Black Knight Posted March 9, 2004 Share Posted March 9, 2004 Здравейте, Имам следния въпрос . Как да осъществя връзка между два хард диска на компютри вързани в мрежата на Евроком ( в различни квартали са на Пловдив). Имам наблюдения че IP адреса почти не се променя. Значи тук става дума да програмка в която като се зададе IP на другото РС и да му светне диска . Айде мерси от сега! Link to comment Share on other sites More sharing options...
XC^^The_Devil^^ Posted March 9, 2004 Share Posted March 9, 2004 Black Knight Posted on Mar 9 2004, 16:27 PM zna4i bih ti prepora4al programkata mini protal mnoogf e qka praiti http i ftp server kat i na 2 te mojesh si turish parola i moje samo ti da q znaesh az polzvam neq ot vsqkade moje da si vleza v pcto stiga da tam det sam primerno v zala da sa ogtrani4i dostapa do pc ta s evrokom v speed zalite e taka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted March 9, 2004 Author Share Posted March 9, 2004 Сори обаче не разбрах как точно се казва програмата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 9, 2004 Share Posted March 9, 2004 Иска да ти каже да си инсталирате по един FTP сървър. Задавате си паролки така че само вие да си влизате така и сте готови. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batkolyd Posted March 9, 2004 Share Posted March 9, 2004 Moje li da se vklucha s 2 vaprosa.Tai kato ne sam mnogo naiasno s ftp sarvarite, iskam da pitam kak da stane tova? S koia programka e nai-dobre?Ima li neshto osoebno v nastroikite? Vtoria vapros e malko po-razlichen i ne sam siguren dali e za tuk, no tai kato moje pak da iziskva programka shte go zadam tuk. Edin priatel se varna ot Germania za mesec. U tiah imat net.No toi se vrashta s laptopa si i iska da vlezne v neta prez drugoto pc.Kak da stane tova? Tarsih neshto da nameria vav foruma, obache namerih samo informacia za polzvaneto na ruter.A toi iska bez ruter i dvete pc-ta da sa v neta.Neta e kabelen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 9, 2004 Share Posted March 9, 2004 Трябва ти програма за FTP сървър, аз ползвам Serv-U, инсталацията протича нормално, наБтройката включва след това да създадеш потребители, които могат да влизат в сървъра, не ти препоръчвам да настройваш anonymous потребител, а само толкова потребители, за колкото човека искаш да позволиш достъп. И за всеки задаваш съответно до кои директории и файлове ще има достъп. В различните сървъри става по различен начин, просто прочети внимателни правилата по които става. По втория въпрос, не разбрах, през кое друго пц иска да влезе в нета, нали то е свързано с нета, а той се връща с лаптопа от германия?! За да влязат и двата компа едновременно, трябва рутер, ако това иска де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorkis Posted March 9, 2004 Share Posted March 9, 2004 iska da vlezne v neta prez drugoto pc.Kak da stane tova?...Neta e kabelen. И аз май нещо не схващам Ако другото pc и laptop-a ще са в едно помещение, за какво му е да пуска нета през другото pc, какъв е проблема да се обади на ISP-то да му сменат временно MAC adresa и свалиа си каквото иска с лаптопа и после пак си променя да получава net през другото pc. Иначе ако иска чак пък толкова много и двата компютъра да са с интернет, да си вземе още една лан карта на 'другот' pc и да си сложи рутираща програма на компа (ако не е с XP) и така ще стане Ама няма смисъл според мен да прави такива разходи за още ланки или пък рутер дори ако това ще е временно или пък има друг замисъл, който трябва да ни кажеш,че да разберем и да помогнем Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted March 9, 2004 Share Posted March 9, 2004 Трябва ти програма за FTP сървър, аз ползвам Serv-U, За да влязат и двата компа едновременно, трябва рутер, ако това иска де. Ako komputara na koito e vurzan kabelniqt net e s XP mojesh da sharnish internet conenctiona mu i vtoriqt komputar polzva za getway i dns-i ip-to na purviqt ili s proxy koeto e po lesniqt variant Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted March 10, 2004 Share Posted March 10, 2004 Spoon proxy - ako ideqta e: ot USB na kabelniq modem -> USB PC -> LAN PC ->LAN laptop. Ako ne mu se zanimava => da vrytka USB kabela ot PCto na laptopa Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 Значи имам едно пц с интернет, обаче имам и рутер и друго пц, искам да направя така, че и на двете пц-та да има нет, трябва ли да правя някакви настройки на мрежата или нещо подобно или направо ръгам в рутера и всичко е ок Link to comment Share on other sites More sharing options...
savamane Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 Какъв е рутера?Кой е доставчика?С каква ОС са другите 2 машини?В момента рутеа дава ли интернет на поне едно от РС-тата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 Какъв е рутера?Кой е доставчика?С каква ОС са другите 2 машини?В момента рутеа дава ли интернет на поне едно от РС-тата? Не дава на нито 1, с гигабит съм и кабела е ръгнат направо в едното пц, хп ми е ос и на двете. рутера е Broadband Router Link to comment Share on other sites More sharing options...
savamane Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 Ами тогава няма никакви проблеми.Ръгаш всичко в суича и свиркаш.Само гледай да не дадеш адреси от различни подмрежи на 2-те машини и вътрешния интерфейс на рутера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted March 23, 2006 Share Posted March 23, 2006 С гигабит съм и кабела е ръгнат направо в едното пц, хп ми е ос и на двете. рутера е Broadband Router Не съм сигурен за гигабит, но може би ще имаш проблем с регистрираният MAC адрес на мрежовата карта. Във всеки случай с еврокомци е така. В такъв случай ще трябва или да помолиш поддръжката да пререгистрират MAC адресa на рутера, или да клонираш в него адреса на картата на компа - това е в настройките на рутера. Маршрутизаторите обикновенно са предварително настроени за сигурно сърфиране , затова докато го разучиш освен MAC адреса не пипай другите настройки. На компютрите остави автоматични мрежови настройки, и понеже рутерите имат защитни стени, можеш да изключиш с минимален риск същите на комютрите и да оставиш само антивирусна програма и антишпионски софтуер . Имай предвид обаче че настройките по подразбиране на стените на рутерите спират само външните повиквания и пускат всичко отвътре навън Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted March 23, 2006 Share Posted March 23, 2006 Ами направих го тва, уж интернета тръгна и на двете пц-та, скайпа работи, ама не отваря нито 1 страница Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 Ами направих го тва, уж интернета тръгна и на двете пц-та, скайпа работи, ама не отваря нито 1 страница Ако си с IE , просто си го настрой... от tools>internet options>connections>lan settings Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.