Jump to content
BulForum.com

Запис на bootable disk c windows

Romanista

Recommended Posts

Цял ден се мъча с този ппроблем и след като не успях да се справя реших да ви питам.Свалих няколко уиндоуса, които пише, че са буутабъл,но не знам как да ги запиша с неро 7 за да тръгнат като такива.Файла е в формат iso.Кажете стъпките за запис с нерото за да може да тръгне както трябва!

Самото ISO ако наистина е бутабъл, като го запишеш като имидж (Recorder -> Burn Image...),

всичко ще е ОК.

Ако имаш проблеми, пробвай да обновиш нерото, ако си с по-стара вресия.

Самото ISO ако наистина е бутабъл, като го запишеш като имидж (Recorder -> Burn Image...),

всичко ще е ОК.

Ако имаш проблеми, пробвай да обновиш нерото, ако си с по-стара вресия.

Еми уж така правя и нищо.Нито на лаптопа нито на настолния го отваря така.Това ли е начина иначе?

Да.

Отвори въпросното ISO в програма като UltraISO.

Най-горе ще пише дали е бутабъл или не. Ако е, значи нещо или Нерото е прецакано (коя версия и каква писачка ползваш на каква OS), или нещо ти не правиш както трябва.

Да.

Отвори въпросното ISO в програма като UltraISO.

Най-горе ще пише дали е бутабъл или не. Ако е, значи нещо или Нерото е прецакано (коя версия и каква писачка ползваш на каква OS), или нещо ти не правиш както трябва.

Ами неро 7 на ХР.А копието което искам да запиша е това от октомври.Има го в замунда.Ако имаш по-добри предложения кажи

А каква опция точно избираш в Нерото? Щото ако се пробваш iso-то да го запишеш като данни нищо няма да стане, трябва да избереш от първоначалното меню make bootable CD (или DVD по избор), а ако вече си в Nero Burning Rom, това същото там е указано с термина CD-ROM (boot).

А каква опция точно избираш в Нерото? Щото ако се пробваш iso-то да го запишеш като данни нищо няма да стане, трябва да избереш от първоначалното меню make bootable CD (или DVD по избор), а ако вече си в Nero Burning Rom, това същото там е указано с термина CD-ROM (boot).

Ами провах по 2 начина.През Record>Burn Image и като го заредя в Демона и от там копирам всички файлове в Нерото и го запиша.Btw сега качих UltraIso и ми показа, че е буут диск-а.Дали да не пробвам с него да го запиша.За тази опция,която ме питаш на Nero Burning Rom,CD-ROM (boot)- въобще не мога да я оправя.Ако ти можеш да ми обясниш как да запиша този image ще се пробвам и от там.

ISO-то се записва както ти казах, Recoredr -> Burn Image...

Това е начинът, няма друг. Това дето си записвал файловете, копирани през Демон-а, е неправилен, защото така правиш просто Data disc.

Вероятно в BIOS не си задал CD-ROM да е първото устройство, от което да се стартира компа. Или ако си задал, сигурно ти е по-старо дъното и не може да буут-не от него. Едно от тия ще е причината.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...