Igniter Posted March 11, 2004 Share Posted March 11, 2004 3. Which number should come next? 144 121 100 81 64 ? Answer: 49 Explanation: - 23 - 21 - 19 - 17 the next one is 64 - 15 e tova e ebati slojnoto obqsnenie V 99% ot slu4aite deto te karat da smqta6 ne6to po testove ot tiq rod tree ima nqkakvi vtori stepeni. V tazi zada4ka podredbata e 12^2;11^2;10^2;9^2;8^2....qsno 4e sledva6toto e 7^2=49 v drugata zada4ka deto nqkoi si haresval 100 a ne 99; 400 a ne 300 i t.n. vryzkata pak e ne6to si na ^2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted March 11, 2004 Share Posted March 11, 2004 Там е работата. Няма логика да се зададе един и същ въпрос 2 пъти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted March 11, 2004 Share Posted March 11, 2004 Менса ПловдивМенса България Mensa International International High IQ society IQ Тестове 12-minute IQ test Този 12 minute IQ test е доста по-сериозен от предишния. 135 резултат. Видях голям зор на някои английски думи, които чувах сефте и си бяха извадени от SAT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted March 11, 2004 Share Posted March 11, 2004 Там е работата. Няма логика да се зададе един и същ въпрос 2 пъти. Znae6 li lafa za magareto deto se 4udilo koq kup4ina treva da izqde? Nedei da pravi6 takava gre6ka! Ako ti haresva izmislqi si razli4ni na4ini za da potvyrdi6 rezultata! Ima testove deto sa samo s kartinki- te sa za opredeelqne na vrodedna inteligentnost i se pravqt za vreme.Nai-4esto sa 3x3 Tam mnogo 4esto pyk ima logika i po vertikal i po horizontalata... O6te edno dokazatelstvo za ^2- v zada4kata deto 2 koli trygnali v to4no obratni posoki i posle vsqka napravila lqv zavoi => dva ednakvi pravoygalni triygalnika i kolko e sumata ot hipotenuzite. I da ne si pomisli6,4e katetite sa sys slu4aini dylji- {6,8,10}kakto i {3,4,5} {5, 12, 13} {9, 12, 15} sa pitagorovi 4isla t.e. ne ti trebe da go misli6 mnoo-mnoo edit: vyprosnite pitagorovi 4isla gi ima vyv vsi4ki 4etirizna4ni tablici deto sym razlistval, ta i ot tam sym gi zapomnil ) Pone za men mi e interesno da pomnq takviz ne6ta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted March 11, 2004 Share Posted March 11, 2004 Znae6 li lafa za magareto deto se 4udilo koq kup4ina treva da izqde? Nedei da pravi6 takava gre6ka! Ako ti haresva izmislqi si razli4ni na4ini za da potvyrdi6 rezultata! Ima testove deto sa samo s kartinki- te sa za opredeelqne na vrodedna inteligentnost i se pravqt za vreme.Nai-4esto sa 3x3 Tam mnogo 4esto pyk ima logika i po vertikal i po horizontalata...O6te edno dokazatelstvo za ^2- v zada4kata deto 2 koli trygnali v to4no obratni posoki i posle vsqka napravila lqv zavoi => dva ednakvi pravoygalni triygalnika i kolko e sumata ot hipotenuzite. I da ne si pomisli6,4e katetite sa sys slu4aini dylji- {6,8,10}kakto i {3,4,5} {5, 12, 13} {9, 12, 15} sa pitagorovi 4isla t.e. ne ti trebe da go misli6 mnoo-mnoo edit: vyprosnite pitagorovi 4isla gi ima vyv vsi4ki 4etirizna4ni tablici deto sym razlistval, ta i ot tam sym gi zapomnil ) Pone za men mi e interesno da pomnq takviz ne6ta... Не разбрах какво ми обясняваш. Разкриваш ми тайните на математиката май. Благодаря за разяснението, ще взема да разгърна четиризначните таблици след като си ги купя от книжарницата и ще потърся за Питагоровите числа . Предполагам говориш за Питаговората теорема. Която е частен случай на една друга теорема, но да не изпадаме в подробности . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted March 11, 2004 Share Posted March 11, 2004 Не разбрах какво ми обясняваш. Разкриваш ми тайните на математиката май. Благодаря за разяснението, ще взема да разгърна четиризначните таблици след като си ги купя от книжарницата и ще потърся за Питагоровите числа . nqma nunjda, to ti si znae6 vsi4ko Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted March 11, 2004 Share Posted March 11, 2004 Veli, da te vodq na kafe i da osnovem kluba na /dyrvenite/ filosofi? wasel: testovete za tova sa drugi...bedna ti e fantaziqta kolko takiva sym izre6aval...5 godini, na vseki 3 meseca No ti me znae6 kyde sym u4il i kakyv go razdavam, nali? Vednyj si pozvoli da go komentira6 s ne malka doza syrkazym, a sega se prepyna na IQ test, s vyprosi za ob6ta kultura hehe, sega se setih koi si ti beshe nqkakyv bivsh voenen, ponastoqshtem (moje bi) civilen, poradi skoroshnite sykrashteniq v armiqta, koito se zadqvashe po razni devoiki... (ako se byrkam, prosti mi) P.S. ne vijdam v koe sym se prepynal... vse pak nikyde ne sym tvyrdql che sym nai-umniq, edinstveno ne me kefi horata da cheatvat(kato overman), za teb ne sym kazal che cheatvash, prosto pomolih lubezno za email, s koito da vidq rezultata ti ot chisto lubopitstvo(bideiki nai-visokiq score, obqven ot chlen na tozi forum do momenta) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted March 11, 2004 Share Posted March 11, 2004 ХеХе 131 == Word Warrior - Не се ебавайте с мен че съм като Шекспир @ igniter - абе то тва за питагоровите числа и правоъгълните триъгълници и баба го знае въпроса е оня дето един пич харесва числа ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted March 12, 2004 Share Posted March 12, 2004 тия числа много извратени бе. тва харесва онова, а пък онова другото. аз викам да си направят една оргия, тогава всички ще са доволни Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted March 12, 2004 Share Posted March 12, 2004 nqma nunjda, to ti si znae6 vsi4ko Не виждам защо се мислиш за по-умен от мен или weasel, какво имаш 140, а ние 133 и се фукаш? Тея тестове не бяха за заяждане май май. Наистина може и да си бивш военен, те всичките са най-умни . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted March 12, 2004 Share Posted March 12, 2004 Не виждам защо се мислиш за по-умен от мен или weasel, какво имаш 140, а ние 133 и се фукаш? Тея тестове не бяха за заяждане май май. Наистина може и да си бивш военен, те всичките са най-умни . 4ove4e, vyob6te ne se mislq za po-umen. Predelno qsno mi e, 4e tezi testove sa za razvle4enie...Problemyt be 4e spodelqm opita si, ne6to koeto sym zabelqzal kato tendenciq. A ti - ne-ta-ne...4e i syrkazym za zastroika?!? E, molqte! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted March 12, 2004 Share Posted March 12, 2004 Okie, разбрахме се . Моето мнение е, че тези тестове са направени ... и за американци и сигурно затова се тъпче все върху една идея - в случая с квадратите. Защото по-резонно би било да се вкарат по-разнообразни прогресии и редици, за да се размърдат сивите клетки. Но явно има и момента с това да се зададе 1 въпрос по 2-3 различни начина и да се гледа дали отговорите ще са едни и същи . Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_A_I_D_E_R Posted March 12, 2004 Share Posted March 12, 2004 126p ama imaite v predvid 4e sam na 14g : Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted March 12, 2004 Share Posted March 12, 2004 ei tozi mi haresa poveche, dosta me ozoriha triizmernite figuri men.. mai ne me biva mnogo za tqh 134 score izkarah na nego.. interesno che tozi score e mnogo blizko do tozi ot predishniq mi test Link to comment Share on other sites More sharing options...
flufil Posted March 13, 2004 Share Posted March 13, 2004 bravo be weasel tova si be6e naistina gadni4ko,po edno vreme zapo4na da mi se zaviva svqt ot triizmernite figurki(moje i zaradi chassa na pravene da e bilo:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imhotep1 Posted March 13, 2004 Share Posted March 13, 2004 Your IQ score is 127 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted March 13, 2004 Share Posted March 13, 2004 ei tozi mi haresa poveche, dosta me ozoriha triizmernite figuri men.. mai ne me biva mnogo za tqh 134 score izkarah na nego.. interesno che tozi score e mnogo blizko do tozi ot predishniq mi test И аз изкарах толкова. На предния резултатите ни пак бяха равни?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.