан Ротшилд. Той започва да продава английски държавни облигации — и то в голямо количество. Без да казва нито дума, той стои на обичайното си място, като се опира на една от колоните на борсата (която оттогава наричат „колоната на Ротшилд“) и продава. В борсата се разнася: „Ротшилд продава!“ Навярно знае нещо: битката при Ватерло е загубена. А лондонският Ротшилд продължава да хвърля на пазара английските държавни облигации с движение на пръста при всяка продажба. След това в момент, когато държавните облигации са на най-ниска точка и борсата още не се е съвзела, той с едно-единствено движение купува обратно всичко, което е продал — само че за част от продажната цена. След няколко минути и в борсата официално достига новината за поражението на Наполеон. Стойността на английските държавни облигации скача високо и банката Ротшилд просто поглъща несметна печалба. Сто и четиридесет години по-късно Фредерик Мортън, един от биографите на династията, коментира събитието така: „В този ден дори не може да се изчисли колко замъка, състезателни коне, картини от Вато и Рембранд са спечелени за потомците.“ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 16, 2009 Author Share Posted March 16, 2009 Световната финансова криза а и оттам банкова а и от там и икономическа тръгна заради спада в цените на имотите в САЩ !!! и именно когато тея цени тръгнат нагоре ще почне да се стабилизира всичко Мдам, забележителен анализ на ситуацията. Малко причинно-следствените връзки ти се губят като след употребата на бутилка водка без мезе, но това са бели кахъри. Сега остава и да ни обясниш каква е разликата между финансовата и банковата криза както и връзката между тях. А причините за съживяването на икономиката са достойни за многотомните съчинения на някой изтъкнат водач от страната, произвела култовото возило от ника ти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 Вместо да отделяш по няколко часа в анализи на моите постове и търсене на неволни грешки и след тва по стар бг обичаи надменно да прояваваш тъпото си чувство за хумор що не вземеш да свършиш нещо полезно ??? като препоръка......сложи си над смешния аватар титлата "форумен палячо"....би ти прилягало доста Гледам че не само в тоя форум си така,излез малко навън има и реален свят ако незнаеш. Или дългата канадска зима е нанесла непоправими поражения и в така крехкия ти психичен дисбаланс Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 Вместо да отделяш по няколко часа в анализи на моите постове и търсене на неволни грешки и след тва по стар бг обичаи надменно да прояваваш тъпото си чувство за хумор що не вземеш да свършиш нещо полезно ???като препоръка......сложи си над смешния аватар титлата "форумен палячо"....би ти прилягало доста Гледам че не само в тоя форум си така,излез малко навън има и реален свят ако незнаеш. Или дългата канадска зима е нанесла непоправими поражения и в така крехкия ти психичен дисбаланс Пич повтаряш едно и също... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.