TAZ Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Аз имам едно въпросче - наистина ли са премахнали TLC, канала - който го гледах нй-много и на негово място са ми сложили Утисима или там както й е името на тази простотия? Има ли шанс отново да си гледам програмата, ако не - да видя какви са ми опциите тогава. Мерси. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Че то TLC нямаше - няколко човека сме писали за него, furiozo каза, че за момента нямало как да се пусне. Освен последния месец да е бил добавен, пък да не съм разбрал. Иначе преди имаше Discovery Travel & Living, който си беше предшественика, но все пак е различен канал. Скоро не съм стигал до тези канали, та не знам какви промени са станали, освен смяната на HD каналите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 (edited) TLC и Discovery Travel & Living нямат нищо общо като програма, освен, че са на Discovery. TLC е локализиран канал за България, озвучен на български. Discovery Travel & Living, за който, предполагам, пита TAZ, си е канал, който Булсатком /N3 свалят от Булсатком/ излъчваше до вчера в пакета си. Сега наистина на негово място има Utilisima, но от известно време готвят симулкрипт с румънските Dolce за Discovery Travel & Living, Discovery World и Discovery Science. И да го пуснат, обаче, няма как N3 да продължат да го излъчват, защото Irdeto картите, които ползват N3 не отвярят каналите на симулкрипт с румънците. Edited March 9, 2011 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 TLC никога не е бил озвучаван на български, но имаше субтитри. Миро - този канал си го гледаме с половинката повече от 2 години вече. За да не стават недоразумения с Travel & Living - ето я и програмата: Anthony Bourdain: No Reservations Cake Boss Europe's Richest People Flip That House Grand Designs Jon & Kate Plus 8 LA Ink Little People, Big World Miami Ink Say Yes to the Dress Superhomes Take Home Chef The World's Richest People Toddlers & Tiaras What not to wear While You Were Out Колкото до историята и промените, които правят от Discovery Networks Europe, ето инфото: Discovery Travel & Living Europe е канал, който се излъчва в няколко европейски страни. Оригиналното наименование на канала е Discovery Travel & Adventure Channel, но от Февруари 2005 година му променят името на Discovery Travel & Living. Май 2009 си променя облика, както и логото - . С началото на 2010 година Discovery Networks заменят Pan-European Discovery Travel & Living с канала TLC, било то TLC Poland, TLC Norway, TLC Balkans, TLC Sweden и TLC Romania - който е започнал да се излъчва от Януари 2011. Та това е общо взето всичко, относно канала, който ме интересува. За повече информация - клик и клик Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Е добре, как тогава в нас на N3 имаше Travel & Living, пък в същото време у нашите на Евроком TLC и програмите бяха различни като предавания. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 (edited) Това, че от Discovery пускат локализирана версия TLC, далеч не означава, че другия канал Discovery Travel & Living е спрян. Попитай някой, който гледа Булсатком, какъв канал е имало до вчера на мястото, на което сега се излъчва Utilisima Относно превода на TLC - може и да не е дублиран, признавам, че нямам интерес към такъв тип канали и не съм го гледал, а от това, което пише в нета съм останал с впечатление, че е дублиран. Днес, ако ми остане време, ще го погледна. Теб те интересува TLC, а не Discovery Travel & Living, така ли? Ако е така, вероятно има някакво съвпадение с промени при N3 и това, което аз казвам, защото от вчера по някое време на мястото на Discovery Travel & Living в пакета на Булсатком се излъчва Utilisima и оттам съм се заблудил, че ти питаш за Discovery, а не за TLC Едит: Определено говориш и си гледал Дискавъри, а не TLC. Сега гледам TLC и както писах преди малко, каналът си е напълно дублиран на български език! Edited March 9, 2011 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 За TLC питам аз, а колкото до това, което пита Миро - Lucky Luciano правилно отговори, N3 излъчваха и двата - на единия си беше програмата - която съм описал по-горе, а другия си беше за ядене, пътувания из различни страни и пак ядене и т.н. Има си страни в Европа, където Discovery Travel & Living си се излъчва, има такива където Travel & Living е станал TLC. ЕDIT: Discovery Travel & Living в някой страни е станала TLC със следната програма - Anthony Bourdain: No Reservations Cake Boss Europe's Richest People Flip That House Grand Designs Jon & Kate Plus 8 LA Ink Little People, Big World Miami Ink Say Yes to the Dress Superhomes Take Home Chef The World's Richest People Toddlers & Tiaras What not to wear While You Were Out N3 излъчваха канал, който предаваше АБСОЛЮТНО същата програма и предаванията не бяха дублирани. Това как ще я наречем - TLC, Travel & Living или Travel & Adventure не е чак толкова важно на този етап, защото на практика става въпрос за един и същ канал - който за различните държави има различно наименование и 2 - 3 различия в програмната схема. Аз се придържам към програмата, на европейския сайт на Discovery - въпросната програма си се отнася за канала TLC, да не говорим, че TLC е абревиатура на Travel & Living Channel. Но ние доста задълбахме в подробности май, моя грешка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 (edited) Това за абревиатурата е ясно, но има доста различия в излъчваните програми. Трябва да видя при румънците програмата на Travel & Living и ще ти кажа дали има съвпадения и разлики Иначе дискусията е градивна - поне ще разберем дали дават едно и също или не 06:00 COUNTRY LIVES Episode 5 06:25 COUNTRY LIVES Episode 6 06:50 PROPERTY VIRGINS 5 Ashli & Pete 07:15 PROPERTY VIRGINS 6 Holly & Dan 07:40 SELLING HOUSES SPECIALS 08:30 MY FIRST HOME 09:00 COUNTRY LIVES Episode 3 09:30 COUNTRY LIVES Episode 4 ... Това е програмата на Discovery Travel & Living за днес, която намирам в сайта на Дискавъри, но не за Европа, а за UK, като мисля, че Discovery Travel & Living има само едно излъчване и то си е за UK и точно това се излъчваше от Булсатком. Имам смътен спомен, че съм мяркал това My First Home, но не съм напълно убеден... Edit: Сега се разрових и каналът, който е излъчван от Булсатком се води Discovery Travel & Living Europe. Сваляли са го от спътник Amos 2 на 4° West. Излъчва се също и на Thor на 0.8°W. Програмата, която се дава за този канал и препратката е за същия канал, на който по-горе съм цитирал предаванията, а именно този. Логото е същото и всичко останало. Това е единствения канал Discovery Travel & Living. Каналът TLC е локализирана версия за балканските страни и се води TLC Balkans и програмата е тази, която цитираш ти. Edited March 9, 2011 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Дам, сега само furiozo да каже дали има някакъв шанс отново да го гледаме този канал и всичко ще си доиде на мястото Колкото до англичаните - аз отдавна съм се отказал да гледам тяхно инфо, защото те са крива нация - всичко им е наобратно. Аз съм се ровил доста из нета за информации относно Discovery-тата (любими канали са ми), ето и инфо за всички програми, които се излъчват за Discovery Travel & Living EMEA клик - нищо общо с UK, та и за това англичаните не ги броя и чета изобщо Германците и те имат леки разлики. Мерси все пак и съжалявам, че те отнемам от времето Lucky Luciano, остани със здраве! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
todor4o83 Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 извинявам се че пак 6те пиша по моя въпрос.снощи кам 2 часа през ноща я имаше всичката информация за каналите и такмо се зарадвах, днес обаче пак е същото незнам кво става Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmfmedia Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 (edited) FOX пусна новия си телевизионен канал Utilisima Utilisima (Ютилисима) e сред най- предпочитаните канали за забавление сред 21 милиона абонати в общо 34 държави от Латинска и Северна Америка, Австралия и Европа. 100% от програмата е създадена специално за канала и неговата дамска аудитория. „Ние сме убедени, че ще имаме сериозна конкуренция като брой канали, но не и като съдържание и стойност на продукта”, споделя управляващият директор на Фокс Интернешънъл Ченълс (ФИЧ ) за България и Балканите Красимир Николов. След сериозно проучване на телевизионния пазар у нас ФИЧ и Ютилисима избрха да представят на българските зрители локална продукция, насочена към кулинарията, красотата и здравето и грижата за дома. "Такова нещо няма в България!”, категоричен е изпълнителният продуцент на „Глобал Филмс” Николай Йорданов - Гилъна. Продуцентската къща засне за Ютилисима две предавания „Красива, но как...” и „Колко лесно”. Третото 30-минутно шоу – „Мъже в кухнята”, бе поверено на екипа на Красимир Ванков и „ХП Медиа”. „Не мога да кажа, че беше лесно и че всичко стана от първия път. Изискванията на FOX бяха високи, но се получи един наистина добър продукт.”, коментира Ванков. Mузиката за трите български предавания написа Краси Тодоров от D2, а песента на Ютилисима, част от опаковката на канала, изпя на български Мария Илиева. За старта си в България Fox International Channels работиха с агенциите Юнит 1 и NEXT DC. Ютилисима стартира разпространиението си по кабел и сателит от днес, 8-ми март. Достъп до канала ще имат абонатите на Bulsatcom, Blizoo, Net 1, Vivacom TV, Satellite BG и др.\\ SOURSE TV GUIDE Edited March 10, 2011 by tmfmedia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Малко по-горе се обсъждаше това. На мястото на Травел и Ливинг е. 13 канал. На мен ми се сториха доста стари предавания, тип Фиеста Тв. Да не говорим, че са някакви тотални глупости... Едното, което засякох - видове плетене, другото как с някаква тел и клещи украсяваше хартиена чиния Няма такива дебилщини Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 РОФЛ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 (edited) FOX пусна новия си телевизионен канал Utilisima Utilisima (Ютилисима) e сред най- предпочитаните канали за забавление сред 21 милиона абонати в общо 34 държави от Латинска и Северна Америка, Австралия и Европа. 100% от програмата е създадена специално за канала и неговата дамска аудитория. След сериозно проучване на телевизионния пазар у нас ФИЧ и Ютилисима избрха да представят на българските зрители локална продукция, насочена към кулинарията, красотата и здравето и грижата за дома. На мен ми се сториха доста стари предавания, тип Фиеста Тв. Да не говорим, че са някакви тотални глупости... Едното, което засякох - видове плетене, другото как с някаква тел и клещи украсяваше хартиена чиния Няма такива дебилщини Щото не си прочел горния пост След "задълбоченото" проучване трябваше да видят, че се интересуваме повече от нови филми без да се прекъсват от 5 минутни рекламни блокове на 15 минути... дет' са вика - да изгледаш един филм вечер без да се мъчиш да се сетиш до къде е стигнал преди започването на рекламния блок. Българските жени не плетат поне от 20+ години, от толкова време не са и "домакини" а са работещи жени. Мъжете пък отдавна не се занимават с глупости от рода да използват ръчни материали за направата на безумни неща като украсяване на чаши с тел. За кулинарията да не говорим. Сигурен съм, че вече почти 70-80% от хората в големите градове ползват полуфабрикати. Е, сигурно за Латинска америка и Австралия проучването е вярно, както и за някои страни от Европа - като Албания. Edited March 10, 2011 by victory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmfmedia Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 ужас женски канал Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 (edited) Това е единствения канал Discovery Travel & Living. . . Заповядай един линк за онлайн Dsc T&L, само че е с буквички за румънски език. Битрейта е около 5 Mb/s Най-добре се гледа с VLC-плеър. Препоръчвам включен деинтерлейс и тип на деинтерлейса - Yadif (2x) или Linear, ако компютърът е по-слаб Edited March 10, 2011 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Благодаря за линка plameni! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirela__ Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Зачезнаха ми btv comedy, btv cinema, axn и др. Някой знае ли на каква честота е пакетът, за да си го потърся ръчно? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 199 МХз Изчезнаха от списъка или ги има в списъка но не работят ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirela__ Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 (edited) 199 МХз Изчезнаха от списъка или ги има в списъка но не работят ? Няма ги в списъка. Като избера съответния цифров канал (примерно натискам 2), отива в аналоговите. PS Пробвах ръчно и ги откри. В моя телевизор ли е проблемът или сигналът е бил слаб? Edited March 10, 2011 by Mirela__ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 ами частично да. Явно има телевизори които при временно отсъствие на канал го изтриват от списъка, и после като се появи канала отново не го възстановяват. каква марка е телевизора ? евентуалните решения са : някаква настройка тип "автоматично обновяване" която да бъде изключена или обновяване на фърмуеъра на телевизора с по-нов в който този проблем да е оправен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
todor4o83 Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 има ли някво развитие с дискавъри hd и другите от тая група Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 (edited) Заповядай един линк за онлайн Dsc T&L, само че е с буквички за румънски език. Именно това си е Дискавърито, но с избрани титри на румънски, като от опциите на приемника/картата, който го стриймва може да се избере и български, но явно този, който стриймва не е българин. Иначе това е каналът, който до 8.03 се излъчваше и от Булсатком, а сега пак е на 39Е, но е от пакета на Dolce. Edited March 10, 2011 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 todor4o83, изчакай още малко за становище по този въпрос. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikon Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Имам проблеми с външния нет. кв. Смирненски. Първо ме дропна от WoW, после не ми дава да се кънектвам, а и не ми отваря външни сайтове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts