petia_ Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 здравейте! Ами искам да ви попитам дали знаете къде се продават части за Smart,къде го обслужват и дали си струва покупка на такъв автомобил,т.е. читав ли е,какво се сменя често и т.н. Искам много да си го вземя,понеже е тооолкава сладък,като бонбонче е но нямам голяма информация за него и затова реших да попитам хора,които имат по-голяма информация за този сладур Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 с риск да кажа глупост но до колкото съм чувал смарт е произведение на мерцедес ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 Съвместно произведение на Swatch и Mercedes. http://en.wikipedia.org/wiki/Smart_(automobile) От лични наблюдения мога да кажа, че в Италия е много карана кола, което значи много предвид многото евтини и малки модели на Фиат. В България не е популярна както всички виждаме главно поради пишман майстори, височка цена и малко ориенталския ни манталитет. При нас мъж да кара такова рядко ще видиш даже хич. Иначе като сигурност при удар аз съм чел, че е една от най добрите в мини клас автомобилите (цената затова е и висока). http://money.cnn.com/2008/05/14/autos/smar...sion=2008061216 Като заключение си пожелавам след време да мога да давам мнение от личен опит за това животно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 с риск да кажа глупост но до колкото съм чувал смарт е произведение на мерцедес ..... Балкан Стар неподържат тази кола!!! Нека пише някой който е наясно и запознат с поддръжката на такъв автомобил. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 Поправих малко заглавието на темата, за да има що годе някакъв смисъл... Доколкото ми е известно всичко "автомобилно" в Смарт е чист Мерцедес. На запад са страшно популярни сред жените, тъй като са много удобни, особео в големите градове. В Мюнхен например са с хиляди. Имам чудството че там жените карат или Смарт или Мини - едно от двете. Бидейки Мерцедес разбира се прави цената на машинката доста сериозна за миниатюрната й същност. Лично аз досега не съм чул някой да се оплаче от тях, но пък и доста малко хора карат в България такива. Предполагам че ходовата му част ще има проблеми с чудесните ни пътища, иначе като мотор просто не виждам какво може да се развали. Между другото на това малко купенце слагат и сериозни мощности, има и Смарт 4х4, Смарт роудстър (дори и ТАКЪВ ), но това са вече луди работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 На сестра ми една приятелка имаше смартче и за шесте месеца които го караше беше много доволна от него. След това една вечер някъв пиян с X5 и го размаза и тя си взе по голяма кола, защото реши че и бил твърде малък Link to comment Share on other sites More sharing options...
petia_ Posted September 4, 2008 Author Share Posted September 4, 2008 Благодаря за мненията ви,много сте любезни. Надявам се да пише и някой,който има наблюдение от автомобилчето Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 незнам дали може да се нарече наблюдение точно ама смарт съм карал 3-4 пъти , един приятел беше докарал такъв . за размера си вътре е ебати широката кола аз съм 1,80 и 95кг-ма и ми е що годе добре вътре (не е S класа ама за размера си е идеален) , има що годе прилично вървене (двигателя не помня какъв беше за съжаление) и разхода беше смешен , паркираше се на места на които реална кола не може да влезе ако ще и най-големият майстор да се мъчи да я паркира което за мене е голям плюс доколкото знам мацката която го купи не е имала никакви проблеми с него понеже е позната и тя . Аз лично не бих си взел такава кола понеже според мене не е безопасна и леко се литкаше насам натам като понастъпиш и беше нестабилна , относно безопасността също не съм сигурен ако някой те трясне дали няма да е фатално на мене не ми вдъхва доверие а за тези пари може да се вземе по-добра "женска" кола Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 Васко доста може да се поспори по въпроса Те за ТОВА горовя Link to comment Share on other sites More sharing options...
petia_ Posted September 4, 2008 Author Share Posted September 4, 2008 Ами на мен не ми трябва за извън града кола. Трябва ми да е мъничка,да мога да си е паркирам по-лесно. Общо взето да се уча на нея. Смятам,че е идеална за първа кола. Аз честно казано не карам бързо,спазвам си ограниченията и толкова. Не ми пука,че приятелите ми се смеят,че не карам примерно с 80км,има си ограничения - спазвам ги. Спрях се на тази кола,защото много ми харесва дизайна,страшно много. Също мисля,че ще е икономична,защото ще съм студентка,няма да мога да бачкам - засега поне, и ще ми трябва по-икономична колица,с която да ходя до университета,понеже изобщо не е близо. И затова пуснах тема,за да разберя къде се продават части,какво се разваля,къде се обслужва,въпреки че съм заобиколена от майстори,но все пак... Аз лично не виждам по-добро решение за тази цена,макар че е парите са доста за тази въшка,но няма значение Link to comment Share on other sites More sharing options...
V.i.P Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 Тъй като темата е за СМАРТ, може ли да вмъкна, че за да караш такава "пазарска количка" може да се кара от непълнолетни, но над 16(мисля), като въпросните лица са взели книжка за категория Б1... Даже в София вече има Учебни Смартове. А в Италия (примерно) тази категория я има от 4-5 години. Иначе по темата - това е перфектната женска кола, с която се предвижва без проблем жената, паркира къде си поиска общо взето и има място да си сложи всички покупки в колата и да си ги закара до тях. Отностно безопасността - аз не бих се доверил на 500 (приблизително) килограма ламарани - те 2 тона понякога не могат да те спасят, та 0,5 ли? Защото както казва един приятел - " Спокойно, колкото и предпазлив шофьор да си - винаги има кой да те удари!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted September 5, 2008 Share Posted September 5, 2008 Има някво схващане, че една кола колкото е по-малка, толкова по-лесно се кара, та оттам ли е идеята, че за жената калпав шофьор е малката количка? Аз лично на жена си бих избрал по-голяма, здрава и висока кола, така че да я троши максимално малко, да е по-проходима и сигурна на пътя, а не да я натискат по улиците и път на всеки да прави с предимство или без. Също и защо мъжът трябва да кара голяма кола? Картофи ли мъкне, та за него са определени големите С всичките тези букви исках да кажа, че няма мъжка и женска кола. Всичко се определя според възможностите и изискванията на човека. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.