Jump to content
BulForum.com

Smart - сервиз, части, добър ли е?

petia_

Recommended Posts

здравейте!

Ами искам да ви попитам дали знаете къде се продават части за Smart,къде го обслужват и дали си струва покупка на такъв автомобил,т.е. читав ли е,какво се сменя често и т.н. Искам много да си го вземя,понеже е тооолкава сладък,като бонбонче е :) но нямам голяма информация за него и затова реших да попитам хора,които имат по-голяма информация за този сладур

Съвместно произведение на Swatch и Mercedes.

http://en.wikipedia.org/wiki/Smart_(automobile)

От лични наблюдения мога да кажа, че в Италия е много карана кола, което значи много предвид многото евтини и малки модели на Фиат. В България не е популярна както всички виждаме главно поради пишман майстори, височка цена и малко ориенталския ни манталитет. При нас мъж да кара такова рядко ще видиш даже хич. Иначе като сигурност при удар аз съм чел, че е една от най добрите в мини клас автомобилите (цената затова е и висока).

http://money.cnn.com/2008/05/14/autos/smar...sion=2008061216

Като заключение си пожелавам след време да мога да давам мнение от личен опит за това животно.

с риск да кажа глупост но до колкото съм чувал смарт е произведение на мерцедес .....

Балкан Стар неподържат тази кола!!!

Нека пише някой който е наясно и запознат с поддръжката на такъв автомобил.

Поправих малко заглавието на темата, за да има що годе някакъв смисъл...

Доколкото ми е известно всичко "автомобилно" в Смарт е чист Мерцедес. На запад са страшно популярни сред жените, тъй като са много удобни, особео в големите градове. В Мюнхен например са с хиляди. Имам чудството че там жените карат или Смарт или Мини - едно от двете.

Бидейки Мерцедес разбира се прави цената на машинката доста сериозна за миниатюрната й същност. Лично аз досега не съм чул някой да се оплаче от тях, но пък и доста малко хора карат в България такива. Предполагам че ходовата му част ще има проблеми с чудесните ни пътища, иначе като мотор просто не виждам какво може да се развали.

Между другото на това малко купенце слагат и сериозни мощности, има и Смарт 4х4, Смарт роудстър (дори и ТАКЪВ :wacko: ), но това са вече луди работи :D

На сестра ми една приятелка имаше смартче и за шесте месеца които го караше беше много доволна от него. След това една вечер някъв пиян с X5 и го размаза и тя си взе по голяма кола, защото реши че и бил твърде малък :)

Благодаря за мненията ви,много сте любезни. Надявам се да пише и някой,който има наблюдение от автомобилчето :)

незнам дали може да се нарече наблюдение точно ама смарт съм карал 3-4 пъти , един приятел беше докарал такъв . за размера си вътре е ебати широката кола аз съм 1,80 и 95кг-ма и ми е що годе добре вътре (не е S класа ама за размера си е идеален) , има що годе прилично вървене (двигателя не помня какъв беше за съжаление) и разхода беше смешен , паркираше се на места на които реална кола не може да влезе ако ще и най-големият майстор да се мъчи да я паркира което за мене е голям плюс доколкото знам мацката която го купи не е имала никакви проблеми с него понеже е позната и тя . Аз лично не бих си взел такава кола понеже според мене не е безопасна и леко се литкаше насам натам като понастъпиш и беше нестабилна , относно безопасността също не съм сигурен ако някой те трясне дали няма да е фатално на мене не ми вдъхва доверие а за тези пари може да се вземе по-добра "женска" кола

Ами на мен не ми трябва за извън града кола. Трябва ми да е мъничка,да мога да си е паркирам по-лесно. Общо взето да се уча на нея. Смятам,че е идеална за първа кола. Аз честно казано не карам бързо,спазвам си ограниченията и толкова. Не ми пука,че приятелите ми се смеят,че не карам примерно с 80км,има си ограничения - спазвам ги. Спрях се на тази кола,защото много ми харесва дизайна,страшно много. Също мисля,че ще е икономична,защото ще съм студентка,няма да мога да бачкам - засега поне, и ще ми трябва по-икономична колица,с която да ходя до университета,понеже изобщо не е близо. И затова пуснах тема,за да разберя къде се продават части,какво се разваля,къде се обслужва,въпреки че съм заобиколена от майстори,но все пак... Аз лично не виждам по-добро решение за тази цена,макар че е парите са доста за тази въшка,но няма значение

Тъй като темата е за СМАРТ, може ли да вмъкна, че за да караш такава "пазарска количка" може да се кара от непълнолетни, но над 16(мисля), като въпросните лица са взели книжка за категория Б1... Даже в София вече има Учебни Смартове. А в Италия (примерно) тази категория я има от 4-5 години.

Иначе по темата - това е перфектната женска кола, с която се предвижва без проблем жената, паркира къде си поиска общо взето и има място да си сложи всички покупки в колата и да си ги закара до тях. Отностно безопасността - аз не бих се доверил на 500 (приблизително) килограма ламарани - те 2 тона понякога не могат да те спасят, та 0,5 ли? Защото както казва един приятел - " Спокойно, колкото и предпазлив шофьор да си - винаги има кой да те удари!"

:)

Има някво схващане, че една кола колкото е по-малка, толкова по-лесно се кара, та оттам ли е идеята, че за жената калпав шофьор е малката количка?

Аз лично на жена си бих избрал по-голяма, здрава и висока кола, така че да я троши максимално малко, да е по-проходима и сигурна на пътя, а не да я натискат по улиците и път на всеки да прави с предимство или без.

Също и защо мъжът трябва да кара голяма кола? Картофи ли мъкне, та за него са определени големите :P

С всичките тези букви исках да кажа, че няма мъжка и женска кола. Всичко се определя според възможностите и изискванията на човека.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...