Jump to content
BulForum.com

Дайте съвет за маршрут ...

pazu

Recommended Posts

Цяло лято не съм почивал и сега ме поканиха роднини там . Ходил съм като малък с рейса , но сега съм с кола и ми разправят за два маршрута .

#1 - Пловдив - Йоаким Груево - Кричим - Михалково - Девин

#2 - Пловдив - Асеновград - Чепеларе - Пампорово - Широка лъка - Девин

Разбрах че вариант 1 бил с идиално асвалтиран път , обаче с много завой и "един страшен тунел близо до язовира , при който се минавало само при подаден сигнал , щото иначе ставали големи катастрофи" . Вариант 2 бил отчасти гладък път , без много завой и без страшни тунели :lol: - но пък с около 25 км. по-дълъг . Та бихте ли ми дали съвет за маршрут като за шофьор с 2 седмици стаж или да направя каквото си мисля още от началото ... да се лепна за някой рейс Пловдив - Девин и да не се отлепя от него докато не пристигна :tongue

2 рия маршрут ти е мн по добър,за 1 седмица 2 пати се качвах до Широка Лъка,има си завои пътя но не е като то през Кричим който е ужасен.Избери него ;)

Хмм .. значи последно какво да правя да заобикалям през пампорово или да следвам рейса от Пловдив . Щото има и нещо друго ... пътя със тунела си го спомням смътно , но си го спомням , а пътя през пампорово ... никога не съм минавал от там , а се очаква че ще пътувам късно след обяд и може да ме завари ноща горе ... и ако се оплета някъде .. става дебело :lol:

Няма къде да се оплетеш по пътя за Панпорово,той е само един.Караш и няма да се притесняваш,няма къде да збъркаш.А за там няма начин да не се залепиш за някой рейс,пътя не позволява да се кара бавно.И внимавай със завоите.

Пътят през Кричим е много по-слабо натоварен и като млад шофьор бих избрал него. И той въобще не е идеално асфалтиран, има на места дупки и паднали камъни.

#1 - Пловдив - Йоаким Груево - Кричим - Михалково - Девин

Гледката по пътя е страхотна. Ако не бързаш- спирай, за да разглеждаш и да щракнеш някоя снимка. Наистина завоите са много и може да ти се сторят ужасяващи :D , но като цяло има само един участък с по-кофти завои. Последно ходих миналата седмица. Преминаването през тунела става с чакане на светофар- нямаш никакви грижи. Пътят е приличен, малко след Кричим има паднали камъни/големички са/, но си има знак и пак не е проблем. Общо взето няма дупки, само след Михалково е по-кофти пътят, защото покрай строежа на новия язовир минават бая фадроми и прочее,но пак не е проблем. Като цяло няма много движение, камионите правят път при възможност, но като са празни може да се наложи ти да правиш път, защото знаят пътя и си карат бързичко. ;) Ако никога не си карал по пътя- средна скорост около 50км/ч е нормална.

През Пампорово ми се струва абсурдно да караш- много движение, обиколки.

Пътят през Кричим е много по-слабо натоварен и като млад шофьор бих избрал него. И той въобще не е идеално асфалтиран, има на места дупки и паднали камъни.

Не е за млад шофьор пътя. Много джигити има а излезеш ли от пътя си 100 метра в дерето. През Пампорово е по-безопасен пътя.

през Пампорово е 113 км, през Кричим е 86 км

Ужасен е защо? Защото има много завои ли или защото има много дупки?

Само кофтито шофьори, дупките и натоварения трафик правят един път ужасен - а завоите, какво им е :) Завойчета - нищо особено, тамам да не заспиш!

Бих ти препоръчал през Чепеларе - Пампорово ...

Ако не се правиш на състезател и следиш табелите няма къде да объркаш ! Пътя си е ОК и е цвете в сравнение с този през кричим ..

П.С В момента тече ремонт на пътя около Йоаким Груево към Пещера. Вчера се образуваха колони защото движението беше еднопосочно в участък около 500 м ..

Първия е по-живописен ,пък и не са толкова гадни завоите и няма толкова тирове!

Светофара улеснява не пречи,ходих скоро и да ти кажа за мен другия път е ненужно заобикаляне.

Ако имаш проблеми псувай мен после,но мини през Михалково :P а да с по-умерено шофиране няма да имаш проблеми :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...