Jump to content
BulForum.com

Някой знае ли как?

Recommended Posts

Здравейте,

Имам следния въпрос . Как да осъществя връзка между два хард диска на компютри вързани в мрежата на Евроком ( в различни квартали са на Пловдив). Имам наблюдения че IP адреса почти не се променя.

Значи тук става дума да програмка в която като се зададе IP на другото РС и да му светне диска .

Айде мерси от сега!

Black Knight Posted on Mar 9 2004, 16:27 PM

zna4i bih ti prepora4al programkata mini protal mnoogf e qka praiti http i ftp server kat i na 2 te mojesh si turish parola i moje samo ti da q znaesh az polzvam neq ot vsqkade moje da si vleza v pcto stiga da tam det sam primerno v zala da sa ogtrani4i dostapa do pc ta s evrokom v speed zalite e taka :) :) :)

Иска да ти каже да си инсталирате по един FTP сървър. Задавате си паролки така че само вие да си влизате така и сте готови.

Moje li da se vklucha s 2 vaprosa.Tai kato ne sam mnogo naiasno s ftp sarvarite, iskam da pitam kak da stane tova? S koia programka e nai-dobre?Ima li neshto osoebno v nastroikite?

Vtoria vapros e malko po-razlichen i ne sam siguren dali e za tuk, no tai kato moje pak da iziskva programka shte go zadam tuk.

Edin priatel se varna ot Germania za mesec. U tiah imat net.No toi se vrashta s laptopa si i iska da vlezne v neta prez drugoto pc.Kak da stane tova?

Tarsih neshto da nameria vav foruma, obache namerih samo informacia za polzvaneto na ruter.A toi iska bez ruter i dvete pc-ta da sa v neta.Neta e kabelen.

Трябва ти програма за FTP сървър, аз ползвам Serv-U, инсталацията протича нормално, наБтройката включва след това да създадеш потребители, които могат да влизат в сървъра, не ти препоръчвам да настройваш anonymous потребител, а само толкова потребители, за колкото човека искаш да позволиш достъп. И за всеки задаваш съответно до кои директории и файлове ще има достъп. В различните сървъри става по различен начин, просто прочети внимателни правилата по които става.

По втория въпрос, не разбрах, през кое друго пц иска да влезе в нета, нали то е свързано с нета, а той се връща с лаптопа от германия?!

За да влязат и двата компа едновременно, трябва рутер, ако това иска де.

iska da vlezne v neta prez drugoto pc.Kak da stane tova?...

Neta e kabelen.

И аз май нещо не схващам :wacko: Ако другото pc и laptop-a ще са в едно помещение, за какво му е да пуска нета през другото pc, какъв е проблема да се обади на ISP-то да му сменат временно MAC adresa и свалиа си каквото иска с лаптопа и после пак си променя да получава net през другото pc. Иначе ако иска чак пък толкова много и двата компютъра да са с интернет, да си вземе още една лан карта на 'другот' :) pc и да си сложи рутираща програма на компа (ако не е с XP) и така ще стане

Ама няма смисъл според мен да прави такива разходи за още ланки или пък рутер дори ако това ще е временно или пък има друг замисъл, който трябва да ни кажеш,че да разберем и да помогнем ;)

Трябва ти програма за FTP сървър, аз ползвам Serv-U, За да влязат и двата компа едновременно, трябва рутер, ако това иска де.

Ako komputara na koito e vurzan kabelniqt net e s XP mojesh da sharnish internet conenctiona mu i vtoriqt komputar polzva za getway i dns-i ip-to na purviqt ili s proxy koeto e po lesniqt variant

• 2 years later...

Значи имам едно пц с интернет, обаче имам и рутер и друго пц, искам да направя така, че и на двете пц-та да има нет, трябва ли да правя някакви настройки на мрежата или нещо подобно или направо ръгам в рутера и всичко е ок :D

Какъв е рутера?Кой е доставчика?С каква ОС са другите 2 машини?В момента рутеа дава ли интернет на поне едно от РС-тата?

Какъв е рутера?Кой е доставчика?С каква ОС са другите 2 машини?В момента рутеа дава ли интернет на поне едно от РС-тата?

Не дава на нито 1, с гигабит съм и кабела е ръгнат направо в едното пц, хп ми е ос и на двете. рутера е Broadband Router

Ами тогава няма никакви проблеми.Ръгаш всичко в суича и свиркаш.Само гледай да не дадеш адреси от различни подмрежи на 2-те машини и вътрешния интерфейс на рутера.

С гигабит съм и кабела е ръгнат направо в едното пц, хп ми е ос и на двете. рутера е Broadband Router

Не съм сигурен за гигабит, но може би ще имаш проблем с регистрираният MAC адрес на мрежовата

карта. Във всеки случай с еврокомци е така. В такъв случай ще трябва или да помолиш поддръжката

да пререгистрират MAC адресa на рутера, или да клонираш в него адреса на картата на компа - това е

в настройките на рутера. Маршрутизаторите обикновенно са предварително настроени за сигурно

сърфиране , затова докато го разучиш освен MAC адреса не пипай другите настройки. На компютрите

остави автоматични мрежови настройки, и понеже рутерите имат защитни стени, можеш да изключиш

с минимален риск същите на комютрите и да оставиш само антивирусна програма и антишпионски

софтуер . Имай предвид обаче че настройките по подразбиране на стените на рутерите спират само

външните повиквания и пускат всичко отвътре навън

Ами направих го тва, уж интернета тръгна и на двете пц-та, скайпа работи, ама не отваря нито 1 страница :angry:

Ами направих го тва, уж интернета тръгна и на двете пц-та, скайпа работи, ама не отваря нито 1 страница :angry:

Ако си с IE , просто си го настрой... от tools>internet options>connections>lan settings

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...