RIP Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 Споделете впечатления от опита си досега. За мен това ще е първият път когато се изправям пред дилемата, тъй като ми е първа кола. Засега съм се насочил към Dunlop SP Winter Sport 3D, но въпреки високите оценки, мненията които чета си контрастират доста. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 Yokohama, бута мивки! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 Yokohama, бута мивки! Съгласен съм,че бута мивки,ама кърти и портфейли. Аз също ще взимам зимни гуми и съм се спрял на следните марки: GISLAVED модел EURO FROST 3 SILIKA NOKIAN TYRES модел HAKKAPELIITTA 4 Специално GISLAVED ми ги похвали приятел,който е имал такива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 +1 за Yokohama, ако парите не са определящи, разбира се Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 Карах една зима с Yokohama. Ходих да е върта, да са туркалям на лео, на десно, минаал съм през секви пътища... Братче, Yokohama ROX. Чистача може да потвърди. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 Карах една зима с Yokohama. Ходих да е върта, да са туркалям на лео, на десно, минаал съм през секви пътища... Братче, Yokohama ROX. Чистача може да потвърди. Потвърждавам веднага. Бяхме на гребната на една педя лед да се въртим нарочно, ама "гадните" гуми не дават... Ръчни, газ, спирачки...леко подхлъзва и захапва. Ако имам кинти, бих си взел Yokohama Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted September 15, 2008 Author Share Posted September 15, 2008 Yokohama, ама модел? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 Yokohama, ама модел? Примерно V901: http://www.diana-ltd.com/YOKOHAMA-leki.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 На колицата има чифт Yokohama Geolander 255/65R16 109H http://www.yokohamatire.com/tires/geolandar_ats.aspx На лед по-миналата зима само малко се хлъзгах. Лед ама лед като стъкло! Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 А къде може да се видят цените за съответния модел гуми тъй като немога да го намеря ? Ако може да постнете сайтове с цени , защото и на мен се налага да " обувам " колата тази зима . Link to comment Share on other sites More sharing options...
slimmena Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 Препоръчвам ти Michelin Alpin, изпитвал съм ги, пък и цената не е много висока Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted September 16, 2008 Share Posted September 16, 2008 Днес бях в център за автогуми Диана. За този размер 165/70R14 взех следните цени за бр. с ДДС: Йокохама F601 - 109.07лв. Пирели SNOWCONTROL W190SC - 108.09лв. Гиславед EURO FROST 3 - 78.41лв. За Мишлен има три модела,първите два са ALPIN, а третия е SNOW ICE AGILIS61 на цени съответно от 127.76лв. 132.82лв и 201.94лв. Клебер KRISALP HP 83.60лв. Фаерстон WINHAWK -87.09лв. Америка AMERICA SLC202 - 61.77лв. Барум POLARIS 2 - 75.18лв. Не знам на какъв размер си,но се надявам че съм те ориентирал горе долу с цените. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted September 17, 2008 Author Share Posted September 17, 2008 А някой карал ли е с 18" зимата? Че ми идва по-евтино да си запазя джантите и да купя само гуми отколкото да взема 4 гуми и 4 джанти 16"... и то доста по-евтино. В момента са ми 215/45, а 16" са 205/60 - реално разликата в ширината не е кой знае колко голяма, но знам ли... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted September 17, 2008 Share Posted September 17, 2008 А кога горе-долу мислите да си ги слагате, че гледам бая застудя, а и миналата година доста ядове брах в уникалния сняг и лед с несменените летни?Края на октомври/началото на ноември как ви се струва? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted September 17, 2008 Share Posted September 17, 2008 То си зависи. Може утре-другиден да стане лято... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red_Bull_Man Posted September 17, 2008 Share Posted September 17, 2008 Или Goodyear Ultra Grip 7+ или Dunlop SP Winter Sport 3D . Специално за първите (goodyear-a) две години ги карам и мога да ви кажа , че просто няма такава зимна гума ... миналата година на 8-ми декември там където се качих без вериги другите закъсваха , слагаха вериги . А за Dunlop-a съм чел и чувал доста добри неща , а и по принцип Dunlop си е Dunlop . И специално за тези 3D ламели квото съм чел звучи много обещаващо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted September 17, 2008 Share Posted September 17, 2008 То си зависи. Може утре-другиден да стане лято... Както и да запраска сняг и да се заледи Ти лично кога мислиш да ги сменяш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted September 17, 2008 Share Posted September 17, 2008 Ами... Тая година може и по - раншко, щот ша имам ходене по баирите с таралясника. И най - вероятно ако преди Декември не е паднал сняг в Пловдив, Декември ще е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolioeng Posted September 21, 2008 Share Posted September 21, 2008 Виж и тази тема,има много комнетари и отзиви. Лично аз съм с Дебика Фриго 2 (толкова ми позволяват финансите) ( били 1:1 с Гоодиар Ултра Грип 5)много стабилни,тествах ги тази година на 2 януари,по непочистената магистрал Тракия. Колата беше като залепена и си пердашех с 80-90 км,на фона на излетелите коли в канавките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted September 21, 2008 Author Share Posted September 21, 2008 Аз реших да "рискувам". Ще си остана с 18"-ките зимата и ще взема само гуми Nokian WR G2 225/40 или 235/40 (ако станат). И при двата случая са дори малко по-широки от сегашните ми 215/45 и уж зимата не е добре, но какво да се прави. Така ми идват около 1200 лв четирите, а ако трябва да взимам 16" джанти и гуми не ми мърдат поне 2500... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted September 21, 2008 Share Posted September 21, 2008 Живот > Пари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Аз реших да "рискувам". Ще си остана с 18"-ките зимата и ще взема само гуми Nokian WR G2 225/40 или 235/40 (ако станат). И при двата случая са дори малко по-широки от сегашните ми 215/45 и уж зимата не е добре, но какво да се прави. Така ми идват около 1200 лв четирите, а ако трябва да взимам 16" джанти и гуми не ми мърдат поне 2500... Аз преди 2 години си взех 4 зимни гуми с джантите за 1500 лева. На джантите специално ще направя снимки да ги видите. До сега не е имало някой който да каже, че това са стоманени. Уникални тазове имат. Гумите са Мишелин Алпин и съм мека казано доволен. Влизал съм в сняг който е по - дълбок отколкото е прага на вратата в горния си край. Като отворя вратата и ринех сняг. Нито веднъж не са ми занесли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 тия гиславеди дето някой ги спомена в темата не ми изглеждат като лоша оферта...ако изкоча от някъде с 350 кинта бих взел 4 броя,ако пък ли не ще си перкам с летните,сефте Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 тия гиславеди дето някой ги спомена в темата не ми изглеждат като лоша оферта...ако изкоча от някъде с 350 кинта бих взел 4 броя,ако пък ли не ще си перкам с летните,сефте Само така. Ще стискам палци да съм по - далече от теб на пътя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 спи спокойно - тази зима ще пропусна ски екскурзията до сараево Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.