exo Posted October 2, 2008 Share Posted October 2, 2008 Здравейте, първо искам да уточня че не говоря за Скайп или какъвто и да било софтуер за провеждане на PC to PC разговори, или изобщо за софтуер в този ред на мисли. Домашният ми телефон общо взето си седи за украса Много рядко ще се обадя на някой от него, по-скоро ме търсят повече. Абонамента му обаче си го плащам като поп на БТК. Смятам че за тези пари които отиват като "Абонамент" може да се осигури прилична IP телефония на по-добра цена и с не по-лошо качество. За това сериозно съм решил да се откажа от услугата на БТК и да я заменя с IP телефония. Доста порових в нета по въпроса и честно казано съм объркан. Освен многообразието от цени и тарифни планове (със и без месечна такса и различни на минута цени) на пазара има и доста фирми и фирмички които всички предлагат "висококачествeни услуги". Друг предмет на темата е и хардуера, какво, от къде, на каква цена ? И така сега искам да чуя вашето мнение по въпроса. Има ли ползватели от вас, тук в Пловдив, на такава услуга ? Към кой оператор ? Доволни ли сте в сравнение с БТК, като качество/цена/обслужване ? И изобщо ако имате инфомрация по въпроса - споделете я Благодаря ви предварително. Edit: 48 прегледа до тук и нито един отговор. Явно този вид услуги са по-непопулярни отколкото очаквах ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted October 9, 2008 Share Posted October 9, 2008 Хардуерът зависи от това какво точно искаш да постигнеш и как смяташ да го използваш. При всички положения продуктите на Linksys и Grandstream са много качествени и надеждни, кой конкретно вече зависи от бюджета, с който разполагаш. Ако искаш на цяло да разкараш БТК си взимаш номер от http://www.voicelink.biz/ за смешните 3лв на месец и получаваш пловдивски номер за входящи обаждания. За изходящи мога да ти препоръчам http://www.webacall.com. Цените за минута към стационарни БГ номера е 3,4ст/м, а най-хубавата е че тарифирането се извършва на секунда, още от първата секунда. Ако направиш разговор от 18 секунди, ще платиш за 18 секунди, а не 1 минута. Качеството е перфектно. Общото взето не му мисли толкова за провайдери, прекалено много са и всеки гледа надцака другия с по-ниски цени и по-добро качество, така, че можеш да ги сменяш като мръсни кърпички без никакви усложнения. По-важното в случая е да уточниш какво точно искаш да правиш и да си вземеш качествен хардуер, останалото 'пунта-мара' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.