Jump to content
BulForum.com

NO ENOUGH DISK SPACE ON C pls help

PiBaTa

Recommended Posts

Ave na4i na disk drive d imam 37 gb a na c 2.9 gb na cto mi svar6i miastoto i siaka6 samo mi go to4i bez da prava ni6to proverih za erors i za virusi ama ni6to probvah i s disk cleanup pak sa6toto niakoi znae li kak moga da si prexvarlia miasto ot c na d ili da osvobodia miasto ot c i ako moze obesnete malko po podrobno 6to sam malko nekadaren :( thx predvaritelno.

Една от най-честите причини е че функцията System Restore се разполага на 12% по подразбиране, на дяла (на всеки от дяловете). От време на време тя създава т.нар. restore points, всяка от които заема около 50 МБ. Другата причина е recycle bin/Norton Protected Recycle bin. Третото е темп директориите, в които понякога остават доста големи боклуци.

Провери тия няща и после кажи пак дали е така.

Не разбрах защо от Ц ще даваш място на Д, след като Ц ти е критично малко?! Даваш от Д на Ц с Partition Magic 8, научи се да работиш с тази програма.

Na4i probval sum za northon protected files is temp foldera ama za system restore files ne znam kade e directoriata moze6 li da mi kaze6 kade e i ako i tva ne stane 6te triabva da se nau4a da rabotia s onazi programa.THX

Десен бутон на My Computer -> Properties -> System Restore -> C: -> Settings.

Там намаляш да ползва примерно 1, 2 процента от дяла максимум.

Не изключвай все пак функцията, често чрез нея можеш да спасиш положението. По-добре остави на 1% отколкото да я изключиш.

С PArtition Magic се работи лесно, визуално мърдаш там един slider и така можеш да преразпределиш пространството, да дадеш от Д на Ц. По-добре обаче прочети за опасностите и подробностите в хелпа на програмата преди да се впуснеш в тази операция.

И между другото ако се решиш да я правиш, ще почакаш вероятно доста време, и през голяма част от това време може и да не забележиш напредък на екрана, все едно компа е забил, но изчакай, програмата работи и скоро (до около 1/2 час) ще завърши.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...