Deyan Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 Пробвай с Ad-Aware SE Personal!!! Преди да сканираш ъпдейтваш! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BurnRus Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 така инсталнах spy sweeper сканирах и исчистих заразените места ама пак ми ги вади тея прозорци,та от тук кво да правя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 така инсталнах spy sweeper сканирах и исчистих заразените места ама пак ми ги вади тея прозорци,та от тук кво да правя? А защитната стена дали си я включил??? При мен тези прозорци се появяват след изключване на Firewall-a! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 така инсталнах spy sweeper сканирах и исчистих заразените места ама пак ми ги вади тея прозорци,та от тук кво да правя? Пробвай и с Ad-aware или XoftSpy Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Съмнявам се да е вирус или нещо подобно ама да питам... CLICK! Какво е това, дето ми се появява горе?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Пробвай с друга антивирусна че тая AVG не е много надеждна. Или с някой онлайн скан(Панда и др) http://www.pandasoftware.com/products/activescan.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 така от известно време почнаха да ми излизат прозорци,преинсталирах компа и нищо пак се появяват идея си нямам кво да правя,моля помагаите.ето и въпросните прозорци. Tova mai ne e virus. Opitai da pusnesh edin Spyware Doctor. Mozesh da namerish versiata, koiato ima i update tuk. Tova ne e poslednata versia, no neia sam testval, ima update i bachka kato horata. Samo nedei da zabraviash da ia updeitnesh predi da ia polzvash! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liusi1978 Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 така от известно време почнаха да ми излизат прозорци,преинсталирах компа и нищо пак се появяват идея си нямам кво да правя,моля помагаите. Решението е супер лесно-никакви сканове или ала бала!!!Ще ти струва 1.30лв!!!Правиш следното нещо: Start menu => Run(Изпълнение) => пишеш msconfig => OK => излиза нов прозорец => кликаш върху Services => намираш къде пише Messenger => махаш отметката => ОК => Рестартираш компютъра и никога повече няма да видиш тези прозорци!!! А тези 1.30лв. са за бирата,която ще ме почерпиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 14, 2006 Share Posted October 14, 2006 От два дена по цял ден ми излиза съобщение за вирус 1.vbs антивирусната го хваща но е много дразнещо да ти излиза съобщението по 30пъти на ден.От друга страна и един друг вирус fifa2007.exe също го хващам само че след като ми е заразил компа.Какво става нещо в тоя нет се набъка със вируси и май евроком и ГГБИТ нищо не правят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted January 20, 2007 Share Posted January 20, 2007 Да знаете че е излезнал вирус наречен на урагана Кирил.Разпространява се по e-mail и е като писмо даващо информация за този ураган.Имаите едно на ум Link to comment Share on other sites More sharing options...
MPABKATA_Z Posted April 19, 2007 Share Posted April 19, 2007 БЕСЕН СЪМ! ГРОЗНИ ВИРУСИ ГРОЗНА РАБОТА!! Снощи си лягам към 3 часа и всичко ок. Сутринта ставам в 12 (то обяд станало вече де), и компа гледам празен. C:\ само папката WINDOWS стои (150МБ от нея останало), другото го няма. D:\ ми бяха 10ГБ торенти, няма ги => няма сийд. E:\ бяха моите неща (10ГБ) - форматиран! F:\ музиката ми (10ГБ) - 4 архива по 612МБ с пароли и един документ See Me.txt във всички хардове, в който пише: If you want your hard disc data, please contact : rsarsarew@yahoo.com G:\, пак 10ГБ торенти и музика - и той форматиран! Общо взето празен хард имах сутринта. Естествено, след рестарта не тръгна, ама си инсталирах нов уин. Добре че всички торенти снощи ги метнах тука (на лаптопа) иначе, щях да се заколя направо. А да, ПРЕХВАЛЕНАТА НОД32 И ТЯ БЕШЕ ИЗТРИТА (и програмата и папката)! То даже Program Files я нямаше хяхях. 10/10 Най добрата антивирусна. През половин час се актуализира сама.. е за къв .. ми са актуализира, като някой смотан вирус влиза най-спокойно и си я трие?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 Днес срещнах странен вирус на компютъра си. Влизаш в някоя папка от диска (примерно New Folder) и виждаш освен очакваното съдържание и един файл new folder.exe След броени секунди файла изчезва от самосебе си. Пуснах да търся за вируси на харда и намерих около 2000 от същия като всеки заразен файл носеше име на някоя папка от компютъра ми. Някой имал ли е подобен зблъсък и как се е оправил ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 Днес срещнах странен вирус на компютъра си. Влизаш в някоя папка от диска (примерно New Folder) и виждаш освен очакваното съдържание и един файл new folder.exe След броени секунди файла изчезва от самосебе си. Пуснах да търся за вируси на харда и намерих около 2000 от същия като всеки заразен файл носеше име на някоя папка от компютъра ми. Някой имал ли е подобен зблъсък и как се е оправил ? Мммм дааа...определено не си първият прихванал: цък или пък тука. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted July 24, 2007 Share Posted July 24, 2007 От одеве някакъв червей ме атакува win32: Tanga B или нещо от сорта.... Аваста изтри сумати файлове... (ексета на игри, които и без това не играя)... за пръви път виждам такова нещо откакто имам комп... Незнам от къде съм го пипнал, като главно влизам само в 5-10 бг сайта и 3-4 чужди форума... Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 Някой срещал ли е win32 imponex[wrm] аваста го засича и постоянно се появява едно Games.exe 0кб... та то е заразеното... вече втори път ме атакува това чудо за последните 2 седмици... опасно ли е? Не забелязвам никаква промяна в работата на компа, нито някаква изчезнала информация... :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 15, 2007 Share Posted August 15, 2007 Ама ти май обикаляш повечко отколкото казваш, а? Провери в дефинициите на антивирусната ти как може да се избавиш от него и дали не идва с някоя програма, която си инсталирал. При неуспех, ако имаш на System Restore някоя по-отдалечена точка, ти препоръчвам да я използваш. Аз поне така се оправих от последния ми път. Толкова години насам не бях хващал нищичко, че чак ми стана скучно. И то заради една малка глупост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 Ама ти май обикаляш повечко отколкото казваш, а? Провери в дефинициите на антивирусната ти как може да се избавиш от него и дали не идва с някоя програма, която си инсталирал. При неуспех, ако имаш на System Restore някоя по-отдалечена точка, ти препоръчвам да я използваш. Аз поне така се оправих от последния ми път. Толкова години насам не бях хващал нищичко, че чак ми стана скучно. И то заради една малка глупост. Този червей "влизаше" само към шернатите папки към стария ми комп.... Сега ги махнах и да чукна на дърво, проблеми нямам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fori_ox Posted August 25, 2007 Share Posted August 25, 2007 От 2 седмици някаде ме тормози някакав хакер мамкаму стара.Преинсталирам си виндоуса пускам fire wall kaspersky и пак се зарадява.Вируса се казва Trojan.BackDoor.Winrb32 или нешто от рода.Ако някой може да ми помогне 10 x. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorkie Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 От 2 седмици някаде ме тормози някакав хакер мамкаму стара.Преинсталирам си виндоуса пускам fire wall kaspersky и пак се зарадява.Вируса се казва Trojan.BackDoor.Winrb32 или нешто от рода.Ако някой може да ми помогне 10 x. И ще продължава да те тормози, ако си забравяш кабела на нетa ON, докато преинсталираш. Махаш кабела на нета -> форматирваш C:\ ; D:\ и т.н. целия хард -> инсталирваш наново -> слагаш си NOD32 и Ad-Aware + Ad-Watch -> рестартирваш и тогава пъхаш кабела на нета. ...и си чисто нов Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 Аз лично не бих си сложил nod32.. беше добър анти-вирус когато беше неизвестен. От момента в който започнаха рекламите и всички го научиха, програмата кара на стари лаври. Отворете един гугъл и вижте статистиките и не говорете на изуст. Аз лично ползвам безплатната версия на Avira и съм много доволен. Има един недостатък - при ъпдейтване вади рекламен прозорец.. но нали все пак е безплатна Заключение: за да не страдате като MPABKATA_Z, не ползвайте nod32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 8, 2007 Share Posted November 8, 2007 08.11.2007 ã. 20:04:26 Intrusion.Win.MSSQL.worm.Helkern 220.165.9.119 UDP 1434 Бляяяяяя , абе хора тва ме тормози . Четох из гоогле и разбрах , че това е нещо като бот и проверява дадени портове и е само при тези с майскл сървар . Аз имах скл ама сега нямам , а това си продължава по няколко пъти на ден да се показва ... казаха ми да затворя порта и не се сещам как да го забраня през тоя фаерлоу на касперскай ве . В главата ми е каша и изобщо немога да се сетя как се правят тея магий вече . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted November 8, 2007 Share Posted November 8, 2007 Най лесният начин е да разкараш касперски. можеш просто да му кажеш да не ти показва съобщения. Той а някой да ти сканне портовете на компа, а е изревал. Само дето от тва смисъл няма, щото на доставчика не му пука че някой ти сканира портовете, а и най-често това го правят някои програми автоматично, които не са вируси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abortivus Posted December 2, 2008 Share Posted December 2, 2008 http://blog.smrad.net/2008/11/ntlanse/ Днес получихме десетки обаждания в офиса с оплаквания от сорта на “имам скайп, но не ми зареждат страниците”. Малко по - рано през деня пък колегите бяха докарали един компютър със същия проблем да го прегледаме и да разберем от какво може да е това. Съответно установихме че проблема се дължи на един процес “NtLanSec.exe”, веднага след като го killnet-нете от Task Manager-а, проблема със зареждането на страници се оправя. За съжеления доколкото успяхме да изровим от google, троянеца/вируса е на няколко дена мисля че на 22.11.2008 се е появил за 1-ви път и няма почти никаква информация за сега.Ако и вие сте се сблъскали с проблема “имам скайп, но не ми зареждат страници”, проверете в Task Manager-а дали имате процест с името “NtLanSec.exe”, убийте го и след това влезте “start->run->msconfig->ok”, намерете таба “Startup” и махнете отметката на процеса със същото име (NtLanSec.exe). Дайте “ОК” и рестартирайте компютъра. Това е тъпо като цяло, но за сега друго и по - бързо решение не сме измислили, пък и това дейтста Update 19:23: За сега само Avira AntiVir го чисти. Може да си я изтеглите от: http://www.free-av.com/. Безплатна за персонално ползване. Update 01.12.2008 - 20:27: Nod32 също чисти вируса. Ъпдейтвате дефинициите до последно влизате в “Safe mode” и чистите. Като цяло най - сигурно е да ползвате Service Pack 3 и последните кръпки от microsoft. http://www.microsoft.com/technet/security/...n/MS08-067.mspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.