afd Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 Така рових се аз в youtube гледах клипове работи и викам чакай да видя кво има тука за България. Написах Bulgaria излязоха ми клипове и викам чакай да видя какво хората от другите страни са гледали най много... и ми излезе това http://www.youtube.com/watch?v=_RgL2MKfWTo така тва се знае че е голям позор ама не искам специално тва да се коментира ... на второ място излезе това http://www.youtube.com/watch?v=Mf9ck9QLw0Q .. разгледах клипове и разни други четох какви ли не глупости от хората и от там ми дойде идеята за тази тема ... кажете си вашето мнение за положението ни тук и на къде отиваме Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 Тук е... невероятно... просто имаме много неща, които приемаме за даденост, не оценяваме, но на запад тези неща ги няма. Безплатно теглене на филми/музика/софтуер/игри/ каквото се сетите. И не само това, бензинът също е сравнително евтин =D, ако го сравняваме с останалите страни в Европа. Но като цяло българинът живее много бедно за съжаление, и все пак това го е накарало да бъде изобретателен, което за предпочитане пред това да си пълна гушка и да си абсолютно дърво и всеки да те манипулира както си иска. Имам възможността да контактувам с доста хора от западна Европа ( да, цяла западна ), от Америка също. Мога да ви кажа, че общо взето са пълни дърва... При тях го няма това, което го има тук. Българинът и малко да има, ще даде, дава си и на душичката :}, дори когато няма. За ония животът е да дадат още 15 евро за някви песни от някъв сайт, дето ако хвана и ги изтрия от компа тея 15 евро отидоха та се не видяха, още повече, че ги лъжат, усещат се и си мълчат. Искат WAV формат, дават им мп3 320 кбпс, ама нали пише УАВ, нищо не можели да кажат. За тях животът е бачкане 9-5, прибираш се, картофките от снощи, в 8:30 си заспал пред ТВ-то докато гледаш Биг Брадър 10 или слушаш как ще ти нарпавят държавата полицейска... Това ще го подкрепя по-късно с аргументи, просто е много писането :/. Мога и директно цитати да ви изкарам. За съжаление отиваме натам. Затъпяваме, скоро ще заприличаме на тях... После ще пиша още, сега не ми се пише :]. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HATE Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Shte bada kratak.Ot 3 meseca sam vav Virginia USA i mi pisna!!! Koi kfoto iska da mi razpravq - ot BG po-hubavo si nqma. (sry za shliokavicata) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Безплатно теглене на филми/музика/софтуер/игри/ каквото се сетите.И не само това, бензинът също е сравнително евтин =D, ако го сравняваме с останалите страни в Европа. Безплатно теглене има. Ще ме подкрепят всички, които живеят извън БГ и четат форума. Бензина сравнително евтин??? Във Франция в момента 98 безоловен е 1.25 Euro...Да говоря ли за Испания и Португалия? Да, в България е с 20-30ст. по-евтин Кяр. В САЩ мисля, че е към $4 галона, или около $1 за литър. За живота в България мисля, че е неспокоен, тежък, труден, притеснителен и на моменти хубав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warez-boy Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Живота в България? Ами в момента е доста труден, но тава не променя факта, че живеем в прекрасна страна. Скоро бях на връх Ботев и все едно бях в рая. Невероятна красота. Пиеш вода директно от скалите, а водата кристална... И като връх Ботев има още 1000 места. Просто в момента сме в сложно положение и повечето хора са забравили, че парите не са най-важното нещо. А и свикнахме за всичко да обвиняваме политиците или някой друг. Редовно виждам хора да си хвърлят боклука през прозореца или хартий и чашки от калат,ама иначе се оплакваме, че било мръсно. Но мисля, че лека полека ще се изправим... Срещам се с доста млади хора и повечето виждат своето бъдеще в България. Темата имиграция ми се струва, че остана на заден план. Трудно е, хората са отчаяни...трябва им подкрепа, вяра. Живеем в държава с история, това трябва да ни крепи. Ванга винаги е говорила за България с възхищение и с уважение, щом тя е виждала нещо специално в тази държава, може би и ние ще успеем. Христо Ботев и Васил Левси умряха прави, за да не живеем ние на колене, малко хора се замислят за това. Трябва да си обичаме родина и всеки с каквото може да помага, дори тази помощ да е просто това всеки път да си хвърля боклука в коша. Ако всеки прави нещо мъничко, нещатат ще се променят към много по-добро. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Има много неща, които не харесвам, но като цяло ми изнася. Тоест, с нещата които не мога да променя се старая да се примирявам, с нещата които вероятно мога се боря (като например финансовия си статут и жизнен стандарт) и се старая да се наслаждавам на живота си. Предпочитам да се поизпотя, но да си намеря местенцето тук, защото от всичко, което съм чувал от много приятели относно живота отвъд границите ни - май не би ми понесло. Така че вместо да мрънкам се старая да се пригодя... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Безплатно теглене има. Ще ме подкрепят всички, които живеят извън БГ и четат форума. Бензина сравнително евтин??? Във Франция в момента 98 безоловен е 1.25 Euro...Да говоря ли за Испания и Португалия? Да, в България е с 20-30ст. по-евтин Кяр. В САЩ мисля, че е към $4 галона, или около $1 за литър. За живота в България мисля, че е неспокоен, тежък, труден, притеснителен и на моменти хубав. да, единия ми windows е пиратски, а също си тегля песни и филми от торентите когато искам. Бензина в момента специално тук е 3.79 на галон, което е точно 1 $ за литър. А по-голяма глупост от това не бях чел За тях животът е бачкане 9-5, прибираш се, картофките от снощи, в 8:30 си заспал пред ТВ-то докато гледаш Биг Брадър 10 или слушаш как ще ти нарпавят държавата полицейска.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 да, единия ми windows е пиратски, а също си тегля песни и филми от торентите когато искам. Бензина в момента специално тук е 3.79 на галон, което е точно 1 $ за литър. А по-голяма глупост от това не бях чел В Англия осъдиха жена, защото качила торент с някаква игра 20 мб... Също в Англия предлагат да се стартира програма, която ще е от сорта на neighbourhood watch програмите в САЩ, само дето под претекст, че някой може да представлява терористична заплаха за стрнаата отиваш и правиш донос в полицията. Познато? Държавна сигурност се е казувало едно време :Ь Мога да се разровя ще ти дам ако щеш не скрийншотове, не линкове, ами ще го нарисувам ако трябва, но това не го е казал сульо и пульо от източна Европа, дето от 1 месец е в Англия и бачка по строежите, това го казват самите англичани, бибиси, гардиън, сън, квот' се сетиш. Аз правя паралел с Европа, ти си живей в САЩ, нека си е 3,79 за галон, там е евтинко, американците нямат общо с хората от западна Европа, просто с доста общувам, наистина, не само по форуми и скайпове, на живо също, от това, което чувам изобщо не оставам очарован. Докато в САЩ си изкарват чок мангиз, ся доларът се вдигна, икономиката пак ще дръпне, ония ще си карат свинските коли, които горят 15/100 и после ще реват и ще излизат на протести кат им вдигнат бензина над 4$ за галон, защото преди 5-6 месеца и това го имаше. А в Исландия като плащат по 8$ на галон? Те да не би да мрънкат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
afd Posted August 24, 2008 Author Share Posted August 24, 2008 имам приятел в Испания мисля че няма даже и средно и работи такъв декоратор във телевизията и зима някаде 1700евро (и това е малка заплата междо другото) може бензина да им е скъп и други работи обаче има и още едно нещо някой там зимат заплати каквито тука някой не могат да си и представят че могат да се дават и аз си харесвам страната и всичко обаче като гледам от моя гледна точка .. отиваме на мн мн зле Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Бях по работа в L.A. в квартала Холивуд 20 дена. Ще се постарая да бъда кратък, обобщено казано Калифорния е една пустиня обсеяна с разни чукари и каменисти места и една голяма жега.Океана е с големи вълни, студена вода с акули и няма нищо общо с нашето Черно море, хората предпочитат там да поплуват в някой басейн.Това , което някои са гледали от филма "Спасители на плажа" е една измамна илюзия. Квартала Холивуд е една пълна глупост, квартал в който ходят много туристи да видят "голямата работа" и после целият е пълен с мръсотия от опаковки от сандвичи и бутилки от минерална вода, не могат да изчистят.Един огромен проблем там е мексиканците, това са нещо като нашите цигани, но много по мръсни и долни хора, желателно е да се посещават квартали в , които няма тяхно присъствие.Никога няма да стъпна там ,камо ли да живея в тази лудница, мерси съм Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Хм... Животът в България... Явно всички обичаме България. Явно всички мразим държавата България. Сигурно любовта ни е много силна, щом подаряваме живота си на България. Живот за България? Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Никога няма да стъпна там ,камо ли да живея в тази лудница, мерси съм интересно и аз бях в cali но съм на съвсем различно мнение какво да мисля иначе ... живота в българия sux Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 имам приятел в Испания мисля че няма даже и средно и работи такъв декоратор във телевизията и зима някаде 1700евро (и това е малка заплата междо другото) може бензина да им е скъп и други работи обаче има и още едно нещо някой там зимат заплати каквито тука някой не могат да си и представят че могат да се дават и аз си харесвам страната и всичко обаче като гледам от моя гледна точка .. отиваме на мн мн зле Чакай малко, той взима 1700 евро, ама защо си мислиш, че и там бнаичката е 50 стотинки, а дъвката турбо е 5. Повечето хора разсъждават така, което е грешно според мен - че ще отидат там на яката заплата и ще очакват разходите им в месеца да са едва ли не по-малки от тези в България... Ем... не става... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 елементарния анализ показва, че на запад мога да си купя 3,4 пъти повече със заплатата си отколкото тука с местна заплата. А и живота е по-уреден. Не се краде на поразия, не се дразниш толкова. БГ е хубава страна, но не и да работиш тук и да правиш кариера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afd Posted August 24, 2008 Author Share Posted August 24, 2008 Чакай малко, той взима 1700 евро, ама защо си мислиш, че и там бнаичката е 50 стотинки, а дъвката турбо е 5. Повечето хора разсъждават така, което е грешно според мен - че ще отидат там на яката заплата и ще очакват разходите им в месеца да са едва ли не по-малки от тези в България... Ем... не става... нищи подобно не си мисля... даже човека в момента е тука в България и ся тея дни го чакам да ми се обади като се върне от село просто тея пари дето се зимат там... ти стигат и пак ти остават а и ся наскаро като бях в Косово пфф...сервитьорите са си сервитьори обсужването си е обслужване и храната им е по ефтина там само техниката е по скъпичка и понеже често трябва да ходя там доста добре се развиват обикновено като ходим да ядем някаде на ресторант като седнем ядем пием опаткаме 3 4 бутилки вино и от заведението ти дават една безплатна от същата не помня на две бутилки се падаше някаде и е при всяко заведение така като се наядеш изпиеш си сичко ако искаш ти се дава кафе без пари пак от заведението поръчаш си уиски ти се сервира както трябва... а и се държат там си е*е майката тука в българия отиваш при познат... който има заведение примерно и просиш за отстъпка.. там даже му дава повече пари след като се наяде да му върви бизнеса а за мен лично най стистнатия народ са швейцарците Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Като стана дума за Косово.. Гледах и аз наскоро един материал по телевизията. Поредната страна, която уж беше по-зле от нас, във война доскоро, и върви с доста бързи темпове напред и скоро ще ни изпревари по ВСИЧКО дори тя! Не знам вече какво би ни оправило нас. Военно положение като там, но предвид колко сме изобретателни, ще го превърнем във военна диктатура като в Куба. Много лош народ сме, вероятно е наследствено нещо, но аз съм песимист, всичко най-лошо взимаме от целия свят. Дори да не изчезнем като народ скоро, винаги ще сме на опашката и едвам ще кретаме, докато всички около нас дърпат напред. Хич не е розово това като перспектива. Не е нужно да се дават каквито и да било доводи, примери и нищо. Това, което става толкова много време вече е достатъчно 'крещящо'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Ами според мен на тоя хал сме колкот и да е клиширано заради управляващите ни. Те крадат вартят далавери правят мошенгии пред погледите на хората и после всички искат държавата ни да е добре да се развива и да въври напред -еми не става, много ясно че и другите като ги гледат си казват за кво пак само те не моежем ли и ние и сичко става мазало. Ето даже и в ЕС като влезнахме ак е същата картинка пак намерика от къде да келепирстват Link to comment Share on other sites More sharing options...
afd Posted August 24, 2008 Author Share Posted August 24, 2008 там обаче са си големи патриоти и мафии.. там ако някой направи нещо подобно от правителството както тука смятай че до 24 часа са го убили.. тва им е хубавото поне.. тука нз си колко милиона изчезнал и нз си кво .. кво да приказвам руснаците казват рибата гние от главата... като правителството ни е такова .. и ние отиваме народа отиваме на зле Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Тука някой ще скочи, че народа е такъв... И сигурно донякъде е прав, но то е омагьосан кръг. И донякъде и парадокс. Понеже наистина управляващите са отговорни. Както могат да крадат като побеснели (цитирам проф. Вучков) и да управляват такива огромни парични потоци, така могат и да направят нещо в полза роду. Т.е. имат тази сила. Просто не можем да случим на управляващи, 'всички са маскари'. От друга страна народът не е онзи коректив, който да озапти властта, но за това се иска демокрация, подвластна на международни процеси, които явно тук не вървят, какво ли вирее у нас освен престъпност и корупция.., и как народът ще е коректив, след като е повален на колене от тия управляващи..?! От трета(първа) страна, народът е глупав като не гласува, и с това вкарва Догановци във всяка власт последните десетилетия! И пак опираме до лошия народ. Първата стъпка беше да се елиминира Доган още преди поне 2 правителства и парламента. Сега лошото е сторено, Доган остаря и вече ще е почти все едно за него кой как ще гласува, той се наяде и наяде сума народ около него, ако хората гласуват масово, това все пак ще е първата стъпка. Тя ще неутрализира и това явление Купуване на гласове, защото бая гласове ще трябва да купят, и глави да строшат, за да наклонят везните към точно определена сила. И за да стане, ще трябва да настанат масови кланета като във война, нещо което дори у нас ми се струва, че няма как да стане на тоя етап. Не знам, задължителното гласуване ми се струва решение, но такива насилствени неща пак ми се струват неподходящи, но все пак, ако те задължат да гласуваш, едва ли като отидеш до урната ще пуснеш първата хартийка, която ти попадне пред погледа колкото да се отчетеш.. не знам. Съгласете се, че 25% гласували е умопомрачително, не сме някоя уредена страна, която да е все едно за кого гласуваш или дали всички гласуват, защото там някъде, се спазва някаква обща тенденция в политиката, а не като тук, всеки като дойде на власт, дърпа, къса меса от народа, тоя щял да ни оправи за 800 дни, оня щял нз си какво, някой да вижда някаква политика в истинския смисъл на думата, да се води в тая държава?! Която и тема да се подхване, е пълен хаос последните десетилетия, здравеопазването с тия каси и неуредици и здравни палати, образованието, науката, строителство, заеми, кредити, Каквото и да е. Еми това е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Ами според мен на тоя хал сме колкот и да е клиширано заради управляващите ни. Те крадат вартят далавери правят мошенгии пред погледите на хората и после всички искат държавата ни да е добре да се развива и да въври напред -еми не става, много ясно че и другите като ги гледат си казват за кво пак само те не моежем ли и ние и сичко става мазало. Ето даже и в ЕС като влезнахме ак е същата картинка пак намерика от къде да келепирстват Еми тва потвърждава тезата на tedy, че сме изключително глупав народ. Гърците, че имат 4% инфлация и се вдигат на някви всенародни стачки, а ние тука при 20% си траем. Накрая Станишката излезе и каже, че има дефлация за последното 3-месечие и всички са много доволни, а дали наистина е така? Ще стана малко досаден, ама откакто има демокрация в БГ сме избирали червените 3 пъти, двата пъти докараха държавата до крах, а сега са на път да го направят и 3ти път. Еми колко 'умен' трябва да си, за да избереш едни хора, които са те докарали до просешка тояга 3 пъти. Одеве ми се дочу, че Станишката казал, че ще увеличат пенсиите на едните с 97%, а на другите със 100%, дано да е било в някое хумористично предаване или нещо такова, щото тая зима пак ще си имаме хиперинфлация От друга страна масата народ чака месията, който ще дойде и ще ни избави от бедността, престъпленията и всичко квото може. По тази причина избраха Симеончо, по тази причина ще изберат и бат'Бойко, нищо против тях нямам, но и двамата разбират от политика горе-долу колкото мен Малко се отклоних от темата, а по нея мога да кажа, че ми харесва да живея тук. Искам да имам малко повече сигурност и спокойствие от финансова гледна точка и да е малко по-чистичко Link to comment Share on other sites More sharing options...
toti_barabata Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 Смятам че лека полека нещата започват да се нормализират!Преди си мислех че отдаде ли ми се възможност се махам от тука,но поне засега мисля да остана тук!В крайна сметка в чужбина едва ли ще станеш богат а тука поне си у дoма!Кеф ти морето,кеф ти планината,кеф ти Пловдив! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 Смятам че лека полека нещата започват да се нормализират!Преди си мислех че отдаде ли ми се възможност се махам от тука,но поне засега мисля да остана тук!В крайна сметка в чужбина едва ли ще станеш богат а тука поне си у дoма!Кеф ти морето,кеф ти планината,кеф ти Пловдив! Като си къдърен и можещ и тук и в чужбина ще станеш богат.Като си тъп и смотан и на Марс да идеш пак ще си броиш стотинките в джоба.Единствената разлика,е че в чужбина ще изкарваш повече пари за същата работа отколкото в България.Пък и в днешно време никаф проблем не е да се прибираш секи месец от Испания,Англия,Германия и т.н. да ходиш на море или планина и да се прибираш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.