Jump to content
BulForum.com

N3 / Vivacom

Recommended Posts

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

в нормални дни телефона отговаря до 22:00, в почивни и празнични дми е скъсено работното време, поради което предполагам не си могъл да уведомиш.

денонощна поддръжка ще има когато е оправдано да има.

за сега заради 1-2 обаждания между 22:00 и 08:00 не е оправдано.

знам че не ви се слушат оправдания но реалностите са такива.

никой доставчик в Пловдив няма истинска 24ч поддръжка, а най-младия измежду доставчиците - Н3 , който няма и 2 години откакто предлага услуги, има бая хляб да изяде докато се превърне в това което искаме да бъде.

Нямам в предвид някой да дойде веднага за да види за какво става въпрос ,но в повечето случаи се касае за проблеми които могат да бъдат отстранени по телефона от оператора отсреща!!!

Cooolbox я имат тази подръжка звънял съм им в 2 часа през ноща и си ми решавали проблема!!! Доколкото ми е известно Евроком също имат 24 часа съпорт, както и Гаров...

Но щом казваш ,че не е оправдано ,значи не е оправдано и съществуването на такъв доставчик!!!

Един редирект към на някой GSM + VPN и ако има проблем те будят, ако не си спиш :) "Съпорт в готовност" или нещо такова се казваше ( мисля spnet - Пловдив го практикуват ).

Edited by pcworm

londongunner said:
Нямам в предвид някой да дойде веднага за да види за какво става въпрос ,но в повечето случаи се касае за проблеми които могат да бъдат отстранени по телефона от оператора отсреща!!!

Cooolbox я имат тази подръжка звънял съм им в 2 часа през ноща и си ми решавали проблема!!! Доколкото ми е известно Евроком също имат 24 часа съпорт, както и Гаров...

Но щом казваш ,че не е оправдано ,значи не е оправдано и съществуването на такъв доставчик!!!

Гаров няма 24 часа подръжка.Иначе съм съгласен,че 'подръжка'(разбирай телефонистка дето разбира малко) е нужно да има 24/7 всеки уважащ себе си доставчик... На Нетгруп лайната им спираше редовно след 7 часа и после чакаш до сутринта някой да рестартира някой рутер по трасето което става за 30сек през браузър :wacko:

furiozo Недей така... преди 1-2 години ми се беше наложило една вечер между 2-3 посред нощ да звъня на оператора и ми вдигнаха и оправихме тогавашния проблем :) ...

Защо info@entry.bg does not exist.

Защо ъплоада ми е 1.0МВ/s , а тук пише, че трябва да е 1500КB/s.

Към кой сайтове/потребители е 3000/3000 КВ/с?

Ако скоростите са негарантирани, не е ли логично да ги закръглите към по-близката стойност? А и предвид устойчивото поддържане на 1МB/s може би така е зададено.

Edited by Igniter

exists, ама е furiozo@entry.bg.

обновил съм таблицата с текущите стойности.

към потребителите на фирмата.

не разбирам какво искаш да кажеш, закръгляне няма. максималните стойности на полезен трафик които се очаква да постигаш са 1.2 МБ/с.

Бих желал да благодаря на N3 и в частност на furiozo за бързината с която решиха проблема с накъсването на част от програмите в цифровия пакет в района на квартал Кършияка. Проблема беше решен буквално на следващия ден след като писах тук! Изключително доволен съм от N3!

Rumbata said:
Кой цифров пакет, основния ли?

На коя позиция се намира?

Два пъти ги прекарах от край до край и не го откривам.

бил пуснат на мястото на re:tv.

Днес изпаднах в много странна ситуация. До днес бях само аз от моя вход ползващ интернет. Днес техниците са включили още един човек и са сложили суич, докато работеха логично нямах интернет. След като приключиха интернета отново не дойде. Гледам аз настройките, рутерчето стои на Acquiring Network Parameters и не може да се закачи. Дойдоха техниците, провериха кабелите - всичко си е както трябва, пък и е работило нормално до преди 2 часа. Стигнахме до заклчюението, че рутера се е сбъгясал, защото WAN-а въобще не светва като се включи кабела. Купих нов рутер, но ситуацията е същата WAN-a свети като се включи кабела. Преместих PC-то в коридора до главния кабел, обадих им се, закачихме MAC-a на ланката и нета тръгна. Преместих го обратно, клонирах MAC-a в рутера и нъцки, няма нет. Пробвах и с 2та рутера резултата е същия с клониран МАК от ланката стои на Acquiring Network Parameters. Преместих отново компа в коридора и има нет. Сега седя в коридора и се чудя какво да правя, стана ми неудобно да звъня днеска, за това мисля утре сутрин да се обадя да го бистрим.

Edited by Crazy_Hamster

viiipeer_ said:
Защо трябва да ти е неудобно, след като в случая, те ти правят неудобство?

Защото не мога да открия на 100% дали проблема не е при мен нещо. Друго интересно нещо се сетих, преди да вържем МАК-а на ланката, в ipconfig-а се виждаше, че взима IP и зад него пишеше (Duplicate), след като закачихме другия МАК се оправи. Би трябвало да си работи. Но уви, двата рутера не могат да се закачат.

Edited by Crazy_Hamster

Crazy_Hamster said:
Защото не мога да открия на 100% дали проблема не е при мен нещо. Друго интересно нещо се сетих, преди да вържем МАК-а на ланката, в ipconfig-а се виждаше, че взима IP и зад него пишеше (Duplicate), след като закачихме другия МАК се оправи. Би трябвало да си работи.

А защо трябва да клонираш IP-то на компютъра? Ползвай си МАС-а на рутера само им го кажи на хората да го въведат в тяхната система

Crazy_Hamster said:
Последно развитие, май switch-а не се разбира с моята марка рутери - Tp-Link. Възможно е да е това проблема, ще го сменят и ще видим.

Вземи си друг switch и го закачи преди рутера.

Crazy_Hamster said:
... Пробвах и с 2та рутера резултата е същия с клониран МАК от ланката стои на Acquiring Network Parameters. Преместих отново компа в коридора и има нет. Сега седя в коридора и се чудя какво да правя, ...

Единственото обяснения за което се сещам, е че проблема да е в кросването на кабела. Някои лан-ки са достатъчно умни да се усетят и да работят дори да с грешната ориентация, но тези на рутерите може да не е такива.

Като си бил единствен абонат може да са ти сложили кроснат кабел, но сега като си със switch трябва да е прав. (Представи си че оптичният конвертор е просто друг компютър.)

iso14496 said:
Единственото обяснения за което се сещам, е че проблема да е в кросването на кабела. Някои лан-ки са достатъчно умни да се усетят и да работят дори да с грешната ориентация, но тези на рутерите може да не е такива.

Като си бил единствен абонат може да са ти сложили кроснат кабел, но сега като си със switch трябва да е прав. (Представи си че оптичният конвертор е просто друг компютър.)

Тестваха го това като бяха при мен техниците и не беше от него. Нямам суйч в момента за да пробвам. Утре ще купя един.

Crazy_Hamster, мислех че е ясно че при странни проблеми трябва да се пише на мен.

проблема е в суича, имахме дефектна пратка която върнахме но някаква бройка явно е останала и се е паднала при теб.

за съжаление няма да го оправят тази вечер, утре ще го сменят.

извинявам се за тъпата ситуация и се надявам да можеш да върнеш/продадеш втория рутър.

всъщност може и N3 да ти го купи, колко го взе ? надявам се не е някой скъп модел.

Edited by furiozo

Няма нужда да се извиняваш, случва се, просто ми беше интересно да не би проблема да е в моя телевизор. Рутерчето ще ми стои резерва, че не го знам стария кога ще си замине.

Смениха суича и всичко си работи перфектно отново :)

Edited by Crazy_Hamster

Току що ме включиха. Имам въпрос, който естествено не се сетих да попитам момчето (:D)

В близост до у-вото, на около 1,5м имам ви-фи рутер, ще си пречат ли?

И още нещо, сега гледам и виждам някакви сенки в картината, оставащи след движещи се обекти, от какво се получава така, в мен ли е проблема?

Edited by Eleutherios

• w00x changed the title to N3 / Vivacom