Jump to content
BulForum.com

HELP - как да си флашна BIOS-а

Recommended Posts

Искам да си флашна BIOS-а, но нямам флопи драйв! Опитах с USB drive, но изглежда не става или не съм сложил BOOT-файловете... нямам си представа, затова търся помощ, някой да каже какво точно да направя плс! Благодаря предварително :)

Направи си boot компакт диск с DOS, драйвер за си-ди-то и файловете за ъпдейта. В мрежата има готови заготовки на такива дискове - остава само с помощта на UltraIso примерно да добавиш към тях и ъпдейта на биоса. Това че няма флопи е кофти обаче. При ъпдейта стария BIOS е препоръчително да се запази на флопи диска . Ако ъпдейта е неуспешен, от този диск може да се възстанови старото състояние даже и ако монитора и калавиатурата не дават признаци за живот - спира се тока на компа, пъха се дискетата, стартира се и се чака (е, трябва си и малко късмет де)

Записващ на CD файловете. Намираш си и CD с Win98. Пускаш CD-то с Win98-цата и стартираш в DOS. Като ти покаже command prompt-a махаш това CD и слагаш другото и после действаш според указанията на АСУС. Това с boot-ваща флашка е интересно обаче най-лесно е това което ти описах. Хем няма да се мъчиш да правиш твое си boot-ващо CD

пишеш в гугъл "DOS ON USB", заделяш дърта 128-256мб флашка, инсталираш го там и вече не се разправяш с флопита и цд драйвери.

Между другото повечето сата записвачки не тръгват с драйверите от едно време, които са по системните дискети.

Ако все пак ти трябва CD имаше два - gcdrom.sys и qcdrom.sys - единия от 2та 100% познаваше сата устройствата

С флашка най-добре се флашва (от там е и името и) :D :D :D

Сериозно....не видях кво ти е дъното и биоса, ама потърси в гугъл, има не лоши програмки за флаш под уиндоус. Аз винаги флашвал под вин и досега нямам нито 1 проблем а съм собственик на 120 декъра дънни платки.... :lol:

Защо имам някакъв спомен, че като извадиш батерията и я сложиш отново и си го флашнал :bgrin:

Това беше за да върне настройките по подразбиране. А той иска да смени версията с друга.

Ако дъното ти е по-ново, има голяма вероятност към софтуера, който идва с него да имаш програма за флашване и под Win.

ТУК има разни коментари по тези въпроси. Като цяло това е форума, който трябва да се чете по въпроса :D

Пълно обяснение на цалата работа - ТУК

Защо не ползвате пустия му ГУГЪЛ :laughing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...