Jump to content
BulForum.com

Кой ще е новия президент на САЩ ?

Светлия

Кой ще е новия президент на САЩ ?  

137 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Къде си тръгнал ти на всезнаещите да обясняваш... :П

Иначе по темата, надявам се Обама да спечели. Може да не успее да направи нещата, които обещава и да не е като Клинтън, но определено каквото и да е ще е по-добре от МакКейн и Буш.

Малко за развлечение: http://www.huffingtonpost.com/2008/09/13/t...o_n_126249.html

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Като гледам голяма част от мненията тук, а и не само оттук, по повод на това колко са западащи, глупави, зле и т.н. в САЩ, много ми напомня на това как хората говорят за шефовете си - все нещо не им харесват, не са много в ред, глупави са и др. в този дух. Интересна аналогия за мен.

Не казвам и че са цъфнали и вързали ама доста приличат на шеф - и по-голяма заплата, и по-голяма кола, и по-голяма власт, която доста нагло налагат на по-малките и слаби (именно като нас, България демек).

Ако някъде по света изобщо има случайно избрани политици то САЩ са точно в обратната посока - там случайно избрани и тотално некадърни крадци пардон политици (да именно като тези у нас) няма !

Та лично аз искрено вярвам, въпреки всичко, че се покажат на ниво и отново ще дадат пример на другите... като си изберат ЧЕРЕН президент. Но паживьом увидем !

Като гледам голяма част от мненията тук, а и не само оттук, по повод на това колко са западащи, глупави, зле и т.н. в САЩ, много ми напомня на това как хората говорят за шефовете си - все нещо не им харесват, не са много в ред, глупави са и др. в този дух.

По-скоро е избиване на балканския комплекс на малка и незначителна нация. Така се опитваме да си изграждаме заблудата колко сме велики, но в същото време действителността е доста по-прозаична.

@neslomim не съм съгласен, че там политиците не крадат, просто не го правят съвсем открито като наще тука.

иначе аз от време на време и от няма и какво гледам някое друго политическо/забавно американско предаване с интервита и т.н. и да ви кажа като се вижда какви са му идеите и програмата на макейн, си е направо чудо, ако го изберат, ама аз в америка не съм бил и не знам дали това, че обама е черен наистина е толкова значимо, но може и да е

едит: @Godfather не казвам, че всички са им корумпирани (за мен =крадци), но сигурно са доста голям процент.

Е все пак не е като в България - ~всички да са корумпирани.

не съм съгласен, че там политиците не крадат, просто не го правят съвсем открито като наще тука.

Би ли обяснил каква е разликата между откритото крадене на нашите политици и скритото на другите, че нещо не можах да схвана? :D

Би ли обяснил каква е разликата между откритото крадене на нашите политици и скритото на другите, че нещо не можах да схвана? :D

:) Ами разликата е Голяма. При скритото крадене се чувстваш поласкан, викаш си: Ейй крият се поне от мен да не би да не ги избера другия път или направо да ги сваля от власт...

Докато нашите са типигьоз момчета както се казва, крадат и даже не се крият, по телевизята ги дават, пишат за тях - и най-многото което правят е да го преместят от единия крачол в другия - и това вече е кръвна обида за обикновения гражданин на републиката, направо си е унижение...

Моето виждане е такова !

Политическата кариера на Шварценегер в редиците на републиканците започва още през 1988-а, а през 1990 вече е избран за председател на президентския съвет за физическа култура и спорт от тогавашния президент на САЩ Дж. Буш. След това заема и редица други постове в управлението на Калифорния. Ако това за теб е краткотрайна и случайна политическа кариера, не знам какво да кажем за нашите хубостници. Шварценегер от много години е лидер на републиканците в Калифорния и след като целия щат вече на два пъти го избира за губернатор, значи поддръжката му далеч не е само от феновете на филмите му.

какво казва за първи път при появата си пред публика бат арни - ама кви са тия, сбирщина женички, нали...визирайки демократите. просто уникален политик...появява се в само един дебат преди да го изберат за губернатор. защо ли? ми като му е трудно да измисли довод защо да е губернатор и какво ще направи така ще е.

и да завърша ще кажа как бат арни "става" републиканец - ми чува никсън да говори като пристига в щатите. естествено тогава той почти не е знаел английски и какво е разбрал от речта е съвсем друг въпрос, но...така се избират политическите възгледи. сега бат арни е по-скоро либерал отколкото републиканец...нищо, в сената няма да му държат сметка, сигурен съм.

какво казва за първи път при появата си пред публика бат арни - ама кви са тия, сбирщина женички, нали...визирайки демократите. просто уникален политик...появява се в само един дебат преди да го изберат за губернатор. защо ли? ми като му е трудно да измисли довод защо да е губернатор и какво ще направи така ще е.

и да завърша ще кажа как бат арни "става" републиканец - ми чува никсън да говори като пристига в щатите. естествено тогава той почти не е знаел английски и какво е разбрал от речта е съвсем друг въпрос, но...така се избират политическите възгледи. сега бат арни е по-скоро либерал отколкото републиканец...нищо, в сената няма да му държат сметка, сигурен съм.

Много си далече, но не ми се спори, най-малкото защото това, което представяш са нищо повече от празни локуми и лични схващания, вместо факти. Какво е разбирал Арни едва ли можеш да знаеш, но пък използването на лафове от жълтата преса просто е задължително като аргумент в спора. Сигурно за теб е много по-достойно политиците да бъдат добре обучени агенти на ДС, бандити-мутри, мошеници, изперкали монарси или пък заклети комунисти. :lol:

Много си далече, но не ми се спори, най-малкото защото това, което представяш са нищо повече от празни локуми и лични схващания, вместо факти. Какво е разбирал Арни едва ли можеш да знаеш, но пък използването на лафове от жълтата преса просто е задължително като аргумент в спора. Сигурно за теб е много по-достойно политиците да бъдат добре обучени агенти на ДС, бандити-мутри, мошеници, изперкали монарси или пък заклети комунисти. :lol:

прав си. това са лични схващания, но това са нормалните изводи от тези "политически изяви".

и не съди за схващанията ми от някои ай пи-та от които влизам ;)

и аз прекратявам спора, защото днес имам малко по-важна работа.

Без да искам да обидя който и да е,но четейки мненията ми се струва,че темата заприличва малко на "Сблъсък" :) Не е ли време да разкажем предната случка от житейския опит на Недялко М. Цанев ? :D

абсолютно на противоположното мнение съм. който и да е срещу обама ще спечели, защото е бял. а в сащ винаги ще дискриминират негрите, независимо какви закони въвеждат :bgrin:

Тфа е се едно в България да изберем циганин за президент :D .Никога няма да стане докато циганите не станат мнозинство...и в Америка е същата работа(според мен) :P

Тфа е се едно в България да изберем циганин за президент :D .Никога няма да стане докато циганите не станат мнозинство...и в Америка е същата работа(според мен) :P

Е ти нищо не каза сега. Къде ги видя еднакви циганите и негрите :confused . Позамисли се само за известните негри (в политика, управление, в Холивуд, в спорта и т.н и т.н.) и се замисли после за известните цигани.

За кои негри си говорим? За афро-американците или за африканците? Щот и ти не каза много...

:) Съгласен съм, по-точен си от мен, макар че досега не ги бях разделял. Но става ясно за кои говоря все пак, тези в Холивуд (Дензъл Уошигнтън да кажем).

Ама сега като се замислям незнам колко може да се прави расово разделение между афро-американци и африканци, просто едните са американци, а другите африканци. Все едно да разделим българите, които са едно, две или повече поколения там и ние тук - расово.

Godfather моля ти се.Защо примерно Жан Пол Белмондо не са го избрали за кмет на Париж-хем изглежда в пъти по умен от некъв културист,снимал се във филми,дето и аз мога да им напиша сценария?Ако искаш мога да ти дам и други примери за тяхния "безмерен" ум-клана Кенеди,Душ баща,Буш син( мани,мани,че той има две дъщери близначки и ако управляват като баща си :lol: ),а щях да забравя Клинтъновците,които решиха сега да е Обама,обаче на следващите избори женското Клинтън ще се натътрузи.Чудя се дали не съм някакъв роднина на Клинтън та и мен да ме изберът най-малко за министър на отбраната на САЩ :P .

П.С:В случай,че още имаш съмнения ти предлагам следните материали http://www.vbox7.com/play:d9a273c3 , http://www.vbox7.com/play:68183159

Абе не мисля, че баш народа властва ;) Я помисли пак... Aма сейв-ни преди да си почнал да мислиш ;]

Боже, Скорпус, пак започвам да си развалям мнението за теб. Защо не пробваш да четеш и мислиш преди да започнеш да пуснаш дежурните си остроумия?

Godfather моля ти се.Защо примерно Жан Пол Белмондо не са го избрали за кмет на Париж-хем изглежда в пъти по умен от некъв културист,снимал се във филми,дето и аз мога да им напиша сценария?Ако искаш мога да ти дам и други примери за тяхния "безмерен" ум-клана Кенеди,Душ баща,Буш син( мани,мани,че той има две дъщери близначки и ако управляват като баща си :lol: ),а щях да забравя Клинтъновците,които решиха сега да е Обама,обаче на следващите избори женското Клинтън ще се натътрузи.Чудя се дали не съм някакъв роднина на Клинтън та и мен да ме изберът най-малко за министър на отбраната на САЩ :P .

П.С:В случай,че още имаш съмнения ти предлагам следните материали http://www.vbox7.com/play:d9a273c3 , http://www.vbox7.com/play:68183159

Мухахахахаха, младежо, оправи ми настроението тази сутрин. Вече съм спокоен за бъдещето на България щом такива мъдри мисли обладават електората. Значи един политик, независимо колко е образован и с колко опит, в никакъв случай не трябва да бъде актьор, не дай си боже пък културист. Обаче явно каратист може, стига да е значима фигура от подземния свят. Най-важното условие обаче е всички да бъдат отявлени мошеници и крадци, а неоспорим бонус е принадлежността и идеологическата закалка получена в средите на култовите отдели на ДС.

Само не разбрах в каква връзка намеси клана Кенеди? Може би заради контактите им с артистични персони като Мерилин Монро сигурно. Апропо, очевидно на артистите доста добре им се отдава да се справят решително с огромни предизвикателства като падането на комунизма в голяма част от Еропа. За справка - биографията на Роналд Рейгън. Ако последния беше и културист, вероятно комунизма щеше да изчезне дори от държави като България. :lol:

.....Апропо, очевидно на артистите доста добре им се отдава да се справят решително с огромни предизвикателства като падането на комунизма в голяма част от Еропа. За справка - биографията на Роналд Рейгън.

[offtopic] С комунизма не се справиха - той си рухна поради непреодолими противоречия. Партийните принцове на 70-те години бяха по лакоми за пари и власт отколкото системата разрешаваше, затова и когато се докопаха до ключови позиции я разрушиха отвътре. [/offtopic]

Иначе мнението ми е че Роналд Рейгън си беше второстепенен актьор, но много успешен президент на САЩ

Мухахахахаха, младежо, оправи ми настроението тази сутрин. Вече съм спокоен за бъдещето на България щом такива мъдри мисли обладават електората. Значи един политик, независимо колко е образован и с колко опит, в никакъв случай не трябва да бъде актьор, не дай си боже пък културист. Обаче явно каратист може, стига да е значима фигура от подземния свят. Най-важното условие обаче е всички да бъдат отявлени мошеници и крадци, а неоспорим бонус е принадлежността и идеологическата закалка получена в средите на култовите отдели на ДС.

Само не разбрах в каква връзка намеси клана Кенеди? Може би заради контактите им с артистични персони като Мерилин Монро сигурно. Апропо, очевидно на артистите доста добре им се отдава да се справят решително с огромни предизвикателства като падането на комунизма в голяма част от Еропа. За справка - биографията на Роналд Рейгън. Ако последния беше и културист, вероятно комунизма щеше да изчезне дори от държави като България. :lol:

Ох Боже,ако щеш бъди и дегусатор на конска сперма,въпросът е кой глупак ще гласува за теб.Едва ли в цяла Америка няма по обучен кандидат от Арнолд Шварценегер (ако няма веднага заминавам за там :D ).Намесих клана Кенеди и другите изброени ,за да ти покажа тъпотията на американциския средностатистически избирател-не можеш да ме убедиш,че щом бащата е бил добър президент,значи и синът ще бъде,докато при тях явно е така(Бушевците) :D .Американците са доказано най-глупави от всичките народи на развитите нации (макар че щом търпим каратисти от борчески групировки не им отстъпваме много :D )

...Така оценява ситуацията Нобеловият лауреат по икономика Джоузеф Стиглиц, който освен това предрече победа за Обама на изборите през ноември.

Моят човек :). За Обама няма да казвам нищо, обаче за Маккейн :) военен (и то на близо 100 години - със закръгляването де) да седне в Овалния кабинет - според мен за никой няма да е добре освен за производителите на оръжие и за Фед.

Ох Боже,ако щеш бъди и дегусатор на конска сперма,...

Кофти фантазия имаш ми се струва, нещо в първите 7 години май ;)

П.П. liquid за съжаление си прав.

• 2 weeks later...

По темата може да се спори много и то без особен ефект, защото всеки си е с вижданията, които не могат да се променят просто така.Аз смятам да бъда кратък и да обобщя всичко.Разбира се, никой не ангажирам с това, което мисля.

В държава като САЩ президентът е най-важната част от цялата политика.Тъй като САЩ е най-развитата и най-влиятелната страна на света в последния век, то избора на президент не е съдбоносен само за самата територия на държавата, а и за цялата световна политика!Което ме навежда на мисълта, че може не само американските избиратели имат думата(щом в една България се подправят гласове, само за да може няколко мутри да натрупат още няколко десетки или стотици милиони представете си в световен мащаб как е).Разбира се това е доста маняшка гледна точка, но не си мислете, че политиката по света е кой знае колко по-различна от родната “корупционна” схема.Все пак това не тръгва от нас.Дано да греша с манипулацията на вота, но може би никога няма да разберем!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...