Jump to content
BulForum.com

Кой ще е новия президент на САЩ ?

Светлия

Кой ще е новия президент на САЩ ?  

137 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply
А защо няма в анкетата избор на "все едно ми е" ? Че да се разбере на колко хора изобщо им пука :)

Е, то на който му е все едно няма да влезе. А пък влезе ли значи не му е все едно, и ако гласува "Все ми е едно" ще излъже ;).

Гледам, че във форума Обама убедително води. Ако сме прави можем да търсим представителност за определена социална група - от което и пари естествено :) .

Е, то на който му е все едно няма да влезе. А пък влезе ли значи не му е все едно, и ако гласува "Все ми е едно" ще излъже ;) .

Гледам, че във форума Обама убедително води. Ако сме прави можем да търсим представителност за определена социална група - от което и пари естествено :) .

Тук може да води убедително, но на изборите победителят няма да води с много според мен ;)

Няма значение кой ще спечели изборите, при положение че единствено финансовия интерес на лобиращите корпорации има тежест :) В момента в който съответния президент направи лек опит да поведе политика застрашаваща тези интереси, си има и съответните начини той да бъде вкаран обратно в пътя :)

Няма значение кой ще спечели изборите, при положение че единствено финансовия интерес на лобиращите корпорации има тежест :) В момента в който съответния президент направи лек опит да поведе политика застрашаваща тези интереси, си има и съответните начини той да бъде вкаран обратно в пътя :)

И си прав и не си!

По принцип приемствеността в политиката е хубаво нещо.

От друга страна си прав, че тежестта на определени кръгове е огромна, НО... САЩ са президентска република - нещо много близко до монархия - от което следва и извода, че един президент-монарх може много да повлияе дори само с личностните си характеристки дори и на най-мощните кръгове - тези около фамилия Ротчайлд - а за другите да не говорим.

Не е коректно да се сравнява президентската република с монархия. Дори и там където са останали наследници на монарсите, властта им се измерва по правилата на бизнеса... тоест притежаваните от тях акции в определени корпорации. В САЩ, президента не е управника които има последната дума, а решенията които той подписва се обсъждат от Сената преди да влезнат в сила. Тоест имайки сенатори в задния джоб които да лобират за твоите интереси, мисля че дори няма особено значение от коя политическа сила са те, след като всичките тези кръгове са част от "елита" на обществото. В резултат цялото богатство така или иначе ще остане в същия кръг, за сметка разбира се на тези които ще останат с по-малка част от общия финансов ресурс.. тоест всички останали, следователно не би трябвало да има сърдити... поне във "висшите" кръгове на обществото.

След като в крайна сметка става въпрос за пари и бизнес няма как да съществуват скъпо струващи неща като честност :)

Един вид обществото евентуално печели блага покрай бизнеса, но не защото осигуряването на такива блага е основната цел. По-скоро говорим за осигуряване на съществуване което да задоволява първичните желания на обикновенния човек, за да може той да е годен да продължи да движи машината стремяща се да запази текущия си статус.

Което както се сещаме е в разрез със развитието на човека откъдето идва и моето мнение че няма значение кои ще е новия президент на САЩ тъй като това не би имало влиянието което очакваме по тази схема :)

Обама дори не е черен. Не знам дали сте виждали истински чернилки, но Обама дори не се доближава до тях, а и това едва ли е толкова важно. И много по-добре той да стане президент

Ако съм американец и вида една от последните 2 простотии по телевизията ще ида да гласувам за опонента на тоя дето ги е пуснал 300%. Освен това да има негър на чело на една от най-могъщите страни. Само мисалта за това е отвратителна.

Ако съм американец и вида една от последните 2 простотии по телевизията ще ида да гласувам за опонента на тоя дето ги е пуснал 300%. Освен това да има негър на чело на една от най-могъщите страни. Само мисалта за това е отвратителна.

Би ли пояснил? Интересно ми е освен с цвета на кожата си, с какво друго те отвращава? Просто любопитствам... Наясно си че тези хора отдавна са слезли от дърветата и могат да говорят, нали? :)

...

Това клипче важи с пълна сила, даже с по-голяма за нас в България. Защото знаем кой ходи да гласува за две кебапчета (и знаем и за кого гласува) и всички ние по-умните, които не гласуваме излиза, че дори нямаме право да се сърдим на някой и по-лошото - реално не сме представени във властта.

Аз поне не искам тия с по двете кебапчета да определят нашето и на нашите деца бъдеще. Малко встрани от темата се получи, но ...

Ако например съм китаец и живея в Китай нормално е да ме управлява китаец след като китайците са мнозинзтво там където живея, нали така. Може и зветнокожите да са станили мнозинство в САЩ нямам представа нито се занимавам със статистика. Хората които ще са главната причина Обама да дойде на власт ще са именно неговите "братя" и като добър управляващ той ще се стреми да задоволи очакванията доминиращата част от електората които го е избрал, като за никой не е тайна, че при силно западащата образованост на средния американец голяма част от този ефект се дължи на хората от американските гета които ще са доста голяма част от избирателите на Обама. Да сигурно той не е слязъл от дървото както и доста черни които са сенатори, губернатори, кметове и други образовани хора. Е за главната част от хората които са ги избрали не може да се твърди същото. Подобна би била ситуация в която България е да кажем президенска република и изведнъж идва на власт... ром с доминиращо лоби от роми и за да бъде избран и за следващ мандат задоволява главно избралия го електорат. Дискриминацията е много интересно нещо изведнъж всички цветнокожи ще писнат за права и как са дискриминирани. И в крайна сметка ще бъдат с повече права от нормалния гражданин. Дано се окажа лош пророк, но не ми е приятно какво ще стане ако настъпят подобни промени на световно ниво, защото САЩ е доста важен елемент в световната политика.

... ром с доминиращо лоби от роми ...

Малко е трудно да поставиш наравно негър и ром, да не кажа, че освен това, че и двамата не са с бяла кожа друго общо нямат. Иначе в България както сме я подкарали ние по-умните и образовани т.е. да продължаваме да не гласуваме - сигурен съм, че никой няма да се учуди на ром президент.

Ако например..............

А тези философски разсъждения на каква база са базирани от целия ти 15-16 годишен жизнен опит? От филмите които си гледал може би... много повърхностни заключения и неправилни аналогии правиш.

В интерес на истината ми е относително все тая кой ще изберат, на предните избори не вярвах че ще изберат Буш за 2ри път но те взеха че го направиха... а да видим тоя път какво ще стане и по-интересното след като стане президент какви ще ги измъдри...

А тези философски разсъждения на каква база са базирани от целия ти 15-16 годишен жизнен опит? От филмите които си гледал може би... много повърхностни заключения и неправилни аналогии правиш.

В интерес на истината ми е относително все тая кой ще изберат, на предните избори не вярвах че ще изберат Буш за 2ри път но те взеха че го направиха... а да видим тоя път какво ще стане и по-интересното след като стане президент какви ще ги измъдри...

О велики всемъдри 3000 годишен съфорумецо. Не не искам да споря с теб, защото въпреки скромния ми житейски опит в твойте очи знам приказката за калта, прасето и на кой би му харесал крайния резултат. Не ме разбирай погрешно не съм нито краен расист ничо член на ККК, просто за мен етноса винаги остава над всичко останало и колкото и захаросани да са сега приказките на Обама сам знаеш, че по малко от 5% от това което е обещано на предизборна кампания ще се сбъдне. За мен значение кой ще е президент на САЩ няма значение, но не мисля просто, че в сегашните времена е подходящ Обама. Освен това смятам, че позьор, използва евтини методи за печелене на внимание и парадира със своята различност което мен лично много ме дразни като личностно качество.

djadomraz, много заядливо си настроен тая вечер :lol: Интересно ми е защо трябва да гласувам за един от двамата и няма отговор "Не ми пука" :bgrin:

Далеч съм от негов привърженик нито смятам конкретно него да защитавам, просто исках да ти покажа че имаш грешката в начина ти на разсъждаване. Даже не искам да се заяждам по-сериозно защото по конкретната тема ми е леко безразлично, но говориш глупости при това големи. От последния ти пост стана ясно, че това което имаш против Обама е че ти е нещо антипатичен като човек и държание а не нещо по-така относно съществените неща. И между другото замислял ли си се че зад този човек стои цяла партия която е издигнала кандидатурата му и т.н. и че спокойно може да е единствено пионка в нечии ръце и да се използва неговата различност?

Не знам наистина колко си годишен, но съдейки по повърхностните ти и прибързани заключения в стил "ако нямаш рибки значи си педераст" се сетих горе-долу на колко си. Нищо лошо няма в това стига да не се изказваш неподготвен и да употребяваш главата си по предназначение а не единствено за да си туряш шапката отгоре :)

Stenli, верно ли така изглежда... то и аз попитах защо го няма тоя отговор но хората обясниха че който не го вълнува да не гласува изобщо...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...