Jump to content
BulForum.com

УСПЕХА !

Светлия

Recommended Posts

Абе умник ти не загряваш ли че сумата е огромна именно защото отива за благотворителност?!?!?! Или действително по пилешки разсъждаваш, че след като се изпопреборят и надцакат за тоя пусти обяд след това автомтично си удвояват богатството? Или може би си утрояват инвестицията?

Ти май си поредния 13-16 годишен #@$%^#%^, който се налага да слагам в игнора си

:) Доста смях предизвикваш с подобни изказвания. Явно ти харесва така.

Пак не можа да разбереш, че Уорън Бъфет ДАВА парите. За теб явно трябва с повече обяснения.

Да задам въпроса така: Искам да даря 10 000 000 $ за благотворителност - обаче пустия му Бъфет дава само един такъв платен обяд в годината... Еми сигурно ще трябва да почакам до идната година или до по-идната, или до по-по-идната... или до 3008 година, или до .... .... ....

:) Това за какво отиват парите го решава Уорън Бъфет, а не този който дава парите за обяд с него. Т.е. това, че търга е с благотворителна цел е решението на Бъфет, а не на "бизнесмените, които се стремят да обядват с милиардера". Стемежа е да обядват с милиардера, а не дадат пари за благотворителни фондове.

"Преди година двама инвеститори платиха 650 100 долара за възможността да обядват с изпълнителния директор на фонда Berkshire Hathaway Inc." - защо ли само инвеститори напират на обядват с него... Интересно ! Отделно някой от спечелилите правото да обядват запазват анонимността си: "Подалият най-високата оферта от 29-те кандидати пожела да остане анонимен..." Не е ясно какво му пречи като така и така ще остане анонимен просто да даде парите и без да му се "налага" да обядва с чичко Уорън :)

Можеш да провериш колко хора дават пари за благотворителност, сигурно трябва обаче да си чакат реда, според теб, при мъдреца от Омаха нали ?!? ;)

Можеш пак да си попишеш за "пилешки" разсъждения, ако искаш.

Речта му беше едно от най-интересните неща на който съм поппадал в нет-а скоро време.Доста фундаментално е обяснил/разгледал формулата на успеха...а тя действа :)

Пак не можа да разбереш, че Уорън Бъфет ДАВА парите. За теб явно трябва с повече обяснения.
Той = Уорън Бъфет - ето кой събира и дарява парите :). Не виждам да пише - Жао Данян или който и да е друг дал пари за обяд с него!

По твоята логика излиза, че когато някоя фондация прави да речем търг с благотворителна цел, парите ги дава фондацията, а не тези които са платили за разните там дрънкулки??? Те са там само да предлагат суми, а накрая фондацията бърка в джоба и дава парите. То така и аз мога. Ще наддавам, пък друг ще ми плаща сметките. Другия път ще предложа 100 млн. - нали няма да давам пари за обяд с него, както излиза по твойте думи.

Вземи мисли малко.

Човека продава на търг правото да обядват с него. И който е предложил най-много пари за тази привилегия отива. А парите, които е предложил на Бъфет, той не си ги слага в джоба и заминава за Лас Вегас да пука в казината, а ги дарява за нещо. Естествено, че за този обяд ще се надпреварват хора с пари, които могат да извлекат някаква полза от разговора. Аз ако отида, какво ще си говоря с него. За времето и за цвета на дамаската на дивана ли?

Загряваш ли сега ?

По твоята логика излиза, че когато някоя фондация прави да речем търг с благотворителна цел, парите ги дава фондацията, а не тези които са платили за разните там дрънкулки??? Те са там само да предлагат суми, а накрая фондацията бърка в джоба и дава парите. То така и аз мога. Ще наддавам, пък друг ще ми плаща сметките. Другия път ще предложа 100 млн. - нали няма да давам пари за обяд с него, както излиза по твойте думи.

Вземи мисли малко.

Човека продава на търг правото да обядват с него. И който е предложил най-много пари за тази привилегия отива. А парите, които е предложил на Бъфет, той не си ги слага в джоба и заминава за Лас Вегас да пука в казината, а ги дарява за нещо. Естествено, че за този обяд ще се надпреварват хора с пари, които могат да извлекат някаква полза от разговора. Аз ако отида, какво ще си говоря с него. За времето и за цвета на дамаската на дивана ли?

:) И ти изкара логика.

Втория (доскоро първия) по богатство човек да ти прилича на фондация, която набира средства с благотворителна цел, щото хич си няма: "...Бъфет дава безвъзмездно около $37 млрд. на фондацията на своя приятел Бил Гейтс, съобщи Ройтерс."

Той си продава обяда, това е действие първо (1-во), а какво прави после с парите от продажбата е действие второ (2-ро). И тук въпроса е защо някой ще си купи обяд с милиардера-инвеститор ?!? Не ми казвай, че логиката ти е, за да даде пари за благотворителност... Хората (инвеститори и бизнесмени) търсят КОНСУЛТАЦИЯ с т.нар. Мъдрец от Омаха. Това е примера, който искам да дам - КОНСУЛТАЦИЯ - и цената на една такава, а ти (а и не само ти) гледате... не искам да казвам къде. Мисля, че достатъчно го коментирах този въпрос.

Това вашето е класически пример на: "Да виждаш дърветата, но да не виждаш гората." Но поне е весело в темата, нищо, че идеята ми е друга.

Едит: Да допълня, че понякога забравям следното: Едно и също събитие или предмет, или каквото и да е - спокойно може за 3 -ма различни човека да е 3 различни неща.

Така че, ако за мен горекоментираната ситуация е КОНСУЛТАЦИЯ, която се възвръща многократно, за някой друг явно е просто още един акт на благотворителност и единствената идея на горките инвеститори е да има кой да им прави компания за обяд. Съгласихте ме !

Чувствам се длъжен да отбележа, че според мен "успех" е всяка постигната цел. В този ред на мисли, какво означава "успял човек"?

Ако се има предвид богатство и "следа след себе си", то според моите наблюдения за да го постигнеш в България трябва да си нахален, крайно амбициозен и целеустремен. Да не ти пука за морал, справедливост, честност и всякакви други сантиментални глупости, да си преследваш целта до край и с цената на всичко! Да си прост и нахален по природа също е огромен бонус. Всеки, който покрие тези изисквания е предопределен да стане един "успял човек" (в България).

Едно мога да призная - ентусиазмът ти е несломим. Проявяваш наистина завидно желание да спориш със всеки, защитавайки позицията си, опитвайки се едва ли не насила да ни натрапиш успеха. Умните хора са казали една приказка - "можеш да заведеш коня до реката, но не и да го накараш да пие". Виждам, че според теб, ние сме едно непросветено стадо и се мъчиш да ни вкараш в правия път, но това ли е начина? Всеки, изразил несъгласие с теб трябва да бъде затапен по възможно най-остроумния, ехиден и подигравателен начин. Слаб оратор си. С тази линия на поведение по-скоро хората ще ти опонират на инат, без дори да са съвсем наясно с позицията ти. Именно заради начина ти на прославяне на абсолютната ти истина и формулата на успеха. Като си толкова по-напред с материала от нас, простосмърните - ами защо просто не ни оставиш да живеем живота си "в калта"?

Задай си въпроса - какво всъщност целиш с тази тема? Ако имаш отговор би ми било интересно да го прочета :]

Чувствам се длъжен да отбележа, че според мен "успех" е всяка постигната цел. … Всеки, който покрие тези изисквания е предопределен да стане един "успял човек" (в България).

Имаш гледна точка в която има много логика и смисъл. Едва ли обаче точно така може да се определи успелия човек дори и у нас, в нашата донякъде абсурдна родина. Ако потърсиш ще намериш със сигурност хора, които не отговарят на определения като: "нахален" и "безскрупулен" и на които се възхищаваш да кажем.

Иначе с първото ти изречение съм абсолютно съгласен. Нещо което мога да добавя в търсенето на определение на успял човек, е такъв, който след като е помогнал на себе си първо, е в състояние да помага и на другите около него - и като съвет, и като финанси.

Едно мога да призная...и "в калта"?

Задай си въпроса - какво всъщност целиш с тази тема? Ако имаш отговор би ми било интересно да го прочета :]

Приемам забележката ти, но само донякъде. Не съм прекрачил границите на добрия тон, въпреки че имаше доста мнения по мой адрес с доста остър (меко казано) тон. Но това вероятно е в рамките на нормалното и не би трябвало да позволявам и моя тон да се изостря - не мога да кажа ехиден в никакъв случай. Никъде не съм намеквал, дори и конткестно за "кал", "простосмъртни" и т.н. нито пък съм имал за идея да "затапвам" някой. Просто се учудих колко хора вместо консултация виждат само един благотворителен акт, което за мен си е чиста загуба на идеята.

Иначе що се отнася до това какво всъщност целя - ами не е трудно да се види: Просто една дискусия на тема успех. И като определение (дори и най-общо) на успелия човек, и като това как може всеки от нас да потърси път към успеха, и като това, че според мен всеки е способен да постигне онова на което се възхищава!

Ако потърсиш ще намериш със сигурност хора, които не отговарят на определения като: "нахален" и "безскрупулен" и на които се възхищаваш да кажем.

Не се възхищавам на хората, притежаващи изброените качества, напротив. Но мнението ми не беше иронично. Смисълът беше, че повечето хората разбират под "успял човек" някой който притежава много пари, скъпи имоти и коли и т.н. Според мен в българските условия повечето хора, които са успяли да достигнат това звание притежават гореспоменатите качества. Никакво възхищение към тях и качествата им.

Тъй като съм сигурен, че тук има хора, които не са съгласни с дефиницията ми за "успял човек според общите представи", предлагам да опитаме да установим кой какво разбира под това понятие :)

Речта му беше едно от най-интересните неща на който съм поппадал в нет-а скоро време.Доста фундаментално е обяснил/разгледал формулата на успеха...а тя действа :)

Абе по-скоро си каза че е имал късмет и че не се е предавал и не се е отдавал на самосъжаление а е работил и е взимал това което прави насериозно а не колкото да минава времето за да получи някой и друг леф с който после да може да се напие и да си плати наема... грубо казано но над 95% от хората не искат много повече - т.е. искат но не се напъват особено за да го постигнат - стане ли малко по-напечено (или трудно) и си плюят на петите.

Тъй като съм сигурен, че тук има хора, които не са съгласни с дефиницията ми за "успял човек според общите представи", предлагам да опитаме да установим кой какво разбира под това понятие :)

Хайде дървените философиииии, хайде на темата да си почешем пръстите кой какво разбира под успял човек и на какво си струва да се възхищаваме :) Аз мисля да поработя междувременно, но ще ми е интересно да видя кой какво ще съчини :)

За справка на скептиците имам личен приятел и съдружник, който допреди 5 месеца беше наемен работник в строителството... След прочитане на някоя друга книга, разговори с хора от по-различна среда и др. в този дух, което всичко мога да обединя в думата импулс, в момента човека е ... незнам какво да кажа колко напред. Дава работа на 30-40 човека, които се увеличават постоянно, доходите му нараснаха в много много пъти, вчера си поръча нова кола и т.н. и т.н. и се чуди как ще насмогне на работата, която му се очертава – докато в същото време има колеги в същия бранш, които реват, че нямало работа...

И всичко започна с няколко книги wink.gif

Еми едва ли подробностите са за тук... твърде публична да правим ситуацията, но на ПМ, ако поемеш ангажимент да не изкарваш подробности, може да покореспондираме по това кое по точно ти стана безкрайно любопитно.

Айде стига с тия пирамиди и Понци-та и прочие... Един мой познат, зидар, даде на едни хора хилядарка, те му казаха да доведе още десет човека и ще му дадат хиляда и петстотин и ся не може да насмогне... аре моля ти се... може да падаме от луната, но не ни е за пръв път. И подробностите не са за тук, не пред всички, че току виж някой се усетил, така ли? Дай да покореспондираме колко парички можеш да снесеш пък да видим какво може да направим... Ама поеми ангажимент да не изкарваш подробности тука - демек да не ми правиш конкуренция, че трудно се зарибяват нови лапнишарани, тука аз ще си ги ловя, ти си трай тук, търси си другаде...

Айде у лево. Не щем акъл... Ние акъл си имаме, не ни прави на по-прости от колкото сме.

nice try...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...