Jump to content
BulForum.com

Skype-ползвате ли го?

alchemy

Recommended Posts

Работил съм на няколко различни системи до сега, единствено Skype-а ми е правил проблеми на всички :) Щом ти нямаш проблеми може само да се радваш, а тия куците програмисти дето са го измислили може да земат да си помислят малко над това, че тяхният продукт не работи сам и да земат да му оправят малко съвместимостта му с други приложения... или поне някой да измисли някакъв друг клиент използващ протокола на Spype-а...

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

И аз като повечето пишещи не съм имал почти никакви проблеми със Skype - разговорите са идеални,бъгове не се срещат и за мен тази програма е доста по-удобна от ICQ за ползване и особено за говорене,въпреки че имам и двете ;)

• 3 weeks later...
Защо на новите модели Skype не може да си видиш колко абоната имаш ? :blink:

В смисъл? Показва ти само тези онлайн или какво?

В смисъл? Показва ти само тези онлайн или какво?

На по-старите версии горе с жълто пишеше колко абоната имаш и колко от тях са онлайн. Например: 24 онлайн от 48 - 24/48. Така го пишеше преди... сега просто са го махнали. ;)

Ми добре са направили да ти кажа...много важно дали са 5, 10 или 20. Все пак тва е проста IM програмка. Който иска сложна и с много възможности, да ползва IRC ;)

• 1 month later...

Добро утро,искам да попитам как да си направя така скайпа,че в профила ми да пише коя песен слушам в момента.За целта свалих този плугин за винамп http://www.winamp.com/plugins/browse.php?s...mp;query=SkyAmp ,но след като го инсталирам нищо не става.Отивам после във винампа натискам ctrl+k да зареда плугина,но го няма в слисъка.Ако може някой да ми обясни накратко и ясно как става номера.Благодаря предварително :)

според мен трябва да се инсталира в плъгинс,а не дава,дава ти да го инсталираш в папката на уинампа-основната,а там не са плъгините и няма как да се зареди...

готово направих го :D

свали си най новата и най пълна версия на уинамп и трябва да стане

пита те дали да позволи да изпалзва скайп-ок и после се появява 1 оранжева иконка-пускаш и актив и готово

Добро утро,искам да попитам как да си направя така скайпа,че в профила ми да пише коя песен слушам в момента.За целта свалих този плугин за винамп http://www.winamp.com/plugins/browse.php?s...mp;query=SkyAmp ,но след като го инсталирам нищо не става.Отивам после във винампа натискам ctrl+k да зареда плугина,но го няма в слисъка.Ако може някой да ми обясни накратко и ясно как става номера.Благодаря предварително :)

Значи аз си го свалих тоя плугин и само му дадох инстал и веднага тръгна да ми пише в скайпа коя песен слушам :punk

А да попитам могат ли да се сложат два скайпа на един копютър с два различни акаунта ?

Значи аз си го свалих тоя плугин и само му дадох инстал и веднага тръгна да ми пише в скайпа коя песен слушам :punk

А да попитам могат ли да се сложат два скайпа на един копютър с два различни акаунта ?

Ами да ти кажа, мисля, че не може. Може един на 2+ компа. :)

Може, може подкарах го :punk

Как се пускат 2 и повече копия на Skype™ на една машина?

1.) Уверете се, че сте администратор, или че разполагате с администраторски права в Windows. Освен своят профил създайте още няколко профила в Windows според това, колко Skype профила искате да зареждате едновременно. В нашия случай: вие сте Иван. Създавате още два профила с администраторски права в Windows - на Силвия и на Теодор. Важно! Всички профили трябва да имат парола. Защо това е така ще стане ясно по-надолу.

Пример: Windows XP с 3 профила с администраторски права: 1. Иван 2. Силвия 3. Теодор

2.) Сега създайте още два Skype профила за Силвия и за Теодор. Впишете се в Windows като Иван. Заредете профила на Иван в Skype по обичайния начин. За да стартирате профила на Силвия в Skype щракнете по иконата на Skype и изберете Run As... (Във Windows с български езиков интерфейсен пакет (БЕИП) Изпълнение като... - тук и по-надолу всички примери са според БЕИП). В диалога въведете потребителското име и паролата на профила на Силвия в Windows. Това е всичко. Ако обаче за Силвия не сте задал парола нищо няма да стане.

3.) За да облекчите процедурата (т.е. за да си спестите щракването с десен бутон по иконата) ви съветвам да й направите копие и да го прекръстите примерно на "Силвия в скайп". След това щракнете с десен бутон и от Свойства, преминете в преградка Пряк път и натиснете Разширени... и поставете отметка пред Изпълни с други удостоверителни данни.. Така винаги, когато щракнете по тази икона ще се извежда диалог за въвеждане на потребителското име и парола на профила на Силвия в Windows.

Готово! Сега вече имате две копия на Skype™, които работят едновременно в един потребителски профил на ОС!!!

Е, ако решите, че сте с достатъчно ресурс можете да изпълните т. 3 и за потребителя Теодор. Така на една машина ще тествате възможностите на конферентния разговор в реално време! А аз се сещам за поне още пет причини да го използвам...

може. Създаваш 2,3,4 акаунта и на единия пускаш един скайп, на другия друг и така е най-лесно. В момента имам на компютъра 3 скайпа пуснати на 3 различни акаунта и са онлайн едновременно

• 1 month later...

Абе в дата-та пуснаха някаква версия 2.6 и нещо си,в официалния скайп в списъка с подобренията я има тази версия,но я няма за даунлоад.Истински ли е лика в дата-та или е някаф фейк.Ако някой си е сложил новия скайп да каже подобренията :)

П.П.Ето линка от дата-та за даунлоад ЦЪКНИ МЪ

Версия 2.6. има от доста време, но е все още бета. Не знам какво предлага повече от 2.5, но ако ти се рови, следвай линковете дадени в пост #1 на тази тема.

Търсачката му е направена малко по-яко: като почнеш да пишеш и ти оставя в списъка само тея дето имат някво съвпадение с написаното. Има и някави меню Live, ама нещо не съм го разглеждал подробно. Други видими разлики не съм видял за ся... нито ми липсва някой бъг... кой знае кви бъгове оправят... :blink:

Търсачката му е направена малко по-яко: като почнеш да пишеш и ти оставя в списъка само тея дето имат някво съвпадение с написаното. Има и някави меню Live, ама нещо не съм го разглеждал подробно. Други видими разлики не съм видял за ся... нито ми липсва някой бъг... кой знае кви бъгове оправят... :blink:

Това с търсачката значи е наистина добър напредък.Аз много се дразня като напиша даден ник и ми излезнат още 50 със съвпадение от 3 срички примерно :bgrin: :D .А някъкви нови емотикони :P :)

А някъкви нови емотикони :P :)

И да има не мога да ти кажа... незнам какви имаше на предната версия :) ама полето с емоушъните си изглежда се така квадратно...

има ли вазможност или ч/з скаип или ч/з някаква друга програма да разбера да кажем ако някои ми пише (непознат,представя се под друго име и има друг акаунт) а всащност е някои познат че е тои

може би някаква опция за изписване на IP-то или някаква такава програма.Много ми трябва.

има ли вазможност или ч/з скаип или ч/з някаква друга програма да разбера да кажем ако някои ми пише (непознат,представя се под друго име и има друг акаунт) а всащност е някои познат че е тои

може би някаква опция за изписване на IP-то или някаква такава програма.Много ми трябва.

start - run - command - netstat и там си гледаш ип-тата:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...