Jump to content
BulForum.com

Virus warnings!

sMARTBomber

Recommended Posts

/offtopic/

Много ми е смешен някой като каже "Имам вирус, ша форматвам". Се едно - "Пациента е болен от настинка, да го застреляме да не се мъчи"

/offtopic/

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

"Авторът на вируса Sasser беше арестуван

Германските власти арестуваха в петък автора на вируса Sasser, който миналата седмица зарази стотици хилядси компютри и нанесе щети за милиарди долари. Полицията в Северна Германия арестувала двама души на 21 и 18 години, като по-младият се оказал именно създадетелят на червея. Той бил току-що завършил училище и искал да учи компютърни науки. В дома му са открити достатъчно доказателства, а той е направил и самопризнания. "

източник 1

източник 2 :)

/offtopic/

Много ми е смешен някой като каже "Имам вирус, ша форматвам". Се едно - "Пациента е болен от настинка, да го застреляме да не се мъчи"

/offtopic/

Kvo a praish , na 1min prez 1 min ako ti se resetva i ti sha sa iznervish....!

Puk i zatova ima Ghost2k , ama ia niamam za XP.

Losho sha traa da ia nameria shtoto sled niakoi format.... nikoi ne obicha da preinstallva

:)

Kvo a praish , na 1min prez 1 min ako ti se resetva i ti sha sa iznervish....!

Puk i zatova ima Ghost2k , ama ia niamam za XP.

Losho sha traa da ia nameria shtoto sled niakoi format.... nikoi ne obicha da preinstallva

:)

1. Ще си свалиш пач-а за XP под някоя друга операционна система ако имаш.

2. Ако нямаш ше идеш до някой приятел той ше ти я даде на диск(ета)

3. Старт - Run - cmd и там пишеш shutdown -i и отиваш на 1

от 1 или 2 или 3 отиваме на 4

4. Инсталираш пача, рестартираш и нямаш проблеми

5. Кефиш се, че си преборил вирус без да форматираш :)

Или за по - лесно като ти покаже прозореца и започне да отброява 1 минута. Start -> Run. Пишеш "shutdown -a". След това си инсталираш пачовете и си готов ;).

Май дойде и моят ред да се ядосвам от вируси Win32/parite е новата гадост "за мен" която съм налепил.Ама то налепил е много слабо казано....направо съм ЗАТЪНАЛ до уши :( :cry .До одеве беше 80% от *.ехе файловете .....сега станаха 95% от тях задръстени със тази боза.AVG я откриа но не я премахва "само делийт ама не ми върши работа" F-prot изообщо не го хваща, bitdefender не го хваща.Сега свалям McAfee да видим и той какво ще каже.Ако някой вече се е опарил като мен ...няма да се разсърдя да сподели кка се е оттървал от това животно.

BTW Kasperski го намира но пак няма лечение.

EDIT:

McAfee нищо неоткрива :sick

Виж какво казва google. На този линк има някакви ремувъл туулс, но като гледам са малко старички, което не пречи да ги пробваш

man az sy6to se bqh nabutal batko32 maca nasqkade vij panda pomaga :D

Сега ще видя Панда-та.10х предварително

Виж какво казва google. На този линк има някакви ремувъл туулс, но като гледам са малко старички, което не пречи да ги пробваш

Минах през гооглето приятелю :(.И прерових даже всички познати на мен руски форуми....всички плачат "и аз заедно с тях" :wacko:

Пробва ли това

ЕДИТ Опа явно някой ме е изпреварил с ремувъла, дано се избавиш бързо :)

сега ще ти кача removel ,само Pandata го хваща тоя вирус,пише че не е много опасен и е доста дьрт -от 2001  :rolleyes:

Абе изчетох доста за него.......освен това увеличава *.ехе файла със ~200к . AVG реве като за световното ама недава резултат. "сега свалих Панда-та ще пробвам".Благодаря за съдействието.Дано този ремувъл да го изчисти.

EDIT:

Нестава с Пандата"не го засича" :( :cry :cry . Давай ремувал-а

Сега ще видя Панда-та.10х предварително

Минах през гооглето приятелю :(.И прерових даже всички познати на мен руски форуми....всички плачат "и аз заедно с тях" :wacko:

v dir bg to ima6e razqsnenie ot panda kak se maha i kade se zagnezdva groznika:)

batko32 още един ремовал от bitdefender-ТУК

мануал ремовер от Нортон

Click Start, and then click Run.

Type regedit, and then click OK.

Navigate to the key:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

In the right pane, delete the value: PINF

Exit the Registry Editor.

batko32 още един ремовал от bitdefender-ТУК

мануал ремовер от Нортон "ето това свърщи работата"

Click Start, and then click Run. 

Type regedit, and then click OK. 

Navigate to the key:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

In the right pane, delete the value: PINF  "такова животно немаше в регистри-то" :)

Exit the Registry Editor.

Б Л А Г О Д А Р Я

Стана мам***у. Ще ви постна пик със веселия прозорец накрая на сканирането :)

имам проблем. ХР-то ми се зарежда 5 минути всеки път. незнам дали е някакъв червей или нещо такова но Ф-Прота не го засича. Някой ако може да помогне ПЛС мраза го тоя 98, а не ми се форматира...

10х предварително

имам проблем. ХР-то ми се зарежда 5 минути всеки път. незнам дали е някакъв червей или нещо такова но Ф-Прота не го засича. Някой ако може да помогне ПЛС мраза го тоя 98, а не ми се форматира...

10х предварително

Пробвай с друга антивирусна...може да го засече ако има нещо.Аз смених цялата гама и само AVG-то засече проблема при мен.И аз бях така докато не го изчистих.

10х предварително

Като начало сканираи с F-Prot Dos(има го на вареза) под Дос,ама го упдеитни,след тва скан за adware/spyware с Ad-aware,Spy Sweeper или квото си избереш и постни.Виж и в Start-Run-msconfig,startup кво ти се стартира.

ок, мерси момчета, ще пробвам и ще ви кажа какво става

едит:мерси за помощта проблема се оправи след като сканирах с фпрот под дос намери един файл и един архив, изтри ги и сега всичко е ок.

• 3 weeks later...

Да. Аз - преди да го ъплоудна. False Alarm предвид на предназначението на файла който го причинява. Работата на този файл е да ти спре машината. Някои антивирусни го обявяват за вирус и вдигат пара. Някои антивирусни вдигат пара и за инсталационните имиджи на FreeDOS - били boot virus... Извод - не използвайте "някои" антивирусни, не си играйте с файлове, които не знаете за какво служат и не вдигайте тревога когато не сте наясно за какво говорите.

The 911 CD Builder: Kaspersky Antivirus gives a warning about a virus called 'Trojan.Rebootpc.b' in 'shutdown.com' in the 'mnuutils.cab' file when installing the 911 CD Builder.

This is not a virus, this is a false alarm from a file that does just what its name says "SHUTDOWN.COM", it shutdown systems that supports the ATX power specification (when issued from command-line, not automatically as a virus would do), it doesn't do anything else.

I've tested my program with the latest Norton Antivirus, McAfee Virus Scan, Trend Micro PC Cillin, F-Prot and AVG Personal Edition; and I can assure it is a false alarm caused by only the Kaspepersky Anti-Virus Engine (and the Virus scanning programs that relies on its AntiVorus engine) which considers this part of the 911 CD Builder as a trojan-like activity (hence its name "trojan.Rebootpc.b" which gives the idea it considers the file as a trojan that reboots the PC, and nothing else).

10х предварително

I az go imah su6tiq problem...

Ako stesh vervai ama si smenih CD roma i se oprai.

Moje bi e bilo v configuraziqta na ATA kabelite

Датската компания Secunia предупреждава за откриването на две критични уязвимости в браузъра на Microsoft - Internet Explorer. Евентуалният зложелател, възползвал се от тези пропуски, може да получи пълен контрол над атакувания компютър и, например, да запише на твърдия диск какъвто си иска файл. 

Сценарият на атаката би изглеждал така - първо е необходимо да бъде заставен притежателят на компютъра да кликне на определен линк, който може да се намира както на интернет страница, така и в съобщение от електронната поща. Този линк, състоящ се от стринга “URL:ms-its:C:WINDOWSHelpiexplore.chm::/iegetsrt.htm”, води към намиращата се на машината помощна страница на Internet Explorer. След това се използва втората уязвимост, свързана с мрежовата безопасност, чрез която може да бъде предизвикано изпълнението на произволен скрипт. 

Опасността е реална, тъй като програмният код за реализация на тази атака е изложен в интернет (линк разбира се няма да дам  ) и е достъпен за всеки, а пач за премахването на тези пропуски в сигурността до момента не съществува. 

Застрашени са всички потребители, които използват Internet Explorer 6.0. Като временни мерки за сигурност, служители на Secunia предлагат да се деактивира поддръжката на Active Scripting ( tools/internet options/security/custom level), или да се използват алтернативен интернет браузър като Mozilla или Opera. 

От Microsoft засега няма отзиви относно откритието на датчаните.

За невярващите http://62.131.86.111/security/idiots/repro/installer.htm- ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ЧЕ НА ТАЗИ СТРАНИЦА ИМА ТРОЯНЕЦ.Лично на мен с Panda и IE 6.0 не ми го засякаха.Сложих си Касперски и веднага изквича :rolleyes: ,а с Опера-та не ме пуска на дадения линк(iligal url).

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...