mordeath Posted October 22, 2010 Share Posted October 22, 2010 гледам HD от чужбина Прати ако можеш линк на лс. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted October 22, 2010 Share Posted October 22, 2010 Вечер чуствително спада нета, като чета колко нови абонати ще има, май ще вземе съвсем да се задръства, дано се вземат мерки своевременно. Когато това стане никога не могат да се вземат мерки за това на момента тъй като обикновено трафика се вдига на едно число в месеца и преди в Евроком беше именно така. Получаваха се моменти на спад в трафика докато дойде отчетното число да се вдигне трафика от доставчика. Естествено, казвам това като възможно обяснение без да съм наясно с кухнята на N3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted October 22, 2010 Share Posted October 22, 2010 Lord ico, пиши ми кой потребител си и по-подробно какви спадове наблюдаваш. ovid, предсказанията уви се доказаха като неблагонадеждни затова като цяло се отказах да ги давам. Квартала ще се работи но ситуацията се променя така рязко че дори и приблизителни прогнози са наивни. Като цяло, не затаявай дъх ... вероятността за сериозно задвижване в идните месеци е минимална. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted October 22, 2010 Share Posted October 22, 2010 И при мен от време на време вечер се наблюдава спад, ама моят проблем може да не е свързан с този на Lord ico. Вчера след 22:00 по едно време ми се появиха загуби 5-10%, а цяла вечер външния не достигаше скорост по-висока от 2-3 мбита/с (с около 300кбайта вървеше). Обаче при мен и преди се е наблюдавало подобно поведение, ама все в часови пояси, когато няма как някой да дойде у нас да види :S Та си мисля, че някое устройство наоколо може да прави мизерии, защото тези проблеми при мен се появяват за по 2 часа макс и после сами си изчезват. Одеве като се прибрах пак ей така имаше загуби, ама докато да се обадя на съпорта и пак изчезнаха. Ще го дебна нета тези дни, та да видим Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikijsw Posted October 22, 2010 Share Posted October 22, 2010 Аз също имам проблем обаче моят е малко по различен , не мога да влизам във всички сайтове. Не знам на какво се дължи нямам вируси вече тъй като е преинсталиран компа тази вечер така че това отпада. За пример давам сайтовете avast.com , microsoft.com не мога да вляза в тях (през прокси няма проблем ама защо ?! ) . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted October 22, 2010 Share Posted October 22, 2010 покажи ping и tracert към двата сайта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikijsw Posted October 23, 2010 Share Posted October 23, 2010 При ping и на двата ми излиза : Ping request could not find host ....... Please check the name and try again. При tracert и на двата излиза: Unable to resolve target system name ....... За тест пуснах към google.bg и всичко беше нормално Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted October 23, 2010 Share Posted October 23, 2010 Под преинсталиран какво имаш предвид - форматиран ли е диск С? Защото това твърде много прилича на вирус. Дори и след фоматиране на С може пак да те засегне, ако е заразил файлове по другите партишъни и си решил даже само да отвориш папка от съответния дял. Пинг кога се опита да пуснеш - на напълно чиста инсталация, или след инсталирани разни работи? Пробвал ли си да отваряш други сайтове за антивирусен софтуер? Питам ги тези въпроси, защото и мен преди време ме мъчеше един вирус, който след преинсталация (с формат на С), се връщаше след около час работа. Оказа се, че определен брой файлове в D бяха заразени. А самият вирус освен останалите си поразии, точно ми спираше всякакви връзки към microsoft.com и разни други сайтове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 23, 2010 Share Posted October 23, 2010 (edited) При ping и на двата ми излиза : Ping request could not find host ....... Please check the name and try again. При tracert и на двата излиза: Unable to resolve target system name ....... За тест пуснах към google.bg и всичко беше нормално 1) Оправи си DNS-ите /Да не би да си пипал нещо ръчно/ 2) Отвори C:\WINDOWS\system32\drivers\etc ( или съответно за версията Windows с която си ) и намери файла host и добави: 74.55.48.42 avast.com 207.46.232.182 microsoft.com Виж след това дали ще имаш пинг. 3) Инсталирай си malware и сканирай Edited October 23, 2010 by pcworm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikijsw Posted October 23, 2010 Share Posted October 23, 2010 Под преинсталиран какво имаш предвид - форматиран ли е диск С? Защото това твърде много прилича на вирус. Дори и след фоматиране на С може пак да те засегне, ако е заразил файлове по другите партишъни и си решил даже само да отвориш папка от съответния дял. Пинг кога се опита да пуснеш - на напълно чиста инсталация, или след инсталирани разни работи? Пробвал ли си да отваряш други сайтове за антивирусен софтуер? Питам ги тези въпроси, защото и мен преди време ме мъчеше един вирус, който след преинсталация (с формат на С), се връщаше след около час работа. Оказа се, че определен брой файлове в D бяха заразени. А самият вирус освен останалите си поразии, точно ми спираше всякакви връзки към microsoft.com и разни други сайтове. Под преинстал имам предвид че форматирах всичко опитите за влизане в сайтовете бяха без инсталирано нищо а съответно пинг-овете бяха след инсталиран фотошоп което едва ли влияе толкова. Ще опитам хавата която каза pcworm и ще кажа какво е станало Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted October 23, 2010 Share Posted October 23, 2010 Сложи касперски и сканирай. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted October 24, 2010 Share Posted October 24, 2010 Ква е тази комедия със Тв7? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_mouse Posted October 24, 2010 Share Posted October 24, 2010 (edited) Нещо от Булсат или ТВ7 бяха се издънили, защото и на други оператори беше спряла. Все пак имаше RTL(пък и коментаторите на ТВ7 стават досадни от време на време :D ). Edited October 24, 2010 by the_mouse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 24, 2010 Share Posted October 24, 2010 Furiozo питам конкретно за скороста на интернета през кабела за телевизията.Със сигурност ще е в пъти по-бавен от оптиката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted October 24, 2010 Share Posted October 24, 2010 5, 7, 12 мбит знам че са ниски, за момента не се цели да са особено привлекателни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenh Posted October 24, 2010 Share Posted October 24, 2010 (edited) А има ли шанс да получат развитие и по новите райони на покритие? понеже това е единствената причина аз и други мои познати да се въздържаме да станем абонати на N3. Просто коаксиалният кабел ни е достатъчен (при изградена инсталация)и не искаме и LAN кабели да прекарваме... 5, 7, 12 мбит знам че са ниски, за момента не се цели да са особено привлекателни. Edited October 24, 2010 by milenh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 5, 7, 12 мбит знам че са ниски, за момента не се цели да са особено привлекателни. Да ясно решихм, че ще е друг вариант.Цифрова телевизи с икономичният интернет.Така или иначе 6 лв отгоре няма да са проблем Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adriftbg Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 (edited) Под преинстал имам предвид че форматирах всичко опитите за влизане в сайтовете бяха без инсталирано нищо а съответно пинг-овете бяха след инсталиран фотошоп което едва ли влияе толкова. Ще опитам хавата която каза pcworm и ще кажа какво е станало Майката му е да делнеш патишъните и да си направиш нови ако е някоя "по-стабилна" гадина. В някои случаи формата не върши работа. Edited October 26, 2010 by adriftbg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3 o l3 u Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Вече съм на N3 ! Повече от доволен от нета и цифровата, пуснах стандартния пакет -> даже е по-бърз, свалих и инсталирах днес Star Wars The Force Unleashed II - 3800 кб/с свалях и едновременно ъпвах с 1800 кб/с . Цифровата е перфектна, даже има HBO , Cinemax и т.н(не разбирам ) за нз колко време безплатни, аналоговата си върви в другата стая и ми прекараха само 1 кабел за нета точно както им казах( евала на момчетата), всичко скрито покрито и сега разцъквам на макс Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmfmedia Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 (edited) чуде се дали да не мина и аз на интернета на ентри ... бях на Нетгруп , ама сега като го купиха Булсатком , май връзката падна , свалях с 4,5 горе долу преди на тарифа 20лв , а сега дърпам с 2,7 .. има разлика .. ама незнам на ентри колко ще е по-бързо .... Edited October 26, 2010 by tmfmedia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3 o l3 u Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 чуде се дали да не мина и аз на интернета на ентри ... бях на Нетгруп , ама сега като го купиха Булсатком , май връзката падна , свалях с 4,5 горе долу преди на тарифа 20лв , а сега дърпам с 2,7 .. има разлика .. ама незнам на ентри колко ще е по-бързо .... Плащам 13лв на месец , свалям с 3800 качвам с 1800, ти си го сметни Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 (edited) e az sam svalial s 5500-6000 i kachvam s 2000-3000 ama tova ne znachi che vinagi e taka ako nabaram niakoi lokalen togava inache 2.8-3mb e niakade normalnoto tmfmedia eto ti niakolko testa na dalechni i blizki sarvari na tarifata za 20lv vapreki che speedtest malko laje gore dolo tova e ot testovete koito sam pravil pishe che tova e srednata skorost makar che v nachaloto skorostite biaha 18-20 a ne 24-25 kakto sega Average Download Speed 13.75 Mb/s Average Upload Speed 4.91 Mb/s Edited October 26, 2010 by shtaiga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Вече съм на N3 ! Повече от доволен от нета и цифровата, пуснах стандартния пакет -> даже е по-бърз, свалих и инсталирах днес Star Wars The Force Unleashed II - 3800 кб/с свалях и едновременно ъпвах с 1800 кб/с . Цифровата е перфектна, даже има HBO , Cinemax и т.н(не разбирам ) за нз колко време безплатни, аналоговата си върви в другата стая и ми прекараха само 1 кабел за нета точно както им казах( евала на момчетата), всичко скрито покрито и сега разцъквам на макс помниш ли откога ти е заявката, за да знам горе-долу как вървят като график? И спазват ли си 10-те работни дни? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Аз днеска минах през офиса и дадох заявка да ми пуснат и телевизия. Буквално след 10мин ми се обадиха и се разбрахме да минат утре към 4, така че всичко е доста относително Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ваньо Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 А аз да питам,защото петък наближава и се надявам да ми звъннат,че момчетата ще идват,понеже не ми се чака още месец ако платя при сегашния си оператор.Но въпроса ми е друг-ясно е че ще съм се записал за N3 и ще искам да се запиша и пакета Hbo ,ама като гледам сега е пуснат безплатно за неопределено време,та мисълта ми е няма ли да се набутам ако е за повече от емсец или е псунато Hbo-ТО само за седмица-две? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts