avelina Posted June 18, 2013 Share Posted June 18, 2013 "To the wonder" ме разочарова... Да си кажа честно, едва го изгледах, по-скоро на инат, за да дам шанс на филма да ме изненада, но не би... Може би ще има хора, на които ще хареса, но се съмнявам - толкова муден, смахнат и повърхностен филм рядко съм гледала... Лентата е с някакви, незнайно откъде и защо, претенции да е смислена! Дори и феновете на романтичните драми и любовните истории ще се разочароват - в този филм просто няма какво да се види, освен, може би, Бен Афлек, чиито реплики и разсъждения във филма едва ли надхвърлят 20-ина, както и Олга Короленко, която през по-голямата част от филма подскача, въртейки се безцелно в кръг с поглед и разсъжденията на емо... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 (edited) Scary MoVie Нищо особено, нито съм се смял, нито издържах да не го превъртам. Edited June 26, 2013 by Fibaman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 Голяма простотия - Хали Бери язък, че има Оскар, а малката Мис Слънчице е пораснала и освен да крещи нищо друго не прави. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 (edited) Постера не се вижда Сложи този: Edited June 26, 2013 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 Благодаря. Странно, аз го виждам... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 Дълго мислех дали да сложа The Call тук, но в крайна сметка реших, че не нито за тази, нито за другата тема. Филмът се разводни адски много преди края, допреди това беше тамън. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Olympus Has Fallen Мирише по-силно от козе сирене. Идеален кандидат за категорията "типична американска боза". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted July 5, 2013 Share Posted July 5, 2013 Мислех си, че след ужасният, кошмарният, невъобразимо гнусният ден, който имах, The Host ще ми изглади мозъка и ще изпадна в делириум от тъпотия, но той и това не успя да направи. По-умен е от тъп филм и по-тъп от хубав филм. Въобще боза. И ако на някой изказването ми му звучи безмислено, то вероятно е защото имах възможно най-ужасният, кошмарен и невъобразимо гнусен ден. Извинете. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted July 6, 2013 Share Posted July 6, 2013 (edited) Requiem for a dream. Наред с Clockwork orange. И двата имат идея, смисъл и социално послание. Но защо, по Дяволите, такаааааааа???!!! Бляк, бляк и бляк. Трудни за игра филми са, спор няма, но защо всички послания трябва да се кажат така, че да ти се ще да върнеш времето назад и никога да не беше пускал тези филми. Ясно е, че трябва да е толкова гадно показано, че да се отвратиш, за да се научиш докъде водят наркотиците и насилието. Ама too much. Да не забравя типичното американско промиване на мозъци с ТВ. Не можах една секунда от филма да я приема за сантиментална. Една неизживяна мечта на една самотна майка. Ти гледай 24/7 ТВ, пий хапчета, пък чакай да те съжалявам. Човек трябва да вземе живота в собствените си ръце, а не да чака да му падне участие в шоу, за да се почувства значим и несамотен. Реквиемът трябва да бъде пуснат на наркоманчетата, така е, ама аз, бидейки чиста душа, не исках да го гледам това. От куртоазия към голямото име на филма го догледах. За Портокала съм се обяснявала и друг път. Толкова гадно въздейства, че не ти се иска не само да се агресираш, но и да не пиеш прясно мляко, да не ходиш на театър, да не слушаш "Singin'in the rain". Поне на мен ми е мегагигахипертера гнусен на психологично ниво. Сигурно това е идеята, ама... Не съм човек със слаба психика, издържам гнусотии и гаври, но явно не съм готова за висшия пилотаж, създаден от (по мое мнение) болни мозъци, бръкнали толкова надълбоко в лайната на собствената си душа, че не могат да намерят пътя наобратно. Edited July 6, 2013 by gal4enceto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted July 6, 2013 Share Posted July 6, 2013 Галче, това е изкуство, какво очакваш - цветя и рози? Моля те... В изкуството ако не стихнем до крайности, ако не изследваме и показваме нереалното, имагинерното, ако не творим исмислени светове то за какво тогава е изкуство? Ако не е изкуствотро как ще опознаем себе си, как ще изследваме своите предели, как ще си поставяме предизвикателства? Именно изкуството е това, което движи човешкият мозък към бъдещето и много често го предсказва. Понякога красивото бъдеще, понякога трагичното. Изказването ти е като на силно неподготвен човек, който живее двуизмерно. Надявам се, че не си такава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted July 6, 2013 Share Posted July 6, 2013 Хахаха, доооообре Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted July 6, 2013 Share Posted July 6, 2013 (edited) Извинявай,ама да пишеш такива нелепици за Clockwork orange с автор Стенли Кубрик значи две неща: 1.Не си го разбрала. 2.Не е за теб. По втора точка значи ,че нищо не може да извлечеш от филма като констатация и обективна оценка. П.С.За първото заглавие не мога да преценя защо така се изказваш понеже не съм го гледал.Ама и там има две забележителни имена - Darren Aronofsky и Clint Mansell,най-малкото като позитив,така че и тук просто очаквам да издишаш с лековата преценка. Edited July 6, 2013 by galaxi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted July 6, 2013 Share Posted July 6, 2013 (edited) "Requiem for a dream" го гледах преди доста години (може би още да съм бил ученик) и честно казано не помня много от това какво се случваше във филма. Имаше някакво наркоманче с приятелката му наркоманка ала-бала... Това, което си спомням е чувството, което остана след края на филма, а то беше ужасно, потискащо и депресиращо. Този филм буквално ме сдъвка и изплю и въпреки, че не си го спомням нямам абсолютно никакво желание да го гледам отново. Филмът за мен е наистина шедьовър и не знам как сте го сложили в тази тема Edited July 6, 2013 by Stenli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted July 6, 2013 Share Posted July 6, 2013 (edited) Явно надве -натри съм чел поста ти ама това Не съм човек със слаба психика, издържам гнусотии и гаври, но явно не съм готова за висшия пилотаж, създаден от (по мое мнение) болни мозъци, бръкнали толкова надълбоко в лайната на собствената си душа, че не могат да намерят пътя наобратно. значи ,че е добре не винаги да пишеш каквото ти минава през главата. Edited July 6, 2013 by galaxi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 И защо да не го напише - щото няма право да не хареса филма ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 Много ми е интересно как ме нападнахте лично, с обиди и квалификации за мнение за филм... Всеки има право да го изкаже. И моето е такова. Няма да ми го промените. Ама двуизмерна, лекомислена, неподготвена. Вие нормални ли сте? Големи критици, големи психолози. Оценихте ме, лепнахте ми етикет и сега сте спокойни. Аз пък тези два филма ги ненавиждам и не смятам, че са страхотни. Хич не ме *** за оценката, която давате на личността ми, ама хич. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 Ама всички станахте тук големи експерти по кино, гледам вчера по телевизията всички "експерти" от форума раздават златни палми и оскари. Ми филма за мен е пумия (за реквиема става въпрос), плосък ли съм, тъп ли съм, жив т*шак е. Хората са различни, както един обича да скача с бънджи друг обича да се занимава с мода и всеки има право на мнение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 "Скачането" срещу мнения, различни от своето, е внедрено в същността на хората. От една страна ми е смешно да гледам/чета подобни спорове, от друга страна аз самият понякога започвам да се пеня, когато срещна негативно изказване по повод нещо, което съм харесал. Много е трудно да се контролираш в такива моменти; за щастие, в повечето случаи успявам. Иначе за мен най-важното нещо при филмите е въздействието. А какво по-силно въздействие може да има от "сдъвкване и изплюване", както се изрази Stenli по-горе. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 Извинявам се, ако съм прозвучала груба и Галчето се чувства обидена, не съм целяла това. Това, което не ми хареса в изказването и е факта, че явно не разбира целите на изкуството, защото те в никакъв случай не са поучителни - да покаже на някой, че наркотиците са вредни и до какво могат да доведат. Има си други начини това да бъде показано и хората да бъдат научени. Особено когато говорим за Аронофски и Кубрик няма място да търсим близост с реалността. Нямаше да имам нищо против изказването, ако тя пак си плюе филмите, но не ги оценя на толкова примитивно ниво. Всеки има правото да харесва или не харесва всичко, но когато нещо не е оценяно спрямо критериите на категорията, в която влиза, тогава се объркват нещата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 И защо да не го напише - щото няма право да не хареса филма ли? Надявам се нямаш пред вид да я оправдаваш за НАЧИНА,по който изразява мнението си.Най-малкото ТО е невярно,а стилистично се покрива изцяло с ГРОЗОТАТА на покварата от наркотиците.Някои филми не са за този потребител.Това не ги прави лоши по тази причина-нито тях,нито авторите им.И няма нещо общо с прокламираното право на мнение,нито с куртоазията за защита от останалите на изказалия го,понеже видите ли са в приятелски отношения и тогава обективността отива по дяволите.ПРОСТО НЕ СЕ ХОДИ ТАМ,КЪДЕТО НЕ НИ Е МЯСТОТО.КИНОТО е територия за хора с въображение и чувствителност.И айде моля ви се престанете да дрънкате глупости. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 Няма как да знаеш какво съм имал предвид. Само искам да ти кажа, че доста често се изказваш излишно остро, като така провокираш отсрещния да ти отговори по подобен начин. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 (edited) Надявам се нямаш пред вид да я оправдаваш за НАЧИНА,по който изразява мнението си.Най-малкото ТО е невярно,а стилистично се покрива изцяло с ГРОЗОТАТА на покварата от наркотиците.Някои филми не са за този потребител.Това не ги прави лоши по тази причина-нито тях,нито авторите им.И няма нещо общо с прокламираното право на мнение,нито с куртоазията за защита от останалите на изказалия го,понеже видите ли са в приятелски отношения и тогава обективността отива по дяволите.ПРОСТО НЕ СЕ ХОДИ ТАМ,КЪДЕТО НЕ НИ Е МЯСТОТО.КИНОТО е територия за хора с въображение и чувствителност.И айде моля ви се престанете да дрънкате глупости. Много ми е интересно, кой световно известен кинокритик си да казваш кое било вярно и кое не? Още повече това не е елементарната математика, да има едно решение всичко друго да е грешно. Грешното за теб за мен е вярно и обратно, както един харесва Рембранд друг Пикасо и по същия начин е в киното. Още повече киното не е само сериозно, има различни жанрове та не на всякъде трябва да си супер чуствителен и с огромно въображение. Всеки си има мнение, това че ти не си съгласен е друг въпрос. Edited July 7, 2013 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 (edited) Мидекс,отново да припомня какво предизвика втория ми пост по requiem for a dream: Не съм човек със слаба психика, издържам гнусотии и гаври, но явно не съм готова за висшия пилотаж, създаден от (по мое мнение) болни мозъци, бръкнали толкова надълбоко в лайната на собствената си душа, че не могат да намерят пътя наобратно. Не аз съм човека ,който се изказва така остро.Ако обичаш недей замазва положението само защото някой ти е по-симпатичен от друг.Кога съм писал така като Галя?!?! Jozo,това,че бихте имали мнение не значи,че е добре да го демонстрирате всеки път публично.Нали не претендирате да разбирате от всичко? П.С.Спирам да пиша по този въпрос,защото се получи спам.Искам да отбележа само,че съм против така нелепо и драстично някой си зрител да определя хора като Кубрик и Дарънофски като болни същества с последващи други НЕНОРМАЛНИ словосъчетания -изсмукани от техния дискомфорт и липса на качества за възприемане на показаното.Като не сте съгласни с мен вземете гумичката и ако можете изтрийте от киноисторията още и Копола с АПОКАЛИПСИС СЕГА,Оливър СТОУН с УБИЙЦИ ПО РОЖДЕНИЕ,Дейвид Линч с ТУИН ПИЙКС и всичко останало от биографията му,а и всички останали,които едва ли ще разберете и НЕ СА ЗА ВАС. Межде другото признавам ПОЧТИ не разбирам какво прави и какво иска да покаже Линч в заснетото,ама не го мразя и никога не бих писал подобни гнусотии по негов адрес.Но се радвам,че има подобни типове,които ме карат да си напъна мозъчето в опит да проумея техния мисловен свят. Edited July 12, 2013 by galaxi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 Изкуството е субективно. На вкус и цвет... Нали знаете. Изразила съм се грубо, няма да се извинявам, защото никого не съм обидила. За мен хората, създаващи такова изкуство са болни мозъци. Дали в лошия или добрия смисъл, зависи от филма. Знаете, че за да се създаде както шедьовър, така и помия, нужно е да си малко луд и ненормално мислещ. Това не мисля, че можем да го оспорим. Мидекс не се е опитал да ме защити, защото няма нужда. Има предвид (според мен), че вие нападате мен като личност и възприятията ми, а аз не съм започнала този процес. Защото не съм обидила или квалифицирала гледащите това изкуство, а създаващите го. Галакси, искам да ти кажа, че пишеш ненужно груби и противни неща. Не ти е харесало какво съм писала, ами подмини го, кажи, че не си съгласен, какви са тези квалификации и обяснения кой бил режисьорът. Не ме интересува. Ако ми хареса някой филм, и ти да си го писал, ще си кажа. Нямам такива притеснения, че някой е неизвестен. Ама сега, че филмът бил известен, че режисьорът бил не знам си кой, какво от това?! Не ми хареса, меко казано. Това, че целият свят може да вижда нещо в черно (да речем) за мен не е предпоставка, че и аз трябва да виждам в черно. За мен е бяло. Това, че някой критик или Оскар е вдигнал името на филм или режисьор също не ми е определящо, за да харесам нещо. Може да харесвам Версаче, ама еди-си-кое да ми се вижда адски грозно. И какво като го кажа?!? Темата е за изразяване на мнение. Аз бях в толкова гнусно настроение след Реквиема, че съм си позволила да съм по-остра в мнението си.И какво значи, че пиша неверни неща? Ти кой си, за да кажеш какво съм писала? С Жоро нищо не сме демонстрирали. И само да добавя, точно заради голямото име на изброените филми съм ги гледала. Защото съм искала да се обогатя. Уви, не стана. След "Портокал" се чувствах като изнасилена. Не знам дали така е трябвало да ми въздейства, за да постигне търсения ефект, но на мен ми се повръщаше. Съгласна съм, че са филми със замисъл и идея, с въздействие, сдъвкване и изплюване. Но на мен са ми повече от всички тези неща. Затова не ги харесвам.Съжалявам за спама. Ако някой от модераторите сметне за добре, нека изтрие всичките ми постове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 Мидекс,отново да припомня какво предизвика втория ми пост по requiem for a dream: Не аз съм човека ,който се изказва така остро.Ако обичаш недей замазва положението само защото някой ти е по-симпатичен от друг.Кога съм писал така като Галя?!?! Jozo,това,че бихте имали мнение не значи,че е добре да го демонстрирате всеки път публично.Нали не претендирате да разбирате от всичко? П.С.Спирам да пиша по този въпрос,защото се получи спам.Искам да отбележа само,че съм против така нелепо и драстично някой си зрител да определя хора като Кубрик и Дарънофски като болни същества с последващи други НЕНОРМАЛНИ словосъчетания -изсмукани от техния дискомфорт и липса на качества за възприемане на показаното.Като не сте съгласни с мен вземете гумичката и ако можете изтрийте от киноисторията още и Копола с АПОКАЛИПСИС СЕГА,Оливър СТОУН с УБИЙЦИ ПО РОЖДЕНИЕ,Дейвид Линч с ТУИН ПИЙКС и всичко останало от биографията му,а и всички останали,които едва ли ще разберете и НЕ СА ЗА ВАС. Межде другото признавам ПОЧТИ не разбирам какво прави и какво иска да покаже Линч в заснетото,ама не го мразя и никога не бих писал подобни гнусотии по негов адрес.Но се радвам,че има подобни типове,които ме карат да си напъна мозъчето в опит да проумея неговия мисловен свят. Имам мнение и го изрязвам, публично или не моя си работа. Не притендирам да разбирам от всичко, но за да имаш мнение не е нужно да съм специалист. Дали даден филм е хубав или не всеки си решава, още повече че филмите не се правят само за специалисти, а за широката публика. Така тя също може да изрази мнение и не е безгласна. Това, че еди кой си бил режисьор или автор нищо не значи, има и добри и слаби творби. Никой не е перфектен и аз имам право да дам мнението си. Очевидно и ти не си нито критик, нито някакъв си капацитет да казваш как трябвало да мислят всички. Филма е боза, пък ако ще да дойде най-големия киноексперт да спори с мен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts