KenwooD Posted July 19, 2004 Share Posted July 19, 2004 Някой знае ли как мога да изтрия файл от C:\System Volume Information чрез Command Prompt-а.Ква команда се добавя към файла за да се изтрие.Питам,щото имам 2 заразени файла от тая директория! Единият не е важен щото е от една игра.А пък другия незнам къв е.Само че като го стартирам от Command Prompt-а и ми пуска вирус W32/Istbar(така се казва вируса)Някой ако знае как става да каже или по друг начин!Благодаря предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vhristev Posted July 19, 2004 Share Posted July 19, 2004 C:\System от Volume Information znachi as imah baq zarazeni File's s W32/Basic@....neshto takova i imah 4000 zarazeni files ! Predimno F-Prot samo si gi trii ama ako ne si go naprail pogledni ei tuka ! Tam na sa taka Info Scan ----> Options (v dqsno se padat)--->Action to Take --->Tam trqq da imash 3 butona nai dolnia DISINFECTET ot dqsno na nego ima edno "(if FIles)..." Cakash na nego i ... ---->Delete Files (tva se qvqva ot lqvo Applications. Taka Shte ti trie failovete kato gi nameri a ako ne si go naglasil samo shte ti obajda che gi ima as napraih taka i nishto nqmam veche nz toq tvoq W32 dali she e taka PROBVAI Predimno tiq virusi zasqgat *.exe files Shortcuts takiva havi ai .... :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 F-prot въобще не ги засича!Щото са някви троянци,пък досега всички троянци които съм лепкал F-Prot не ги е засичало!По някъв друг начин не става ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeZoeker Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Някой знае ли как мога да изтрия файл от C:\System Volume Information чрез Command Prompt-а.<{POST_SNAPBACK}> Ако толкова държиш да е от Command Prompt-а сигурно буутване от дискета ще свърши работа, но обичайната практика в такива случаи (когато във въпросната папка има заразени файлове) е да се спре System Restore, да се рестартира машината (при което точките на възстановяване се изтриват, но пък в крайна сметка едва ли заразени restore points са нужни някому), след което System Restore се пуска наново. Link to comment Share on other sites More sharing options...
solan Posted July 24, 2004 Share Posted July 24, 2004 От известно време наблюдавам в "Task Managera" 5 процеса с име svchost.exe. Няма рестарт , нито тревожни сигнали от антивирусните програми. И все пак мисля ,че съм хванал някоя гадинка. Някой да каже нещо обнадеждаващо (Сложил съм си всички пачове) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted July 26, 2004 Share Posted July 26, 2004 последните два дена имам странен проблем : първо иконата на пандата изчезна от таскбара и не се показа повече. При пускане на програмата отново се появява името и след това просто изчезва. Опитах да я преинсталирам но ми забива сетъпа. викам си нещо се е збъгясала пандата и я деинсталирах. Викам си аз минавам на касперски. Да ама не. Инсталирам си я аз, пускам я и пак виждам стартовата страница и програмата просто изчезва. Между другото в таск менажера цпу-то е винаги на 100 процента (от два дена) Някои има ли идея кво става щото на мене ми намирисва на вирус ама как да го лекувам като немога да си пусна антивирусна програма Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aston_ Posted July 26, 2004 Share Posted July 26, 2004 Пробвай с online скенера на Панда ето ти и линк http://www.pandasoftware.com/activescan/co...n_principal.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted July 27, 2004 Share Posted July 27, 2004 Ебаси късмета .. вчера преинсталирах windows и ме домързя да сложа антивир. Резултатът е - явно съм хванал вирус. Homepage ми е сменен и НЕ МОГА ДА ГО СМЕНЯ, защото е потъмнено. Освен това не мога и да отворя регистъра, защото "системния ми администратор не ми дава да го направя". Ще кажете, че съм влязъл с неадмински акаунт .. еми не, само моя съществува + гостенския, който е изключен. Моят си е system administrator. Сега ъпдейтвам антивируската и adaware и ще видим какво ще стане .. Едит : Ad-Aware rulz! Намери possible registry lockout(или нещо подобно) и го изтри. След това немам проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aston_ Posted July 27, 2004 Share Posted July 27, 2004 ами аз не сам много доволен от Ad-aware щото последния път като си сканирах пц-то и ми засече 4 гадинки изтрих ги аз сканирам пак и ги няма обаче като почна да сканирам с нортона тои пък ги открива на същите места и незнам с кво да ги махна вече и в последствие лепнах и едно вирусче и си направих формат ся сам с Панда Интернет Секюрити и за ся сам доволен Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Kiara Posted July 29, 2004 Share Posted July 29, 2004 На 18.07 ми се лепна вируса Backdoor.trojan който се опитах да премахна но нещо не ми се получаваше Преди няколко дни вече не беше Backdoor.Trojan a Backdoor.Agent.B Днес бая си поиграх да го премахна и.... УСПЯХ Ако и на вас ви се лепне виж те на тази страница http://securityresponse.symantec.com/avcen...or.agent.b.html Това ме спаси Дано да спаси и вас! Има един порт през който доста вируси влизат Ако някой знае как може да се попречи на вирусите да влизат от там (или с една дума... как да се "запуши" тая дупка) много ще съм му благодарна Благодаря ви предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aston_ Posted July 29, 2004 Share Posted July 29, 2004 Ами до колкото знам защитините стени служат точно за това нещо а именно да предпазват портовете така че намери си една хубава защитина стена и ще си решиш проблема Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 31, 2004 Share Posted July 31, 2004 Аз имам една молба - когато на някой му се появи по-интересен или нов вирус,или пък троянец - моля пращайте ми едно ЛС и ако сте съгласни - самия вирус(за това трябва да се разберем де). Нека не ви се струва странно Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted August 13, 2004 Share Posted August 13, 2004 Аз имам една молба - когато на някой му се появи по-интересен или нов вирус,или пък троянец - моля пращайте ми едно ЛС и ако сте съгласни - самия вирус(за това трябва да се разберем де).Нека не ви се струва странно <{POST_SNAPBACK}> Ако те интересува май ще мога да ти уредя W32.Funlove.4099 Не е нов, но наскоро плъзна из нета (пак) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 13, 2004 Share Posted August 13, 2004 Нямам нищо против.Доколкото чух,това е няква по-новичка версия(тоя дето е плъзнал наскоро имам предвид,не първоначалния) Link to comment Share on other sites More sharing options...
N_Igma Posted August 13, 2004 Share Posted August 13, 2004 Abe hora. Neska mai sam zka4il ne6to. Kompa mnogo nastoqwa da otwori nqkva stranica i da me naka ra izteglq ne6to. Ei taka prosto si trugva IE-to. Nai strannoto e 4e mi zvunnaha ot Gigabit, 4e ot moq komputar e bila napravena nqkakava ataka na mrejata im Nqkoi ima li nqkva ideq WTF e tva?BTW zabelejete datata. Tva ne6to da ne e kato 4ernobil? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 14, 2004 Share Posted August 14, 2004 Kompa mnogo nastoqwa da otwori nqkva stranica i da me naka ra izteglq ne6to. Ei taka prosto si trugva IE-to.<{POST_SNAPBACK}> Я първо си почисти кукитата и пусни един Спайбот да разгледа. Антивирусна нямаш ли? А за атаката на Гигабит - едно време в Мироман-а като жънехме на "Бомбърмен" се оплкаваха от Визио,че им атакували мрежата.НЕ е задължително да е вирус или троянец. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N_Igma Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 Имам AntiVir Personal Edition. Сега си търся диска с Spybot Search&Destroy EDIT:Охх да ми е свежо . Имам Bfast 1 entry, Advertising.com-2entries, и още общо 25 подобни . EDIT2 хммм, още си стои тая страница . Странно... нищо не го хавща тоя вирус или квото е там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 Сега си търся диска с Spybot Search&Destroy Има го в Download.bg.Май и във вареза го има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mashev Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 От известно време наблюдавам в "Task Managera" 5 процеса с имеsvchost.exe. Няма рестарт , нито тревожни сигнали от антивирусните програми. И все пак мисля ,че съм хванал някоя гадинка. Някой да каже нещо обнадеждаващо (Сложил съм си всички пачове) <{POST_SNAPBACK}> При мен работата е същата, лишото е че са фирмените PC-та и тази програмка пражи по 30-40 конекции към останали PC-та във фирмата, и направо задръства мрежата, нортана него открива нито ф-прота, сложих какви ли не пачове и пак неще да се махне, pls HELP . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted August 17, 2004 Share Posted August 17, 2004 svchost.exe + WinXP + overload mashev, ако привикнеш да използваш Search във форума, ще останеш доста изненадан колко полезни неща можеш да откриеш и как понякога е възможно да си помогнеш и сам, вместо да чакаш други да го направят... CAPSLOCK sux - въпрос и на възпитание и на форумни правила, независимо колко ти е спешно и какъв зор имаш. Поста-нарушител изчезва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mashev Posted August 17, 2004 Share Posted August 17, 2004 изпробвах всичко но нищо от тези работи не помогна. сега какво да правя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 17, 2004 Share Posted August 17, 2004 mashev, ако привикнеш да използваш Search във форума Оувърмен ти е казал какво да направиш - направи го Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 Тъкмо влизам в един сайт и Нортън ми се включи и изписа че имало вирус,искаше да давам някви Next> ! И спря да зарежда сайта!Нещо се бъгна компютъра и се наложи да го ресна с F13!След рестарта сканирах с Нортън и нищо не засече!Сканирах и с Ф-Прот и той нищо не засича.Възможно ли е Нортън да е блокирал вируса и случайно да съм останал чист? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aston_ Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 възможно е щом първо го е засялък нортъна а след това не го засича значи програмата го е изчистила Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 възможно е щом първо го е засялък нортъна а след това не го засича значи програмата го е изчистила <{POST_SNAPBACK}> Дано!!!! Но явно на тоя сайт е имало вирус и искал да ми влезне ама нортана се включи и дано е оправил нещата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.