Ferante Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 Здравейте, търся Router или телефонен адаптер, който да подържа VOIP [sIP] (ще се използва по-този начин: http://www.voipstunt.com/en/sipp.html). Идеята ми е да имам обикновен аналогов телефон за обаждания, който използва VOIP, без да ми се налага да включвам компютърът. За тази цел Рутера трябва да има следните портове: PSTN, WAN и LAN портове. Някой да има предложение за продукт, който работи Добре и е на сносна цена. За предпочитане е рутера да има Wi-fi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 Здравейте, търся Router или телефонен адаптер, който да подържа VOIP [sIP] (ще се използва по-този начин: http://www.voipstunt.com/en/sipp.html).Идеята ми е да имам обикновен аналогов телефон за обаждания, който използва VOIP, без да ми се налага да включвам компютърът. За тази цел Рутера трябва да има следните портове: PSTN, WAN и LAN портове. Някой да има предложение за продукт, който работи Добре и е на сносна цена. За предпочитане е рутера да има Wi-fi. Първо PSTN не е порт, а по-скоро стандарт. Искаш да кажеш RJ11 FXS порт предполагам. Има доста варианта за АТА устройство. От значение е дали ще ползваш БТК като PSTN, което ще изисква FXO port или ти трябва SIP акаунт с един или два FXS порта. Можеш да си вземеш само АТА адаптер и да го вържеш към съществуващ рутер в мрежата. За този вид свързване ти препоръчвам Linksys PAP2T .Задължително да има отзат "Т". РАР2 е старата версия с по-малко памет и вече няма съпорт. Споменаваш, обаче WAN port, което ме кара да мисля, че ти трябва комбо устройство ATA/Router. Тук ти препоръчвам новият модел на Linksys WRP400 (wifi). Ако това ти дойде скъпичко, се ориентирай към Linksys SPA2102. Ако ще ползваш БТК/PSTN и VOIP едновременно ти препоръчвам Linksys SPA3102. Алтернативен вариант е Grandstream HT-503 за PSTN през FXO. Аз също съм много доволен от качеството на Grandstream HT-502. Питай, ако имаш конкретни въпроси. ПС. едно от най-важните изисквания на рутера е да има качествен QoS, да не увиснеш като пуснеш торентите примерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.