Jump to content
BulForum.com

Въпрос: Каква е разликата между Intel Dual Core E2180 BOX и Intel Dual

Recommended Posts

Може ли някой да ми поясни тези две понятия? Очаквам отговорите ви :)

P.S. Заглавието на темата не се е побрало явно, но цялото е "Въпрос: Каква е разликата между Intel Dual Core E2180 BOX и Intel Dual Core E2180 TRAY???"

Разликата е само, че едното е Tray, другото Box.

Tray - означава че получаваш само процесор, в някакво пликче или пластмасово калъфче.

Box - получаваш СЪЩИЯ процесор, само че опакован в голяма и хубава кутия, в която има И ОХЛАЖДАНЕ (алуминиев пасламак с вентилатор на него, и нанесена паста).

Освен ако не ти пука особено, не клокваш или просто нямаш намерение да слагаш по-ефективно охлаждане, BOX е добър избор. Обаче боксовите охлаждания са най-лошите принципно. Аз бх взел Tray-а, и някое малко по-добро охлаждане за 30-тина лв поне.

Моя Атлон като го взимах, нямаше Tray вариант за съжаление, и се наложи да го взема Box, взех си за 50 лв кулър и боксовия стои в шкафа.

Боксово продаваните процесори освен това мисля са с по-голяма гаранция, но не съм сигурен.

Tray-овете са с едногодишна гаранция, Box-овите - три години.

Тъпо, но факт.

Защо да е тъпо? Хората просто могат да гарантират работата на процесора с това охлаждане, затова дават и по-голямата гаранция.

Представи си, че дадат 3 години и някой си вземе най-убиташкия вентилатор и започне да оувърклоква. И като му изгори процесора, отива да си изисква 3 годишната гаранция.

Защо да е тъпо? Хората просто могат да гарантират работата на процесора с това охлаждане, затова дават и по-голямата гаранция.

Представи си, че дадат 3 години и някой си вземе най-убиташкия вентилатор и започне да оувърклоква. И като му изгори процесора, отива да си изисква 3 годишната гаранция.

A kakwa e гаранцията, че закупилият го изобщо ще ползва боксовия кулър ? :)

Абсолютно никаква. Процесора и кулъра не са вързани с катинар, че да се знае.

Още повече както се спомена, по-убити кулъри от боксовите май няма.

A kakwa e гаранцията, че закупилият го изобщо ще ползва боксовия кулър ? :)

Абсолютно никаква. Процесора и кулъра не са вързани с катинар, че да се знае.

Още повече както се спомена, по-убити кулъри от боксовите май няма.

ами всъщност новите боксови охлаждания са си идеални и за оц (е не екстремен) и си работят много адекватно

като цяло бокса излиза по-евтино от трей+охлаждане

По въпроса искам да вметна един въпрос

Ще държи ли с боксовото охлаждане 2180 някакъв оувърклок

Tray-овете са с едногодишна гаранция, Box-овите - три години.

Тъпо, но факт.

Явно не си в час - преди 3 месеца купувах 2180 tray и беше с 3 години ;)

А относно "боксовото" на 2180 - пълна трагедия - пестили са алуминии колкото може и резултата е, че не става за клок, а понякога и нормална работа не издържа и почва да вие яко перката..

При всички положения си струва 30-40лв за горе-долу свестен охладител.

Ем това е много хубаво ако наистина е така понеже мен бокс-а не ме грее реално :) и освен да го продам или метна в някой кутия да прашасва няма какво друго да го правя :)

• 4 weeks later...

Не знам защо решихте че tray е със 1 година гаранция - в различните фирми е различно но попринцип е 2 месеца. а за BOX е 3 години, то и затова е разликата от няколко % в цените на един и същ процесор.

Просто моя когато го закупих беше трай и получих 1година гаранция докато в ерата за съшия ми даваха 1месец интересното в случая е че фирмата от която го взех (гигахертз) се обадиха по телефона на ера и го взеха от там :lol:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...