enravotta Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Хора, моля направете си тема за греещи приемници, не наводнявайте тази с щуротии. И ти си прав, а темата може да се казва - "Греещи приемници и тяхното приложение в кулинарното изкуство" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Телевизора ми е намерил 8 нови HD-та. Освен тях има ли други добавени канали? Да знам дали има нужда да пресканирам, или са само тези и няма нужда да правя каквото и да е, че пренареждането на 150+ канала ми е времеотнемащ (много тъп и бавен начин е с това SONY) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 (edited) телевизора ти сам реши да сканира на честота която не е описана че е в мрежата ? Edited October 11, 2012 by furiozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScumBag Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Към Furiozo и други, които могат да помогнат. Днес дойдоха техници на Н3 за да ми сменят приемника с модул... и к`во стана.. Всички HD канали си къртят перфектно, НО всички останали канали ми ги предава на размер 4:3 , а телевизова ми е Toshiba Regza 40XV733R и незнайно защо, като му задам да ми направи ширината на екрана да е "Свръх жив" не ми запаметява настрйката. Моля кажете еле е възможно това да е от модула , защото каква ми не настрйка не пробвах на телевизора и пак не става..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 (edited) не е възможно да е от модула, той отговаря за дотъпа до каналите, няма отношение с визуалното възпроизвеждане. за конкретни настройки не мога да дам съвет,но това "свъх жив" ми звучи като нещо което се отнася за цветовете а не за пропорцията. по принцип в проблема с пропорцията няма универсално решение, каналите имат 2 варианта за пропорция, телевизорите съответно и те, а и хората имат различно виждане, някой оредпочитат разчекната картина ама да запълва екрана, други държат да е съразмерно макар да остават черни ленти. Все пак не всички канали трябва да са ти 4:3, има СД канали които са си 16:9. Може би не улучваш бутона с който се превключва предпочитаната пропорция ? Edited October 11, 2012 by furiozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 И аз имам въпрос към хората гледащи телевизията на N3. От момента в който включих HD бокса на близу забелязах че субтитрите на повечето канали избързват с половин до една секунда пред видеото. Особенно видно е това в каналите на HBO и синемакс. За съжаление нямам спомен как беше с Нетата която върнах. Имате ли такива проблеми или това си е само моя екстра? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 (edited) телевизора ти сам реши да сканира на честота която не е описана че е в мрежата ? На обяд се прибрах, пуснах го и каналите бяха там. Запълнили дупките от програми оставени от мен при пренареждането. Понеже когато подреждам каналите различните групи програми спорт, филми, музикални и т.н ги слагам така, че първия канал от групата да е на лесна комбинация на дистанционното. По този начин каналите не ми вървят с поредни номера, а има прескачания. Така например 3 канала бяха между 71 и 73. Не съм сканирал нищо. Ако сканирам означава цялото пренареждане да ми отиде на кино и затова го правя много рядко. Та затова и не мога да ти кажа как са се появили - но са там. По същия начин, когато пуснахте btv hd, то се появи сам на 51 канал, където също имаше празна позиция. Самички си идват. Edited October 12, 2012 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Сони имат една опция за периодично сканиране на мрежата, която през определен период от време, без потребителите да разбират, сканират целия спектър и ако открият нещо, си го добавят. Сканирането става на заден план и след изключване и последващо включване на ТВ, каналите са добавени. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ELySiuM Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Има десинхронизация между аудио и видео на Евроспорт ХД от поне 2 седмици. На тенис е най-отчетливо разминаването. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Ако е в бг аудио-то - е от много време по този начин, но furiozo по-горе в темата каза( и аз го питах това преди време),че така идва от доставчика. Оригиналното аудио си беше ок. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rat Man Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Вече има EPG на bTV HD пакета Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Супер. Значи довечера заминава на мястото на старото Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Има десинхронизация между аудио и видео на Евроспорт ХД от поне 2 седмици. На тенис е най-отчетливо разминаването. И аз одеве го видях. Обаче разминаването е само на българско аудио, на английското няма проблем. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enigma Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Защо пак заключихте bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Action, bTV Lady, A-ONE / film+, TLC, Детский, 24ТЕХНО, КАРУСЕЛЬ и ZOOПАРК, след като някой ги има в аналоговата, ама там са трудни за гледане? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 колкото и странно да ви се вижда, ако клиентите не си плащат абонаментите - оператора няма как да съществува. ако предложението ти е плащането да е по желание ... няма как да се получи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enravotta Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 колкото и странно да ви се вижда, ако клиентите не си плащат абонаментите - оператора няма как да съществува. ако предложението ти е плащането да е по желание ... няма как да се получи. Ха-ха-ха! Те някои си мислят, че оператора им е задължен с нещо и не само, че не трабва да плащат, ами ако може някой на тях да плаща Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enigma Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 Не виждам как ще мрънкам за цифровата и ще пиша в интернета ако не си бях плащал абонаментите. Да ама да давам допълнително по 6 лева всеки месец за дублиращи се програми, няма да стане. От всички 195 програми, гледах 5, сега станаха 4. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enravotta Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 Не виждам как ще мрънкам за цифровата и ще пиша в интернета ако не си бях плащал абонаментите. Да ама да давам допълнително по 6 лева всеки месец за дублиращи се програми, няма да стане. От всички 195 програми, гледах 5, сега станаха 4. Добре де, а защо на мен нито една от посочените от теб програми не ми е заключена??? Иди и питай в офис, толкова е просто! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
supertikva Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 (edited) ... Edited October 17, 2012 by supertikva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enigma Posted October 16, 2012 Share Posted October 16, 2012 Добре де, а защо на мен нито една от посочените от теб програми не ми е заключена??? Иди и питай в офис, толкова е просто! Говоря за повече от един телевизор. За да не се налага всеки път да вадя CA модула и да го слагам в другия телевизор. "- Цифрова телевизия за втори телевизор - 6 лева/месец." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted October 16, 2012 Share Posted October 16, 2012 5 лева е вече, там бяхме пропуснали да го обновим. А ако се ползва промоция "Нитро" е 3.50 supertikva, пиши ми на лично кой клиент си. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
supertikva Posted October 17, 2012 Share Posted October 17, 2012 (edited) Искам да изкажа благодарности на furiozo за оказаното съдействие и бързата реакция. Пиша в темата, за да може да се види, че все още има хора, които имат желание да помагат и да се държат коректно към клиентите си! Edited October 17, 2012 by supertikva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanimir1936 Posted October 17, 2012 Share Posted October 17, 2012 Здравейте, тъй като гледам най-вече спорт по ТВ,ме интересува какви спортни телевизии има в Ентри.Разбрах,че има 8 Ал-Джазири,по които дават италианското,френското и испанското първенство.А има ли къде да се гледа немското първенство? Разбрах,че има и Nova Premier League HD.Колко мача на седмица дават по тази ТВ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted October 18, 2012 Share Posted October 18, 2012 Немското първенство се излъчва по Евроспорт 2, който е на английски. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 18, 2012 Share Posted October 18, 2012 Каква е идеята на тези програми с -6 часа назад? Сигурно някои каки са искали сериалите от 1/2/3 часа следобед да ги гледат след работа По-добре е да има повече програми към -1/2/3, отколкото нещо с -6. Но това си е мое мнение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts