Jump to content
BulForum.com

audio CD protection

peachlover

Recommended Posts

awe hora popadna mi edno cd (piratsko - uspurt - pop folk) deto nito moje da se pusne na PC nito moje da se svali s CD-DA extractor . na4i s explorera kat otvora CD-to se vijda edin file .cda koito na properties infoto za razmera pi6e nqkakva neveroqtno malka stoinost . s CD-DA extractor kato go otvorq pi6e 4e na diska ima 1 muzikalen file (parviq) i sled tva nqkakvi super nepoznati kolkto sa trackovete poprincip . nqkoi ako moje da mi kaje ne6to pove4e za taq za6tita interesuva me glavno kak az da q pravq :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

P.S.

CDto ba4ka super na sqkakav vid CD playeri

Q si vij dali ot cd extractora si izbral pravilniqt cd-rom i dali audio cabela ot cdroma e vkluchen v dunoto i dali ne e namaleno cd-to ot audio propertis

Q si vij dali ot cd extractora si izbral pravilniqt cd-rom i dali audio cabela ot cdroma e vkluchen v dunoto i dali ne e namaleno cd-to ot audio propertis

ZGAN mai tuk se pita v kakyv format e zapisa...pone az taka razbrah.Iska da znae kak da si pravi audio CD-ta v takyv format.Pod (pusne na PC-to) razbiram che nemoje da si go izkormi.

BTW chestit ti nov avatar.Po-gotin e ot predishnia :punk

dqca ne sam tolkova zle ...ma6inata mi ba4ka ... zeh toq disk s qsnoto saznanie 4e ima ne6to stranno po nego...no sam ne se opravih :(

zatova i pitam. ako nqkoi iska extra info koeto ne sam dal da kaje ..i ako e ne6to po-neobi4aino da kaje i kak da go polu4a

peachlover, a ko celta ti e prosto da rip-nesh CD-to, to opitai druga programa za celta. Naprimer WinDAC (mozesh da go namerish tuk). Toi pravi pesnite na WAV failove, koito posle s niakakva programa (XING MP3 Encoder primerno) da konvertirash v MP3-ki. Opitai, niama da navredi...... ;)

Ako obache konkretnia vapros e kak da napravish takava zashtita na CD........ neznam :( .

mersi fon ;) sega ostava da po4akame nqkoi koito znae i kak se pravi da pomogne :)

Това на аудио диска са си wave файлове. Самият драйвър за CD-ROM обаче е така направен, че да ти показва .cda файлове - това са един вид шорткът-и към истинските файлове. Не е никаква защита - какъвто и диск да сложиш пак това ще видиш. PCWelt имаха на сайта си хакнат драйвър за устройството - с него се подменя сикромофтския и вече когато отвориш аудио диск в експлодъра си виждаш истинските файлове. И тъй като те са си wave вече е лесно - просто правиш copy&paste от диска на харда. След това си ги прекодираш в мр3.

mi to hubavo hubavo ama kato izob6to ne iska da tragne diska

i s na fon-a programata pak ne zahapva (pi4ove to dori ne iska da go playne)

men tva 4e e na cda ne ma pritesnqva oba4e kak ti se struva edin file s razmer

44 bytes koito kato se pusne na uredba da stava 13 tracka i to s dosta dobro ka4estvo

ne mislete 4e az sefte vijdam audio disk az prosto sefte vijdam takav :wacko: :wacko: :wacko:

бих предложил да погледнеш структурата на диска с програми като IsoBuster - да видиш дали освен audio track's има и data track или някакви други гадории

освен това програмата ClonyXXL служи да разпознава защити, незнам дали не е само за дискове с данни, но може да пробваш

друга програма - CD/DVD Diagnostic, като гледам има някакви advanced функции като например да Display Sectors (показва секторите в hex), има Analize disk, Display Volume Information....

трябва да сравниш дали има нещо различно и подозрително спрямо обикновен аудио диск

Може и тъпо да звучи на пръв поглед, но бих предложил да го RIP-неш с някой по-стар CD-ROM, проблема може да е в това че новите да имат хардуерно заложен някякъв алгоритъм за проверка и ако прочетат че диска е жащитен да не ти предодставят изобщо данни нататък. Незнам, и за мен е интересно това - пробвай и сподели след това как си решил проблема. С каква ОС си? Ако си с 98/95 може да инсталираш това драйверче и да тестваш дали ще достъпнеш отделнните тракове с Copy/Paste, както предложи и ov3rm4n

ТУК е драйвера за "CD-File System" (ако може така да се нарече :))

ami az se otkazah i varnah diska na pi4a 6tot ne be6e moi no sledva6tata sedmica pak 6te go zema da probvam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...