supertikva Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Не учат ли всички Висша математика I-ва част (матрици, детерминанти, вектори, системи ) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clio Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Това е втора част. Първа част е с интегралите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
supertikva Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Това е втора част. Първа част е с интегралите. Ами аз сега съм 1-ви курс, 1-ви семестър и не учим интеграли Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 е*и му май*ата братче. Тая тема не я бях чел, сега се хванах за главата. Тука всеки плюе всеки, не е реално тва... на единия инженерите му криви, на другия филолозите, на трети физиците, на четвърти химиците, на пети икономистите... общо взето всеки разправя, как всички специалности, освен тази, която е той, за нищо не стават... Е, аз ще направя едно уточнение - НИКОЯ специалност за нищо не става. В НИКОЙ университет. Освен ако не си студент мераклия и не си наблъскаш знанията в главата сам. Относно ПУ-то - съгласен съм, че е пълна мизерия. Аз например тази година видях огромен зор, за да запиша 4 курс. И това не защото не съм учил, или съм някой глупак или каквото и да било - не. Главно заради администрацията и някои преподаватели (сладури големи са). Както и да е, след 2 седмично обикаляне всеки ден наляво-надясно из университета, успях да запиша. Толкова нерви изхабих, толкова време, за неща, които реално могат да се свършат за 15-20 минути и заради грешките на някои хора, но както и да е. Относно обучението в ПУ - сега тук се писаха разни работи колко зле било, как нищо не се научава, ала-бала... Споменавал съм го и преди някъде из форума, ще го кажа и сега - аз лично научих адски много неща по време на досегашния си престой в ПУ. Неща по специалността, както и неща от разните странични избираеми предмети, които нямат чак толкова общо, но все пак... Всичко, което съм научил ми е от полза. Да не говорим, че голяма част от наученото вече съм го прилагал в реалния живот, на работното място. Разбира се, има и неща, които никога няма да употребя - например десетките формули по статистика. Тя и преподавателката си го каза, няма да ви се налага да го използвате, но трябва да се учи. Шанс... Къде обаче е ключа от бараката? как така аз научих много неща, а други хора не са научили нищо и за тях всичко е "безсмислено"? Ами работата е там, че аз имам мерак да уча това, което уча, приятно ми е да го уча. Всичко се крие в това. И най-важното - не уча по задължение или просто защото трябва да се учи, да си вися по кафетата с колегите, както и само за да имам диплома. Сега спирам да пиша, че нямам време, макар че имам много неща още за казване. И да не ме разберете погрешно - не защитавам или нападам нито ПУ, нито някой друг университет. Дразня се на хората, които го правят. Не е важно учебното заведение и неговата структура и организация, а хората, учещи там. Няма едно свястно учебно заведение в България. Не говоря за колежите, където плащаш таксата и явявайки се на изпит вече си с тройка. Айде нападайте ме защитници на колежите Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Аз например тази година видях огромен зор, за да запиша 4 курс. И това не защото не съм учил, или съм някой глупак или каквото и да било - не. ......... Не говоря за колежите, където плащаш таксата и явявайки се на изпит вече си с тройка. Айде нападайте ме защитници на колежите За първото ако е така, значи целият ти курс едва е записал 4-ти курс и 2 седмици са се разкарвали по стаите? Надали. Просто ни спестяваш нещо. Инспекторката на моята специалност беше страшно учтива и любезна през изминалата година, когато през 3 месеца, в продължение на 1-2 седмици постоянно бях при нея. Да ми вади академични справки за оценките и да ми обяснява кога са изпитите. Предната ме караше да ходя при декана, за да подам молба за академична справка. За второто съм напълно съгласен с теб, но тройката е малко. Поне 4-ка. ZGAN май разправяше, как в Европейския колеж, на изпита преподавателя му казвал да си вади пищовите и да преписва, а той се скарал с него и му казал, че не иска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wbyte Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Това ПУ какво го коментираме въобще, губене на време е Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 За първото ако е така, значи целият ти курс едва е записал 4-ти курс и 2 седмици са се разкарвали по стаите? Надали. Просто ни спестяваш нещо. Инспекторката на моята специалност беше страшно учтива и любезна през изминалата година, когато през 3 месеца, в продължение на 1-2 седмици постоянно бях при нея. Да ми вади академични справки за оценките и да ми обяснява кога са изпитите. Предната ме караше да ходя при декана, за да подам молба за академична справка. Имах да взимам изпити, явавах се, след което поне 4 дни не можех да си видя оценката. Защо? Ами отивм при инспекторката, тя ме връща, не било нейна работа. Питам я чия е, тя ме изгони. Тръгвам към декана. Няма го. Тръгвам към всевъзможни заместник ректори и ректори, не мога да открия никой. По средата на делничен работен ден става това. А не съм споменал, че преди това съм търсил преподавателите (по-специално една преподавателка) по учителските стаи, които бяха вечно празни, и тъй като никой не можа да ми каже кога и къде да я намеря, накрая със сетни усилия успях да намеря телефонния и номер. Нямаше и лекции и упражнения през тези няколко дни, беше наистина неоткриваема. А имаше и един избираем предмет, по който аз имам петица. Накрая се оказа, че оценката ми не е нанесена. И това се разбира чак след като съм си оправил вече всевъзможни други изпити и нямам пречка да запиша. Търсене на преподавател по избираем предмет - меко казано невъзможно. Никой не знае къде е, кога е, нищо. Дори тези, които правят програмите. Накрая я издебнах на едни лекции и всичко се оправи. Това, което може би ме забави толкова време беше, че всичките тези действия се случват след края на лекциите на задочниците и преди началото на редовните. Затова видях толкова зор. И все пак това моето си е частен случаи. Никой друг мой познат или колега не е имал тези проблеми (поне не и заедно) Но при много малко хора всичко е минало гладко Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Имах да взимам изпити, явавах се, след което поне 4 дни не можех да си видя оценката. Защо? Ами отивм при инспекторката, тя ме връща, не било нейна работа. Питам я чия е, тя ме изгони. Тръгвам към декана. Няма го. Тръгвам към всевъзможни заместник ректори и ректори, не мога да открия никой. По средата на делничен работен ден става това. А не съм споменал, че преди това съм търсил преподавателите (по-специално една преподавателка) по учителските стаи, които бяха вечно празни, и тъй като никой не можа да ми каже кога и къде да я намеря, накрая със сетни усилия успях да намеря телефонния и номер. Нямаше и лекции и упражнения през тези няколко дни, беше наистина неоткриваема. А имаше и един избираем предмет, по който аз имам петица. Накрая се оказа, че оценката ми не е нанесена. И това се разбира чак след като съм си оправил вече всевъзможни други изпити и нямам пречка да запиша. Търсене на преподавател по избираем предмет - меко казано невъзможно. Никой не знае къде е, кога е, нищо. Дори тези, които правят програмите. Накрая я издебнах на едни лекции и всичко се оправи. Това, което може би ме забави толкова време беше, че всичките тези действия се случват след края на лекциите на задочниците и преди началото на редовните. Затова видях толкова зор. И все пак това моето си е частен случаи. Никой друг мой познат или колега не е имал тези проблеми (поне не и заедно) Но при много малко хора всичко е минало гладко Ами такъв ви е факултета явно. При нас също има липсващи оценки, но инспекторката вади протоколите и ги намира. Стига преподавателите да са ги нанесли Затова и като имам някакви съмнения, че преподавателя може да се отвее някъде и да забрави, си давам книжката да ми я запишат там (ако има възможност). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.