Jump to content
BulForum.com

Полицията vs. "Атака"-истинското лице на двете страни

kennyg

Recommended Posts

Мога само да кажа ,че това което казва kennyg e напълно вярно , аз бях другия човек , който чакаше "Петър" пред РПУ-то , поне до 1 време.

Ще споделя - трябваше да напишеш името на депутата, защото той е народен представител и е хубаво да знаят хората, че да не го избират следващия път.

Друго - твоят приятел не е единственият сблъскал се с подобно нещо по време на митинг.

Трето- "А така" са си марионетна партия за поддържането на изкуствено равновесие/ разбирайте превес/ на турци, мангали и прочие гадове.Да, аз съм расист. Да, аз плюя на Движението за права и свободи.Да, аз съм гражданин на тази държава и имам същите права на социални помощи, право на глас, право на протест и прочие, както и всеки купен с 20лв и 4 кебапчета мангал.

Четвърто - когато ми се случи една особена случка, мангалът беше с ПОВЕЧЕ права от мен. За което, все още/мисля/ ходи леко на криво. За мен всеки член на партията " Движение за права и свободи" има правото да бъде дискриминиран на расова и верска основа, и свободата да бъде наритан до посиране от честния български данъкоплатец./Реален случай - спират експреса София-Бургас на Елин Пелин заради мангал, качил се без билет и отказал да плати. Началникът на влака каза: Аз плащам твоите данъци, твоя ток и твоето парно. Ти си член на ДПС. Имаш правото да си платиш+глобата, имаш и свободата да слезеш на Елин Пелин, или в Бургас, където ще те предадем в най-близкото РПУ./

Това е. А за политиците... До стената, пред "смъртния взвод".

Решил съм да стана ченге. Ама не прост "ушеф-педерас".

Намерих. Мда... Познато леке. А за "комисаря" не ми се говори. Доколкото знам, е разследван за подкупи.И не само. И скапаните журналюги дуят едно и също, естествено, в полза на правителството. Също като историята в Грузия...

П.С. Някой ако има мнение по въпроса относно случилото се което е описано по-горе нека сподели.

Аз като един отявлен спамер имам мнение по въпроса :lol: Като не сте фенове на партията кой търсите на тва шествие, че и с плакати обикаляте, а също така защо да са оставили 'своите' нали тоя Петър не е от Атака?

Аз като един отявлен спамер имам мнение по въпроса :lol: Като не сте фенове на партията кой търсите на тва шествие, че и с плакати обикаляте, а също така защо да са оставили 'своите' нали тоя Петър не е от Атака?

Но другите 4-ма са от партията ,3-ма мъже и 1 жена..до колкото разбрах.

Стенли , работата е там , че попаднахме съвсем случайно , във темата "Кво ви минава през главата" съм обяснил и защо нашия човек държеше плаката.

Както съм отбелязъл по-горе Пешо се заговори със съученика, затова беше там, а аз примерно всеки който ме познава лично не съм от най-разговорливите и почти не съм си говорил със съученика, а вървях отстрани до Пешо, защото сме тръгнали двамата и няма да го оставя.

а също така защо да са оставили 'своите' нали тоя Петър не е от Атака?

За изоставянето на своите аз имах предвид другите четирима от "Атака", от партията им видяха че ги заловяват но ги изоставиха, после все едно нищо не е станало. В наглостта си тази партия стигна и до това да иска да даде подкуп на бабата на момчето, за това че е попаднал при тях (при своите изказвания по TV все говореха за 15 годишно момче, а не за по-големите, не защото са заинтересувани за него, а защото това е най-силното им оръжие срещу полицията), но бабата не се продаде, всеки имащ малко чест би отказал парите, все пак с пари не може да се компенсира случилото се.

Павел Шопов - "Ало, Волене, от нас има петима в РПУ-то, единия e 15 годишен, вдигай 2000 човека и идвайте да правим митинг."

Първото което е Петър по закон не може да е от никоя партия, защото не е станал на 18, второ Петър въобще не е от "тях"

Някой ако може да намери едно клипче, ще е много добре, сега ще обясня какво клипче по-точно.

Имаше едно момче с червена тениска, то снимаше с малка любителска камера и би трябвало да е заснел всичко по целия път, неговия запис ще покаже истината. По цялата Главна има камери, но до записите от тях ние простосмъртните хора няма как да се докопаме.

Карамане, пръскаш слюнки срещу монитора, но защо така тактично пропускаш въпроса с изоставените? Или по-точно поведението на партия "А, такааа" спрямо тях? Не са били предупредени?! Да бе, те полицаите са нинджи и ей така, без никой да усети са задигнали четирима човека от шествието, без на никой да ми направи впечатление... $me се смее с глас...

Промити мозъци и евтини марионетки - това ми е мнението за партията и ТЕЛЕктората й...

Преди да ти задам 10 въпроса да кажа че ми е все едно коя партия какво прави, отдавна съм тотално а-политичен и изобщо ми е все тая кой какво прави защото явно всичко си върви по инерция и нищо не се променя коренно каквото и да говорят, колкото и да си чешат езиците, въпроса е в това кой точно и доколко ще си напълни гушката... тъй и тъй не съм от тях защо трябва изобщо да ме вълнува тогава? :)

съученика се включва към редиците на "Атака" със свой собствен лозунг необвързан с "Атака".

T.e. той си е имал плакат нещо или за какъв лозунг става дума?

Ние сме до него за да си говорим, някой изведнъж натикал в ръцете на моя човек Петър Петров (сменено име) плакат на "Атака", нямам представа защо не го върна, може би му беше неудобно след като сме там и си говорехме със съученика, тръгваме по Главната и си говорим.

Нещо не разбирам - не сте симпатизанти на Атака, нямате нищо общо а вървите с тях като овце със стадото? Защо?

Поисквам телефона на Петър за да го снимам да се има за спомен, правя 2 снимки и 1 клипче, минаваме Джумаята и часът е 19:24, по целия път има ескорт от полицаи, аз вървя безучастно по/до левия тротоар и предусещам задоволството от предстоящото ми прибиране вкъщи и броя минутите които остават до паметника на Съединението, за да разкараме плаката от ръцете на Петър.

Продължавам да не разбирам - хем не искате плаката хем го носите че и с агитката на Атака вървите..

Дочувам и от други полицаи, че слушат някакъв мач, а едни други заглеждаха една девойка с дълбоко деколте и обсъждаха какво ще правят с нея голи.

Идилия... тъкмо бях забравил какво правехме докато бяхме в казармата и ни беше скучно...

След излизането на Петър от РПУ-то се разбират някои тайни от това какво се е случило вътре.

Вечерята на комисар XXXXX XXXXXXXX била прекъсната, също и гледането на футболния мач, той го доизглежда в РПУ-то и чак след това решава да даде някакъв достъп до Петър на роднините му. Полицаите вътре в РПУ-то слушали или гледали мач, а един се обзаложил, че може да пребие всичките задържани за 10 секунди.

Малко не се разбра какво е станало в крайна сметка? Стояли са на топло няколко часа, гледали да мача и са слушали как полицаите си говорят глупости? Това ли е?

В заключение: Всяка партия лъже, маже, всеки ще краде, който и да е на власт.

A добрутро мойто момче. Хубаво е да го осъзнаеш по-рано че да не храниш излишни илюзии... За ходенето в чужбина си в грешка обаче. Само това ще ти кажа - когато станеш татко ще осъзнаеш каква неоценима помощ са твоите родители както и тези на жена ти и колко е хубаво да си близо до тях. Без майтап! Многократно по-висока заплата и какво ли не мога да имам извън БГ, но този фактор с роднините и т.н. е много по-важен от размера на заплатата!

Aз така и не разбрах имало ли е свастики на плакатите, или не?

... съм тотално а-политичен и изобщо ми е все тая кой какво прави защото явно всичко си върви по инерция и нищо не се променя коренно каквото и да говорят, колкото и да си чешат езиците, въпроса е в това кой точно и доколко ще си напълни гушката... тъй и тъй не съм от тях защо трябва изобщо да ме вълнува тогава? :)

И мен не ме интересува политика, затова и не гласувам.

T.e. той си е имал плакат нещо или за какъв лозунг става дума?

Има плакат на който пише неговото недоволство, не е свързан със плакатите на "А така", той даваше интервю, може да го гледаш по TV. А на Петър отнякаде му бяха дали "проблемния" плакат и той тръгна с него продължавайки да си говори със съученика.

Нещо не разбирам - не сте симпатизанти на Атака, нямате нищо общо а вървите с тях като овце със стадото? Защо?

Петър се заговори със съученика, на мен ми е все едно, защото не го познавам много и си вървя отстрани и чакам Петър да си ходим. Аналогия е да видиш някой от старото ти училище познат и да отидеш да си говорите, а не да го подминеш.

Продължавам да не разбирам - хем не искате плаката хем го носите че и с агитката на Атака вървите..
Плаката го носи само Петър, не можем да му търсим отговорност, защото не може да бъде съден за такива действия след като не е над 18 години.

Стояли са на топло няколко часа, гледали да мача и са слушали как полицаите си говорят глупости? Това ли е?

Стояли са на топло задържаните, а полицаите са слушали мача по радиостанциите си, един от полицаите звъннал на жена си да сложи телефона до TV, за да слуша мача.

И мен не ме интересува политика, затова и не гласувам.

Има плакат на който пише неговото недоволство, не е свързан със плакатите на "А така", той даваше интервю, може да го гледаш по TV. А на Петър отнякаде му бяха дали "проблемния" плакат и той тръгна с него продължавайки да си говори със съученика.

Петър се заговори със съученика, на мен ми е все едно, защото не го познавам много и си вървя отстрани и чакам Петър да си ходим. Аналогия е да видиш някой от старото ти училище познат и да отидеш да си говорите, а не да го подминеш.

Плаката го носи само Петър, не можем да му търсим отговорност, защото не може да бъде съден за такива действия след като не е над 18 години.

Стояли са на топло задържаните, а полицаите са слушали мача по радиостанциите си, един от полицаите звъннал на жена си да сложи телефона до TV, за да слуша мача.

Aз така и не разбрах имало ли е свастики на плакатите, или не?

Зависи кой как го погледне плаката, някои казват, че това със Симеон е заради баща му, който по-долу на снимката се ръкостиска с Хитлер. Но според мен ще отговоря ДА имало е свастика.

между другото рабрах, че до пощата е имало скинари, между които и такива с кубийки, камуфлажи и тениски с пречупени кръстове, а до тях спокойно са си седели 20-тина човека полицаи които даже нищо не са им казали.

Момче, друг път продължавайте да се бутате в такива агитки и да си говорите с приятели по митинги. Като не искаш да имаш нищо общо не ходиш на такива мероприятия. Защото стават грешки. Как и защо са го прибрали не искам да коментирам, нито смятам да се занимавам с действията на Атака - споменах вече че подобни слабо ме вълнуват и предпочитам да си нямам нищо общо. При цялата ситуация е трябвало да си кажат здрасти със съученика 5 приказки и после да си тръгнете кой откъдето е, а не да минета през цялата главна носейки някакви плакати а после да се жалвате че полицаите ви били разбрали грешно и не били постъпили правилно. Техните действия също не искам да ги коментирам но има една приказка: "да би мирно седяло не би чудо видяло" - много подходяща за този случай. Като нямате нищо общо какво правите там се пита в задачата? И не е като 5 минути да сте си правили лаф мохабед а сте прекосили цялата главна носейки плакати... като осъзнаеш колко абсурдно звучи че нямаш нищо общо и въпреки това сте направили това - ела и сподели. А дали някой е под 18 години или не, при такива положения ще постои на топло няколко часа пък ще го пуснат, не чух да е ял бой или нещо подобно, тъй че проблем няма и защо родителите му не са дошли пред районното още на 30тата минута евентуално с някой адвокат с тях също не ми става ясно...

тъй че проблем няма и защо родителите му не са дошли пред районното още на 30тата минута евентуално с някой адвокат с тях също не ми става ясно...

Няма как да дойдат родителите му, ако имаш предвид майка или баща, дойдоха други представители, които по-добре да не споменавам, защото анонимността на Петър ще бъде нарушена. Иначе бяха дошли още на десетата минута след като им звъннах (защото телефона на Петър беше в мен и полицаите не искаха да му го дадат), а самата партия изказваше мнение, че не са ходили на площада да освиркват президента, но въпреки всичко бяха едва след 45 минути пред РПУ-то, значи трябва да са били седнали някъде на по кафе :lol:

Ок но така и не се разбра как така сте прецапали цялата главна носейки плакат който не искате, заедно с хора които хем не познавате (освен един от тях), хем и не искате да ходите с тях но някак си сте в една посока един вид и най-невинно си крачите без да имате каквито и да било други намерения освен да си направите разходка и после хоп, полицаите ви скачат отгоре и задържат момчето което хем не иска да носи плаката хем не иска да участва в митинги но по случайност изглежда че го прави... нещо не се връзва толкова много случайности - хем не искате да правите нещо хем го правите... усещаш ли колко абсурдно звучи така казано? Освен това как мислиш те могат да разберат че той е 17 годишен? Да повярват на честната му дума? И като дойдоха хората които установиха самоличността на твоя непълнолетен приятел какво се случи? Защо не го пуснаха?

Абе той човека е плячка сега , сигурно страда от раздвуена самоличност и за това е станало "хем не искам ама го правя" ... съчувствайте му малко вече .

:)

Ок но така и не се разбра как така сте прецапали цялата главна носейки плакат който не искате, заедно с хора които хем не познавате (освен един от тях), хем и не искате да ходите с тях но някак си сте в една посока един вид и най-невинно си крачите без да имате каквито и да било други намерения освен да си направите разходка и после хоп, полицаите ви скачат отгоре и задържат момчето което хем не иска да носи плаката хем не иска да участва в митинги но по случайност изглежда че го прави... нещо не се връзва толкова много случайности - хем не искате да правите нещо хем го правите... усещаш ли колко абсурдно звучи така казано? Освен това как мислиш те могат да разберат че той е 17 годишен? Да повярват на честната му дума? И като дойдоха хората които установиха самоличността на твоя непълнолетен приятел какво се случи? Защо не го пуснаха?

За пресокосяването на главната и без друго трябваше да се връщаме натам, плаката беше носен само от Петър, на мен ми е все едно с кой съм ходил, всъщност аз бях до един полицай - зад него. Петър си говореше със съученика, не знам какви мисли е имал тогава в главата си, просто вървеше и го носеше, аз го следвах отстрани зад полицая (което е и единствения път да мина през тълпата, за да следвам Петър). Полицаите са им иззели личните карти като са ги прибрали, оттам могат да рзаберат кой на колко години е, но минават 3 часа докато допуснат психолог до Петър, адвокати и роднини не бяха допуснати също толкова часа, въпреки че полицаите са знаели че има под 18 години момче. Държаха го още няколко часа вътре докато го пуснат около 1:00 часа.

Абе той човека е плячка сега , сигурно страда от раздвуена самоличност и за това е станало "хем не искам ама го правя" ... съчувствайте му малко вече .

:)

Кой визираш? Мен или Петър?

Пак стигаме до това че ситуацията е леко абсурдна. Не може да твърдиш че нямаш нищо общо с исканията на въпросната партия а да си част от шествие, организирано от нея включително да носиш плакат с някакви искания. Ако толкова не си съгласен с това просто не го правиш. Не е толкова трудно да кажеш че не искаш да ходиш заедно със симпатизантите на тази партия. Това с тези случайности колкото и да ги повтаряш никой полицай няма да ти хване вяра че си там съвсем случайно и също толкова случайно носиш плакат. Доколкото знам до 24 часа могат да те задържат в ареста (предполагам ти се полага и някаква храна даже) докато се изяснят обстоятелствата около задържането ти, кой си, какъв си, какво е станало и т.н. Гледам че не е пострадал нищо освен че е стоял на топло няколко часа. Има ли и нещо друго?

Ние сме до него за да си говорим, някой изведнъж натикал в ръцете на моя човек Петър Петров (сменено име) плакат на "Атака", нямам представа защо не го върна, може би му беше неудобно след като сме там и си говорехме със съученика, тръгваме по Главната и си говорим.

Какво означава това искам да попитам аз?!?!?!?? Ами ако му опашат кръста с колан с шашки с динамит и му да дадат да стиска един детонатор? Какво, пак ли ще си трае, защото му е НЕУДОБНО??? Я стига глупости! Той някакво животно ли е, че да мълчи? Няма ли мнение? Няма ли уста да каже нещо? Освен това какво става с плаката, който той носи? Взеха ли му го? Пак ли е мълчал ако са му го взели? Твоят приятел Петър Петров е ИЗЦЯЛО виновен за това, което му се е случило. Не казвам, че действията на полицията са правилни, не ме разбирайте грешно - той просто сам се е наврял между шамарите. След като е приел да носи някакъв си плакат (и то не неговия както се твърди), той е приел и всичките отговорности, свързани с него.

Какво означава това искам да попитам аз?!?!?!?? Ами ако му опашат кръста с колан с шашки с динамит и му да дадат да стиска един детонатор? Какво, пак ли ще си трае, защото му е НЕУДОБНО??? Я стига глупости! Той някакво животно ли е, че да мълчи? Няма ли мнение? Няма ли уста да каже нещо? Освен това какво става с плаката, който той носи? Взеха ли му го? Пак ли е мълчал ако са му го взели? Твоят приятел Петър Петров е ИЗЦЯЛО виновен за това, което му се е случило. Не казвам, че действията на полицията са правилни, не ме разбирайте грешно - той просто сам се е наврял между шамарите. След като е приел да носи някакъв си плакат (и то не неговия както се твърди), той е приел и всичките отговорности, свързани с него.

+1

нещо има тук според мен, нещо което остава недоизказано :D

как така ще му го натикат и той ще почне да марширува там с другите...явно е искал да участва в шествието или с тия снимки после да се хвали, че е бил в протестен митинг.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...