Jump to content
BulForum.com

N3 / Vivacom

Recommended Posts

On 2/23/2021 at 6:19 PM, jiktak said:

Виваком ги видях да полагат кабела и някъде четох между геймъри, че именно те дават най-малък пинг в игрите ... За момента обаче в Изгрев не искат да се занимават...

На Булсата с чиния ли е телевизията пак, че ми стои една от минало време закачена ...А пинга как е към български и чужди сървъри?

Отговора на А1:

IMG_20210223_202039.jpg

Expand  

Аз на  Булсата  ползвам  приложението,  точно  затова имам  и  три  тв бокса.  Пинга  към  българските  е  5ms. За външни  не  съм  гледал.  

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Никакъв шанс N3 да вземат мрежа от ГГБит, която беше на Евроком. Н3 купиха Визио и ако там Визио е имало мрежа, може да се взели нея и после са я развили.  Някъде около теб ИМА оптика на Н3, но те просто не предлагат оптика до краен клиент, а я ползват за опорна и оттам, подобно на А1, минават на коаксиал и LAN. Ако се съмняваш, ги попитай. Мога да ти кажа, например, къде им е терминира оптиката в Тракия в района на блок 28. Бях им първият абонат, преди 100 години, когато още живеех в Тракия. Още тогава имаха оптика. Това беше през 2008 или 2009г. Та оптика има, но не до краен клиент.

On 2/23/2021 at 7:11 PM, Lucky Luciano said:

Никакъв шанс N3 да вземат мрежа от ГГБит, която беше на Евроком. Н3 купиха Визио и ако там Визио е имало мрежа, може да се взели нея и после са я развили.  Някъде около теб ИМА оптика на Н3, но те просто не предлагат оптика до краен клиент, а я ползват за опорна и оттам, подобно на А1, минават на коаксиал и LAN. Ако се съмняваш, ги попитай. Мога да ти кажа, например, къде им е терминира оптиката в Тракия в района на блок 28. Бях им първият абонат, преди 100 години, когато още живеех в Тракия. Още тогава имаха оптика. Това беше през 2008 или 2009г. Та оптика има, но не до краен клиент.

Expand  

ГГБит  не  беше  на  Евроком,  а  Евроком  бяха  на  коаксиал с модем.  Лично  ползвах  интернета  на  Евроком  по  това  време  а  мои  бивши съученици,  които  живееха   в  Преспите  ползваха  лан-ката  на  ГГбит.   За Тракия  не  мога  да  твърдя  но  за  Изгрев  съм  сигурен.  Самият  офис  на Н3  се  захранва  с  ланка, та  не  знам  де  им  е  оптиката.  Може  би  преди  самият  квартал.  

Edited by splendor

Никак не съм. Дори Furiozo беше админ в Еуроком/ГГБит.

Баси, чак взех да се замислям, дали толко не съм изкукуригал, но мисля, че паметта ми е добра.

Моята все още  е  на  място,  но  да се  върнем  на  темата.  Н3  не  доставят  оптика  в  Игрев и  колегата ако  не  иска  ланка  ще  трябва  да  търси  друга  опция. 

On 2/24/2021 at 12:25 AM, RaptoR said:

Не знам на кое място е, приятелю, но Гигабит си бяха собственост на Евроком. 

Expand  

Там е приятелю. През 2004 година Евроком Пловдив предлагаха единствено коаксиал с модем Моторола. Ако се поразровя в мазето може и да изскочи отнякъде. ГГбит по това време си беше отделно. 

Гигабит си беше на Eurocom и по тая тема, предлагам да приключим.

По темата с оптиката, искам да се обадиш в N3 и да питаш каква им е опорната мрежа за квартал Изгрев. Влиза ли тяхна оптика или не. И понеже явно не разбираш разликата между опорна и мрежа за краен клиент, ще ти обясня - опорната мрежа е тази, която доставя услугите до няколко блока/входа. Оттам, могат да ти обърнат и на модем/LAN и на каквото си пожелаеш друго.

Не си наясно, първо разпитай и после пиши. Това, че не могат/не искат да ти докарат влакно до апартамента ти, не означава, че нямат оптика в квартала или където и да било друго.

On 2/24/2021 at 6:32 AM, Lucky Luciano said:

Гигабит си беше на Eurocom и по тая тема, предлагам да приключим.

По темата с оптиката, искам да се обадиш в N3 и да питаш каква им е опорната мрежа за квартал Изгрев. Влиза ли тяхна оптика или не. И понеже явно не разбираш разликата между опорна и мрежа за краен клиент, ще ти обясня - опорната мрежа е тази, която доставя услугите до няколко блока/входа. Оттам, могат да ти обърнат и на модем/LAN и на каквото си пожелаеш друго.

Не си наясно, първо разпитай и после пиши. Това, че не могат/не искат да ти докарат влакно до апартамента ти, не означава, че нямат оптика в квартала или където и да било друго.

Expand  

2004 година не е била на Евроком да сме наясно. После може и да са я купили. Аз нямам зор да звъня на Н3 за оптика. Това го правих преди 6 месеца.  Щом не отива оптика до крайния клиент, то това е равносилно да няма оптика. 

On 2/24/2021 at 6:35 AM, splendor said:

2004 година не е била на Евроком да сме наясно. После може и да са я купили. Аз нямам зор да звъня на Н3 за оптика. Това го правих преди 6 месеца.  Щом не отива оптика до крайния клиент, то това е равносилно да няма оптика. 

Expand  

Няма как да сме наясно, след като ти не си наясно и спориш за неща, които не знаеш! За справка - я ровни във форума назад в темите в тоя раздел. Та! Гигабит НИКОГА не е била собственост на N3, а беше фирма на Eurocom Пловдив. Та таксите се плащаха в офисите на Eurocom... Това са две напълно отделни мрежи. Единственото свързващо звено е Минчо Минев, който първо беше съсобственик в Еуроком Пловдив, заедно с Жоро Барбудев, а после, когато продадоха Еуроком Пловдив, на Евроком София, Минчо направи N3, като дръпна там @furiozoи още няколко човека.

По темата с оптиката - от снощи отричаш да имат оптика, сега обърна, че щом нямало до крайния клиент, значи нямало оптика... Нещо ти се изчерпаха аргументите или разбра, че не си прав...

И още нещо - я виж кога е създадена темата за N3...

On 2/24/2021 at 6:41 AM, Lucky Luciano said:

Няма как да сме наясно, след като ти не си наясно и спориш за неща, които не знаеш! За справка - я ровни във форума назад в темите в тоя раздел. Та! Гигабит НИКОГА не е била собственост на N3, а беше фирма на Eurocom Пловдив. Та таксите се плащаха в офисите на Eurocom... Това са две напълно отделни мрежи. Единственото свързващо звено е Минчо Минев, който първо беше съсобственик в Еуроком Пловдив, заедно с Жоро Барбудев, а после, когато продадоха Еуроком Пловдив, на Евроком София, Минчо направи N3, като дръпна там @furiozoи още няколко човека.

По темата с оптиката - от снощи отричаш да имат оптика, сега обърна, че щом нямало до крайния клиент, значи нямало оптика... Нещо ти се изчерпаха аргументите или разбра, че не си прав...

И още нещо - я виж кога е създадена темата за N3...

Expand  

Разбира се, че нямат оптика до краен клиент. Мен това ме интересува, както и колегата който пита. Това че имат оптика и оттам пускат лан, мен не ме грее или ти викаш, че важното е да има оптика а това, че идва само 100мб до клиента няма значение? 

2008 година е и?

"Викам", че оптиката е до теб някъде и това, че не ти терминира в хола, не значи, че няма оптика в района. Тук вече стават ясни и други твои пропуски, относно скоростите, които може да се поддържат по LAN, относно видовете оптични мрежи и т.н. и т.н. Пропуските ти са много и няма смисъл да ти обяснявам - има доооста информация и ако искаш и можеш да разбереш, ще седнеш да четеш.

За годината на темата и другите неща - сещай се сам.

Аз приключих с жокерите, а ти продължавай да се излагаш - имаш цялото време на света пред себе си;)

Лек ден!

On 2/24/2021 at 6:35 AM, splendor said:

2004 година не е била на Евроком да сме наясно. После може и да са я купили. 

Expand  

Гигабит Нет ЕООД

Дата на регистрация: 2004 година

Едноличен собственик на капитала: "Еуроком Пловдив" ЕООД

Ясно е кой не е наясно :lol:

On 2/24/2021 at 6:55 AM, Lucky Luciano said:

"Викам", че оптиката е до теб някъде и това, че не ти терминира в хола, не значи, че няма оптика в района. Тук вече стават ясни и други твои пропуски, относно скоростите, които може да се поддържат по LAN, относно видовете оптични мрежи и т.н. и т.н. Пропуските ти са много и няма смисъл да ти обяснявам - има доооста информация и ако искаш и можеш да разбереш, ще седнеш да четеш.

За годината на темата и другите неща - сещай се сам.

Аз приключих с жокерите, а ти продължавай да се излагаш - имаш цялото време на света пред себе си;)

Лек ден!

Expand  

Ти може да викаш всичко, но от Н3 казаха, че нямат оптика до адреса ми и скоро няма да имат. Това за мен е по-важно от това ти колко знаеш за мрежите и аз колко не знам. Ако ми се налагаше да знам повече, щях да съм го научил, но в случая не ми е нужно. Аз съм краен клиент и търся услуга, щом немогат да я доставят не е мой проблема. Ти като си толкова наясно с мрежите, що не съдействаш на човека да му пуснат оптика? 

След кратко ровене из Гугъл се натъкнах на информация, че Евроком впоследствие е придобил Гигабит.Нет, което потвърждава тезата, че Гигабит е бил първоначално отделна фирма. 

Колкото до времето да имам си го и ще си го ползвам със здраве. 

Лек ден и на теб ;)

On 2/24/2021 at 7:08 AM, splendor said:

Щом казваш ;)

Screenshot_2021-02-24-09-07-36-952_com.android.chrome.jpg

Expand  

Не се излагай повече с незнание...

„Евроком кабел мениджмънт България“ ЕООД - София (ЕКМБ)

2006-а година

В резултат на сделката купувачът ЕКМБ ще има и косвен контрол върху четири дружества, собственост на кабелния оператор „Еуроком Пловдив“ (ЕП). Те са „Евроком България“ ЕООД (100% собственост на оператора), „Гигабит нет“ ЕООД (100%), „Еуроком Куклен“ ООД (51%) и „Евроком Карлово“ ООД (51%).

Expand  

On 2/24/2021 at 3:11 AM, splendor said:

Там е приятелю. През 2004 година Евроком Пловдив предлагаха единствено коаксиал с модем Моторола. Ако се поразровя в мазето може и да изскочи отнякъде. ГГбит по това време си беше отделно. 

Expand  

Човече, спри и недей! Гигабит от ДЕН ЕДНО е ланката на Евроком. Хайде така да го кажем. 

On 2/24/2021 at 7:06 AM, plameni said:

Гигабит Нет ЕООД

Дата на регистрация: 2004 година

Едноличен собственик на капитала: "Еуроком Пловдив" ЕООД

Ясно е кой не е наясно :lol:

Expand  

Ама му се чудя и що продължава да спори. 

On 2/24/2021 at 7:15 AM, splendor said:

Щом казваш ;)

Screenshot_2021-02-24-09-12-08-896_com.android.chrome.jpg

Expand  

Накара ме да се заровя наистина надълбоко, но с това смятам да приключа въпроса.

На 16.04.2004 г. Никола Панайотов, Ангел Мирчев и Минчо Минев, регистрират "ГИГАБИТ НЕТ" ООД.
На 10.09.2005 г. тримата прехвърлят дяловете си на "ЕУРОКОМ ПЛОВДИВ" ООД и дружеството се преименува на "ГИГАБИТ НЕТ" ЕООД.

т.е. до тук формално си абсолютно прав.

Обаче... Ще ти разваля настроението с два дребни детайла:
1. Адресът, на който е регистрирано дружеството "ГИГАБИТ НЕТ" ООД е ул. Скопие 39А, същият на който от години се помещава и "ЕУРОКОМ ПЛОВДИВ" ООД.
2. Заявлението за прехвърляне на дяловете е подадено от... управителя на "ГИГАБИТ НЕТ" - Георги Барбудев.

Сега схвана ли кой всъщност е бил собственикът на "ГИГАБИТ НЕТ"?

On 2/24/2021 at 7:45 AM, RaptoR said:

Човече, спри и недей! Гигабит от ДЕН ЕДНО е ланката на Евроком. Хайде така да го кажем. 

Ама му се чудя и що продължава да спори. 

Expand  

Човече, ти ли живееш в Изгрев или аз? Когато си купих домашния компютър беше 2004 година. Мои бивши съученици, живееха по това време в преспите и те ползваха Гигабит вече. Когато отидох в еУроком за да сме по точни, понеже фирмата се казваше еУроком а не Евроком предлагаха единствено кабелен интернет по коаксиал с модем Моторола. Защо си мислиш, че аз съм по тъп от бившите ми съученици и ще се забия на интернет при който свалям една mp3 песен за 20 Мин и един филм за 24 часа вместо да си прекарам лайката и да жуля в локалната мрежа. След това може да са ги купили от еУроком, но 2004 когато си пусках нета бяха отделно.

On 2/24/2021 at 7:53 AM, plameni said:

Накара ме да се заровя наистина надълбоко, но с това смятам да приключа въпроса.

На 16.04.2004 г. Никола Панайотов, Ангел Мирчев и Минчо Минев, регистрират "ГИГАБИТ НЕТ" ООД.
На 10.09.2005 г. тримата прехвърлят дяловете си на "ЕУРОКОМ ПЛОВДИВ" ООД и дружеството се преименува на "ГИГАБИТ НЕТ" ЕООД.

т.е. до тук формално си абсолютно прав.

Обаче... Ще ти разваля настроението с два дребни детайла:
1. Адресът, на който е регистрирано дружеството "ГИГАБИТ НЕТ" ООД е ул. Скопие 39А, същият на който от години се помещава и "ЕУРОКОМ ПЛОВДИВ" ООД.
2. Заявлението за прехвърляне на дяловете е подадено от... управителя на "ГИГАБИТ НЕТ" - Георги Барбудев.

Сега схвана ли кой всъщност е бил собственикът на "ГИГАБИТ НЕТ"?

Expand  

Ако беше забелязал аз говоря само за 2004 година, за след това не споря. 

• w00x changed the title to N3 / Vivacom