Jump to content
BulForum.com

Дайте акъл какво да избера - Skoda Octavia, Toyota Corolla или друго

djadomraz

Recommended Posts

Няма 2 мнения по въпроса но след като цената на тойота авенсис е много близка верно с малко по-малко екстри, но не чак толкова голяма разлика и там, според мен избора е еднозначен...

Тойотката.... Тойотката..... !

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

мене пък шкодата не ми допада нещо , ходих да гледам тая новата октавия скоут , хубава е ама нещо и куца някак си "евтина" изглежда вътре , авенсиса пък е пълно дърво няма по дървена кола , хич не върви , вози като каруца и на 40000км всичко вътре почва да и скърца , разхода по борд комп беше 11/100 което автоматично я прави и неикономична ....... според мене до сега най-добрият вариант е лансъра , просто невероятна кола , не съм имал възможност да покарам такъв но пък съм се возил според мене в тоя ценови клас е с класи над всичко друго

Явно търсим различни неща. За мен Лансера е с прекалено спортно излъчване и вътре ми изглежда прекалено изчистено (всъщност е почти 1:1 с Lancer EVO). А Авенсис да скърца и да вози като каруца не съм видял досега.. или аз съм по-непретенциозен към возията или ти си се качвал на разбити коли :)

мене пък шкодата не ми допада нещо , ходих да гледам тая новата октавия скоут , хубава е ама нещо и куца някак си "евтина" изглежда вътре , авенсиса пък е пълно дърво няма по дървена кола , хич не върви , вози като каруца и на 40000км всичко вътре почва да и скърца , разхода по борд комп беше 11/100 което автоматично я прави и неикономична ....... според мене до сега най-добрият вариант е лансъра , просто невероятна кола , не съм имал възможност да покарам такъв но пък съм се возил според мене в тоя ценови клас е с класи над всичко друго

Според review-to на Fifth Gear инженерите от Шкода са се справили повече от добре за цената на която се предлага крайния продукт: http://fifthgear.five.tv/jsp/5gmain.jsp?mn...n=Skoda+Octavia

и като погледнем тук:

http://fifthgear.five.tv/jsp/5gmain.jsp?mn...ss=3&page=3, какво виждаме:

Best for Interior Room - Skoda Superb
- което говори само по себе си.

Ето какво казват за Lancer

http://fifthgear.five.tv/jsp/5gmain.jsp?mn...amp;pageid=2711

и Avensis-a:

http://fifthgear.five.tv/jsp/5gmain.jsp?mn...=Toyota+Avensis

Нали се сещаш, че сглобката която те оценяват е за друг пазар правене не за Бг?Има си сектори на пазара...ние падаме в 3-то качество образно казано.

едит:Ама това би трябвало да го знае все отивайки в автосалона.Не искам да налагам стериотипи и да казвам кое е по-вярно или правилно, но лично аз бих си внесъл кола на 1-2 години от САЩ - на около 6-10 000 мили - която с превоза, документите ще ми легне по-евтино и качествено от каквото и да е тук.Естествено говорим за каране на автомобила с номерата от САЩ тук.

Нали се сещаш, че сглобката която те оценяват е за друг пазар правене не за Бг?Има си сектори на пазара...ние падаме в 3-то качество образно казано.

Абсолютно точно казано!

И това не е само при Тойота, или Мицубиши,

ами почти при всички марки, както и при бялата и черна техника.

Иди при kyosev да ти докара една тойота от германия като толкова ти е легнала на сърце. Ще ти я намери по евтина от тук, ще е немско качество. И пак може да си я вземеш на лизинг през interlease. (за коли до 1год, каквато искаш ти) Докарва ги за 10тина дни, няма да чакаш месеци от официалния представител, няма и да се набутваш с някоя залежала "налична". Сигурно се сещаш защо ги дават с отстъпка тук, искат да разкарат наличните от стария модел, защото идва новия. Кой знае от кога са ги поръчали, може да ти изкопаят и някоя 2006та година произведена.

В случая грешиш :) [ако постът е насочен към мен]...

Иди при kyosev да ти докара една тойота от германия като толкова ти е легнала на сърце. Ще ти я намери по евтина от тук, ще е немско качество. И пак може да си я вземеш на лизинг през interlease. (за коли до 1год, каквато искаш ти) Докарва ги за 10тина дни, няма да чакаш месеци от официалния представител, няма и да се набутваш с някоя залежала "налична". Сигурно се сещаш защо ги дават с отстъпка тук, искат да разкарат наличните от стария модел, защото идва новия. Кой знае от кога са ги поръчали, може да ти изкопаят и някоя 2006та година произведена.

Ей тези щуротии откъде ги изсмука не знам. Тойота специално (както и Мицубиши) ми бяха дали списък от моделите които ме интересуваха с какъв цвят и какво оборудване очакват и кога. Единия цвят който си бях харесал го нямаше и трябваше да се чака 2-3 месеца докато дойде (което значи докарване с кораб обикновено). Как ги измисли тези залежали бойки от 2006-та година не знам.

Иначе имаше едни залежали бройки Хонда Акорд и бях изключително навит да си взема ако не беше прекалено солената цена (новия модел беше към 52,000 а стария го даваха за 47,000... ако бяха дали цифра около 40-41,000 щях много сериозно да се замисля).

Все пак говорим за нов автомобил а не за такъв, ремонтиран 20 пъти от наши пишман майстори които без да пускат диагностика и да гледат по-сериозни направо си знаят за какво става дума. На полото ми сега за 4ти път сменям свещи и обяснявам на 2ма различни тиквеници да проверят кабели, едно друго и те пак сменят едната свещ която е зацапана и ме пращат да си ходя. Накрая наистина ще ида до ХААС пък колкото вземат - вземат... всъщност то няма да е мой проблем съвсем скоро и все пак въпроса е принципен...

И разлика има между нова кола и такава на 30-40,000 км все пак. Новата със сигурност нищо и няма, а другата колкото и да ти се кълне че я е галил с перце не може да си 100% сигурен че през цялото време не е минал през нито една дупка, нали?

Явно търсим различни неща. За мен Лансера е с прекалено спортно излъчване и вътре ми изглежда прекалено изчистено (всъщност е почти 1:1 с Lancer EVO). А Авенсис да скърца и да вози като каруца не съм видял досега.. или аз съм по-непретенциозен към возията или ти си се качвал на разбити коли :)

явно си по непретенциозен...... говоря ти за поддържан авенсис просто пласмасите му скърцат

Накрая наистина ще ида до ХААС пък колкото вземат - вземат... всъщност то няма да е мой проблем съвсем скоро и все пак въпроса е принципен...

И разлика има между нова кола и такава на 30-40,000 км все пак. Новата със сигурност нищо и няма, а другата колкото и да ти се кълне че я е галил с перце не може да си 100% сигурен че през цялото време не е минал през нито една дупка, нали?

По принцип виждам че си леееко бос на тема коли , защо реши че в хаас , порше и другите оторизирани сервизи са някакви майстори ? Да ти кажа ли аз във всичките оторизирани сервизи съм бил заради различи коли и майсторите в тях които наистина си разбират от работата се броят на пръсти , буквално повечето са 20 годишни пишлемета завършили автохарвард и макар че и аз не разбирам нищо нещата са ми доста по ясни. Особено пък сервиза на порше , там са под абсолютно всякаква критика , такива некадърници бях виждал само в найси кар на бмв.... .затова недей разчитай много че и там ще оправят проблема едно време бмв-то ми стоя 1 месец по лицензираните сервизи и накрая за 50лв един жичкаджия ми оправи проблема.....

Отделно където викаш за кола на 30-40 000км.... миии да ти кажа няма как да си сигурен на 100% затова кола се оглежда под лупа , като я закараш на добър майстор той ше ти кажа какво е правено по нея и какво има да се прави . И не не е задължително всяка кола където е на 30-40 - 100 хил. км да е гробница , не че се изтъквам но до сега всичките ми коли са поддържани само с оригинални авто части и не са оставяни и за ден нещо да им тропа или лопа и ти гарантирам че попаднеш ли на такава кола ще си много по доволен от колкото от "БЕЗПЛАТНОТО" гаранционно обслужване на някоя чисто нова тойотка....... а такива коли има много просто трябва да се търси по-дълго време ...... както ти казах за тези пари се взима а4 2005та година , кола която по нищо не може да се сравни с авенсиса , просто е на светлинни години напред..... но все пак ти си решаваш ;)

Не знам обяснявал ли съм подробно някъде но съм програмист, работата ми е да разбирам от компютри и имам претенции че съм изключително компетентен в тази област .. и скромен също така! :P

За колите - това което търся е малко комфорт, стабилност и да не трябва да се занимавам с излишни глупости - ей това е.

Полото го водих при 2ма майстори препоръчани ми от приятели и 2мата решиха че след като свещта е зацапана следва да се сложи нова пък защо така - божа работа. Последния път просто го беше напекло слънцето и не му се занимаваше изобщо (не го каза но като го гледах как гледаше на заспало си беше баш тъй) - смени и каза ако станело до седмица-две да му се обадя - такива работи. За Хаас - не съм ходил там защото им имам ценоразписа, виждал съм и какви работят там, но имаше и няколко по-стари техника - ходих един път да поръчвам за багажника едни амортисьори които само от там май можеха да се поръчат... но че имат техника - имат. И разгледах сервиза - наистина е направен професионално а не кварталните гаражи на повечето автомонтьори. Другия свестен сервиз е БОШ но от там пък имам изключително негативни отзиви на не един ами 2ма мои познати затова ще се въздържа.

Ако имаш идея къде да закарам полото и да го оправят и наистина вземат че свършат работата като хората без да ми поискат повече пари отколкото струва самата кола, ще те черпя докато припаднеш :)

Аз само да вметна за скърцането - наистина зависи къде я караш. При мен, макар да е на малко километри вече усещам някои вибрации. Лошото е, че карам доста по павета... Сглобката наистина е здрава, но то с нашите пътища това понятие става доста относително.

Колкото до старите бройки Тойота може да се окаже истина. Аз преди да купувам исках наистина да обиколя всичко и да преценя кое е най-изгодно. Като бях в Тойота дилъра там ми каза, че мястото, на което се съхраняват всички Тойоти (до Пазарджик) е най-голямото на полуострова и спомена някакво огромно число, което държат там. С подобни Тойоти се напълни и наистина ако имат още много на склад, то определено ще опитат да ги разкарат. Разбира се това са само предположения, но при всички положения не е добре да се купува застаряващ модел. Поизчакай за новия Civic например или Avensis-a, Lancer Sportsback... а защо не и новото C5, което вече е на пазара и при това на доста прилични цени (и най-после с красив дизайн). Изобщо не съм фен на Citroen, но може да се окаже добър автомобил.

Ако имаш идея къде да закарам полото и да го оправят и наистина вземат че свършат работата като хората без да ми поискат повече пари отколкото струва самата кола, ще те черпя докато припаднеш :)

бош сервиза след новият надлез , също и момчета които са до хлебозавода и правят дизели са много добри в електрониката но в боша съм 99% сигурен че ще ти решат проблема

zlobil , по твойта логика никога през живота си няма да си купиш чисто нова кола, нали така ?

май не ме разбрахте , аз мисля по малко друг начин , предпочитам да карам хубава кола , по висок клас и да е на 1-2 години отколкото да карам чистно нова форд фиеста само защото е ЧИСТО НОВА . На тоя етап нямам възможността да си позволя да карам чисто нова А6-ца примерно затова карам такава на няколко години и я предпочитам пред чисто нова тойота корола , авенсис и т.н. , може и да греша не го налагам това мнение на никой и не твърдя че съм прав така че не ме нападайте. Като мога да си позволя да карам чисто нова кола каквато ми се иска да карам ще го направя дотогава лекият компромис е моят вариант.

Общо взето си прав. То купувайки чисто нова кола с излизането от магазина цената и пада с 10%, а след година с 20% и повече. Аз също бих взел Lancer на година или две, ако не беше модел 2008... може би по-натам ще направя така с някое Evo X или XI :P.

Ако искате да ви се качва цената на нещото дето си купувате всяка година си купете произведение на изкуството, злато или диаманти, дори недвижим имот!

:D Освен ако не са някакви музейни класики, за какво въобще обсъждате, как падали цените? Много ясно че падат! Особено новите коли, както ги правят след 5 години да се строшат без значение от марката и модела. :)

Карат нисанчета микра и дачия логан, щото издържат по 350000+ :lol:

Аз искам да попитам zingam, качвал ли се е в BMW, и ако да /в което се съмнявам/,

да сравни материалите в купето /арм. табло, тапицерии, седалки и т.н./, с тия

двата горни автомобила.

Да качвал съм се в BMW Х5. Предпочитам си много повече Range Rover-а! :lol:

Zingam , а германците какво карат в Германия щом не карат БМВ и Мерцедес ? Тойота ли ?

Един приятел работеше в завода в Ращад на Мерцедес. Там правеха А класата и на работниците я предлагаха с голяма отстъпка. Германецът му беше казал: "Да не е луд да си купи мерцедес. За 30 000 марки вземал Голф с всички екстри."

Тоест карат всичко: Фолксваген, Опел, Пешо, Рено, Нисан... :D Доста по-рядко можеш да видиш там дебели мерцедеси и бмв-та. Това е присъщо на комплексарски нации като българите и албанците. Там немците си правят добре сметките.

А пък ако са глезени деца на тате на вашта възраст - биха карали спортни коли Porsche например. :lol: Обаче 18-30 годишен на дебело BMW няма да видиш! Аз не видях. Е, не че няма келеши... и там. Но веднъж когато насред гората на един тесен път един спортен мерцедес ми спря на пешеходната пътека и ме изчака търпеливо да пресека, въпреки че доста се забавих, защото го чаках той да мине, докато се усетих, че няма да тръгне, докато не пресека - ето това няма да видиш в България. Тук ще видиш някой такъв демонстративно да спре на пешеходната пътека. Или както наскоро видях един с американски номер и ML, как мина през отвора за пешеходната пътека на Васил Априлов, направи обратен завой и спря пред Каса де Куба.

С подобни Тойоти се напълни и наистина ако имат още много на склад, то определено ще опитат да ги разкарат. Разбира се това са само предположения, но при всички положения не е добре да се купува застаряващ модел. Поизчакай за новия Civic например или Avensis-a, Lancer Sportsback... а защо не и новото C5, което вече е на пазара и при това на доста прилични цени (и най-после с красив дизайн). Изобщо не съм фен на Citroen, но може да се окаже добър автомобил.

Кажи ми една причина да не си купиш застаряващ модел? Нашите едно време купиха за фирмата едно време 2 Короли за 22 хиляди лева, точно по тоя параграф - сменяха стария с новия модел. :lol: Новите гледам, че гонят 40 000 лева. :huh: Всъщност тогава идеята беше едно ново пежо, но на цената, която струваше купиха две коли.

Застаряващ модел - не е стара кола. Освен ако не си го купуваш ей тъй за кеф, за да имаш най-новото. Това е друг въпрос.

Пич, тоя дизел с двигател на BMW, НЕ Е BMW.

Почти съм сигурен, че става въпрос за Орел Омега :lol:

Ай със здраве!

Като не знаеш, какво говори, защо говориш? :rolleyes: Опел Омега в ценовия клас над 150 000 лева ли е, Дидо? :lol: Говоря ти за 6 цилиндров турбо-дизел. 2.5 кубика, по-новите са 3 кубика. А бензиновият е 4.4. :)

май не ме разбрахте , аз мисля по малко друг начин , предпочитам да карам хубава кола , по висок клас и да е на 1-2 години отколкото да карам чистно нова форд фиеста само защото е ЧИСТО НОВА . На тоя етап нямам възможността да си позволя да карам чисто нова А6-ца примерно затова карам такава на няколко години и я предпочитам пред чисто нова тойота корола , авенсис и т.н. , може и да греша не го налагам това мнение на никой и не твърдя че съм прав така че не ме нападайте. Като мога да си позволя да карам чисто нова кола каквато ми се иска да карам ще го направя дотогава лекият компромис е моят вариант.

:) Като порастнеш ще разбереш, че по-добре колата по-евтинка да е, ама сам да си си я опърдял! :lol: :lol:

Абсолютно съм съгласен с казаното от теб!!!!До преди няколко месеца карах А6 набор "99 година,фул екстри.Предполаам си разбрал,че е уникална кола!!!Пожелавам ти да я караш със здраве и безаварийно! :)

ето това няма да видиш в България

Zingam,не съм съгласен с теб.Да няма спор,че има и изцепки като тоя с МЛ-а,но по лични наблюдения те уверявам,че много по-често се случва хубава/лъскава кола да ти даде път,или да ти вдигне ръка,благодари и т.н. отколкото някой "ГОЛФ"(нищо лично).В 99% от случеите,когато съм пуснал хубаво возило съм получил знак,но колкото и пъти да пусна нещо по-обикновенно виждам нацупени погледи и мръщене!

Дядо Мраз,ако си решил да е Тойота вземи Авенсис.Днес бях в магазина и да ти кажа честно най-добре е от всички други модели обсипани с евтина и дразнещо-скърцаща "ПЛАЦМАЦА". :)

Zingam,не съм съгласен с теб.Да няма спор,че има и изцепки като тоя с МЛ-а,но по лични наблюдения те уверявам,че много по-често се случва хубава/лъскава кола да ти даде път,или да ти вдигне ръка,благодари и т.н. отколкото някой "ГОЛФ"(нищо лично).В 99% от случеите,когато съм пуснал хубаво возила съм получил знак,но колкото и пъти да пусна нещо по-обикновенно виждам нацупени погледи и мръщене!

Дават ми път само, когато съм с Range Rover-а. Всичко живо се пази даже BMW-тата! :lol: Освен камионите! :angry: А като карам Toyot-ка, Punto всичко живо ме засича и бибка с клаксона! :wacko: Правил съм си експерименти засичал съм BMW-та с Range Rover-а нарочно, но не си спомням някога някой да ми е бипкал.

Иначе съм културен и бавен шофьор (вече). Старая се да спазвам правилата, защото смятам, че ако всички ги спазват, ще има много по-малко проблеми по пътя. Ама уви - понякога, ако спазваш правилата, всъщност застрашаваш движението, та се налага да карам според случая.

Та според мен, трудно е да срещнеш възпитан човек в лъскава кола - просто възпитаните хора са малко в родината, не че няма, ама вероятността е малка. А другите по-скоро си пазят да не си одраскат колата, отколкото да проявяват култура.

Дядо Мраз,ако си решил да е Тойота вземи Авенсис.Днес бях в магазина и да ти кажа честно най-добре е от всички други модели обсипани с евтина и дразнещо-скърцаща "ПЛАЦМАЦА". :)

E, ай сега! Да не почнем с грубото! По-миналата седмица бях в София и пред хотела едната вечер беше спряло туй:

060711010.6.jpg

А на следващата вечер туй:

bugatti_veyron_tmr.jpg

До които наспрелите наоколо Мазератитата и BMW-тата ме впечатляваха по-малко и от Лада.

djadomraz, вземи си второто да ходиш на работа с него, а първото да возиш жената на пазар през уикенда.

:lol:

Ами гледах гледах и наистина най-комфортно се чувствам в Авенсиса - това е. Бях да гледам днес и Хонди и честно в Honda Legend се размазах от кеф, Accord-a също много ме кефи, обаче първата е над 110,000лв а втората е малко над 50,000лв а с повечко екстри гони 60-те. Гледах подробно и Civic-a - ами супер е колата обаче има определено спортно излъчване - нещо от което аз се пазя - и без това съм достатъчно нервен предпочитам като седна в колата да ми е комфортно и спокойно а точно така се чувствах в Авенсиса - седнах в тест-драйв автомобила и с включването засвири класическа музика - направо се размазах :) За парите си Тойотата е повече от добра оферта и както и да го погледна много ми харесва. Да, стар модел е но пък както сподели един приятел - това е малко като софтуера - първите бройки от новите модели имат някои проблеми които в последствие ги оправят и затова последните бройки са най-стабилни. От друга страна, ако взема нещо на 2 години пак ще е същия модел, не товия Авенсис 2009 нали? Само че тази аз ще съм си я "опърдял". За икономична или не - не знам кой къде е гледал, но на извънградско разхода му го дават 5.5 - че то и моето Поло в момента толкова дава е**ти. Като стабилност и сигурност също е на ниво, багажника е голям (което за мен е важно). Абе почти всичко е по-добро от 10 годишно Поло всъщност :)

-----------------------

Абе съвсем на бъзик го обърнахте ей :) То ако имах няколко милиона и бях чак такъв Патрон нямаше да се чудя толкова обаче не само ги нямам а и за въпросната кола един голям % от парите ще са безвъзмездна помощ от роднини... Между другото Skoda Superb ме кефи повече от тойотата, само че не може да влезе в гаража ми - дотук и с фантазиите за разни други автомобили.

Иначе Infiniti FX 35 ме кефи отвсякъде и ако бях в щатите него щях да си взема но тук положението е доста по-различно (Nissan Murano - $35,000 в USA срещу 105,000лв в България, а даже половината от стандартните за Infiniti-то екстри ги няма - какво повече да говорим). Даже Авенсис ми идва малко голяма но като размери е прекалено близа до Corolla-та а като оборудване е доста по-добра и разликата в парите е минимална - т.е. 2рото ниво на оборудване на Авенсис е с повече неща от най-високото на Corolla (поне такива които ме вълнуват) и в този ред на мисли...

Сега следващия въпрос е откъде да поръчам нова врата за гаража че е срамота такава хубава кола в такъв грозен гараж да я прибирам... Отделно какви боклуци съм натрупал там - кой ли ще ги чисти не искам и да зная :)

Zingam, ела да ти покажем Х5, пък тогава хвали тва дърво рейндж ;)

Извинявам се за офтопика :)

Е и Бентли сме виждали, друг е въпроса можем ли да си го позволим. Освен това Х6 е по-красиво :P

Доста по-близо е Infiniti FX50 но малко с поддръжката идва по-солено... някой ден като позабогатея това съм си заплюл :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...