gado Posted September 5, 2008 Share Posted September 5, 2008 Може и да не разбирам въпроса, но Толкин не е ли от преди ерата на компютрите?... Гадо, бих казал, че мъжа и жената, както и средата им (която до не малка степен е тяхно дело) са се направили такива, каквито са... Но то ва е, може би, защото съм атеист :] А и тия неща са прекалено абстрактни. ... Ами човекът търсеше отговор в "абсолютни стойности" и аз му казах да се обърне към абсолютното начало. Иначе да, житието определя съзнанието ! А т'ва за абстракцийте, мани - бегай щот тогава ше нагазим вече в дълбоките води, защото за съществуването на заобикалящата ни среда такава каквато е носят не малка вина и те. ----------------------------------------------------- Аз лично мисля, че преди ерата на компютрите мъжете са фантазирали за.......... Жени (аз поне тогава го правих и с двете ръце) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted September 5, 2008 Share Posted September 5, 2008 Ето ти един отговор на всички въпроси . Като вид и животински инстинкти мъжът при хората винаги е бил над жената за да подсигури всичко нужно за продължаването на рода . При някои видове е обратното , но си е научно доказано , че "мъжът открива нови неща , ловува или в случея работи и прави всичко нужно за да подсигури живота на жената към отглеждането на поколение" и отговора се крие тук , а жената само стой и нейната цел е да отгледа детето докато мъжът набавя нужните неща за нормалното му развитие . При хората мъжът е силната страна на вида и просто начина му на живот позволява той да си развива фантазията в последтвие . Не искам да обидя никой от малкото жени във форума , както и да втълпявам неща на мъжете и все пак си е така . Погледнете в историята и всеки направен преход , тогава ще откриете отговора на въпроса . п.п. Хората не са нищо повече от животни с притъпени животински инстинкти , като интересите взимат надмощие в случея ... което ги прави слаби от тази гледна точка сега . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaToNik Posted September 5, 2008 Share Posted September 5, 2008 Може и да не разбирам въпроса, но Толкин не е ли от преди ерата на компютрите?... А кой и къде е казал, че жените не разбират и не харесват Толкин?! А за какво са фантазирали жените преди компютърната ера? Въпросът вече не е риторичен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 5, 2008 Share Posted September 5, 2008 Аз лично мисля, че преди ерата на компютрите мъжете са фантазирали за.......... Жени Аз си мисля, че преди ерата на компютрите мъжете са фантазирали по-малко, по-често са "имали"... Преди компютрите да ни "затворят" вкъщи, пред въображаемите светове, били те социални мрежи, чатове, форуми или игри...А кой и къде е казал, че жените не разбират и не харесват Толкин?! А за какво са фантазирали жените преди компютърната ера? Въпросът вече не е риторичен... Вероятно някой друг - не съм заел още ясна позиция по спора. А и не мога да ти отговоря на въпроса. Просто не знам. Не смея да кажа, че знам за какво фантазират жените и сега. Мога само да чета в izpovedi.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barurumm Posted September 12, 2008 Share Posted September 12, 2008 Мога само да чета в izpovedi.com Този сайт е убиец на идеализъм. След разглеждането му загубих девствеността си навсякъде Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 12, 2008 Share Posted September 12, 2008 Този сайт е убиец на идеализъм. След разглеждането му загубих девствеността си навсякъде И отзад ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barurumm Posted September 12, 2008 Share Posted September 12, 2008 И отзад ли? Предимно отзад. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted September 12, 2008 Share Posted September 12, 2008 [Edit] Second, стига само я чете тая тема, ще я изтъркаш от четене, изкажи едно мнение [/Edit] Нека да речем, че (се старая да) възприемам различните хора на първо място като личности и в голяма част от времето се абстрахирам от половата, национална, етническа и религиозна принадлежност. Общуването трябва да се осъществява на други нива. Моите наблюдения сочат, че основните движещи сили при хората са две: чувството малоценност и страхът. Докато страхът (оцеляване, защитеност, нужда социални контакти... тук може да се говори и спори много) е нещо, което в една или друга степен може да бъде превъзмогнато или притъпено по един или друг начин, то въпросът с чувството за малоценност стои по малко по-различен начин и може да има разнородни прояви. Чувството за малоценност не се свежда само до нуждата от себедоказване, от него произхожда и търсенето на смисъла на живота, като всеки един човешки живот таи в себе си едно едно централно желание: да е значителен. Трябва да имаме предвид, че човек не се ражда с основен набор от мисли, чувства и сремежи, а изгражда своята идентичност през цялото си съществуване. Това, което прави човека човек, не е душата. Не, "душите са само данъка, който събира църквата - всичките имат еднаква стойност, като гвоздеите". Уникалното във всяка личност е именно човешкият разум, но той не е предмет, той е качество. Материята, времето и пространството, смятани за безусловно съществуващи, не са нищо друго, освен усещане, възприемано от човека. Миналото и бъдещето са представа, която зависи изцяло от нашите възприятия. Интервалът между отминалия и настоящия момент е частица информация в паметта, сравнявайки ги, ние наричаме този период 'време'. За всеки отделен индивид съществува субективно време, което само по себе си е неизмеримо. В този ред на мисли, наричаните от теб 'душевни движения' са нещо твърде лично, което често не бива излагано на показ пред кого да е. И като имаш предвид, че човечеството не е само прост сбор от индивиди, а и сложна система от 'норми', правила за поведение и взаимовръзки, че има твърде много клиширани очаквания с какъв набор от качества трябва да разполага една 'истинска жена'... Трябва да е дългокрака, добре изглеждаща, ерудирана и преуспяла, а в същото време да е сподобна да бъде добра майка и домакиня... Някак твърде трудно се получава и често дамите трябва да са здраво стъпили на земята, като всякакви по-отвеяни мисли / стремежи / желания се посрещат откровено враждебно от околните. Това е най-общо. Не претендирам за изчерпателност, просто ти нахвърлям малко неща за размисъл. Try walking in my shoes... И всъщност, много бих искала да обърнеш внимание на този пост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 12, 2008 Share Posted September 12, 2008 Моите наблюдения сочат, че основните движещи сили при хората са две: чувството малоценност и страхът. Аааа недей тъй. А къде остана секса? Фройд отдавна е прозрял че голяма част от живота и мислите на един човек се въртят около едното е***е и тва е. Четейки форума само доказваме това. Иначе има нещо верно в това което каза, само че има и още нещо което пропускаш и това е данъка обществено мнение, който при теб, съдейки от твоя пост, е доста висок. Жената трябвало да бъде такава и такава, аналогично мъжа трябвало да бъде такъв и такъв. КОЙ ГО КАЗВА? В момента в който човек престане да се съобразява дотолкова с околните и очакванията към него почва да диша доста по-свободно, да преценява какво иска и какво може пък който го харесва (или не) ще го харесва (или не) пак толкова или дори повече, остава въпроса какво ти пука и отговора в 99.999% от случаите е: "изобщо не ми дреме". За другия 0.001% си струва да се замисли човек и да направи нужните компромиси, обаче взехме да задълбаваме прекалено много с философските разсъждения май. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 13, 2008 Share Posted September 13, 2008 Красиво написано есе, но не мога да се съглася с някои неща. Никога няма да приема подобни обощенчески разсъждения от сорта на "за всичко са виновни комунистите", "всички жени са к**ви" и подобни опити да се обобщи, опрости всичко до няколко идеи. То... стига човек да е достатъчно умел в игрите на думи - може да обобщи всичко до каквото си поиска. Не мога да се съглася, че чувството за малоценност е двигателя на прогреса и от него произхожда интереса към заобикалящи свят, любопитството и т.н. Не знам де, възможно е това, което обличаш във фразата "чувство за малоценност" и това, което си представям аз да са коренно различни и да говорим за едно и също нещо... Иначе с всичко останало, както и цитирания пост съм напълно съгласен. Човечеството смятам, че е един механизъм от изключително здраво свързани в една цялостна "мрежа" хора, като връзките, осъществени и осъществяващи тази мрежа не са ни съвсем ясни. Цялостното общество е един жив организъм, изграден от отделните частички - хората, подобно на интелигентния мравуняк, изграден от почти безмозъчните мравки. Не твърдя, че харесвам този организъм, но и не съм аз човека, който ще определя какъв да бъде. @djadomraz, Подуене Блус Бенд имат една много стойностна песен, в която има един цитат, който винаги ме е кефел... "когато се удариш в решетките на свойта свобода"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted September 13, 2008 Share Posted September 13, 2008 Не претендирам за изчерпателност или абсолютна общовалидна истинност на написаното от мен. Ако трябва да го кажа с няколко прости думи - хората са различни, всяка една личност е уникална и от тази гледна точка не ми се ще да правя обобщения защо даден индивид в даден отрязък от време реагира по определен начин. Но Curunir задава въпроса си общо - отговарям му най-общо на въпроса за женската част от човечеството. Много бира може да изпие този въпрос, та го оставям с отворен край... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 13, 2008 Share Posted September 13, 2008 Много бира може да изпие този въпрос, та го оставям с отворен край... Ха, много бира може да се изпие по кой да е въпрос. Ако някой е закъсал и няма повод за пиене на бира да се обади, веднага измислям поне 3 от воле Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 Шото жените са застреляни кво им разбира главата от РПГ-та и талъсъми 3ти левел с мана 30 и розов амулет за безсмъртие..... ааа я си си предстаи как 2 блондинки са се размечтали за такива копеленца с малки остри шапки и разни гадости по лицето ...... не можеш да си го представиш нали ? Ем и те не могат да си представят някви сложни неща , даже съм чувал че повечето са тъпи , ама не съм сигурен де...... пък и ти представяш ли си да кървиш 5 дена в месеца и да си виж..... не ....... на тях пък не им пречи само стават леко раздразнителни или пък представяш ли си някой да те Е-Е пък ти да го целуваш ..... не можеш да си го представиш на тях пък даже им е хубаво....... абе тва жените са никви хора ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
echo Posted September 16, 2008 Share Posted September 16, 2008 Шото жените са застреляни кво им разбира главата от РПГ-та и талъсъми 3ти левел с мана 30 и розов амулет за безсмъртие..... ааа я си си предстаи как 2 блондинки са се размечтали за такива копеленца с малки остри шапки и разни гадости по лицето ...... не можеш да си го представиш нали ? Ем и те не могат да си представят някви сложни неща , даже съм чувал че повечето са тъпи , ама не съм сигурен де...... пък и ти представяш ли си да кървиш 5 дена в месеца и да си виж..... не ....... на тях пък не им пречи само стават леко раздразнителни или пък представяш ли си някой да те Е-Е пък ти да го целуваш ..... не можеш да си го представиш на тях пък даже им е хубаво....... абе тва жените са никви хора ..... Изби рибата... Много добре казано! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 16, 2008 Share Posted September 16, 2008 Хахахаха zlobile, чак сега го прочетох аз.... Кажи сега на колко ракии беше когато го написа въпросното откровение, ама честно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted September 19, 2008 Share Posted September 19, 2008 на колкото и да е бил, пак е казал пълната истина, евала Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted September 19, 2008 Share Posted September 19, 2008 Доста жени който познавам, изпитват доста приязън към всичко, което се простира отвъд реалността.Което важи и за доста от мъжете който познавам.Има разбирасе и такива, който се вписват в описанието на автора и от двата пола...така,че всичко е въпрос на не-вероятности според мене Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.