Yorkie Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 Взех си 2х1 гига рам, но не мога да я сложа, Рамта си тръгва, влиза в Уин-а, всичко точно и включа ли някаква 3D-апликация или филм - забива. От какво може да е, помогнете please, че така си седят 2-те плочки вече месец, а са чисто нови. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smeshnika Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 Взех си 2х1 гига рам, но не мога да я сложа, Рамта си тръгва, влиза в Уин-а, всичко точно и включа ли някаква 3D-апликация или филм - забива. От какво може да е, помогнете please, че така си седят 2-те плочки вече месец, а са чисто нови. Е напиши какво ти е дъното де,видеото.Какви модули памет си имал преди това....дай повече инфо!И поне ще напишем някои предположения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FIXXXER Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 Тествай паметите с някоя програма за да си сигурен че е от тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorkie Posted September 8, 2008 Author Share Posted September 8, 2008 GIGABYTE GA-8N-SLI Предната рам ми е същата (DDR2 на 667 1GB), само че друга марка. Картата ми е GeForce 7600 GS, щом е от значение. Дайте име на програма, че не съм се интересувал досега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 http://www.memtest.org/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 В пакета "Hiren's boot disk" имаше една програмка PC Doctor, която разполага с цялостна проверка - дъно, процесор, памет, видео... Както и споменатия вече по-горе memtest... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorkie Posted September 8, 2008 Author Share Posted September 8, 2008 Еми ок, сега ще видя, пък дано да е от рамта, иначе незнам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorkie Posted September 9, 2008 Author Share Posted September 9, 2008 Не е от рама, ок си е. Други идеи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted September 9, 2008 Share Posted September 9, 2008 Абе не знам защо, но все пак си мисля, че може да е нещо от рама. Пробвай първо с едната плочка, после с другата дали ще ти прави същите проблеми. Малко вероятно е и двете да са дефектни, а може и да не се разбират помежду си. Другият вариант е видеото, а третия е дъното. Все пак изключи на 100% проблем от рама като за начало Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted September 9, 2008 Share Posted September 9, 2008 Виж в event viewer пише ли някаква грешка. Активирай error reporting. Ако има сини екрани, провери дъмп файлчетата. Ъпдейтни дриверите на дъно/видео/звук Ако от горните манипулации няма ефект намери въжможност да пробваш рамта надруга машина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koce Posted September 9, 2008 Share Posted September 9, 2008 може и да ти звучи глупаво но виж вентилатора на видео картата работили защото както каза като пуснеш 3д приложения забива Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorkie Posted September 9, 2008 Author Share Posted September 9, 2008 Хубаво, ама защо със старата рам ми работи пък тогава? Няма логика... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 Това за вентилатора не е лишено от логика. При стартирането системата е много по-слабо натоварена, отколкото при едно 3D приложение... Прегледай дъното с PC Doctor. vinyl_master, къде се складират дъмп файлчетата? И какъв вид имат г/д, че ми е интересно по един друг казус :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 Това за вентилатора не е лишено от логика. При стартирането системата е много по-слабо натоварена, отколкото при едно 3D приложение...Прегледай дъното с PC Doctor. vinyl_master, къде се складират дъмп файлчетата? И какъв вид имат г/д, че ми е интересно по един друг казус :] Десен бутон в/у My Computer-->Advanced, долу на Startup And Recovery кликваш на Settings от показващия прозорец най-долу има 2 падащи менута, едното е вида на дъм файла а другия е къде да ги пази. Мисля по дефалт са мини дъмп и са устроени да се запзават в WINDOWS\Minidump. Повече за прочитането на тези файлове тук Дават наистина много изчерпателна информация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.