djadomraz Posted August 21, 2008 Share Posted August 21, 2008 Въпроса беше колко бързо след като я купиш ще почне да прави проблеми, да прегрява и т.н. Да не стане на 3тия месец вече за нищо да не става? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tool Posted August 21, 2008 Share Posted August 21, 2008 По-гореща, шумна и енергоискаща от 4850. Представя се по-добре под ХР спрямо Виста.. за разлика от радеона. Вантидж, Сайнбенч и Кризис показват накъде ще духа вятъра в бъдеще. Да не говорим, че ако се иползва дх 10.1 радеона получава допълнителен бонус към своята скорост... нещо, което рано или късно ще влезне в употреба.Обобщено... сравнението между радеона и 9800 е като между карта от бъдещето и супер надупена карта от миналото. Предивид зачестилите рапорти за "умиране" на лаптопи с видеокарти базирани на ядрата G84 и G86 и наложилото се в последствие пускане на драйвър със завишени обороти на вентилаторите не знам дали покупката на карта базирана на същото ядро, която е и овърклокната (9800 GT Sonic) от "производителя" не си е хазарт. Да не стане като с 7800 и 7900.. за да искаш да я върнеш и смениш да трябва да чакаш опашка Има много голяма вероятност да се повтори ситуацията със 7800-7900сериите, със 5900XT-5900 и някои по стари поколения на NVidia. И още повече не може да разчитате на гаранция,защото все пак живеем в БГ! Имал съм горчив опит с тези споменати серии. НИкой пари не връща,а тъй като всичко куцо и сакато се е втурнало да купува не остават бройки за замяна. И ви очаква "приятна" изненада! Заменят ви въпросната карта за паричния му еквивалент според наличноста и тогава няма да имате и 9600 дори,защото са по-скъпи. Дори намалят цената,защото видите ли картата се била амортизирала за 2-3месеца и колегите вносители често я оценяват на 30тина % надолу. П.С. Още веднъж ви саветвам да изчакате. До 10 дена ще илезнат по масово,ако е стратегия на NVidia. Ако не тогава няма да сте се набутали с дефектна карта. Няма логика повсеместно 8800 и 9600 сериите да са по-скъпи. Дори 8800GT серията излезна с месец преди въпросната 9800 така че е абсурдно да се твърди,че е стар модел и е залежала на склад. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afd Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 е хвана ме супер яд майна ако си бях оставил малко пари щях да си ъпгрейдна компа щях си зема тая карта и айляк като гледам е бая добра за парите си Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.XP Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Аз пък мисля, че картата си е супер оферта и това, че е по-евтина е защото nVIDIA искат да имат карта, която за средна резолюция да е поне колкото ATI HD4850 и тъй като цената на АТИ-то е към 320лв. единствения начин да притеглят клиенти е да предложат нещо задоволително като производителност, но на по-ниска цена. Освен това GeForce 9800GT е произведен по 55nm технологичен процес за разлика от 8800GT която е неин еквивалент и 9600 GT които са по 65nm. Следователно от една силициева плочка излизат повече чипове когато са 55нм от колкото по 65нм от там и по-ниската проиводствена цена на картата. Освен това новия чип би трябвало да отделя по-малко топлина и да се клоква повече от предшесвеника си 8800GT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The^Undertaker Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 На цена около 320, щом ще става дума за 9600, по-скоро бих взел Асус. На такъв бях точил зъби, но цената е адски висока за подобна карта. Ми видях я на 235лв с ддс в Глобала , има я и нa други места на цена около 250лв ..... http://gss.bg/article_window/?article=207744 И за мене интересен дебата 4 серия на Ати или 9600-9800 .... но аз определено ще изчакам 1 месец ...макар че долара се дигна Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Ми видях я на 235лв с ддс в Глобала , има я и нa други места на цена около 250лв ..... http://gss.bg/article_window/?article=207744 И за мене интересен дебата 4 серия на Ати или 9600-9800 .... но аз определено ще изчакам 1 месец ...макар че долара се дигна Да, сега видях. То там даже асус-ката е на 269 лв вече. За 30 лв, бих предпочел Асус версията да взема. И без това в близките 2 седмици няма да купувам, ако падне още, бих я взел. Интересно, в Jar същата е над 320 лв. Явно в момента става нещо с цените. Но според моя опит с Глобала, на ценовата им листа в сайта не може да се уповава човек. Винаги има разлика, като отидеш на място. А и вероятно я нямат и на склад, но като дойде времето, ще намина на място да видя. Аз оттам пазарувам от години. Та значи явно няма да е 9800ГТ, не и в близкия месец, то пак излиза, че е по-добре едно АТИ да се вземе 4850 za 310 lw. Такива проблеми с тия 9800, за които се съмнявате, хич не ги и искам. Първо стабилност и безшумност искам, после перформънс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The^Undertaker Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Не знам мен 4850 ме притесняват високите температури които работят ... иначе може би по ми допада като карта... но аз лично изчаквам 1 месец докато му дойде времето . Ако случайно си вземеш 4850 ще те замоля да пуснеш малко инфо в темата Link to comment Share on other sites More sharing options...
John_Cena Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Говорите пълни шитове картата си струва за парите..Имам приятел , който си я взе тази на Галакситу и изобщо не му прави проблеми не му бучи, не държи високи температури..Кризата си я играе нормално на Хай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Да бе... аз си нямам друга работа и говоря глупости. Като не ми вярваш.. Google it - G84 G86 и гледай смях. Най-весело е как от Dell и HP подменят направо целите лаптопи заради видеокарта. И ми е все тая ти каква видеокарта ще си вземеш. Всеки сам си преценява кое е най-изгодно за неговият джоб. The^Undertaker, какво те интресува за 4850... имам такава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Не намесвай лаптопите , ей ... аз като имам гф86 да не би видеото да ми прегравя , не , ами тогава какво ми говориш за картите там и на настолните компютри , има много разлика . Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Не е нужно да ти прегрее сега или изобщо да ти прегрее... дефекта не е 100%. Картите умчо може и да имат разлика, но чипа е един и същ. Или си мислиш, че за лаптопите се правят специални чипове... ей ако мислиш така, това ще е най-големият виц от доста време. http://www.sec.gov/Archives/edgar/data/104...8145974/d8k.htm - кеф ми прави как завършва... нали така, мистър много хитър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Пак не ме разбраха хората . Както ти каза , чипа е един и същ . Другите неща са различни ... просто не може да сравниш нотбуук с настолен компютър или да твърдиш за вероятни дефекти при някаква марка хардуер само при наличието на такива в съвсем друго устройство . п.п. Иначе картите не са много добри и обаче никой не се е оплакал от тях сега . Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Аз не твърдя за наличие на такива проблеми... казвам, че може да ги има, а и устройствата не са корено различни, защото при въпросните лаптопи това, което умира е видеокартата. На много места в интернет е писано, че проблема е точно в чипа, който е основа на този за 9800. И макар да е вярно, че при настолните нещата може и да са по-розави, предвид че PCB-то и т.н. са различни и съответно проблема може никога да не се прояви... това обаче не дава и гаранция за обратното, а както сам виждаш от приложеният документ самите nvidia не знаят от какво е проблема и кои продукти са засегнати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Пак не ме разбраха хората . А сефте п.п. Иначе картите не са много добри и обаче никой не се е оплакал от тях сега . Е чакай де - те няма да почнат да се оплакват от първия ден след като ги купят. Изчакай месец-два Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.XP Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 Добър вечер искам да попитам някой има ли представа каква е картат в Jar-а защото онзи ден пича ми каза цена 190лв. , което много ме учуди ,а да и ако може някой да ми каже горе долу как вървят цените на тая карта при Адроида и какви модели има там ще бъда много благодарен. Просто на последък от работа не мога да мръдна и пет метра в страни. Сега сме се захванали с един проект и яко бачкане и няма време да отскоча до Адроида. Благодаря много на всички отзовали се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
John_Cena Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Добър вечер искам да попитам някой има ли представа каква е картат в Jar-а защото онзи ден пича ми каза цена 190лв. , което много ме учуди ,а да и ако може някой да ми каже горе долу как вървят цените на тая карта при Адроида и какви модели има там ще бъда много благодарен. Просто на последък от работа не мога да мръдна и пет метра в страни. Сега сме се захванали с един проект и яко бачкане и няма време да отскоча до Адроида. Благодаря много на всички отзовали се. Звани им на Адроида Телефон : 63-79-63 и ги попитай .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afd Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 ся не разбрах картата бива ли я или ще издаде багажа след 2 3 месеца ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 ся не разбрах картата бива ли я или ще издаде багажа след 2 3 месеца ? И аз. Ако искаш взимай я пък след 2-3 месеца ще кажеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 Добре, доколктоо разбрах (не ми се чете отново), GF9600 май са със същите чипове, или се лъжа, и за тях ли трябва да си вкарваме притеснения? Или понеже държат около 250 до 300 лв (по-висока от 9800ГТ), би следвало да сме по-спокойни ако взимаме такава? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDL1Ke Posted August 26, 2008 Share Posted August 26, 2008 Според мен, това че са с по-висока цена не значи, че пак няма да се окаже дефектна. Въпрос на бройка е май, май. Иначе за 9800гт казахте много неща, ама никой не видях да се оплаче, след като си е взел такава (ако има някой) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted August 26, 2008 Share Posted August 26, 2008 Да, сега видях. То там даже асус-ката е на 269 лв вече. За 30 лв, бих предпочел Асус версията да взема.И без това в близките 2 седмици няма да купувам, ако падне още, бих я взел. Интересно, в Jar същата е над 320 лв. Явно в момента става нещо с цените. Но според моя опит с Глобала, на ценовата им листа в сайта не може да се уповава човек. Винаги има разлика, като отидеш на място. А и вероятно я нямат и на склад, но като дойде времето, ще намина на място да видя. Аз оттам пазарувам от години. Та значи явно няма да е 9800ГТ, не и в близкия месец, то пак излиза, че е по-добре едно АТИ да се вземе 4850 za 310 lw. Такива проблеми с тия 9800, за които се съмнявате, хич не ги и искам. Първо стабилност и безшумност искам, после перформънс. тъй като знам че ползваш х64 ос да те предупредя да не зимаш ати - драйвера се държи много зле: 1. не управлява правилно охлаждането - независимо от натоварването оборотите на перката се държат на минимум. успях да го овладея с рива тунер 2. при преминаване в 3д превключва на 60хз независимо какво пише навсякъде - за тва има много софтуерчета които го оправят 3. тиътър мод не работи - вече не мога да се ровя в нета докъто синът ми гледа някво филмче колкото до марките видеокарти за мен има 2 производителя - гигабайт и бфг. асус са просто със силно завишена цена, като в същото време не предлагатнищо повече от гб и дори пасивното им охлаждане е доста по-зле и като показатели и като пространство което заемат. бфг мисля нема кво да се коментира Link to comment Share on other sites More sharing options...
aUR0Ra Posted August 26, 2008 Share Posted August 26, 2008 @Heller12a, и какво им е хубавото на БФГ?! Това ,че чуждите сайтове за ревюта ги хвалят не значи ,че са стока: 1.Ограничен пазарен дял в БГ и просто не можеш да ги купиш от тук. 2.Завишени цени ,само защото предлагат дълга гаранция ,а всъщност комнпонентите ,с които те правят картите си ,не се различават от референтните модели на която и да е марка. Относно 9800ГТ не знам какво ви притеснява ниската цена и какви са тия опасения за повреди.Тази карта е базирана на стара технология ,но просто е изработена на по фин процес 55нанометра и като погледнете какви са цените на 8800ГТ (същата карта) ще разберете защо цените на 9800ГТ не са с много по-високи. Засега най-доброто решение е 4850 ,но то е доста по-скъпо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 26, 2008 Share Posted August 26, 2008 @Heller12a,и какво им е хубавото на БФГ?! Това ,че чуждите сайтове за ревюта ги хвалят не значи ,че са стока: 1.Ограничен пазарен дял в БГ и просто не можеш да ги купиш от тук. 2.Завишени цени ,само защото предлагат дълга гаранция ,а всъщност комнпонентите ,с които те правят картите си ,не се различават от референтните модели на която и да е марка. За кои компоненти говорим? Те основните чипове са ясни - тях ВСИЧКИ ги ползват, но има разлика в "подробностите" и ако искаш вярвай това е също толкова важно. Относно 9800ГТ не знам какво ви притеснява ниската цена и какви са тия опасения за повреди.Тази карта е базирана на стара технология ,но просто е изработена на по фин процес 55нанометра и като погледнете какви са цените на 8800ГТ (същата карта) ще разберете защо цените на 9800ГТ не са с много по-високи. Това е странното че не са по-високи а по-ниски всъщност... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted August 26, 2008 Share Posted August 26, 2008 @Heller12a,и какво им е хубавото на БФГ?! Това ,че чуждите сайтове за ревюта ги хвалят не значи ,че са стока: 1.Ограничен пазарен дял в БГ и просто не можеш да ги купиш от тук. 2.Завишени цени ,само защото предлагат дълга гаранция ,а всъщност комнпонентите ,с които те правят картите си ,не се различават от референтните модели на която и да е марка. ... http://argus.bg/bg/products.php?sub_cat=136 1. верно са понамаляли моделите, преди около месец-два имаше над 10 модела 2. скъпи боклуци има, обаче няма хубаво нещо което да е евтино Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tool Posted August 27, 2008 Share Posted August 27, 2008 Добре, доколктоо разбрах (не ми се чете отново), GF9600 май са със същите чипове, или се лъжа, и за тях ли трябва да си вкарваме притеснения?Или понеже държат около 250 до 300 лв (по-висока от 9800ГТ), би следвало да сме по-спокойни ако взимаме такава? Ами GF9600 определено не са със същите чипове. Все пак 9600 се пада във средния клас на NVidia,a 9800 е високият клас за това поколение. Разликата в графичните им процесори е,че 9800GT разполага със 112 stream processors докато при 9600GT броят им е сведен до 64. NVidia 9600GT Review Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.