pitbularena Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 скоро си купих пежо 309,но искам да си сменя водата от радиатора с антифриз.може ли някой да ми каже как става,понеже съм новак в тази област.благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 -намираш къде ти е радиатора,търсиш маркуча,който влиза в него от долния му край. -откачаш маркуча и чакаш гнусотията да изтече. -слагаш маркуча. от този момент би трявало да има не повече от половин литър в системата. имайки това в предвид и четейки етикетчето на шишето с антифриз,си правиш простата калкулация колко вода и колко антифриз трябва да сипеш. следва само да налееш бъркоча до препоръчителните граници и остава само обезвъздушаването. аз лично процедирам по следния начин - при студен двигател отвивам капачката на разширителния съд и стартирам двигателя. след което почвам да стискам маркучите,за да излезе по-бързо въздуха от системата. стискаш 10-15 пъти и после гледаш разширителния съд - ако продължават да излизат балончета,значи не е обезвъздушила още - продължаваш със стискането. принципно би трябвало да се обезвъздуши по този начин,но не гарантирам,един приятел твърди,че точно с тоя метод неговия дарак гълта въздух,а не обратното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitbularena Posted September 16, 2008 Author Share Posted September 16, 2008 -намираш къде ти е радиатора,търсиш маркуча,който влиза в него от долния му край. -откачаш маркуча и чакаш гнусотията да изтече. -слагаш маркуча. от този момент би трявало да има не повече от половин литър в системата. имайки това в предвид и четейки етикетчето на шишето с антифриз,си правиш простата калкулация колко вода и колко антифриз трябва да сипеш. следва само да налееш бъркоча до препоръчителните граници и остава само обезвъздушаването. аз лично процедирам по следния начин - при студен двигател отвивам капачката на разширителния съд и стартирам двигателя. след което почвам да стискам маркучите,за да излезе по-бързо въздуха от системата. стискаш 10-15 пъти и после гледаш разширителния съд - ако продължават да излизат балончета,значи не е обезвъздушила още - продължаваш със стискането. принципно би трябвало да се обезвъздуши по този начин,но не гарантирам,един приятел твърди,че точно с тоя метод неговия дарак гълта въздух,а не обратното. на моята няма разширително казанче Link to comment Share on other sites More sharing options...
15614 Posted September 16, 2008 Share Posted September 16, 2008 Имам 309 - 1.9D та като дигнеш капака в лявата часта на радиатора малко под средата има една пробка развиваш я водата изтича и я завиваш . След това отвиваш капачката на радиатора и отваряш разширителния съд( не може да нямаш) през него наливаш антифриза ~ 8л. Палиш и оставяш колата да поработи и да изхвърли въздуха,затваряш капачката на радиатора и си готов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.