Jump to content
BulForum.com

Търся : Човек за пускане на MAIL Server Windows

Recommended Posts

Така тъй като не ги разбирам трябва ми човек който да пусне един mail server в офиса servera shte e под windows та ако някой ги разбира нека да пише за няколко часа ще изкара някой лев е и после ще го търсим и за подръжка ?

Да, има значение какъв ще е сървъра, защото добър безплатен аз не съм намерил още.

Текущо ползвам SurgeMAIL, понеже е безплатен за до 5 акаунта, за development не ми трябва повече. Не го харесвам, но засега си върши простата работа.

Преди ползвах MDaemon, и беше наистина Много добър, за съжаление е малко бъгавичък.

Merak Mail Server беше следващия, безпроблемен и с много настройки, много ми хареса, но не посмях да го сложа под 2008 x64.

В офиса ако този сървър ще го ползвате на някой от познатите ни доставчици, доста ще е съмнително повечето изпратени мейли дали изобщо ще се получат от приемащите сървъри. Имайте и това предвид.

Има безплатен маил сървър за Windows, пуснал съм го и съм го настрил в production среда, обслужва 100 акаунта. За подробности и уговорки на root666 :rolleyes: abv.bg .

Интересно като е толкова безплатен защо просто не сподели в поста си кой точно е този сървър.

Да не е hmailserver? Ако е той, изглежда добре, преди 1-2г. като ровех МНОГО, никога не ми е попадал пред погледа. Аа, той ползва mySQL :) . Сигурно затова не съм го предпочел преди.

Интересно като е толкова безплатен защо просто не сподели в поста си кой точно е този сървър.

Да не е hmailserver? Ако е той, изглежда добре, преди 1-2г. като ровех МНОГО, никога не ми е попадал пред погледа. Аа, той ползва mySQL :) . Сигурно затова не съм го предпочел преди.

Ами като толкова те интересува, сървъра е Macallan Mail Solution.

Момчета, защо се занимавате с глупости вместо да си нагласите домейна да му се хоства в gmail пощата? Сещам се само за 1 единствена ситуация и при нея е все едно кой ще е мейл сървъра.

Хостнат на машина в офис само проблеми ще имате - повечето мейл сървъри проверяват IP-то дали принадлежи към обявено за сървъри пространство, правят reverse lookup и прочее анти-спам изпълнения повечето от които ще ви спъват.

Докато ако някой кретен реши да отреже гугъл като спамерска машина или не може да достави до там поща е лично негова грешка а не ваша.

Djadomraz e прав разбира се.

Освен ако не са взети специални мерки за IP-то на което е мейл сървъра, GMail отдавна предлагат доста добра услуга за управление на пощата на всеки един домейн. Като включим и възможността за POP3, а SMTP си го има по дефолт, какво повече му трябва на човек.

Колкото до мейл сървъра, мерси на root666, да, интересуваше ме, и не мисля, че си издал държавна тайна като го спомена (понеже така ми прозвуча) ;)

Не е държавна тайна рабира се. :D Просто преди две години се сблъсках служебно с нуждата да се пусне безплатен читав мейл сървър под Уиндоус и това беше кажи речи единствения софтуер който се оказа подходящ за целта. Оттогава си работи без никакви проблеми, след първоначалните настройки разбира се.

Има още доста които работят читаво, по-големия проблем е адресното пространство и твоето IP, както и reverse DNS lookup-a за да не те отсвирват разни SMTP-та още преди да са чули за какво става дума. Иначе получаването на поща работи перфектно, проблема ти е с пращането. Та затова и съвета ми да се занимаеш 1час и да си прехвърлиш пощата на гугъл пък те да му "берат гайлето" със спама и другите подробности които после ще ти изядат главата.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...