Jump to content
BulForum.com

Кой ще е новия президент на САЩ ?

Светлия

Кой ще е новия президент на САЩ ?  

137 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

6_c9d78.jpg

Според неокончателни резултати демократът Барак Обама печели чиста победа с 52 на сто от подадените гласове.
Правото си на вот са упражнили около 66 на сто от американските гласоподаватели - най-висок процент от президентските избори през 1908 г.
- показателно

Макар че САЩ са много далеч от България, в света в който живеем е ясна зависимостта между икономиките. А специално от тази на САЩ зависят твърде много неща, затова си мисля, че това кой ще седне в Овалния кабинет е важно и за нас.

И в крайна сметка няма лошо да видим колко точен е мерника на хората от "нашия" (ако мога така да го нарека) форум !

П.П. Не съм пускал гласуване та незнам и точно какво ще се получи.

Браво на нас, взехме, че познахме ;)

Дано да е за по-добро на всички, макар че то след Буш и някой от нашите управляващи да сложат (дори и А.Д.) все ще е по-добро, само дето нашите ще разместят класациите за най-богатите хора, че там има доста повече за крадене ! ;)

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply
Чак пък на целия свят, то даже на много от американците не им пука

Е верно че не целия цвят се инетерсува от това,мо все пак от тези избори зависи каква ще бъде външната политика на USA,която за момента има интереси на много места.

Чак пък на целия свят, то даже на много от американците не им пука

Под "целия свят" естествено нямах предвид островите Фиджи, Тимбукту и тем подобни, а ЕС, Русия и Китай ,които при добро желание могат да предизвикат Трета световна война ;)

Под "целия свят" естествено нямах предвид островите Фиджи, Тимбукту и тем подобни, а ЕС, Русия и Китай ,които при добро желание могат да предизвикат Трета световна война ;)

Tе може и да могат, но нас никой не може да ни пипне. Като контузят ром, всичките ще се дигнат на бунт и ще се заведат дела за дискриминация и потъпкване правата на малцинствата. Ще се населят ромите в Китай и Русия и ще стане World Domination.

Колкото до президента, аз мисля, че ще е е Oбама. Tочно защото е черен.

сАтанасе, отдавна ти казах, че не сме от този свят!

Пешо, я хайде довечера в Строежа да пием, пък те да се интересуват от геополитика.Боли ме гъза че избират лайно някво в другото полукълбо.Ама не знаят отворковците, че НАТО прекъсна всички комуникации с Русия и в момента се водят преговори за предоставяне на нови бази у нас.

Колкото до президента, аз мисля, че ще е е Oбама. Tочно защото е черен.

абсолютно на противоположното мнение съм. който и да е срещу обама ще спечели, защото е бял. а в сащ винаги ще дискриминират негрите, независимо какви закони въвеждат :bgrin:

Почти съм убеден, че ще спечели Джон Маккейн. Америка не е готова още за черен президент. Отделно, че все вдигна много шум около Обама, в новините, които се предоставят на българската маса постоянно за него се говори и почти нищо за опонента му. И въпреки всичкия PR и голямата шумотевица около "новия черен президент", накрая няма да победи той. Според мен ще стане както с Първанчето в началото, ако си спомняте - уж нищо, никой не говореше за него, дори той единствен не се беше появил на едни телевизионни дебати и накрая кара втори мандат :)

Ако изберат Макейн се завръзвам за един балистичен носител и се изстрелвам към Белия дом :(

Имайте вяра в остатъците, в проблясъците на разум в американците! Не искам да вярвам, че един толкова голям и властимащ народ може да е толкова прост.

Ако изберат Макейн се завръзвам за един балистичен носител и се изстрелвам към Белия дом :(

Имайте вяра в остатъците, в проблясъците на разум в американците! Не искам да вярвам, че един толкова голям и властимащ народ може да е толкова прост.

Пич,те избраха Арнолд Шварценегер за губернатор на най-големия си щат-няма проблясъци на разум...

Пич,те избраха Арнолд Шварценегер за губернатор на най-големия си щат-няма проблясъци на разум...

спайдърмен би могъл да е президент до живот :rolleyes:

Хм, би ли дал поне един разумен довод защо Арнолд Шварценегер не трябва да е губернатор на Калифорния или просто си решил да си правиш вятър поради липса на вентилатор? От всичките приказки досега излиза, че българите са най-разумните избиратели и всичко в демократичния избор на управленски фигури в държавата е тип-топ. :lol:

Не искам да вярвам, че един толкова голям и властимащ народ може да е толкова прост.

...Дали самия народ има толкова голяма власт и ако е така дали го осъзнават се питам аз ???

Не искам да вярвам, че един толкова голям и властимащ народ може да е толкова прост.
Абе не мисля, че баш народа властва ;) Я помисли пак... Aма сейв-ни преди да си почнал да мислиш ;]

Хм, би ли дал поне един разумен довод защо Арнолд Шварценегер не трябва да е губернатор на Калифорния или просто си решил да си правиш вятър поради липса на вентилатор? От всичките приказки досега излиза, че българите са най-разумните избиратели и всичко в демократичния избор на управленски фигури в държавата е тип-топ. :lol:

веднага :woot

в политиката, както и в много други занимания не можеш да се качиш и да седнеш директно най-отгоре...най-малкото, защото не си подготвен. бате арни направи точно това. от мистър терминатор стана мистър губернатор. без политическо родословие, без подготовка да управлява, според мен без нищо, от което се нуждае един политик на толкова висок пост...и моля никой да не ми излиза с това, че в цял свят ги има такива - чичолина лапала и след тва отишла в парламента...за мен такива хора тип шоумени нямат място на политическата сцена, там цирковите номера са по-различни...

Аз мисля,че тука е България :blink: И въпреки всичко някой хора не смятат така от нашата мила родина :blink: Кво общо имат САЩ и дивата им банка wall street(нз дали така се пише) и лихвите по кредите в България...Тия нашите вече за нищо ни нямат :angry1

веднага :woot

в политиката, както и в много други занимания не можеш да се качиш и да седнеш директно най-отгоре...най-малкото, защото не си подготвен. бате арни направи точно това. от мистър терминатор стана мистър губернатор. без политическо родословие, без подготовка да управлява, според мен без нищо, от което се нуждае един политик на толкова висок пост...и моля никой да не ми излиза с това, че в цял свят ги има такива - чичолина лапала и след тва отишла в парламента...за мен такива хора тип шоумени нямат място на политическата сцена, там цирковите номера са по-различни...

Хаха, това, че си гледал няколко холивудски екшъна с Шварценегер едва ли ти дава основание да считаш, че си перфектно запознат с политическия му опит, който между другото е доста по-богат от този на всички нашенски водачи. Дотук нищо съществено като доводи, а сравнението с Чичолона надхвърля фантазиите дори на Куентин Тарантино. :lol:

Преди време ГеоргиК беше дал много точна дефиниция за президента на САЩ. За съжаление не мога да я намеря и да я цитирам.

Но като цяло... Май няма да е негърчето... Те в Оскарите ги дискриминират, камо ли на голямата сцена...

Хаха, това, че си гледал няколко холивудски екшъна с Шварценегер едва ли ти дава основание да считаш, че си перфектно запознат с политическия му опит, който между другото е доста по-богат от този на всички нашенски водачи. Дотук нищо съществено като доводи, а сравнението с Чичолона надхвърля фантазиите дори на Куентин Тарантино. :lol:

ми ти ся кво каза? май нищо :lol:

тва, че аз не съм бил запознат...ми дай някой факт, нали си запознат...каква му е кариерата като политик? какъв е бил преди да стане сенатор? какви идеи е дал на дадена партия? кой му е бил поддръжник и той кой е поддържал...бахти довода дето извади, честно :laughing:

ако изобщо простото отрицание е довод де ;)

На кой му пука? :confused

На мен :lol:

Силната страна на Маккейн е неговият изключително богат политически опит и фактът, че след толкова години се е запазил чист и не е бил замесен в големи скандали.

Предимствата на Обама са, че има възможност да извлече дивиденти от недоволството на две-трети от американците от сегашното управление на републиканците, от една страна, а от друга, че залага на т.н. мултикултурен коз, поради факта, че е цветнокож.

В общи линии, който извлече максимума от силните си страни, ще победи. Очаквам да е доста оспорвано, макар и не колкото Буш срещу Гор.

На мен по-симпатичен ми е Обама, макар че ако той спечели, двамата най-мразени мъже в света ще се казват Осама и Обама :punk

ми ти ся кво каза? май нищо :lol:

тва, че аз не съм бил запознат...ми дай някой факт, нали си запознат...каква му е кариерата като политик? какъв е бил преди да стане сенатор? какви идеи е дал на дадена партия? кой му е бил поддръжник и той кой е поддържал...бахти довода дето извади, честно :laughing:

ако изобщо простото отрицание е довод де ;)

Политическата кариера на Шварценегер в редиците на републиканците започва още през 1988-а, а през 1990 вече е избран за председател на президентския съвет за физическа култура и спорт от тогавашния президент на САЩ Дж. Буш. След това заема и редица други постове в управлението на Калифорния. Ако това за теб е краткотрайна и случайна политическа кариера, не знам какво да кажем за нашите хубостници. Шварценегер от много години е лидер на републиканците в Калифорния и след като целия щат вече на два пъти го избира за губернатор, значи поддръжката му далеч не е само от феновете на филмите му.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...